Partidul Muncii (Partij van de Arbeid, PvdA) olandez a obţinut o victorie-surpriză în alegerile europene, joi, în Olanda, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne, relatează Reuters.

Este vorba despre o surpriză pentru lista al cărei cap este vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans, scrie Reuters.

Partidul Popular Liberal şi Democrat (VVD) al premierului Mark Rutte este creditat pe poziţia a doua, devansând cu mult Formului pentru Democraţie al naţionalistului Thierry Baudet.

Potrivit acestui exit-poll, realizat de Ipsos şi publicat imediat după închiderea secţiilor de votare de către radiodifuzorul olandez NOS, laburiştii sunt creditaţi cu cinci dintre cele 26 de mandate europene olandeze, iar formaţiunea lui Rutte cu până la patru mandate, relatează The Associated Press.

Relatia dintre PSD si Partidul Socialist European este inghetata. Iar Frans Timmermans, candidatul PES pentru pozitia de presedinte al Comisiei Europene, este tinta criticilor, atacurilor si ironiilor socialistilor romani in campania pentru europarlamentare. Prapastia dintre socialistii romani si cei europeni arata o posibila schimbare de familie politica a formatiunii condusa de Liviu Dragnea.

7 COMMENTS

  1. da, sunt tare curioasă să văd discursul liderilor PSD dar și a jurnaliștilor care au făcut propagandă ieftină pentru populiștii psd-iști.

  2. Nu cred ca psd va da importanta unui ales cu 18%,il au in ograda si atat!Sa vedem,totusi,noua configuratie UE!Cred ca s-au saturat toate statele de “populari”!Oricum dai,e un perimat cu un procent,minim,ales!Relatia este inghetata tocmai de cameleonismul lui timmermans si… freeze tim,ramai asa,fara post important!Spiritul zen e sa observi si asta fac!

  3. Ne-au luat valurile electorale, care intuneca mintile si te fac sa gresesti, insa CEVA trebuie subliniat neaparat. Daca a aparut un Referendum in care se cere LIMITAREA de Drepturi si Libertati Universale (Carta drepturilor Omului), Constitutionale si apoi Legale, ne aflam intr-un mare PERICOL, echivalent cu Ciuntirea Grava a DEMOCRATIEI (fapt care s-a mai intamplat in Istorie si ar trebui sa nu se mai intample)! Aceasta, cumulata cu Organizarea unui Referendum impotriva unui grup (unei categorii numeroase) de cetateni (organizati sau nu politic, care nu sunt nicicum in afara legii) sau a unei parti de tara, impunand motive inchipuite si nedemonstrate, subiective, in scopul de eliminare astfel din viata politica a adversarilor politici, se constituie, de asemenea, intr-un pericol care a mai fost in Istoria recenta a Europei (ducand la exterminari in masa) si nu ar trebui sa se mai intample. Nu e o scuza faptul ca anumiti lideri europeni sprijina acest fel de politica si incurajeaza periculos fapte pe care nici nu le cunosc la fata locului (posibil, nici sa nu doreasca asta). Pe deasupra, acestia sprijina informari deformate din tara si neluand opinie fata de incalcari GRAVE ale Drepturilor si Libertatilor Fundamentale, neglijeaza astfel Valorile Europene. Toate acestea au devenit foarte Clar Vendete Politice impotriva celor care nu accepta “valorile” Globalizarii si Planurile Oculte depasite si deplasate. UE a inceput ca o Europa a Natiunilor, cu valori Crestine dominante, ajungand acum, printr-o Ideologizare excesiva si periculoasa, Un Loc de prigoana a Crestinilor si a Valorilor Crestine. Cine se face vinovat de Deturnarea “Europei” ?

  4. E posibil ca acest sondaj sa arate un scor nereal tocmai pentru a incerca sa influenteze alegerile in celelalte state. Rezultatele vor fi facute publice luni. Diferenta este foarte mica intre cele trei partide, nu e asa mare motiv de sarbatoare.

Leave a Reply