www.dcnews.ro : urmează 30 de zile de foc politic în România, cu termene finale pentru anumite dosare, cu anunţurile pe care trebuie să le facă CCR privind completurile de trei judecători, cu referendumul, cu alegerile europarlamentare, după cum afirmă Radu Tudor. Ce părere are analistul politic Bogdan Chirieac.

“Dacă ar fi numai un foc politic, ar fi perfect. Din nefericire, noi ne-am obişnuit ca justiţia şi statul subteran să se amestece în politică. Atunci, apar lucruri de nesuportat, apar abuzuri înspăimântătoare, apare o Românie răvăşită. Se distruge ce a mai rămas din imaginea României în exterior, se blochează investiţiile, capitalul şi aşa mai departe.

Eu îmi doresc să fie o luptă politică în România, eminamente politică, pentru că, prin intervenţiile astea ale justiţiei, ale unor inşi din justiţie, în viaţa politică, s-au născut formaţiuni politice neo-marxiste, cu declaraţii înspăimântătoare, fascistoide, faţă de care România trebuie în mod real să se delimiteze”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea “Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

Bogdan Chirieac a mai spus ca sunt forte care imping puternic la iesirea din scena a lui Klaus Iohannis si a PNL, care sa fie inlocuiti cu Dacian Ciolos si USR.

”Foarte probabil o să avem turul doi între Cioloș și candidatul PSD. Dacian Cioloș va fi anunțat candidat la prezidențiale imediat după alegerile din 26 mai, în urma victoriei USR, prin depășirea PNL-ului. Atunci se va lansa! În turul doi, nu merge niciun calcul. Oamenii votează, din nefericire, în funcție de emoție. 

Din nefericire, Klaus Iohannis a fost, în mod deliberat, scos de pe eșichierul politic. Probabil că, de-a lungul timpului, dânsul nu m-a crezut că este victima unei capcane. După 26 mai, o să se lămurească. Cineva a vrut să scoată PNL și pe Klaus Iohannis și să introducă USR și pe Dacian Cioloș. Acel cineva e pe cale să reușească. Eu mi-aș dori să câștige Klaus Iohannis și să intre el în turul doi, vă spun foarte sincer, fiindcă la Klaus Iohannis știm la ce să ne așteptăm, la PNL, de asemenea.

În cazul PNL, Ludovic Orban probabil va fi debarcat după alegerile din 26 mai, se poate reveni la PNL, un partid fundamental, necesar și benefic pentru România. Eu mă îndoiesc că dl Klaus Iohannis poate recupera, nu are cum în acest moment, iar USR, dacă merge cu înjurături, să muriți de foame, vă arestăm pe toți prin OUG, eu am o mare îngrijorare vizavi de țara mea. La PNL nu am o mare îngrijorare, la PSD nici atât, ALDE, de asemenea, văd că s-a rezolvat și dosarul politic pe care l-a avut Călin Popescu Tăriceanu, ALDE a strâns un nucleu profund liberal, ce e acum în PNL, mai sunt câțiva liberali de sușă și majoritatea PDL-iști. USR, care spune că e de dreapta, în opinia mea e neo-marxist, cu accente de violență și agresivitate ieșită din comun. Alt slogan decât ”Dragnea la pușcărie” eu nu știu din partea USR.” este comentariul analistului politic Bogdan Chirieac, făcut la Antena 3, în emisiunea Punctul de intalnire.

2 COMMENTS

Leave a Reply