Președintele Comitetului Militar al NATO, Amiralul Rob Bauer, a participat zilele trecute la primul seminar executiv senior (SES) la Colegiul de Apărare al NATO din Roma, unde a ținut un discurs din care am extras câteva mesaje.

Admiral Rob Bauer, Chair of the NATO Military Committee

Amiralul Bauer a spus : China prezintă o provocare din ce în ce mai mare prin construirea capacităților sale militare fără nicio formă de transparență și furnizarea de componente critice pentru industria rusă de apărare.

„China nu poate avea ambele sensuri: nu te poți aștepta să aibă o relație economică fructuoasă cu Occidentul și, în același timp, să alimenteze un război în Europa”.

Bauer a subliniat necesitatea de a consolida capacitatea euro-atlantică a industriei de apărare. „NATO și planificarea militară națională sunt mai integrate ca niciodată. Pentru a avea succes, aceste planuri vor trebui să meargă mână în mână cu stocuri mult mai mari de muniție și piese de schimb, posibil chiar cu o creștere abruptă a capacității de producție în industriile noastre de apărare. Ceea ce nu este cazul încă”, a spus Amiralul Bauer.

#NATO
#Summit
#China

Leave a Reply