Peste 1.700 de civili, între care 429 de copii, au murit de la începutul intervenției Rusiei împotriva zonelor controlate de rebeli din Siria în urmă cu cinci luni, a anunțat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

‘Din 30 septembrie, loviturile aeriene ruse au făcut 4.408 de morți, printre care 1.733 de civili. Dintre aceștia, 429 sunt copii și 250 sunt femei’, a spus OSDO.

Peste 60% dintre victime sunt combatanți, între care 1.492 rebeli și jihadiști ai Frontului Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, și 1.183 membri ai grupării Stat Islamic (SI), a precizat această organizație care se bazează pe o rețea largă de informatori pe întreg teritoriul Siriei.

 Rusia, aliat cheie al regimului lui Bashar al-Assad, afirmă că vizează Statul Islamic și alte grupuri ‘teroriste” care se opun puterii. Însă, statele occidentale și militanții anti-regim acuză Rusia că își concentrează bombardamentele asupra rebelilor considerați ‘moderați’.

Coaliția internațională, condusă de Statele Unite, lansează de asemenea lovituri aeriene împotriva grupării Stat Islamic din septembrie 2014 fără a-și coordona acțiunile cu Damascul.

Raidurile coaliției, lansate în perioada 23 septembrie 2014 — 2 martie 2016, au ucis 4.579 de persoane, între care 374 de civili, din care 92 de copii, conform OSDO. Loviturile aeriene au costat viața a 4.037 de membri ai SI, majoritatea străini, și a 160 de luptători ai altor grupuri extremiste, între care Al-Nusra.

 

7 COMMENTS

 1. Liderii Planetei Terra asta stiu sa faca cel mai bine: SA DISTRUGA! Tehnologia a evoluat nu si mentalul lor!

 2. Las ca vine Donald Trump si asasineaza direct familiile teroristilor, conform spuselor lui. Ii va nimicii pe toti copii care apar in videourile propagandistice ale ISIS.

 3. Fiecare cu gîndirea şi analiza-i proprie
  Nu ştiu de ce puneţi totul pe seama rusiei! E o înţelegere tacită între marile puteri inclusiv rusia şi se respectă prin unire pentru a ucide în masă şi pentru distrugerea zonelor cu subsol bogat chiar cu uciderea popoarelor în masă!
  Vă amintiţi cînd spuneau americanii că e prea multă populaţie pe glob 7 miliarde de vieţi dar în creştere!
  Motivaţia a fost incredibilă: nu este destulă hrană pentru popoare!
  – Ce s-a întîmplat?
  Amintiţi-vă perioada Serbia-herţegovina! Au intrat ruşii în zonă?
  Au început războaiele şi uciderea în masă! Apoi intrarea în forţă pentru distrugerea ligii arabe, apoi intrarea în forţă în irak şi celelalte ţări motivaţia fiind o minciună ordinară: arme chimice!
  – Cînd au intrat ruşii pe teren minat?
  Şi dacă-mi amintesc bine: am scris la debutul invitaţiilor merkel-iţei despre tot ceea ce se scoate acum pe gurile lărgite de atîta ură şi violenţă!
  Nu se vor opri acum şi aici în zona despre care se vorbeşte!

 4. Nu v-am spus ca dl.Tudor sufera de un sindrom care se cheama “boala pe rusi” posteaza imagini cu ravagiile facute de teroristi si jihadisti in mai toate orasele Siriei si domnul spune ca sunt facute de rusi……Oare tot rusii fac ravagii in Libia si Irak? acolo unde bandele inarmate isi fac legile . Cum aratau cele trei tari inainte de a se lucra la ” destabilizare” Nu erau tari democratice dat se putea rezolva civilizat altfel, fara atatia morti si atatea distrugeri si haos….Toata debandata cu imigrantii in Europa ca rezultat al acelor destabilizari nu va face decat sa destabilizeze si Europa… si cine oare are interesul? probabil tot rusii…….cum spune dl.si atunci? … hai peste ei…… ca doar asa se va sfarsi aceasta lume.

Leave a Reply