thebarbu.ro www.thebarbu.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând:”Cazul Călăraşi”.

Presa a relatat recent că fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 300 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu menţionând că a consiliat-o la cumpărare. Ioana Băsescu preciza joi că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280 de mii de euro.

Antena 3  a dezvaluit ca procurorul DNA Lucian Papici ar putea fi implicat in pregatirea tranzactiei de achizitie pentru familia Basescu.

http://www.antena3.ro/romania/sinteza-zilei-documentul-incendiar-care-da-de-gol-tranzactia-cu-terenul-de-la-nana-234300.html

 

PS :  www.luju.ro zice – “Cica in dosarul 210/P/2012 al Sectiei I a DNA, procurorul Lucian Papici nu doar ca a verificat situatia juridica a terenurilor din comuna Nana – Calarasi pe care cateva luni mai tarziu le-a cumparat Traian Basescu, prin fiica sa notarita de provincie Ioana, dar i-ar fi cercetat si pe vanzatorii acestui teren. Desi presa a cerut verificarea urgenta a acestui dosar, pentru a se vedea daca DNA a fost folosit pe post de sperietoare si agent imobiliar pentru familia Basescu, CSM se face ca ploua. S-ar putea sa fie ceva adevarat in zvonul ca vanzatorii au fost calcati in prealabil de DNA pentru ca un simplu calcul matematic arata ca Ioana Basescu a cumparat la pretul de circa 44 de centi/m.p. de teren arabil. Pret foarte mic fata de cel practicat pe piata imobiliara unde asemenea terenuri manoase se vand in jurul sumei de 5 euro/m.p. Faceti si dvs calcul: 1,3 milioane euro, valoarea terenului, impartit la 290 de hectare, rezulta 4.482 euro/hectarul, adica 0,44 euro/m.p. Nu vi se pare cam mic pretul ca cineva sa-l fi vandut cu draga inima? La banii astia parca am cumpara si noi…”

http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-12-11-2013-dna-si-misterul-achizitiei-prezidentiale-de-la-nana-la-pretul-infim-de-0-44-euro-m-p

 

78 COMMENTS

 1. Dl. Radu Tudor,

  Eu nu am înţeles două lucruri, pe care poate reuşiţi să mi le lămuriţi cu expertiza dvs. desăvârşită de care aţi dat şi daţi întotdeauna dovadă.

  Eu nu am înţeles de ce capitaliştii după ce au învins comunismul în Războiul Rece, fapt ce a condus la căderea comunismului la nivelul majorităţii statelor din fostul bloc comunist, de ce aceiaşi capitalişti militează acum pentru instaurarea comunismului planetar, adică a globalizării, a unirii tuturor statelor planetei într-un singur mare stat care să fie administrat economic şi financiar de ei, bineînţeles? Aceasta nu este de fapt tot o formă de comunism?
  Al doilea lucru şi ultimul, e că eu nu am înţeles de ce nouă la nivel intern ni se cere să facem descentralizarea administrativă, iar la nivel european ni se cere să ne unim ca state, să devenim membrii ai unei uniuni care să fie administrată economic şi financiar de la centru, adică de la Bruxelles?!

  Aştept răspunsurile dvs. încărcate de competenţa cu care deja ne-aţi obişnuit. Vă mulţumesc anticipat. ‘Trăiţi!

   • Presedintele(Guvernatorul) MASA VERDE va fi dupa 2014 mare mosier la Nana de Calarasi. Dupa care Miscarea Populara isi propune sa-l promoveze in 2016 Prim Ministru, a zis azi un …..miscat popular(!)
    Vai de capul nostru cu astfel de ….mosier-prim ministru !

  • Ati folosit cuvantul magic “militeaza”. Cand cineva “militeaza”, poate gandi ce doreste, de asemenea poate face in final ce doreste, a milita insemnand de cele mai multe ori a ramane la nivelul declaratiilor, demonstratiilor etc., deci marketing. Analistul Bogdan Chireac a scris recent un editorial numit “Unde e America de altadata”(sau asa ceva, nu mai tin minte exact). De atunci am tot vrut sa intreb “Care America? Aceea a lui Lincoln? Aceea a lui Al Capone? Aceea a Texaco – furnizor major al Germaniei in al doilea razboi mondial? Aceea a lui Roosevelt, care nu a avut nicio problema sa imparta Europa mazgalind pe un servetel? Aceea a lui McCarthy? Aceea a lui Lee Harvey Oswald si a glontelui misterios? Aceea a lui Nixon si a faimosului Watergate? Aceea a numaratorii voturilor in Florida?” Cititi declaratiile de la link-ul http://www.presidency.ucsb.edu/ws/?pid=30655, si o sa vedeti exact cat de mult trebuie sa bagam in seama “militatul” unora si al altora.

   Dar aceste lucruri sunt normale intr-o democratie a oamenilor (daca era o democratie a Arhanghelului Gabriel, poate ca situatia era alta). Cred ca, dupa douazeci si patru de ani, ar trebui sa luam asemenea declaratii la valoarea reala, nu nominala, si – in loc sa ne tocam nervii despicand firul in patru – sa luam situatia asa cum e, si sa invatam de la capitalisti ceea ce ei au cel mai de pret, si care i-a adus la nivelul actual de civilizatie: putin cinism nu strica, el devine sinonim cu spiritul de conservare. Parerea mea e ca trebuie sa ne stabilim in primul rand interesul pe termen lung, si apoi sa facem totul pentru asta (nu sa vorbim, sa facem!), si sa ne preocupe mai putin vorbele altora si luptele de principii. Nu e amuzant, nu e corect, nu e ce am sperat cu totii dar in mod sigur e mai sanatos…

   • Tu poti sa iti stabilesti orice, atata timp cat banii sunt la marii finantisti ai planetei care iti dicteaza regulile tie si multor altora. In rest sigur ca da, iti poti face orice planuri de dezvoltare doresti, pe o durata scurta, medie sau foarte, foarte lunga si foarte indepartata, mai ales.

    E ca la managementul proiectului de investitii, pentru proiectul pe care urmeaza sa il elaborezi, trebuie in primul rand sa iti alegi domeniul, sa iti stabilesti tema, scopul proiectului, care sunt obiectivele, mijloacele si etapele proiectului investitional. Obiectivele, f. important, se zicea ca trebuie sa fie realiste si realizabile, pentru ca altfel, tu degeaba iti doresti sa pleci maine dimineata pe Marte spre exemplu, fiind evident ca ideea poate reprezenta cel mult un delir.

    P.S.: O solutie mult mai simpla si mai instantanee, e sa schimbi sistemul pur si simplu, adica sa te duci direct in alt sistem mai logic in care sa evoluezi, daca ele tot exista pe aceasta planeta, in loc sa stai aici si sa iti pierzi timpul fizic constantand cum iti trece viata, sperand tot timpul ca pana la urma o sa se schimbe si pe-aici ceva.

 2. Dl. Radu Tudor,

  Crin Antonescu a precizat că el când a fost în vizită în SUA, a discutat cu cei de la Washington şi le-a menţionat că SUA prin colaborarea cu România are un mare avantaj şi anume, România este printre foarte puţinele ţări din lume în care nu au existat deocamdată proteste anti-globalizare şi unde nu există încă un puternic curent anti-american.

  Totusi, oare de ce ce după ce au fost furate voturile celor 7.4 milioane de români, niciunul dintre cei 7.4 milioane de votanţi nu a ieşit să protesteze?

  De ce când a fost Congresul Popularilor Europeni din Bucureşti (17-18 octombrie 2012), de ce nu au avut loc proteste de stradă, nu a ieşit nimeni să protesteze mai ales că ăia tocmai ne furaseră nouă rezultatele la Referendum?

  De ce în ciuda faptului că aşa cum s-a văzut anul trecut în vară la Referendum, noi suntem conduşi de FMI, de Washington şi de la Bruxelles, de ce toţi se fac că plouă sau se prefac că nu înţeleg în ce constă târgul acesta la care noi ne-am angajat, respectiv f. marele proiect cu aderarea României la Uniunea Europeană şi cu intrarea noastră direct în NATO?

  De ce când toată lumea ştie că cedarea exploatării resurselor naturale, a bogăţiilor patriei şi a companiilor strategice naţionale etc., ne sunt impuse de FMI, ele chiar fiind trecute ca şi condiţii în acordurile împrumuturilor luate de ţara noastră, deşi FMI-ul nu are nicio atribuţie în acest sens, de ce nimeni nu protestează împotriva acestui fapt? De ce nimeni nu spune un lucru simplu şi anume, că aceste înţelegeri au făcut parte din negocierile angajării creditelor a căror dobândă nu putea fi plătita integral cu bani cash de ţara noastră pentru că noi nu avem bani suficienţi, şi atunci o parte din dobândă ne-am înţeles să o compensăm prin plata în natură?! Nu am dovezi, bineînţeles, dar este logic şi de bun simţ, în morţii şi în toţi răniţii mei! În acest sens, de ce când vine la noi trimestrial delegaţia de la FMI, de ce nu iese nimeni să protesteze, să se ducă să picheteze zonele în care au loc întâlnirile dintre aceştia şi oficialii români, aşa cum se întâmplă peste tot în celelalte state? De ce dacă ştim toţi că în asta au constat de fapt negocierile care sunt acum trecute la secret, aceasta fiind cauza ce a condus la secretizarea tuturor acestor contracte, de ce nimeni nu protestează împotriva cămătarilor de la FMI?

  De ce la mitingurile anti-exploatarea de la Roşia Montană, oamenii nu protestează împotriva adevăraţilor inamici, a globaliştilor, a cămătarilor internaţionali de bani de la FMI care înrobesc şi jefuiesc statele lumii?

  De ce la noi în ţară nimeni nu spune absolut nimic împotriva americanilor?! A zis Crin Antonescu zilele trecute ceva împotriva FMI, doar a chiţăit şi au sărit toţi lătrăii să îl ia la picioare direct!! Este şi cazul lui Theodor Stolojan, acest deputat şi f. mare economist român detaşat la Bruxelles, el fiind plătit chiar de ăia de la FMI şi Banca Mondială. Este şi normal să intervină şi să combată pentru ăia, dacă ăia tot îi plătesc lui salariul, de fapt!
  De ce toţi din spaţiul public, politicienii, cei din media, de la mitinguri anti-exploatări, comentatorii de pe blogul dvs. etc., nu precizează nimic sau absolut nimic despre adevăratul inamic, adică despre bişniţarii de bani ai planetei, în speţă despre cămătarii de la FMI, la noi oamenii discutând şi vrând să se bată cu firmele paravan ale acestora gen RMGC etc., cu firmele fantomă ale acestor bişniţari, trimise la înaintare de aceştia ca să le recupereze banii din ţările pe care le-au îndatorat? De ce oamenii, românii nu vor să se lupte direct cu cămatarii de bani de la FMI spre exemplu, de ce împotriva acelora nu face nimeni mitinguri, nu protestează nimeni niciodată, în genialitatea noastră de inteligenţi?!

  De ce pe blogul dvs. lumea spune că politicienii români sunt criminali, ucigaşi şi hoţi, în loc să spună că de fapt ei sunt cel mult nişte foarte slabi negociatori şi doar simpli administratori, angajaţi ai marilor finanţişti planetari la care se duc aceştia se duc în genunchi să se roage de ei să îi împrumute cu bani cu care să îşi poată implementa politicilie şi programele de guvernare?
  De ce prima parte a emisiunii Punctul de Întâlnire, cea de duminică seara cu dl. Ilie Şerbanescu, nu a remarcat-o absolut niciunul dintre toţi comentatorii blogului dvs.?! Deşi ce a spus omul acela acolo era numai adevăr în forma cea mai pură, fapt ce l-a facut să îi câştige asentimentul şi confirmarea celuilalt invitat, a d-lui profesor Pârvulescu?

  De ce toţi cred că Ponta este prim-ministru şi că el poate decide ceva, în ciuda faptului că au văzut toţi că până şi pentru TVA-ul la pâine, a trebuit să ceară acordul celor de la FMI! Pentru reîntregirea pensiilor tot la fel, mărirea salariilor etc. De asemenea, bugetul României pentru anul 2014, l-au discutat acum o săptămână cu delegaţia FMI, delegaţie care s-a mai întalnit cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, ai sindicatelor şi ai sindicatelor medicilor etc. Întreb două lucruri de bun simţ, ce treabă are FMI-ul cu toate acestea şi ce poate decide Ponta în nume propriu?! Pe cale de consecinţă, apare logic întrebarea, cine dracu’ e Ponta, ce poate decide el în nume propriu, cine e ăsta altcineva decât unul făcut prim-ministru la 39 de ani, el reprezentând mai mult o ambiţie meltenească a lui socră-su de a îşi aranja progenitura şi ginerele, decât o mare şansă pentru România sau orice altceva!

  De ce la noi toţi au nevoie mai degrabă de mahala politică dâmboviţeană, pe care să o despice, să o dezbată zi lumină, la modul cel mai monoton şi inutil, în loc să discute despre lucruri logice, palpabile, care ar putea conduce la a schimba într-adevăr ceva?
  De ce în România sunt peste 10 milioane de cetăţeni cu până în 8 clase studii, fapt confirmat de rezultatele recensământului populaţiei din 2012, publicate de INS, desi se zice pe toate posturile tv ca la noi în ţară toată lumea acum are doctorate şi că acum avem fabrici de diplome, facultăţi particulare etc.?

  De ce toţi se fac că au uitat sau că nu au înţeles nimic din evenimentele petrecute anul trecut, în vara lui 2012? Ştim toţi că românii înţeleg greu şi uită foarte repede pentru că au mintea scurtă, dar despre lista lui Barroso, constiparea lui Angela Merkel şi Viviane Reding, despre noul prag istoric la moneda euro anunţat pe toate posturile în fiecare zi la ora 07.00 dimineaţa, despre vizita emisarului american Philip Gordon, despre ameninţarea că ni se sistează tranşele de împrumuturi de la FMI şi că rămânem fără bani de pensii şi salarii, că ne pleacă investitorii, despre impunerea pragului la referendum de la Bruxelles, despre toate acestea mai are rost ca să reamintim?! Evenimentele de anul trecut din vară, măcar această calitate au avut-o şi anume că ele au arătat nişte evidenţe, oferind oamenilor posibilitatea să vadă şi să înţeleagă cum merg şi cum stau lucrurile în realitate. Cu toate acestea, în mod bizar toţi fac pe proştii în continuare, foarte multi prefăcându-se că n-au văzut sau nu au înţeles nimic!

  De ce în ciuda afirmaţiei d-lui Şerbanescu Ilie care a spus că trebuie să ai probleme la cap că să te faci la ora asta că nu întelegi care este realitatea, în ţara noastră o imensă parte a populaţiei se preface că nu înţelege nimic?! Noi unde vrem să ajungem, cu atâta prostie şi atâta amnezie?! Poate cel mult la vaci, acolo unde şi suntem, în prezent. Toate cele bune! ‘Trăiţi!

  P.S.: De ce toţi românii din ţară spun despre ceilalţi români că sunt nasoi, în timp ce românii plecaţi peste hotare spun că îşi iubesc ţara şi că le e dor de ţară?! De ce românii când pleacă din ţară, respectă regulile statelor în care se duc, iar atunci când se întorc în ţară, o dau pe melteneală damboviţeană şi nu mai respectă absolut nimic, îi apucă antilogica, o dau în nesimţire ordinară şi îşi bagă picioarele în tot?! Etc.

  • Stimate Parasolar Ion, aveti perfecta dreptate, iar in toate intrebarile Dvs se evidentiaza si raspunsurile de bun simt si care reflecta realitatea (trista, de altfel). Nu putem fiecare avea raspunsurile sale, numai ca sa ne miscam intr-o zona nebuloasa, evitand claritatea si delimitarea alb-negru care ar duce la insanatosirea morala. O intrebare implica un singur raspuns, dar din pacate totul e tratat cu ambiguitate tocmai pentru a induce somnul ratiunii. Si se stie ce naste acesta….

 3. Dl. Radu Tudor,

  Crin Antonescu a precizat că el când a fost în vizită în SUA, a discutat cu cei de la Washington şi le-a menţionat că SUA prin colaborarea cu România are un mare avantaj şi anume, România este printre foarte puţinele ţări din lume în care nu au existat deocamdată proteste anti-globalizare şi unde nu există încă un puternic curent anti-american.

  Totusi, oare de ce ce după ce au fost furate voturile celor 7.4 milioane de români, niciunul dintre cei 7.4 milioane de votanţi nu a ieşit să protesteze?

  De ce când a fost Congresul Popularilor Europeni din Bucureşti (17-18 octombrie 2012), de ce nu au avut loc proteste de stradă, nu a ieşit nimeni să protesteze mai ales că ăia tocmai ne furaseră nouă rezultatele la Referendum?

  De ce în ciuda faptului că aşa cum s-a văzut anul trecut în vară la Referendum, noi suntem conduşi de FMI, de Washington şi de la Bruxelles, de ce toţi se fac că plouă sau se prefac că nu înţeleg în ce constă târgul acesta la care noi ne-am angajat, respectiv f. marele proiect cu aderarea României la Uniunea Europeană şi cu intrarea noastră direct în NATO?

  De ce când toată lumea ştie că cedarea exploatării resurselor naturale, a bogăţiilor patriei şi a companiilor strategice naţionale etc., ne sunt impuse de FMI, ele chiar fiind trecute ca şi condiţii în acordurile împrumuturilor luate de ţara noastră, deşi FMI-ul nu are nicio atribuţie în acest sens, de ce nimeni nu protestează împotriva acestui fapt? De ce nimeni nu spune un lucru simplu şi anume, că aceste înţelegeri au făcut parte din negocierile angajării creditelor a căror dobândă nu putea fi plătita integral cu bani cash de ţara noastră pentru că noi nu avem bani suficienţi, şi atunci o parte din dobândă ne-am înţeles să o compensăm prin plata în natură?! Nu am dovezi, bineînţeles, dar este logic şi de bun simţ, în morţii şi în toţi răniţii mei! În acest sens, de ce când vine la noi trimestrial delegaţia de la FMI, de ce nu iese nimeni să protesteze, să se ducă să picheteze zonele în care au loc întâlnirile dintre aceştia şi oficialii români, aşa cum se întâmplă peste tot în celelalte state? De ce dacă ştim toţi că în asta au constat de fapt negocierile care sunt acum trecute la secret, aceasta fiind cauza ce a condus la secretizarea tuturor acestor contracte, de ce nimeni nu protestează împotriva cămătarilor de la FMI?

  De ce la mitingurile anti-exploatarea de la Roşia Montană, oamenii nu protestează împotriva adevăraţilor inamici, a globaliştilor, a cămătarilor internaţionali de bani de la FMI care înrobesc şi jefuiesc statele lumii?

  De ce la noi în ţară nimeni nu spune absolut nimic împotriva americanilor?! A zis Crin Antonescu zilele trecute ceva împotriva FMI, doar a chiţăit şi au sărit toţi lătrăii să îl ia la picioare direct!! Este şi cazul lui Theodor Stolojan, acest deputat şi f. mare economist român detaşat la Bruxelles, el fiind plătit chiar de ăia de la FMI şi Banca Mondială. Este şi normal să intervină şi să combată pentru ăia, dacă ăia tot îi plătesc lui salariul, de fapt!

  De ce toţi din spaţiul public, politicienii, cei din media, de la mitinguri anti-exploatări, comentatorii de pe blogul dvs. etc., nu precizează nimic sau absolut nimic despre adevăratul inamic, adică despre bişniţarii de bani ai planetei, în speţă despre cămătarii de la FMI, la noi oamenii discutând şi vrând să se bată cu firmele paravan ale acestora gen RMGC etc., cu firmele fantomă ale acestor bişniţari, trimise la înaintare de aceştia ca să le recupereze banii din ţările pe care le-au îndatorat? De ce oamenii, românii nu vor să se lupte direct cu cămatarii de bani de la FMI spre exemplu, de ce împotriva acelora nu face nimeni mitinguri, nu protestează nimeni niciodată, în genialitatea noastră de inteligenţi?!

  De ce pe blogul dvs. lumea spune că politicienii români sunt criminali, ucigaşi şi hoţi, în loc să spună că de fapt ei sunt cel mult nişte foarte slabi negociatori şi doar simpli administratori, angajaţi ai marilor finanţişti planetari la care se duc aceştia se duc în genunchi să se roage de ei să îi împrumute cu bani cu care să îşi poată implementa politicilie şi programele de guvernare?

  De ce prima parte a emisiunii Punctul de Întâlnire, cea de duminică seara cu dl. Ilie Şerbanescu, nu a remarcat-o absolut niciunul dintre toţi comentatorii blogului dvs.?! Deşi ce a spus omul acela acolo era numai adevăr în forma cea mai pură, fapt ce l-a facut să îi câştige asentimentul şi confirmarea celuilalt invitat, a d-lui profesor Pârvulescu?

  De ce toţi cred că Ponta este prim-ministru şi că el poate decide ceva, în ciuda faptului că au văzut toţi că până şi pentru TVA-ul la pâine, a trebuit să ceară acordul celor de la FMI! Pentru reîntregirea pensiilor tot la fel, mărirea salariilor etc. De asemenea, bugetul României pentru anul 2014, l-au discutat acum o săptămână cu delegaţia FMI, delegaţie care s-a mai întalnit cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, ai sindicatelor şi ai sindicatelor medicilor etc. Întreb două lucruri de bun simţ, ce treabă are FMI-ul cu toate acestea şi ce poate decide Ponta în nume propriu?! Pe cale de consecinţă, apare logic întrebarea, cine dracu’ e Ponta, ce poate decide el în nume propriu, cine e ăsta altcineva decât unul făcut prim-ministru la 39 de ani, el reprezentând mai mult o ambiţie meltenească a lui socră-su de a îşi aranja progenitura şi ginerele, decât o mare şansă pentru România sau orice altceva!

  De ce la noi toţi au nevoie mai degrabă de mahala politică dâmboviţeană, pe care să o despice, să o dezbată zi lumină, la modul cel mai monoton şi inutil, în loc să discute despre lucruri logice, palpabile, care ar putea conduce la a schimba într-adevăr ceva?
  De ce în România sunt peste 10 milioane de cetăţeni cu până în 8 clase studii, fapt confirmat de rezultatele recensământului populaţiei din 2012, publicate de INS, desi se zice pe toate posturile tv ca la noi în ţară toată lumea acum are doctorate şi că acum avem fabrici de diplome, facultăţi particulare etc.?

  De ce toţi se fac că au uitat sau că nu au înţeles nimic din evenimentele petrecute anul trecut, în vara lui 2012? Ştim toţi că românii înţeleg greu şi uită foarte repede pentru că au mintea scurtă, dar despre lista lui Barroso, constiparea lui Angela Merkel şi Viviane Reding, despre noul prag istoric la moneda euro anunţat pe toate posturile în fiecare zi la ora 07.00 dimineaţa, despre vizita emisarului american Philip Gordon, despre ameninţarea că ni se sistează tranşele de împrumuturi de la FMI şi că rămânem fără bani de pensii şi salarii, că ne pleacă investitorii, despre impunerea pragului la referendum de la Bruxelles, despre toate acestea mai are rost ca să reamintim?! Evenimentele de anul trecut din vară, măcar această calitate au avut-o şi anume că ele au arătat nişte evidenţe, oferind oamenilor posibilitatea să vadă şi să înţeleagă cum merg şi cum stau lucrurile în realitate. Cu toate acestea, în mod bizar toţi fac pe proştii în continuare, foarte multi prefăcându-se că n-au văzut sau nu au înţeles nimic!

  De ce în ciuda afirmaţiei d-lui Şerbanescu Ilie care a spus că trebuie să ai probleme la cap că să te faci la ora asta că nu întelegi care este realitatea, în ţara noastră o imensă parte a populaţiei se preface că nu înţelege nimic?! Noi unde vrem să ajungem, cu atâta prostie şi atâta amnezie?! Poate cel mult la vaci, acolo unde şi suntem, în prezent. Toate cele bune! ‘Trăiţi!

  P.S.: De ce toţi românii din ţară spun despre ceilalţi români că sunt nasoi, în timp ce românii plecaţi peste hotare spun că îşi iubesc ţara şi că le e dor de ţară?! De ce românii când pleacă din ţară, respectă regulile statelor în care se duc, iar atunci când se întorc în ţară, o dau pe melteneală damboviţeană şi nu mai respectă absolut nimic, îi apucă antilogica, o dau în nesimţire ordinară şi îşi bagă picioarele în tot?! Etc.

 4. d nule radu,am ajuns la exasperare,degeaba toate astea ca nemernicul e tot la cotroceni si ne streseaza de acolo mereu,degeaba toate astea, vor fi un maaaaaare fiiiis

  • In loc pe oameni sa-i intereseze de soarta lor , care se pare ca va fi mai crunta dupa 1 ianuarie cand va fi afectat traiul intregului popor roman, îi preocupa daca Ioana Basescu are cu ce-si ara pamantul…In loc ca oamenii sa fie avertizati sa fie pregatiti pentru soarta grea ce-i asteapta li se arunca tot felul de subiecte false si falsificate care nu mai tin nici de foame nici de cald…

 5. Nu cred ca se va investiga ceva pe tema pamanturilor lui Basau.Doctorul V.V.Tonta spune vorbe pt a da subiect de dezbatere publica.Oricum Base si Boc sunt vinovati pt ca premierul nu face nimic in tara asta pt a indrepta ceva ,este f.preocupat insa sa-si cumpere lux pe banii nostri.In Oltenia pretul unui ha de teren arabil este de 1500euro si Basau a dat 4000-4500euro.Pai nu este asta spalare de bani sau ce?

 6. Un subiect bun pt Ordinea zilei- cum dupa ce au inchis spitalele, Boc a aprobat 2.500.000 euro ca unii sa se plimbe in lumea larga (nu Europa) sa se specializeze in evaluarea spitalelor din tara noastra.

 7. minciuni.minciuni,nu-l mai pupati pe tonta in c… pt.ca pana acum nu ademonstrat nimic,dupa cum vad incearca sa le castige bunavointa serviciilor secrete,justitiei acordandu-le cat mai multe fonduri ca sa-l sustina si pe el,dar este departe de acest lucru pt.ca basitul mai are un an de stat la cotoceni si pana nu pleaca nimeni nu se leaga de el,iar tonta tot un pagiator ramane cat masa verde este la putere,s-a vazut ca nu este capabil sa-l infrunte,ce rau poate sa faca tarii mai rau decat face acest mafiot de la cotroceni si care a facut ca Romania sa fie acum un pasalac al europei,la care sta plecat nu numai chiorul ci si tonta,tare mi-ar placea sa vad un politician care sa raspunda cu aceasi moneda celor din UE cum fac ei cu noi.Parca suntem chiori toti si nu vedem ca suntem tratati ca cei din lumea a 3 a din Africa si in momentul cand nu vor avea ce mai suge(petrol,minereuri,aur,gaze,etc.,)ne vor arunca ca pe o masea stricata sau in cel mai rau caz poate ne vor mai baga in seama dac vom fi o buna piata de desfacere pt.ei,daca nu la revedere,sper sa nu apuc acele zile si ii multumesc lui Dumnezeu ca nu mi-a dat copii ca sa vada si ei aceste orori si sa sufere de pe urma acestor tradatori de tara.

  • Imi place cum scrieti domnule R.T. : “Antena 3 a dezvaluit ca procurorul DNA Lucian Papici ar putea fi implicat in ….” . La fel a dezvaluit ca TB ar fi primt mita 7 milioane de Euro de la Vantu, la fel ati dezvaluit ca fratele presedintelui facea trafic cu armament, la fel.. Tot timpul se pare, si pe baza acestui “se pare” tocati marunt o saptamana intreaga! Nu am vazut niciodata sa apelati si la prezumtia de nevinovatie.
   PS. Am si eu o intrebare. De ce ar trebui consilierul lui Radulescu sa isi dea demisia, daca in timpul liber, adica in weekend, a mers la Nana sa verifice calitatea solului terenului cumparat de familia Basescu?!?! Este imoral sau ilegal?

   • daca faceti parte dintre avocatii traficului de influenta, va doresc succes in fata anchetatorilor. cind un subordonat al lui basescu platit de la bugetul statului umbla sa-i sporeasca averea sefului, asta e si ilegal si imoral. cit despre subiectele mentionate de dvs, tin sa va aduc aminte (daca aveti cu ce sa va aduceti aminte) ca partile acuzate si-au exprimat punctele de vedere in legatura cu subiectele respective. succesuri !

 8. ai perfecta dreptate,dar cine sa dreaga toate cele semnalate daca nu noi,si dupa cum se vede nu suntem in stare sa facem asa ceva si ne complacem in acest rahat,oricum suntem pe cale de disparitie,dupa recensamant s-a constatat ca mai suntem cca19 milioane si politicienii nostri tot zic de 22 de mil.cu toate ca de mult nu mai suntem atat,dar lor le convine sa spuna ca suntem atatia ca sa aiba cat mai multe locuri in parlament pt.ca vor sa reprezinte si mortii acolo.De asta nimic nu merge bine in aceasta tara pt.ca este multa minciuna,multa mizerie si mult c…mananca politicienii si acolitii lor.Si apropo de ce ati spus ca nimeni nu iese atunci cand vin cei de la FMI-BM si CE sa negocieze cu noi,ca sa protesteze,nu ies pt.ca nimeni nu discuta ceea ce ati spus si ce a spus d-nul Serbanescu si lumea ea de buna ce spun pe la tv.-nile obidente care pt.bani ii pupa in c.. ,pe cei care sunt la putere si ii sustin pe fata.Eu as propune ca noi toti ce ne platim taxele si impozitele la stat sa nu mai facem acest lucru pt.ca statul nu face nimic pt.noi si atunci sa vedem ce vor face,ca acum zic ca nu pot face nimic impotriva evazionistilor,daca nu pot sa faca nimic hai oameni buni sa vedem ce vor face impotriva tuturor.Uite cel mai bun exemplu ar fi ca incepand cu 1 IAN.2014 nimeni sa nu mai plateasca statului nimic si sa vedem ce va face acest stat impotent,care stie doar sa stea capra la inaltele asa zise porti(au ajuns inalte porti datorita unora ca cei din tara noastra,care stau plecati si ii pupa in c…),ce ziceti incercam aceasta forma de protest!

  • eu sunt de acord da cum procedam?

   Pana la urma trebuie sa protestam intr-un fel ca de 23 de ani suntem dusi de nas.

   De exemplu taxele pe venit mi la opreste la sursa.

  • Eu cred ca la vot i-ar interesa cum reactionam. Sunt partidele controlate de baietii cu ochi albastri si le stim ca-s toate partidele parlamentare.

   Eu propun sa votam doar partide neparlamentare sau sa anulam votul. Sa iesim la vot masiv si anulam votul daca nu devin seriosi si nu-si respecta promisiunile.

   Sa-si mai dea lumea cu parerea ca daca nu protestam iar o luam in freza la alegeri.

 9. cum naiba Ioana Base a luat un asemenea credit? noi, bizonii, adica cetatenii obisnuiti, cu obligatia de a plati taxe si impozite, dar fara drepturi, gratie “democratiei”, avem mari probleme sa luam pe 10 ani un credit de 30 000 ron pe 10 ani.

  am si eu o curiozitate, fara legatura cu postarea dvs. : parlamentarii vor numere secrete la mobilele pe care tot noi, bizonii, le platim.

  cum naiba, eu, cetatean, care imi platesc mobilul personal, nu am acelasi drept?
  ma trezesc cu telefoane si sms-uri in campaniile electorale sau de la diverse corporatii, diverse campanii publicitare????!!!!!!!!!!!!!

  si daca parlamentarul X de CT are numarul secret, cum iau legatura cu el alegatorii care l-au votat?

  am crezut ca voi scapa de dictatura PDL votind cu USL.
  am surpriza neplacuta sa vad ca tot in dictatura traim.
  cu Rosia Montana, cu gaze de sist, cu miile de servicii secrete, cu toti gusatii politici, care se mai dau si “oameni de afaceri”

 10. De către cine?Papici care e propus ca șef de servici la DNA?Apropo de asta,un dușman înrăit al presei nu are ce a se asocial cu justiția,daremnite să și lucreze în orice instituție juridică

 11. Sunt citeva intrebari destul de dure:
  1.,,Presedintele Basescu a mers marti la cea de-a 2-a editie a Conferintei privind OCUPAREA Tinerilor”in Franta,OCUPAREA’tinerilor ce inseamna?,tinerii sunt un teren viran,un şant,o canalizare,o groapa,o prapastie,un morman de gunoaie,un imobil,o padure,o mentalitate?,sau e vorba de ocupatia tinerilor(studii,locuri de munca,educatie,invatamint,sanatate,…)?
  2.Indiferent daca s-ar face sau nu ancheta,vinovati nu se vor gasi,justitia imbina buna credinta cu amiabilitatea si va da cistig,chiar daca e cineva vinovat.ce parere aveti?
  3.Nu e normal,daca toti isi voteaza tot felul de bonificatii,sa profite si de gratuitatile ce le revin dupa ce isi termina mandatele(suntem prea naivi sa credem ca nu va fi asa),e real?
  4.Am scris ca vor fi mult mai multe porcarii ascunse si ca nu vad viitorul pozitiv al acestei natii,deja sunt la inceputul cerintelor personale:masini noi(multe s-au impinzit in tara la vinzare de cind erau noi,acum citiva ani),mai multe telefoane,numerele la secret,s-au distantat din toate punctele de vedere de popor(ei in lux sau prin aer si noi prin noroiul lor),o sa ajungem sa ne inchinam la ei ca la icoane ,,spurcate”,o sa faca tot posibilul sa fie cit mai multi in parlament si pe linga,incit nu o sa mai poti respira(o sa ne fie sila reala sa ne mai uitam la tv cind apar),deja au pus tara pe butuci de 23 de ani de zile,acum o cara pe bucati cu ajutorul colilor de hirtie A4,tablete,telefoane,ca doar au urlat in gura mare,,achizitionam calculatoare,sa nu mai taiem padurile”,daca limba sau gura ar avea ţepi,ar amuţi,sau capul prin filet,la o adiere a vintului,s-ar duce in neant,ce parere aveti?

 12. e vrajeala usl da bine la popor.
  daca ei au depus zic ei 400 plingeri la dna si nu este cercetata nici una sau sunt arestati si tinuti in arest pina ce vine alta cu alte arestari nimic concretizat.
  spuneau ca bani publici vor fi cheltuiti cu grija ,ei nu vor benificia de statut dar acum si au marit bugetele vor mai mult lux.
  capilor usl cred ca inainte sa cheltuiti bani aiurea ai nostri ar trebui sa aduceti venituri la bugetul tari prin lupta cu evazionisti,contrabandisti,recuperati toti bani datorati de firme nu le stergeti ca daca noi nu putem sa platim suprataxarea si impozitarea imediat ne blocati veniturile sau le diminuati voi fara sa va intereseze daca putem sa platim .
  nu mariti voi facturile la utilitati le maresc cu cine avem noi contracte victore asa au facut si cei de dinainte ta de asta la un momendat avem salari de milioane .noi vom suporta totul ,mie mi se pare mult sa tai de la sanatate 2 miliarde de lei .DE CE ?

 13. Apropo de azilul din Tuzla,eu cred ca li s-au vindut proprietatile acelor batrini,ii lasa acolo sa isi petreaca restul zilelor pina mor,ca nu mai au unde sa ii duca(cunosc cazuri lasate in spital luni de zile in aceeasi situatie)si,mai multpolitia plus primariile plus notarii sunt mina in mina(mie mi-au spus,,de unde ai mai aparut si tu?”asta dupa ce a inceput procesul in judecatorie),asta se intimpla cam din 2004 dupa alegerile la primari.

 14. Ati prezentat atat de multe intoxicari in ultima vreme incat nu mai cred nimic. Toate petardele astea au menirea sa treaca in plan secund dezbaterile pe buget si protestele studentilor si a altor categorii sociale.

 15. Apa de ploaie.Cu o singura floare nu se face primavara ,fiindca nenorocirea vine… vine prin mai multe canale.Asa ca daca Ponta vrea sa taie coada pisicii trebue sa faca mai multe COMISII PARLAMENTARE SIMULTANE(pentru ANI,CSM,ICJC,Servicii…pentru toate institutiile atinse de microbul basist) fiindca balaurului daca ii tai un singur cap ,acest cap se reface pana ajungi sa-i tai restul capetelor(asa cum s-a intamplat cu basescu caruia DUPA ALEGERI i s-a dat un deget-PACTUL- si el a “apucat” o tara intreaga).In concluzie balaurul/sistemul trebue decapitat din o singura lovitura(asa cum au propus liberalii).Ce pacat ca pe timpul nostru nu mai avem oameni curajosi ca Vlad Tepes Bratianu,Antonescu …care nu s-au gandit niciodata la riscul lor personal ci numai la riscurile/binele Romaniei si romanilor si nu asa cum gandesc politicienii de azi(adica numai la …PUTERE/VOTURI si la… binele numai unei parti restranse a societatii si a binelui lor personal).Doar daca USL ar actiona DECIS si FERM…numai asa ar insemna ca acesti conducatori actuali ai nostri sunt DEDICATI pentru a decide soarta a milioane de romani.

 16. base a afirmat ceva inexplicabil, paranormal : cica, ar fi cerut un credit ipotecar, garantat chiar cu terenurile in cauza, care ar fi fost supra-evaluate de…expertii bancii ! Care va -sa -zica, terenurile valoreaza mult mai putin decat creditul contractat….
  BNR ce zice de ”imprumutul” bancii generoase ?
  Vreau si eu un credit cu o supra-evaluare a proprietatii !

  • Si mai am o nelamurire, poate o clarifica Parchetul sau antifrauda fiscala : Clanul din Timisoara a achizitionat imobile cu imprumuturi bancare sau cash ? Poate aflam si noi cum se fac milioane de euro…Mai nou, am aflat ca unii rromi ca sa-si justifice banii negrii din UE, aduc acte false din Romania si invers. Poate se hotarasc institutiile sa coopereze international…

   • base e…total !
    DNA si CSM nu comunica oficial situatia lui Papici dar el are informatii ”pe surse” din dosarul instrumentat de DNA si cunoaste si obiectul cercetarii penale( nepublice) !
    Iar el ( fiica ) cumpara un teren care face obiectul cercetarii penale a DNA din 2012 !
    E …total ! fiecare pasare…
    E si mai tare cand sustine ca nu trebuie sa se implice familia in politica. Dar el cum l-a jignit pe tatal lui Oprescu ?

 17. Cu cata nerusinare minte iar demisul.Sa-mi spuneti mie cum se poate ca o banca sa supraevalueze un bun cu care gajezi un credit,cand tendinta tuturor este de a diminua valoarea si in cazul in care garantezi cu un imobil care se ia in raport de unu la unu.Nu am intalnit pana acum nici un bancher care sa ia in calcul valoarea de 100 la suta si cu ata mai mult o valoare mai mare.Mereu ei invoca riscul la care se expun.Si atunci aici cum s-a aprobat si de catre ce banca?

 18. repostez aici pentru domnul Antonescu ce i-am scris la o alta tema ca am inteles ca citeste forumul.

  DOMUL ANTONESCU daca tot cititi si ma bucur ca cititi ca altfel nu aveti cum sa aflati parerea mea, ce i-am spus lui Gemil e ceea ce cred. Si cum banuiesc eu ca sunteti toti in cardasie desi nu pot demonstra si noi nu prea avem de unde alege si oricum peste un an sunt alegeri cred ca putem negocia ceva pentru un vot. Si mai cred ca toti de pe aici ar trebui sa ceara ceva pentru un vot. Greseala romanului e ca voteaza primisiunile unora care de-a lungul timpului au dovedit ca nu se tin de promisiuni.

  Eu nu va cer sa-l luati pe Basescu de gat si sa-l azvarliti in puscarie, ca spuneti ca nu se poate pe legile de astazi si oricum e treaba justitiei. Da ma asteptam sa faceti o contitutie noua si niste legi noi sa nu mai auzim ca nu se poate pe legile care le avem.

  De la Ponta nu ma mai astept sa faca ceva ca si-a vazut sacii in caruta.

  Sunt doua posibilitati ori am dreptate cu cardasia intre partide si e clar ca nu veti face mare lucru si nu veti schimba mai nimic ori ma insel.

  Daca ma insel atunci ma astept sa urniti treburile cu legile in parlament. Constitutia e in pom nu vad de ce s-a amanat, daca era o Constitutie dreapta iesea omul la vot cum a iesit sa cada Basescu vara trecuta. Treaba aia cu cvorumul de 50 % pica daca faceti treburile corect pe acolo prin parlament ca omul iese la vot daca vede ca e seriozitate.

  De acum o sa va tot scriu pana va saturati de mine.

  • @citizen
   .
   ”repostez aici pentru domnul Antonescu ce i-am scris la o alta tema ca am inteles ca citeste forumul”…zici
   Greșit! Nu pentru dl. Antonescu REPOSTEZI ci pentru GEMIL, nu minți!
   .
   Iată și replica mea la mizeriile scrise mai sus referitoare la mine.
   .
   În primul rând nu realizez (am citit o data, și încă o data, ce-am scris acolo -November 12, 2013 at 9:42 pm) unde v-am jignit eu cu ceva.Probabil vă jignește simpla mea prezență aici și vă..…stânjenește . V-ați trezit peste noapte lider pe aici și o voce ca a mea care nu se supune rigorilor VOASTRE deranjează. Așa că dumitale, brusc , ți s-au întunecat mințile ca unui Capo di tutti capi și de la un comportament orișicăt… acceptabil ți-a cășunat pe mine mai, mai să-mi iei gâtu ca probabil lu Ponta sau Antonescu, de ce nu basescu. Nu știu ce te-a facut sau cine te-a pus să scrii așa mizerii? Vii și cu amenițări precum @gelu prietenul dvs. (alta sectie) de linșaj mediatic. (”De acum o sa va tot scriu pana va saturati de mine”)
   .
   Ce-mi spune Citizen?
   .
   ”Domnul Gemil, eu cred ca si PNL-ul si Antonescu fac parte din mafia aia securisto-etcetera cum ii spun unii pe aici”
   R. Eu nu cred asemenea prostii. Asta este părerea mea. Și dacă ziceți că credeți fiți corect și coerent și nu mai ziceți…„”cum îi spun unii pe aici” când o spuneți si dvs.
   .
   ”DOMUL ANTONESCU daca tot cititi si ma bucur ca cititi ca altfel nu aveti cum sa aflati parerea mea, ce i-am spus lui Gemil e ceea ce cred.
   R. INCOERENTĂ BINE PUSĂ IN EVIDENȚĂ. E perfect!
   .
   ”Si cum banuiesc eu ca SUNTEȚI TOȚI toti in cardasie desi nu pot demonstra”
   R Bănuiești? Tu, omule (dacă ești om) ai proprietatea cuvintelor când spui că TU BĂNUIEȘTI că SUNTEȚI TOȚI ÎN CÂRDĂȘIE. Care toți, (incluzându-mă și pe mine, binențeles)?
   Așa bănuiești tu , probabil de dincolo de gardul Spitalului Socola. Așa BĂNUIESC eu! Simpatic și eu , nu, cu bănuielile mele cu tot? Dumneata banuiești, eu bănuiesc, noi bănuim…
   .
   ”Și noi nu prea avem de unde alege”
   R. Care NOI? În numele CUI vorbești dumneata? Aaaa….daaaa, am înțeles! Întrebarea care vine de la sine ar fi: De când aveți voie VOI , CEI DIN PAVILION, cei de dincolo de gardul sus menționat să… alegeți. Și să și negociați? Din câte știu cei de ”acolo” NU AU DREPTUL SĂ ALEAGĂ.. Nici măcar ”cămașa cu mâneci lungi” nu aveți dreptul să o alegeți.
   .
   ” Oricum peste un an sunt alegeri cred ca putem negocia ceva pentru un vot”
   R.Chiar dacă vă alege cineva Sef de Pavilion cu cine vreți voi să negociați, la ce nivel, și ce anume să ”negociați”?
   .
   ”Eu nu va cer sa-l luati pe Basescu de gat si sa-l azvarliti in puscarie, ca spuneti ca nu se poate pe legile de astazi si oricum e treaba justitiei. Da ma asteptam sa faceti o contitutie noua si niste legi noi sa nu mai auzim ca nu se poate pe legile care le avem.”
   R. Cereți ce vreți și cui vreți dar nu mie ? Cui nu cereți,,, ”Eu nu va cer”?
   .
   ”De la Ponta nu ma mai astept sa faca ceva ca si-a vazut sacii in caruta”.
   R. Știam …Nici eu. Cum spuneam (și)mai sus.
   .
   Sunt doua posibilitati ori am dreptate cu cardasia intre partide si e clar ca nu VEȚI face mare lucru si nu VEȚI schimba mai nimic ori ma insel.
   .
   R Varianta a II-a . Vă înșelați , desigur.
   .
   Daca ma insel atunci ma astept sa urniti treburile cu legile in parlament.
   R. Și tu…. să mă aștepți pe mine. Așteaptă. Corect dar nu prea se vede. În primul rând ar trebui amendată legea Sănătății . Circulă prea mulți nebuni pe strazi iar in Ospicii ar trebui scos Internetul. Accesând acest mijloc modern de informare intră mulți de pe-acolo la bănuieli îi ETICHETEAZA CHIAR PE TOTI SECURIȘTI și ETCETERA și e și periculoși.
   .
   Și mai vii dumneata și ceri de pe poziția OMULUI SERIOS (SRI-os) ”daca FACEȚI treburile corect pe acolo prin parlament ca omul iese la vot daca vede ca e SERIOZITATE.
   .
   ”De acum o sa va tot scriu pana va saturati de mine”
   .
   PS. Tu, înțeleg (dar nu știam atunci peste ce.. cîhh am dat) l-ai desconspirat ”prin metode specifice” pe @gelu.Acum te faci că plouă , cu prietenul. Ahhaaaa?! Și tot tu vorbești de ”securiști și etcetera”. Ahaaaa?! Deci ”care pe care” ..hai? Vezi ce ușor pot să bănuiesc și eu …ceva? Și zici că ești și SRI-os.(Sau între civilii serioși)
   .
   Vezi ce nasol este să bănuiești, respectiv, să fii bănuit!
   Și să ți se pună aceeași bandă care te doare!
   .
   Tu te-ai gândit o clipă cum m-am șimțit eu la jignirile scrise de tine mai sus? Pen’ce?

   • Tu esti Antonescu?

    Lasa vrajeala cu Gelu ca m-am cam prins cum stau lucrurile cu “amenintarile” lui catre domana Pivniceru.

 19. El Guerrillero Heroico a trecut la atac. Nici nu s-a finalizat bine comisia Rosia Montana asa ca este timpul pentru una si mai nobila. Tinta clara este DNA cu bataie la Basescu. Retrocedarile din Ardeal reprezinta doar un pretext.
  I-auziti ce declara el din opozitie:
  http://www.youtube.com/watch?v=IqGZbuUtNtc
  Cu ocazia asta isi rezolva si rafuiala personala cu procurorul Papici, ca prea multe victime a facut in PSD. Nastase a fost condamnat mai degraba cu ajutorul lui Ponta si Grajdan, telefonul de la 5 dimineata a fost edificator. Cat despre personajul grotesc Voicu si reteaua lui mafiota mi se face scarba numai cand ma gandesc. I-a mai fost deconspirata si reteaua “curentul si motorul” Sampetru – Balan – Vlad – Barbalata.

  Daca guvernarea “asta are, asta n-are, asta e castigatoare” i-a iritat pe multi, negocierile cu FMI sunt aducatoare de biruri grele in lipsa incasarilor bugetare previzionate, de ce n-ar furniza niste circ ieftin in Parlament? Poate trecem cu vederea si efectele reale ale descentralizarii.

 20. pe legile de azi Basescu si altii ca el, ca nu-i singurul scapa. Toate anchetele s-au musamalizat. Justitia nu raspunde pentru erori voite sau nu.

  Pana una alta ar trebui pusa legislatia urgent la punct. O sa vorbim ani buni de jaful facut de familia Basescu, printre altele, si nu se va rezolva nimic.

 21. Demult demult erau sclavii, apoi au fost slugile. Pentru stapani ei erau niste sub-oameni care, pe vremuri la o sfichiuire de bici, apoi la o bataie din palme sau la un clinchet de clopotel, veneau repede si umil si faceau ce li se spunea.

  Asa era pe vremuri, dar acum toate aceste medievalisme au disparut, fiindca a venit democratia, echitatea si egalitatea de drepturi si de sanse. Acum nu mai e nevoie de slugi, fiindca cetateanul e suveran. Statul ii pune la dispozitie institutii – platite din taxe si impozite – la care cetateanul apeleaza pentru diversele sale probleme.

  Ce? Cum? In Romania de fapt nu e asa? Ok, nu e fix fix asa, dar totusi e ceva de genul, nu?

  Adica romanul zice asa: sunt cetatean suveran, deci sunt boier. Pai daca sunt boier, trebuie sa trimit pe cineva dupa tigari. Si cum fac asta? Pai simplu, bag numere in agenda de telefon mobil. Pe Gicu care imi aduce varza. Pe mecanicul auto care imi repara loganul la negru. Pe Fanel cu blocurile de BCA furate de pe santier. Pe doamna Geta de la intabulari. Pe doamna farmacista care e draguta si imi da antibiotice fara reteta. Pe doamna de la pasapoarte, pe domnul de la eliberare permise, pe domnisoara de la casa de pensii, pe ala, pe alalalt.
  Si cand am o problema, scot mobilul si sun.
  Agenda mare? Viata buna. Vrei sa fii milionar? Suna un prieten.
  Si cum faci sa iti umpli agenda? Simplu, te lasi bagat la randul tau in multe alte agende. Cu numele mic si utilitatea pe care o ai. Poti fi la randul tau Gicu cu varza, Fanel cu BCA-urile sau Geta de la intabulari. Sau presedintele tarii.

  Azi suntem socati ce agenda bogata are Basescu si poate ne intrebam cum s-a ajuns aici. Raspunsul nu e oare in agenda fiecaruia dintre noi?

  Asa ca intreb si eu ca prostul: noi cand ne facem curat in agenda de pe mobil?

  • Vezi ca presedintele tarii nu se mai numeste presedinte! El se numeste “Sefu’ Statului” acum! Este mult mai modern. In Romania sefia e o boala veche, ce se remarca lesne la moldovenii si oltenii din armata, care se bateau pe gradele din tabla, carpe sau din tinichele, tabla galvanizata, tabla de pe casa sau tot ce isi mai imaginau prin capul lor. Este doar meltenismul romanesc traditional in forma cea mai pura, care a dainuit si o sa dainuie peste veacuri. Sefu’ Statului… Sa traiti Sefu’, ce mai faceti Sefu’, pot sa va fac pantofii Sefu’, pot sa va ling direct in fund Sefu’, balarii, vrajeli si neam-prostie ordinara damboviteana. ‘Traiti!

 22. Praf in ochii. Un osa sa pateasca nimic e teatro pr naivi.Ia uitati aici ce se intampla sub ochii gastii BOLCEVICE LENINISTE STALINISTE USL.Guvern de complici la infractiuni.Tonta ce zice dar Crin dar gasca .Asta nu se vede.http://www.youtube.com/watch?v=AofnDOa4Vpk Tonta si gasca TAXE PE MUNTI.))))Schengen ADIO.

 23. Am impresia ca PSD iar ne baga vrajeala cu “Dreptate pana la capat” sau “Jos Basescu” de parca nu Ponta i-a propus pe kovesi , Alina Bica , Codrut Olaru prin negociere politica cu Basau in siritul Coabitarii Ponta-Ghittenstein-Base !

  Nu mai tine vrajeala !

  • Pe Kovesi si-a propus-o si numit-o Basescu singur, prin popularii lui de la Bruxelles, asa cum stim de altfel toti!

   Politicienii, indiferent de culoarea lor politica, atunci cand ajung la guvernare se duc in genunchi la camatarii internationali de bani, in speta la FMI & Banca Mondiala, sa ii roage sa ii imprumute cu bani cu care sa isi implementeze politicile si programele de guvernare. Bancherii sau camatarii de bani, au descoperit ca forma cea mai sigura de castig e sa imprumute statele, pentru ca statele intotdeauna le vor rambursa imprumuturile cu dobanda intocmai si la timp, statul nefacand altceva decat sa mareasca birurile si taxele puse pe populatie, pentru a rambursa aceste datorii cu dobanzi cu tot! Practic, guvernele nu fac altceva decat sa indatoreze si sa isi saraceasca propria populatie, pentru a transfera banii din buzunarele oamenilor in buzunarele catorva foarte lacomi camatari, politicienii care se imprumuta fiind altfel incapabili sa asigure bunastarea oamenilor prin dezvoltare economica sau politici economico-financiare sau alte viziuni. Fiind incompetenti, te guverneaza cu imprumuturi din care fura pe durata mandatului lor, dupa care ramane sa se descurce cei din urma, respective cei care vor veni. Asa dupa cum stim toti de altfel! ‘Traiti!

  • CAND CINE VA TE MINTE ZI DE ZII SI ISI BATE JOC DE TINE FABULAND LUANDU-TE DE NAIV SI FRAIER .Atunci trebuie sa fie omul acela IDIOT sa-i mai creada sau sa-i voteze.Iar daca o face isi merita cel mai crunt destin sau viata..Gata USL-ul va incepe 9 autostrazi din 2014.)))

 24. 4400 euro hectaru e putin? Dvs sau cei de la luju.ro habar n-au de preturile la terenuri agricole. Am vreo 120 de hectare langa piatra neamt, ii astept pe luju sau pe dvs cu banii sa vi le dau un pic mai ieftin decat a cumparat basescu. Ca inteleg ca va veti imbogati in felul asta, si vreau sa va ajut.

 25. Pai cum si-a dat casa din Mihaileanu,cum si-a pregatit vila Dante cu toate dotarile posibile din banii nostri folosindu-se de influenta si de abuzuri asa si-a tras si tarlaua nesimtita din vanzarile anterioare ale notarite mediocre dar cu venituri mai tari decat tac-su,ca ailalta este prea analfabeta ca sa poata sa ajunga la asemenea succesuri!Oribila familie!A aparut cucul si ii da cu plagiatul dar pe fi-sa n-a invatat-o sa vorbeste romaneste!Este evident ca i s-a desconspirat iar magaria si s-a folosit de papici mari si mici pentru interesele jaegosului!Cucule pasare sura nu o mai balbaii ca vorbesti degeaba!

 26. Problema cu pamantul achizitionat de ioana basescu este o problema de familie si nu trebuie ca basescu sa faca comentarii de ferentari de la tribuna prezidentiala

 27. Dl. Radu Tudor,

  Ma uit pe bile, pe EuroSport 2, e transmisie live! A lansat unul acum marfa! Ma scuzati ca sunt atat de antipatriot! Daca se termina transmisiunea live in timp util, promit ca o sa comut pe Dana Grecu, daca mai prind ceva!! ‘Traiti!

 28. daca nu va plac emisiunile de la antena 3 de ce dracu va mai uitati sa aveti ce critica si sa ne faceti noua nervi nu ne face destui acum basescu?

 29. Domnu’ Radu, de ce colegii dvs. de la luju.ro nu discuta si un alt caz faimos, in care o persoana a cumparat 3,6 de hectare de teren cu 105.000 de euro, adica 3 euro/mp? E vorba de un teren in Baneasa, intravilan, nu agricol, unde pretul era 250-300 euro/mp.
  Bonus: terenul a fost cumparat de la stat, nu de la o persoana privata.

  Poate le-a scapat, le aduceti dvs. aminte? Intamplator, fericitul cumparator se numeste… Dan Voiculescu. Ah, da, poate de-asta nu discuta.

   • Da, uitasem.
    A cumparat cu 106k euro actiunile unei societati care detinea terenuri si constructii in valoare estimata de 7.9 milioane euro.
    Multumit? Acum o sa ii trageti de mana pe fratii de la luju.ro sa “ancheteze” si cazul asta?

     • Imobiliare.ro, azi:
      – Baneasa-ZOO: 160 euro/mp
      – Pipera-Baneasa: 196 euro/mp
      – Baneasa-Herastrau: 537 euro/mp
      – Baneasa-Aleea Privighetorilor: 410 euro/mp
      …si asa mai departe, pana la 900 euro/mp
      Cel mai mic pret in zona, astazi, dupa criza si cu piata blocata: 75 euro/mp.

      Carevasazica, un teren de 3.6 hectare (36.000 mp) in zona costa astazi, dupa criza si cu piata blocata, intre 2.7 milioane si 32.4 milioane euro. In niciun caz, nu costa 106.000 euro, cat a dat dom’ Voiculescu pe el (si aici nici nu iau in calcul constructiile de 10.000 mp suprafata desfasurata).

      Multumit? Faceti o ancheta, ceva?

     • azi?! azi a fost cumparata societatea?! masluire masluire, dar chiar in halul asta?

     • Domnu’ Radu, faci pe prostu’ si nu te prinde rolu’.
      Societatea a fost cumparata in 2003. N-or fi fost preturile la nivelul de varf dinaintea crizei, da’ macar pe la juma’ din nivelul de azi tot erau. Deci, ramane cum am stabilit: dom’ profesor Voiculescu a cumparat de la stat, cu 100k euro, ceva care valora la vremea aia (macar) un milion. Na, ca sunt generos.
      Deci, cand vedem ancheta pe tema asta?

     • eu incerc sa fac pe prostul si nu-mi iese. tie iti iese la fiecare postare. cam cit de basist poti fi sa compari preturi imobiliare 2003 cu 2013? si cit de mult poti sa-l iubesti pe idolul tau sa vorbesti de altceva cind el si familia lui au smecherit milioane de euro fiind inalt demnitar al statului? e dreptul tau sa te indragostesti in fiecare zi de basescu. succesuri !

 30. Dl. Radu Tudor,

  Daca o sa dati o cautare pe declaratiile de avere ale politicienilor romani, ale ministrilor, directorilor din deconcentrate sau din intreg sectorul administrativ de stat, va garantez ca nu veti gasi in declaratiile acestora, altceva decat case, terenuri, masini, bijuterii, ceasuri, colectii de diverse (opere de arta, arme, machete etc.), conturi in banca si in general ce au meltenii in cap de obicei.

  Va garantez ca la niciunul nu veti gasi ca a facut vreo donatie pentru vreun program de cercetare sau catre vreun laborator al unei universitati etc.

  Concluzia: asa e la maimute, toti cimpanzeii doar atat au in cap, bani, avere, zestre, comori, castig la loterie, malai, mangoti si marafeti, alte balarii speranta.

  L-ati prins pe melteanul asta cu terenu’, bravo! Acum eu ce sa zic, e un subiect bun, la romani se poarta asta, sa stai sa numeri banii altora, sa le faci tu calculele, sa te uiti peste gardul la vecini, sa stai cu nasu-n fundu’ altora, barfa, mahalaua, astea fac rating, intr-adevar este un subiect!

  S-a descurcat melteanul! L-ati prins, dati-i-o la oase, daca puteti! Sau daca nu, macar sa stoarceti tot ratingul, din invidia publica pe care sa incercati sa o valorificati, sa o convertiti in rating cum spuneam! ‘Traiti!

 31. D-l doctor greseste ca nu-l intereseaza ,pai tocmai ptr. ca nu-l intereseaza aceste furturi este cauza ca nu sint bani.

 32. Nu cred ca se va intampla ceva rau pentru fam. basistului. De ce? Foarte simplu. Din 1990 si pana azi, acesti “baieti” s-au rotit, pe rand, la putere. Astfel, ei au un fel de acord tacit, care spune ca nu trebuie sa se ancheteze, stiind ca peste un timp va veni timpul actualilor parlamentari/guvernanti sa fie in opozitie. E un fel de frectie comisia asta. Asta si pentru ca parlamentul a avut pana acum n-spe mii de ocazii sa il ancheteze pe basescu si ai lui, si nu au facut-o! Sa ne amintim, nu mai tarziu de vara anului 2012, cand USLisiti nu au reusit sa faca NIMIC, desi aveau in spate 7,4 milioane de voturi. Au venit cu idiotenia aia, cum ca Europa nu le-a permis; asta ma face sa ii dau dreptate dnului Serbanescu cand zice, pe buna dreptate, ca Romania nu e privita de UE ca un stat cu depline drepturi, ci suntem tolerati, si noi trebuie sa fim umili pt ca ne-au “scos in lume” prin faptul ca ne-au acceptat la masa lor. Revenind, probabil, vor mai iesi la iveala cateva lucruri ordinare facute de basescu, dar pe care practic toti le banuim, doar ca nu sunt confirmate de “institutiile statului”. , Dar de scapat, basescu va scapa, fie pentru ca aceasta comisie va cauta si nu va gasi nimic, si/sau basescu va fi “spalat” de parchet, dna etc. Si culmea e ca principalii vinovati sunt cele 7,4 milioane + acele 5 milioane care l-au reconfirmat in funtie pe acest autodeclarat “varf” in ale marinaritului.

Leave a Reply