Home Articole Summit esential pentru securitatea Europei de Est, la Bucuresti

Summit esential pentru securitatea Europei de Est, la Bucuresti

2600
9

O reuniune la vârf între liderii a nouă ţări din Europa Centrală şi de Est membre NATO urmează să aibă loc pe 4 noiembrie la Bucureşti, în vederea examinării provocărilor la adresa securităţii în estul şi sudul Alianţei Nord-Atlantice.

Alături de adjunctul secretarului general al NATO Alexander Vershbow, summitul va fi coprezidat de către preşedintele român Klaus Iohannis şi polonez Andrzej Duda, scrie Mediafax.

Summitul va constitui o ocazie pentru participanţi să “lanseze un mesaj comun, subliniind importanţa unei adaptări strategice a Alianţei la condiţiile actuale de securitate” din regiune, a declarat preşedintele român, citat de site-ul Atlasinfo.fr, adăugând că ţările reprezentate îşi vor reitera hotărârea de a-şi intensifica eforturile în vederea consolidării frontierei de est a NATO şi Uniunii Europene (UE).

De la izbucnirea condlictului din estul Ucrainei şi anexarea de către Rusia a Crimeei, în martie 2014, ţările din regiune sunt îngrijorate cu privire la următoarea iniţiativă a Moscovei, mai ales în contextul în care armata rusă şi-a multiplicat manevrele militare în regiune.

Ţările membre NATO discută despre o creştere a numărului de militari staţionaţi de-a lungul frontierei cu Rusia şi despre plasarea lor sub comanda oficială a Alianţei.

Potrivit ediţiei de miercuri a WSJ, un plan prevede plasarea de batalioane în Polonia şi cele trei state baltice – Estonia, Letonia şi Lituania -, iar altul prevede un singur batalion NATO în regiune.

În afară de şefii de stat ai României şi Poloniei, la summit vor lua parte preşedinţii Bulgariei, Cehiei, Estoniei, Ungariei, Letoniei, Lituaniei şi Slovaciei.

9 COMMENTS

 1. Ar trebui ca administratia prezidentiala sa-i trimita domnului Bogdan Chiriac de la DC News intrebarea daca pentru aceasta intrunire Johannis poate folosi o coloana oficiala la deplasarea lui si a invitatilor prin Bucuresti…..Ca sa stie oamenii din timp sa-si ia abonamente RATB.

  • Basescu a declarat ieri la tv: “S-ar putea ca fratele meu să fi luat tot atâția bani de la familia Bercea cât a luat doamna Kovesi.” Pauza.Dupa care adauga “Adică zero!” Stim toti ca frate-su a luat morman de bani ca am vazut pe inregistrari la tv. Deci nici pomeneala de zero. Ce vrea el sa ne spuna? Ca Kovesi a luat bani de la Bercea? Banii pe care i-a luat frate-su au ajuns la Kovesi? Pentru ca el zice:”tot atatia bani”. Ca si cum mormanul lui Mircea Basescu a luat drumul Kovesi…

 2. ”Aşadar, chiar dacă Războiul Rece s-a încheiat, omenirea este expusă şi în secolul al XXI-lea riscului unei deflagraţii nucleare. Principalul arhitect al politicilor americane în timpul Războiului Rece şi totodată unul dintre cei mai apreciaţi diplomaţi din istoria SUA, George F. Kennan, pleda în anii ’80 pentru renunţarea la armele nucleare, transmiţând un mesaj liderilor ţărilor cu arsenal atomic:
  “”Pentru numele lui Dumnezeu, pentru dragostea pe care o purtaţi copiilor voştri şi civilizaţiei de care aparţineţi, încetaţi această nebunie! Sunteţi muritori. Sunteţi supuşi greşelilor. Nu aveţi niciun drept să ţineţi în mâinile voastre – nu este nimeni suficient de înţelept şi de puternic să facă asta – o putere atât de distructivă încât să pună punct vieţii civilizate pe o mare porţiune din această planetă”.
  La momentul în care Kennan a scris aceste cuvinte, pledoaria sa a fost ignorată. Rămâne de văzut dacă avertismentul lui va fi luat în serios, totuşi, măcar pe ultima sută de metri.”

 3. OARE CUM VA REPREZENTA K/W/JOHANNIS INTREASELE ROMANIEI SI A ROMANILOR?
  ACEST INDIVID CU MINTEA INCEATA SI FARA COLOANA VERTEBRALA O MARIONETA CARE NU ARE NICI CEA MAI MICA LEGATURA CU NOI ROMANI CARE ESTE PLATAT LA COTROCENI SI NU ALES DE ROMANI PROBIL LA ACEST SUMMIT EXTREM DE IMPORTANT VA DA NUMAI DIN CAP PENTRU CA NU STIE NICI SA VORBEASCA PENTRU CA NU ARE EDUCATIA NECESARA PENTRU A FI PRESEDINTE NICI ABILITATEA DE NE REPREZENTA UNDEVA INDIFERENT UNDE
  PENTRU AF PRESEDINTE DE TARA IN PRIMUL RAND TREBUIE SA ITI IUBESTI TARA SA II REPREZINTI INTRESELE SA LUPTI PENTRU TARA TA SA IMPUI PUCTUL DE VEDERE A TARI TALE NU SA FI PE POST DE MOBILA DECORATIVA LA O REUNIUNE ATAT DE IMPORTANTA
  K/W/ JOHANNIS DE UN AN DE ZILE SE UMFLA IN PENE LA BUCURESTI SI VREA” GUVERNUL LUI” DE PARCA I LA LASAT MASA PRNTR-U FEL DE INCHEIERE DE SUCCESIUNE LA VREUN NOTAR DIN SIBIU INAINTE DE A EMIGRA IN GERMANIA
  ACEST CURCAN INFOIAT LA BUCURESTI DAR GAINA PLOATA LA TOATE REUNIUNILE IMPORTANTE CE VA FACE OARE ACOLO VA ZAMBI CA O RECLAMA DEPASTA DE DINTI ???O VA LUA SI PE CELEBRA LUI SOTIE CARMEN CA SA ISI ARATE VESTIMENTATIA PRINTRE PARTICIPANTI?
  DIN PUCTUL MEU DE VEDERE ACEST MAIMUTOI AROGANT INFATUAT CARE LA BUCURESTI SE DA ZMEU AR TREBUI SA VINA INAINTEA ACESTUI SUMMIT AR TREBUI SA VINA IN FATA PARLAMENTULUI ROMANIEI CARE REPREZINTA POPORUL ROMAN SA SE FACA O DEZBATERE SI O INFORMARE CARE VA FI PUNCUL DE VEDERE A ROMANIEI LA ACEST SUMMIT IN FATA PARLAMENTARILOR SI SA SE DECIDA CLAR CE POZITIE VA AVEA ROMANIA LA ACEST SUMMIT DE IMPORTANTA MAXIMA PENTRU ROMANIA CARE ESTE TARA DE GRANITA A UE CU DESCHIDERE LA MAREA NEGRA SI CARE SI CARE TREBUIE SA REPREZINTE UNUL DIN POLI DE STABILITATE IN REGIUNEA ACEASTA ATAT DE INSTABILA SI DE FRAMANTATA DIN CAUZA VECINULUI ”BELICOS” DIN EST EUROPEI REPREZENTAT DIN PACATE DE UN OM FARA SCRUPULE CUM ESTE PUTIN RAZBUNATOR SI CU DORINTE EXPANSIONESTE DORIND SA DOMINE INTREGA EUROPA IMPREUNA CU MERKEL O EUROPA BULVERSATA DEBUSOLARA CARE UMBLA CA O MUSCA FARA CAP OARE NU S-A DEZMETICIT INCA IN CE SITUATIE GRAVA NE GASIM MAI ALES DUPA DISCURSUL DOMNULUI HERMAN VAN RONPUJ CARE NU ISI DA SEAMA DE PERICOLUL RUSESC PENTRU CA MICUTA LUI TARA NU AVUT DIN FERICIRE NICIODATA CONTACT DIRECT CU IMPERIUL SOVIETIC ASA CUM AU AVUT TARILE DIN ESTUL EUROPEI SI ESTE IN STARE SA SE PUPE PE GURA CU SARPELE DE PUTIN
  OARE ACEST PRESEDINTE SPECTATOR FARA COLOANA VETEBRALA CE VA FACE LA ACEST SUMMIT??? POLITICA EXTERNA STIE NICI CAT NEGRU SUB UNGHE EDUCATIE POLITICA NU ARE
  CE ”GHINION??????” PE ACEASTA TARA SA AIBE IN ACEST MOMENT ATAT DE TENSIONAT ATAT PENTRU EUROPA CAT SI PENTRU INTREAGA LUME CIVILIZATA UN MAIMUTOI PUS SPECIAL SA NU CUVANTEZE NICIODATA SI NICAIERI DE NISTE NEMERNICI DE LA PPE SI DE MERKEL CA SA NE VANDA PE 2 BANI FARA SA CLIPEASCA DIN OCHI SI UITE ASA ROMANIA VA AVEA STATUTUL DE COLONIE CU STAPANI DIN AFARA

 4. Bravo noua!noi tinem summituri si rusii se inarmeaza la greu.pana in 2018 flota marii negre va primi 6fregate noi ,4submarine stealth si doua nave de desant.asta pe langa ce au acum:un crucisator,doua submarine si 7 nave de desant plus alte nave mai vechi.dar e bine facem summit si infiintam comandamente nato.si apropo un batalion nato are intre 400 si 800 de soldati.multi al dracu tinand cont ca unitatile de infanterie marina ,aeropurtate si spetnaz rusesti din zona marii negre insumeaza vreo 5000 de soldati.

Leave a Reply