Generalul Daniel Petrescu (ChoD), seful Statului Major al Apararii, a postat un mesaj important :

Am avut, ieri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, o întâlnire importantă cu generalul Mark A. Milley, președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUA. Discuțiile s-au axat pe întărirea flancului estic al teritoriului NATO în contextul conflictului din Ucraina.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, uniformă militară şi în aer liber

Întrevederea s-a înscris în dialogul constant pe care îl avem pentru consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre. Alături de generalul Milley, am condamnat acțiunile ofensive ale Federației Ruse și am apreciat că invazia Ucrainei reprezintă cea mai gravă amenințare la securitatea europeană din ultimele decenii.
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare, uniformă militară şi în aer liber
Reacția promptă de creștere a numărului militarilor americani în România a transmis un semnal puternic și neechivoc al determinării SUA pentru apărarea colectivă și reprezintă o contribuție directă la consolidarea apărării din țara noastră.
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare, uniformă militară şi în aer liber

CONSTANTA, Romania — Joint Staff Spokesperson Col. Dave Butler provided the following readout:

Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Mark A. Milley met with the Romanian Chief of Defence Staff Gen. Daniel Petrescu today during a visit to Mihail Kogalniceanu Air Base in Romania.

The military leaders discussed Russia’s ongoing invasion of Ukraine and NATO’s response, including the deployed and rotational U.S. military forces in Romania working with NATO Allies and partners to deter Russian aggression and assure NATO.

Romania is a key NATO ally and shares a strong partnership with the U.S. around the globe.


NR : Remarc o avalansa de vizite aliate la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu. Secretarul General al NATO, ministrii apararii din Germania, Franta, Olanda, ministrul canadian de externe si acum Comandantul Armatei Americane.

E un semnal foarte solid ce arata implicarea NATO in dezvoltarea acestei baze strategice de la Marea Neagra. Si intentia de a amplasa si mai multe trupe si tehnica NATO in zilele care urmeaza. 


Este cel mai bun semn pentru #Romania.
Comandantul celei mai puternice armate a lumii si cel mai important contributor militar si financiar in #NATO a venit la #MK. Urmeaza intariri si mai serioase, pentru ca #Putin si #Rusia zangane armele razboiului la granitele noastre si ne ameninta mereu

Leave a Reply