Interesul în creştere pentru inteligenţa artificială (AI) a ajutat Amazon.com Inc să ajungă pentru prima dată la o capitalizare bursieră de peste 2.000 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Miercuri, acţiunile au urcat cu 3,9%, ajungând la închiderea şedinţei bursiere la 193,61 dolari, compania fiind acum membră a clubului select care a depăşit acest prag al capitalizării bursiere.

Pragul de 2.000 miliarde de dolari a fost depăşit de Alphabet Inc în aprilie, în timp ce avansul acţiunilor companiilor din domeniul tehnologiei a ajutat Nvidia Corp, Microsoft Corp şi Apple Inc să ajungă la o capitalizare bursieră de peste 3.000 miliarde de dolari.

Titlurile Amazon sunt în creştere de când compania a publicat rezultatele financiare din primul trimestru, când divizia de cloud a anunţat cea mai solidă creştere a vânzărilor într-un an. Acţiunile au crescut în iunie, recuperând pierderile din mai, iar anul acesta au urcat la Bursa de la New York cu 27%.

Avansul vine după ce în ultimul an compania a redus costurile şi a restructurat afacerea, pentru a profita de oportunităţile apărute în urma sporirii interesului pentru AI. În plus, afacerea Amazon Web Services şi-a accelerat creşterea, un motiv de optimism pentru investitori, scrie Agerpres.

Leave a Reply