Superyacht-ul președintelui rus Vladimir Putin însoțit de o navă a Gărzii de Coastă a Rusiei a fost zărit zilele acestea în largul coastei Estoniei, scrie Forbes.

Graceful superyacht exterior

Al doilea cel mai mare superyacht al lui Putin, Graceful, cu o lungime de 81 de metri și o valoare de 119 milioane de dolari, a fost văzut în largul coastei Estoniei cu un nou nume. Publicația a văzut fotografiile făcute pe 25 septembrie de fotograful TheYachtPhoto.com Carl Groll.

Graceful superyacht exterior

Ei arată că iahtul, care până acum avea numele „Graceful”, se numește acum „Kosatka”. Iahtul se îndrepta spre nord, în Marea Baltică, la vest de insula estonă Saaremaa. Fotografiile arată că ea este însoțită de o navă de război rusă a Gărzii de Coastă, probabil în drum spre Sankt Petersburg.

Graceful superyacht pool

Nu este clar când Graceful și-a schimbat numele în Kosatka sau când a părăsit Kaliningrad, de unde plecase din Hamburg cu șapte luni mai devreme. Transponderul iahtului era oprit cel puțin din 30 august, potrivit serviciului de urmărire a navelor MarineTraffic, pe când se afla încă în Kaliningrad. Iahtul a părăsit Hamburg pe 7 februarie, cu șaptesprezece zile înainte ca trupele ruse să invadeze Ucraina.

Graceful superyacht exterior

Ea a plecat în Rusia după o reparație de cinci luni la șantierele navale Blohm+Voss, care au construit iahtul în 2014. Departamentul de Trezorerie al SUA a sancționat Graceful pe 2 iunie – împreună cu alte trei iahturi legate de Putin. Totodată, Uniunea Europeană nu a impus sancțiuni acestui iaht, scrie MS Daily Brief.

Leave a Reply