Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat vineri, după rănirea celor cinci militari români în Afganistan, că “încă se moare pentru securitatea României”, subliniind că este important ca Armata să nu fie introdusă în “jocuri politice”, iar programele de înzestrare să continue.

“Sunt cinci militari români care au fost răniţi în acest incident. Procedurile NATO sunt foarte clare, evacuarea acestora, respectiv preluarea de către structurile de specialitate medicale. Din fericire, situaţia lor nu este una gravă, familiile lor au fost anunţate. Sunt în afara oricărui pericol în acest moment. (…) Din păcate, unii nu reuşesc să înţeleagă că încă se moare pentru securitatea României, încă noi luptăm, şi asta e important, să nu introducem armata în anumite jocuri politice cum s-a făcut şi zilele trecute. Important e să ne ducem mai departe programul de înzestrare, cei 2% pe care PSD i-a asigurat pentru înzestrarea Armatei, aspecte care sunt extrem de importante”, a declarat Gabriel Leş.

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Potrivit sursei citate, pe timpul executării misiunii, în jurul orei 12,30, ora României, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

“Militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conştienţi şi starea lor de sănătate este stabilă”, se precizează în comunicatul MApN. 

3 COMMENTS

  1. MIlitarii români și americani din Constanța sunt revoltați după ce un militar român a trecut dinadins cu mașina peste un câine care dormea pe marginea drumului. Respectivul nu e la prima abatere. Cu asta se ocupă, trece cu mașina peste câini. Nu a trecut peste el fiindcă nu l-a evitat, avea loc pe drum, iar câinele era pe marginea drumului, dar a tras dreapta de volan și s-a dus direct peste câine.

    Sunt convins că Armata Română face teste psihologice extrem de profesioniste. La fel de profesioniste ca alea pe care le fac taximetriștii.

    Ăsta trebuie dat afară din armată, pus sub supraveghere psihiatrică și deschis dosar penal.

Leave a Reply