Un procent surprinzator de mare dintre romani iau in calcul o alta forma de guvernamant !

46% dintre români consideră că monarhia este o formă de organizare mai bună decât republica, iar 37% ar vrea să se organizeze un referendum privind revenirea la monarhie.

Sunt rezultatele unui sondaj Avagarde realizat în perioada 26 decembrie-7 ianuarie.

8 COMMENTS

 1. Asta mai lipsea.N avem sute de parlamentari care mananca o paine din contributiile noastre generoase si nu fac nimic ( pt.noi) ?

 2. Daaa,acum cand nu mai este Regele Mihai s-au trezit toti ca e buna Monarhia.Pana acum era de porc.Nu stiu ce sa mai inventeze,ii ingroizeste ca va mai sta sasul inca 2+5 ani la Cotroceni si le va incurca socotelile,acum vor sa-l lase fara nici o institutie,sa treaca totul la guvern si parlament. Ganditi-va ca se va schimba majoritatea in Parlament si ca toate aceste trucuri pe care le pregatesc astia azi se vor afla in mainile altora,nu vreau sa ma gandesc ce ar face anumite personaje daca s-ar trezi cu ele pe tava.Atunci onor domn Tariceanu va plange si mai rau ca e abuzat,dar replica va fi “nu va suparati chiar dvs ati initiat si votat aceste legi” ! M-as strica de ras.

 3. Nu cred ca problema Romaniei si a romanilor este forma de guvernamant. Uitati-va in istorie cine tulbura apele in politica romaneasca. Cu mici exceptii clasa politica a fost dintotdeauna vinovatul nr. 1. Trag concluzia ca o schimbare a formei de guvernamant nu va schimba in mod radical starea de fapt.

 4. In ritmul in care involuam avem mai multe sanse sa ajungem in sclavagism cu pielati si comati.In zona asta nu au fost repetitii in forma de guvernare a statului. Lumea vrea ceva nou sa spere la visul american.

 5. 1) Cind voi incepe eu sa cred in “sondajele” tov. Pieleanu, inseamna ca voi fi intrat, foarte probabil, in anul ala! Duhneste, dom’le, ce mai!
  Chiar sa nu fi auzit nimeni despre “manipularea prin sondaje”? Sint cursuri de asa ceva, la scoli “inalte”, dar nici noi n-am venit cu pluta!
  2) Minciuna e cu atit mai gogonata cu cit, asa cum remarca altcineva mai sus, in vremea cind traia fostul rege, care cit de cit tot mai avea un pic de credibilitate (dupa mine si aia umflata cu pompa!), sistemul monarhic nu avea atitia sustinatori cum ne spune tov Pieleanu acum.
  Monarhie inseamna REGE. Cum poti sa-ti doresti monarhie, daca n-ai un … rege? Poate tov, gradu DUDA? Lasati-ma sa (ma) rid! (Iar nu … sa ma rad:) (latineste RIDERE, nu RADERE, ca tot ma intreaba multi de ce scriu cu î din i; rivus, nu ravus, etc etc. Are cineva curiozitatea sa le numere? Eu am facut-o, si ghici ce?)
  3) Cei care viseaza cai verzi pe pereti despre “binefacerile” monarhiei sa puna mina sa citeasca magariile facute de Carol 2-nd (adica rege second hand) vis-a-vis de Constitutie, parlamentarism si cam tot ce inseamna democratie, in general. Pai daca mai “pupam unul de-asta, ce facem? Il rabdam pina moare? Si daca traieste si asta 96 de ani?
  Basescu, unul dintre cei mai toxici conducatori ai Romaniei (daca nu cumva cel mai toxic) a plecat, vrind-nevrind, dupa 10 ani. A fost prea de-ajuns!
  4) Ceea ce e adevarat e ca, in ultima vreme, s-a intetit o gretoasa propaganda monarhica, bazata pe nimic. Posesorii unei coroane a unui regat care nu exista umbla in lung si-n lat sa bage capul in diverse poze, sa-i vada lumea si sa-i admire. Pentru care merite? Pentru ce talente?
  Dupa “tiganiada” momentelor premergatoare mortii lui Mihai (ca si a celor de dupa), dupa ce si-au dezvaluit fara jena fata hida de arivisti nesatiosi, are pretentia un oarecare pielean sa ma uit in gura lui, ca a crescut brusc popularitatea unora care se bat pe ciolan?
  Putem fi un pic, macar un pic, seriosi?

 6. Așa spune dle Radu, că-i sondaj Avagarde, trebuia menționat încă din titlu. Majoritatea românilor, procentul se apropie de 90%, știu că Mihai a fost un trădător, și urmare gestului lui 170.000 de militari au fost uciși așteptând pe ”prietenii” ruși, fapt pentru care Mihai s-a ales c-o decorație din partea rușilor, cu-n exil de lux în Europa, cu o rentă pe care a primit-o până s-a întors în țară, că o Casă Rgală, nu există și deci nici moștenitori, că Mihai ne-a lăsat moștenire 5 fete (bine măcar că n-au urmași)…, și tu vorbești de monarhie ca formă de guvernământ? Nu domnule, Radu, este manipularea românilor, a întregii media, având ”ordin” de la cei cu interese.

Leave a Reply