USR este intr-un reviriment politic vizibil, probabil generat de situatia din sondajele de opinie. Locul 4, sub AUR, nu este confortabil. Drept pentru care au aparut mesajele mai dure la adresa puterii, mesaje capabile sa atraga mai mult atentia opiniei publice. Mobilizarea lor este vizibila, determinarea e certa. Spre deosebire de AUR care ataca imprastiat pe strada, USR loveste tintit, precis, cu arme care si-au dovedit eficienta si in conflictele din trecut. Reactiile slabe sau inexistente din tabara coalitiei guvernamentale denota degringolada, amatorism si ignoranta in materie de comunicare, dar mai ales reactie politica. 

Dupa o serie de atacuri la presedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciuca si directorul SRI Eduard Hellvig, liderii USR si-au concentrat ultimul tir pe ministrul de interne Lucian Bode si presedintele Iohannis, din nou. Achizitia unui lot de automobile BMW pentru MAI este calificata drept “hotie”, iar Iohannis atribuit cu sintagma “seful mafiei”.

Unul din liderii vizibili ai USR, fostul ministru Cristian Ghinea, isi ameninta adversarul politic cu inchisoarea.

“Bode, oprește cumpărarea de BMW-uri că te duci după Udrea! (…) Bode, fii atent, focus puțin: oprește furăciunea, nu cumpăra BMW-urile. E in pixul tău. Nu merită să faci pușcărie pentru Iohannis. Tu semnezi, nu el.

Pe vremuri cărai mapa Elenei Udrea și ea părea puternică și intangibilă. Apoi a făcut pușcărie. Așa pari tu acum”.
Liderul USR Catlin Drula a postat si el un mesaj pe Facebook si Twitter in care afirma ca licitatia BMW e combinatia lui Iohannis :
Azi, la Palatul Cotroceni, membri USR au organizat un protest cu urmatorul mesaj :
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi în aer liber
Avand in vedere puternicele conexiuni ale USR cu mediul judiciar si insistenta lor pe acest subiect dar si pe altele, nu este deloc exclus sa vedem dosare penale pentru presedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciuca, ministrul de interne Lucian Bode si directorul SRI Eduard Hellvig, cei mentionati in ultimele luni in mesajele extrem de dure, cu valoare de avertisment/amenintare, ce vin de la varful partidului condus de Catalin Drula.

Leave a Reply