timisoara-3

Familia Cârpaci, care recent a preluat un imobil al Spitalului de Copii Timişoara, este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraş, având 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală, autorităţile cerând sprijinul Guvernului în cazul romilor ce au cumpărat sute de clădiri din Timişoara.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, în oraş au fost inventariate peste 14.500 de imobile considerate istorice, construite înainte de anul 1945, iar dintre acestea 938 sunt monument istoric, conform legii.
Câteva sute dintre aceste clădiri, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. Iniţial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin ameninţări sau şicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub preţul pieţei.
Conform presei locale, “romii de catifea” sau “mafia imobiliară ţigănească” au pornit, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, o adevărată “vânătoare de imobile istorice”. Presa a relatat că, având ajutorul unor funcţionari din Primărie, romii sau avocaţii lor au aflat cine sunt moştenitorii cărora urma să li se retrocedeze imobile istorice în valoare de milioane de euro. Odată ce aflau numele moştenitorilor, romii îi convingeau pe aceştia să le vândă vilele sau măcar apartamente din aceste vile. După ce reuşeau să intre în imobil, se trecea la faza a doua, în care, prin diferite modalităţi, îi obligau pe proprietarii celorlalte apartamente să le vândă la preţ redus locuinţele, până deveneau proprietari pe întregul imobil, scria presa timişoreană.
Cei care s-au văzut nevoiţi să-şi vândă locuinţele unor familii de romi povesteau că, în miez de noapte, se trezeau cu bătăi în uşă, cu inundaţii în casă sau chiar cu excremente pe uşa de la intrarea în locuinţă, iar în unele cazuri erau ameninţaţi sau îmbrânciţi.
Presa locală a relatat deseori despre Ionelaş Cârpaci şi Vişinel Stancu ca fiind conducătorii unor clanuri de romi care s-au îmbogăţit în timpul administraţiei fostului primar al Timişoarei Ghorghe Ciuhandu, al cărui nume a fost asociat cu clanurile de romi care au acaparat mai multe străzi din centrul oraşului, în urma unor retrocedări.
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu a spus că de-a lungul anilor a făcut anchete interne în Primărie, având plângeri că unii funcţionari i-au ajutat pe romi să intre în proprietatea unor imobile istorice, dar că nu a obţinut niciodată suficiente dovezi pentru a-i sancţiona.
Ciuhandu acuză că “foarte multe falsuri” în acte au fost făcute de funcţionarii de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cu complicitatea unor notari sau avocaţi care au lucrat “mână în mână”.
“Au fost hotărâri judecătoreşti prin care s-au retrocedat imobile către foştii proprietari şi ăştia au vândut mai departe romilor. Instanţele nu aveau cum să retrocedeze direct familiilor de romi pentru că acestea nu aveau proprietăţi. Majoritatea cazurilor au ajuns, în final, la romi şi ei s-au intabulat. Primăria Timişoara a apărat interesele statului, mai ales în cazul spitalelor, fiind instituţii publice şi cu un regim mai special. Proprietarii, neprimindu-le imediat, intrau pe cale judecătorească în instanţe şi le câştigau. În situaţiile de acest gen, noi eram chiriaşi. Aceeaşi situaţie era la fostul Spital de Oncologie, care a fost retrocedat fostului proprietar, care apoi a vândut clădirea unei familii de romi. Eu cred, şi aceasta este părerea mea personală, că au lucrat mână în mână diverşi: notari, avocaţi, instanţe”, afirmă fostul primar.
Gheorghe Ciuhandu mai spune că a fost ameninţat de familiile de romi pe care le-a “deranjat” atunci când era la conducerea Primăriei Timişoara.
“M-au ameninţat în fel şi chip pentru că le-am demolat case. Construiau fără autorizaţie şi erau în flagrantă încălcare a legii, dar acolo unde instanţa a decis nu prea am avut ce face. Îmi amintesc că mi-au pus la telefon, noaptea, să îmi cânte Prohodul şi apoi mă întrebau ?ţi-e bine, mai trăieşti? Când m-am dus la Parchet şi am spus, mi-au zis să depun în scris”, a adăugat Ciuhandu.
Fostul prefect de Timiş Ovidiu Drăgănescu: “Nici Primăria şi nici instanţele nu au verificat procurile cu care romii veneau să îşi revendice casele”. Şi fostul prefect de Timiş Ovidiu Drăgănescu spune că a încercat să stopeze fenomenul, dar că nu a primit sprijin.
“Nici eu nu bănuiam că sunt chiar atâtea proprietăţi, că trec de sută per clan, e stupefiant, mai ales că majoritatea nu sunt apartamente de blocuri necăjite, ci toate sunt proprietăţi din zona istorică, zonele protejate ale Timişoarei, în care locuiau vârfurile intelectualităţii oraşului, profesori, medici. Cu atât mai grav e că aceste sute de proprietăţi înseamnă sute de destine izgonite din propriile case, sute de acte de şantaj ori violenţă şi sute de eşecuri ale statului de a interveni prin instituţiile sale. Eu am încercat şi, din păcate, am fost singurul, o spun fără aroganţă, pentru că nu m-a ajutat nimeni, am fost singurul care a încercat să tragă un semnal de alarmă”, a declarat Drăgănescu.
El spune că unele instituţii nu au verificat cu atenţie actele cu care romii veneau să îşi revendice proprietăţile.
“Am conştientizat la nivelul instituţiilor că în acest oraş Codul Penal este încălcat pe jumătate. După plecarea mea, au apărut doar câteva cazuri, e drept rare având în vedere complexitatea fenomenului, în care unii baştani au ajuns în faţa legii. Mă refer aici la cazul Centrului Cultural Francez, era primul caz în care unui rom care avea un fals document de la un urmaş i s-a întocmit dosar la Parchet pentru fals şi uz de fals. Aceasta pentru că nici Primăria şi nici instanţele nu au verificat acele procuri cu care romii veneau să îşi revendice casele. Încă din 1997, când eram deputat, am avut primele sesizări la cabinetul meu din partea unor cetăţeni care locuiau pe strada Trandafirilor şi care mi-au spus că e vorba de procuri false care erau folosite pentru redobândirea unor apartamente. De atunci am încercat la Ministerul de Interne, am cerut şi colegilor de la SIE să verificăm prin diaspora dacă mai există persoanele respective şi dacă se poate lua legătura cu ele. Pentru Bucureşti fenomenul părea foarte îndepărtat, iar pentru Timişoara, toate persoanele care au condus vremelnic Primăria, Prefectura, Poliţia şi instanţele nu au văzut acest fenomen. Nu a existat”, a declarat Drăgănescu.
Drăgănescu a spus că instituţiile locale nu s-au folosit de dreptul de preempţiune pentru a cumpăra casele care mai târziu au ajuns în proprietatea romilor.
“Ce se mai poate face? Este foarte târziu, deoarece mai e puţin şi faptele vor fi prescrise. În 2007, când se împlineau cei zece ani în care nu se puteau vinde, potrivit Legii retrocedărilor, iar romii puteau merge la notar să îşi ia casele, am cerut ca Primăria, Consiliul Judeţean, Ministerul Culturii prin direcţiile sale, să se folosească de dreptul de preempţiune. Căci până atunci, foştii proprietari şantajaţi vindeau prin procură. Toate se vindeau legal la notar, şi cu promisiune de vânzare, abia din 2007. Primăria putea atunci să meargă să îşi exercite dreptul şi am sesizat să îl folosească şi să cumpere la preţul indicat în promisiunea de vânzare. Dar nu s-a folosit de el. A fost, din păcate, o lecţie amară a instanţei pe care a dat-o instituţiei. Mi-a respins acţiunea şi mi s-au pus şi despăgubiri imense ca să mă oprească din acţiunea mea, ca Instituţie a Prefectului. Aşa că Primăria, Consiliul Judeţean, Ministerul Culturii nu s-au folosit de dreptul lor şi casele s-au vândut. Singurul lucru ce se mai poate face este să se ia toate dosarele din arhiva Primăriei Timişoara, din arhiva Judecătoriei, Tribunalului, Curţii de Apel şi să se găsească ilegalităţile. Pentru că Primăria pierdea proces după proces, pentru că “uita” să depună la timp documente la dosar. Nu ştiu cum se face, dar romii câştigau mereu cu Primăria”, a adăugat fostul prefect.
Viceprimarul Timişoarei Traian Stoia a declarat corespondentului MEDIAFAX că Primăria verifică acum modul în care mai mulţi romi au ajuns să fie proprietari ai unor case istorice, în acest sens autorităţile cerând ajutor de la Guvern.
“Nu este vorba neapărat numai de romi, ci de casele care s-au luat şi nu s-a respectat legea. Sunt clădiri luate şi de blonzi cu ochi albaştri. Romii au luat cât au putut, samsarii au luat ce au putut. Romii au ocupat zona centrală, clădiri de importanţă istorică, de multe ori au intrat în ele cumpărând un apartament la subsol şi demisol, apoi au cumpărat apartamentele la preţuri total nerealiste, prin diferite metode. Noi continuăm ce am început. Facem controale şi aşteptăm rezultate. De altfel, fac controale de şapte-opt luni, să văd cum au intrat în posesie. Controalele le facem cu sprijinul celor din Primărie, am cerut inclusiv Secretariatului General al Guvernului şi avem sprijin de la cel mai înalt nivel”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.
De asemenea, directorul Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, Adrian Bodo, a declarat corespondentului MEDIAFAX că romii, la fel ca alţi timişoreni, îşi plătesc impozitele: “Între 85 şi 90 la sută dintre contribuabili îşi achită an de an impozitele la Direcţia Fiscală. Romii nu au un alt comportament decât ceilalţi contribuabili”.
Una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara este familia de Cârpaci. Potrivit unui document al Direcţiei Judeţene de Finanţe Timiş, obţinut de corespondentul MEDIAFAX, familia Cârpaci are 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală a oraşului, pe bulevardele C.D. Loga, Take Ionescu şi Mihai Viteazu, pe Calea Dorobanţilor şi Splaiul Tudor Vladimirescu, dar şi pe strada Mihai Eminescu.
Astfel, Vladimir Cârpaci, zis “Pipi”, care la începutul lunii noiembrie a evacuat Secţia de Pneumologie şi Laboratorul Spitalului de Copii din Timişoara, are nu mai puţin de 37 de proprietăţi în Timişoara. El are 19 clădiri de locuit, 17 terenuri intravilane, un garaj şi 14 parcări. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, are proprietăţi pe bulevardul Mihai Eminescu, pe strada Cluj, pe strada Paris, pe Splaiul Tudor Vladimirescu şi pe Calea Dorobanţilor.
Spre exemplu, casa de pe Bulevardul Mihai Eminescu deţinută de Vladimir Cârpaci este acum în reparaţii, nefiind într-o stare foarte bună, iar la unele încăperi lipsesc ferestrele.
La rândul său, un alt membru al acestei familii, Nonu Cârpaci, are 17 proprietăţi, dintre care şase clădiri de locuit, şase terenuri intravilane şi cinci subsoluri sau anexe. Pe Bulevardul Loga la nr. 33, el are un teren de 100 de metri pătraţi, o clădire de peste 100 de metri pătraţi, cu subsol, demisol şi două etaje. Proprietarul a renovat casa în anul 2009, iar odată cu renovarea a tăiat mai mulţi copaci din faţa proprietăţii. La acea vreme, prefectul de atunci Ovidiu Drăgănescu a tras un semnal de alarmă în acest sens, însă nimeni nu a intervenit. Acum, aproape întreaga clădire este închiriată, iar în unele încăperi funcţionează un salon de cosmetică.
Alţi membri ai familiei, Covaci şi Mandiţa Cârpaci, au şapte proprietăţi pe bulevardul C.D. Loga şi una pe bulevardul Victor Babeş. Pe C.D. Loga nr. 8, aceştia au trei apartamente, o parte dintr-un al patrulea şi sunt coproprietari la alte două, alături de Zina Stanciu şi Viorica Iacob. Totodată, pe bulevardul C.D. Loga la nr. 10 Vladimir Cârpaci are un apartament, iar Angelica Cârpaci deţine un alt apartament. Pe bulevardul C.D. Loga la nr. 12, proprietar este Covaci Grefier, iar la nr. 14 Stancu Trifu. Pe C.D. Loga nr. 16 proprietar este Ionică Cârpaci.
Proprietăţile de pe bulevardul C.D. Loga nr. 8, 10, 12 şi 16 sunt vile cu demisol, parter şi câte un etaj sau două ori cu mansarde. Acestea nu sunt renovate, iar în unele dintre ele, la demisol, funcţionează diferite firme.
Alţi membri ai acestei familii, Marcel şi Ion Cârpaci, deţin o casă pe strada Crişan la nr. 5, iar pe bulevardul Mihai Eminescu la nr. 6, Maria Cârpaci are două apartamente, cărora li se adaugă o casă pe strada Petre Ispirescu, un imobil de pe bulevardul C.D. Loga la nr. 40 şi zece apartamente tot pe Loga, la nr. 40 A. Ultimele două proprietăţi reprezintă o vilă renovată, cu curte, dar şi fostul sediu al PSD Timiş, pe faţada căruia proprietarii au scris cu vopsea “Casă de vânzare”. Social-democraţii din Timiş s-au mutat în anul 2011 din acest sediu, în altul pe care l-au închiriat. Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, declara, la momentul mutării, că proprietarul i-a transmis că din 31 august 2011 urma să le perceapă chirie, astfel că s-a preferat varianta mutării.
Pe strada Academician Alexandru Borza, care este paralelă cu bulevardul C.D. Loga, sunt mai multe palate de romi cu parter, etaj şi mansardă şi terase.
“Clanul” Cârpaci cuprinde mai multe familii purtând acelaşi nume şi chiar membri cu prenume identice, iar aceştia au în total 144 de proprietăţi în Timişoara – vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii.
Un alt reprezentant al familiilor de romi din Timişoara, Mihai Stroia, are şase maşini şi două case, teren intravilan de peste 150 de metri pătraţi şi un imobil de aproape 100 de metri pătraţi pe Calea Dorobanţilor nr. 20. De asemenea, el are mai multe parcele de teren şi clădiri însoţite de locuri de parcare.
Ionel Sandner, considerat şi el unul dintre cei mai bogaţi romi din Timişoara şi unul dintre “artizanii mafiei imobiliare”, nu are pe numele său nicio proprietate, figurând doar cu domiciliul pe strada Braşov, la nr 1. Ionel Sandner, zis Ionelaş, a avut probleme cu legea, fiind arestat în mai 2010, însă acum se află în libertate. Atunci a fost acuzat că în perioada 2006-2008 a beneficiat de două dispoziţii de restituire a unor imobile din Timişoara, ambele emise în fals, în numele primarului de atunci, Gheorghe Ciuhandu, prejudiciind o firmă privată şi bugetul local cu aproape 550.000 de euro.
Nici Vişinel Stanca nu are pe numele său nicio clădire. Dacă Vişinel Stanca, care locuieşte pe strada General Berthelot la nr. 2, nu are declarată niciun fel de proprietate, familia din care face parte are case şi terenuri, aproximativ 30 de proprietăţi, în total.
Monica Mihai, care locuieşte la aceeaşi adresă de pe strada  General Berthelot la nr. 2, are două case şi un teren pe bulevardul Mihai Viteazu, la nr. 26, însemnând peste 1.600 de metri pătraţi, dar şi imobile în suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi. Mai exact, este vorba despre clădirea în care până la sfârşitul anului 2012 a funcţionat Clinica de Oncologie din Timişoara. În decembrie 2012, clinica a fost mutată în spaţiul fostului internat al Colegiului Tehnic “Ion I.C. Brătianu”, care aparţine Primăriei, după ce imobilul în care funcţiona unitatea spitalicească a fost retrocedat. Pe uşa clădirii a fost pus lacătul şi nimeni nu a mai făcut vreo reparaţie.
Casa Muhle a fost construită în secolul al XIX-lea şi a aparţinut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc, fiind considerată una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din municipiu, care a ajuns însă o ruină.  La începutul anilor 2000, clădirea monument istoric a fost cumpărată de familia de romi Stancu, care a început diverse “lucrări de restauraţii, reparaţii generale, modificări interioare şi exterioare prin consolidări”, potrivit autorizaţiei emise de Primăria Timişoara. În luna mai 2012, lucrările făcute de romi la Casa Muhle au fost sistate de autorităţile locale deoarece proprietarul a demolat acoperişul, deşi nu avea autorizaţie.
În evidenţa fiscală apare cu domiciliul pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 3, acolo unde se află Casa Muhle, Mirela Stanca, în vârstă de 43 de ani. În luna septembrie, aceasta a făcut o ofertă Primăriei Timişoara de vânzare a Casei Muhle, ea cerând două milioane de euro, în timp ce autorităţile locale au spus că ar putea oferi între 250.000 şi 500.000 de euro.
“Consiliul Judeţean Timiş nu e interesat. Primăria e interesată să recupereze acest monument, dar la un preţ real, stabilit de evaluatori. Proprietarii cer acum două milioane de euro”, declara viceprimarul Timişoarei Traian Stoia., care consideră că imobilul nu valorează mai mult de 500.000 de euro, cu atât mai mult cu cât se află într-o stare avansată de degradare. De-a lungul timpului, sute de timişoreni au protestat în faţa Casei Muhle, legând panglici albe pe gardul clădirii şi afişând o pancartă pe care scria: “Salvaţi Casa Muhle”. Ei au cerut transformarea Casei Muhle în casă memorială.
Clădiri în care funcţionează spitale ori clinici, retrocedate şi ele şi ajunse apoi în posesia romilor
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, după ce în 1 noiembrie a fost evacuată secţia de Pneumologie a Spitalului de Copii şi Laboratorul, pentru alte clădiri în care funcţionează clinici sau spitale se plătesc chirii. Astfel, pentru sediul de pe bulevardul Revoluţiei 1989 nr. 12, unde funcţionează clinica ORL, Tribunalul Timiş a decis ca unitatea sanitară să rămână acolo până în anul 2014 dacă plăteşte o chirie modică.
Pentru Clinica de Balneofizioterapie a Spitalului Municipal de pe bulevardul C.D. Loga nr. 42-44, Primăria încă se judecă cu proprietarii. Pentru că dosarul este nesoluţionat, municipalitatea nu plăteşte chirie, dar dacă va pierde, există posibilitatea să plătească retroactiv, precum şi daune de judecată.
Ambulatoriul Spitalului Municipal de pe strada Mugurilor nr. 1-3 îi aparţine fiicei lui Vişinel Stanca, iar Secţia de Oftalmologie a Spitalului Municipal a fost revendicată de Direcţia de Culte. Spitalul funcţionează acum cu chirie.
Şi terenul pe care se află Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă de pe strada Corbului nr. 3 a fost revendicat de fostul proprietar.
Tototdată, nu se ştie deocamdată care va fi soarta corpului de clădire al Spitalului de Copii care adăposteşte acum Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, clădire aflată deocamdată în litigiu, deoarece unitatea medicală se află în proces cu proprietarii.

PS : TOATA ACEASTA INCRENGATURA DE TIP MAFIOT NU PUTEA FI DEZVOLTATA IN ULTIMII ANI INTR-UN ORAS CA TIMISOARA FARA COMPLICITATEA IMENSA A POLITIEI TIMIS, PARCHETULUI (DIICOT SI DNA) TIMIS, PRIMARIEI SI REGISTRULUI DE CADASTRU. PLUS SEFII ANAF, CARE N-AU INVESTIGAT NICI O SECUNDA PROVENIENTA SUMELOR IMENSE PE CARE LE AU CLANURILE.  TIMISOARA, UNUL DIN CELE MAI FRUMOASE ORASE ROMANESTI, A FOST DISTRUS NUMAI PRIN COMPLICITATEA SI CORUPTIA UNOR LOCALNICI AFLATI IN UN FUNCTII IMPORTANTE. MILIOANE DE EURO S-AU DUS IN BUZUNARELE CELOR CARE AU SPRIJINIT SI PATRONAT DIN UMBRA CEL MAI MARE ATENTAT LA PATRIMONIUL IMOBILIAR DIN ISTORIA POST-DECEMBRISTA.

119 COMMENTS

 1. Cine ne conduce?majritatea rromilor(tigani),care au absolut toate drepturile in comparatie cu romanii adevarati,lor li se dau tot felul de bonificatii(ajutoare,alocatii de orice fel si pentru copi,ca doar,ei sunt prasila de iepuri sau soareci(prin cersetorie,furat,inselatorii,intimidari,forta,bruscari,arme la vedere,si tot ce tine de palate cu complicitatea celor alesi plus a politiei),aveti perfecta dreptate.Aici nu se sesizeaza nimeni ca e vorba de statul national(de fapt asa e cind se dau rezidente foarte usor pentru migrare),ei sunt imaginea ,,cea mai buna” a tarii in lume si e pacat,multi se unesc sa spele fata patriei si tot mizerabila ramine,chiar si clorul daca il folosesti,nu sunt sanse de curatare a imaginii sau a limpezirii gindirii rromilor(tigani),de educat nicio sansa,am avut ocazia sa indrept drumul unor asemenea exemplare si au fost utile.

  • Pai cum sa nu conduca tiganii,cand tat lor Ilici,le-a dat inaloi tot aurul confiscat de comunisti. Dar aurul confiscat de aceiasi comunisti de la fomani,nu l-a mai dat inaloi,ca astia erau considerati atunci,dusmani de clasa,chiaburi,mosieri ,si exploatatori.
   Sa traiasca tat vostfu de tiganj discriminati cd sunteti. Sa ramana din voi ,catiam bbotezat eu.

 2. Nu sunt din Timisoara si nu am calatorit foarte des acolo, dar am prieteni din Timisoara.
  Chestia asta este veche de cel putin 10 ani si a fost mentionata, cu timiditate, in presa de cateva ori dar nu a prins. Pe vremea aia, DNA nu era nici PNA si nici nu era macar in proiect, iar DIICOT cred ca inca invata ce are de facut.
  Mai mult, chestii similare se intampla in Bucuresti cel putin din 2000: s-au format retele care includ functionari din primarii si de la cadastru, notari, judecatori, politisti, avocati, etc, in asa fel incat nici unul din mecanisme sa nu fie sub controlul lor, si preiau cu japca si cu acte false diverse cladiri. Din cate am inteles se pare ca Vanghele si coana Nuti au fost implicati la greu (facilitatori/beneficiari) in scheme din astea.
  Acum ca incep unii si altii sa se sesizeze si exista riscul ca DIICOT si DNA sa se uita in astfel de tranzactii, se pare ca ii sperie pe unii din jucatori/actori; prin urmare trebuie sa se creeze impresia de abuz din partea DNA si DIICOT.

 3. Toate proprietăţile achiziţionate de rromi au fost plătite. Nu ? Ba da. Cum se spune în faţa notarului! Deci sunt nişte sume plătite de nişte cumpărători care trebuie să aibă şi se poate dovedi că au sau nu o provenienţă LEGALĂ. Ca venituri. DECLARATE. La fisc. Dacă nu sunt declarate atunci provin din SURSE ILEGALE. Fie din surse evazioniste, cum ar fi din spălare de bani sau de provenienţă din surse infracţionale , furtişaguri, jafuri, prostituţie, ş.a.m.d. Adică dacă autorităţile în frunte cu PROCURATURA ar fi vrut să stopeze fenomenul putea încă atunci în 1997 sau şi după 2000! Au vrut ? Nu au vrut. Sau mai bine zis s-a vândut pe bani mărunţi clanurilor ţigăneşti! (De remarcat că doctorii, profesorii, intelectualii ori celelalte pături sociale ce au locuit în acele proprietăţi NU ŞI-AU MERITAT PROPRIETĂŢILE în cauză, şi nici nu au fost în stare să le şi apere. Pe când rromi?! Au pârjolit tot, ca pe urmă … să se aşeze la o masă festivă şi să-şi sărbătorească DESTOINICIA în ale FURTIŞAGURILE. Nedescoperite nici de poliţie, nici de interpol. Căci nici amprentele lor digitale nu au fost confruntate vreodată cu cele găsite la faţa locului. Jafurilor. Din Germania, Olanda, Belgia, Franţa etc.

  • Aveţi mare dreptate, dar cine să cerceteze aceste lucruri, cei care s-au îmbogăţit de pe urma ţiganilor pe care i-au ajutat să obţină imobilele? Peştele de la cap se împute!

 4. Dl. Radu Tudor,

  Noi trebuie sa ne hotaram ce suntem! Suntem UE fantastici sau euro-sceptici?! Noi suntem pentru integrarea romilor sau de fapt ce vrem?

  Pana si americanii si-au pus primul presedinte de culoare din istoria SUA, astfel incat, oare nu e momentul sa ne alegem si noi primul presedinte de etnie roma, pe Barak Obama al poporului, sa il punem Sefu’ Statului pe dl. Diaconescu Dan?!

  Cu toata stima si consideratia, sa traiti!

  • boschetarule ,

   daca ai scris ce-ai scris IRONIC , e ok !

   Daca ai scris pe bune , lansand ideea unui
   Dan Diaconescu sau a altui tigan ~ presedintele
   acestei tari , atunci du-te la satra si lasa-ne !!!

   Una din cauzele daramarii acestei tari candva
   minunate , au fost marile puteri straine insetate
   de avutiile naturale de aici , a doua cauza :
   serviciile secrete si a treia : tiganii !!!
   Sunt un cancer pentru acest neam candva curat ! …
   si sa ma scuteasca cei care ne aburesc cu “discriminarea”
   nu exista discriminare , ci tiganii ne desconsidera pe noi !
   Mare greseala ca li s-a dat cetatenie romana (pasapoarte) !

   • Voinopole, tu ca sa intelegi un misto, trebuie sa ti se deseneze probabil! In Romania sunt f. multi comunisti, care pe langa ca sunt prosti, mai sunt si seriosi! Caz grav. Sper ca nu tii mortis sa te incadrezi in aceasta categorie! Asa ca ia-o doar ca fiind misto!

    P.S.: Daca vrei sa vorbesti serios in schimb, adica sa nu o dam la kiki, tiganii n-aveau cum sa ne distruga pe noi intr-un fatalmente mod. Asa dupa cum tu cred ca bine stii din istorie (pe care o invoci dar nu prea cred ca stii despre ce vorbesti), tiganii au aparut pe la noi in ultimii ani ai veacului al XIV-lea. Ei erau defavorizati, lipsiti de pamant, proprietate ori de case, dar si de libertatea de miscare, intr-un cuvant erau robi, tiganii. Exodul lor a inceput din nordul Indiei, de unde un trib intreg a fugit pentru ca nu a mai putut indura regimul la care erau supusi acolo de clasele sociale superioare. Faceau parte din casta paria, de membrii careia cei din clasele superioaree nici nu aveau voie sa se atinga. Primele documente ii atesta la noi cu denumirea de atigani, probabil derivat din grecescul athinganein, a nu te atinge. Au strabatut tot Orientul Mijlociu, respinsi din loc in loc, razboindu-se cat au putut cu persanii si cu turcii, pana cand alungati din Asia Mica de turcii otomani, au ajuns in Europa, in Imperiul Bizantin (insemnand in veacul al XIV-lea Grecia continental si o fasie de pamant corespunzand Turciei europene de azi si sudului Bulgariei, regiune careia I se zicea Romania, bizantinii perpetuand 1000 de ani pretentia ca reprezentau Imperiul Roman, isi ziceau romei.

    Din sederea lor in Romania si-au tras tiganii numele de romi, la care tin si astazi. La noi au ajuns refugiindu-se palcuri-palcuri. Pe masura ce treceau Dunarea, domnia si boierii, care duceau lipsa de brate de munca, i-au facut robi, adica muncitori lipsiti de orice drepturi. Au fost impartiti pe la mosiile boieresti pentru tot felul de meserii si munci casnice si de asemenea, pe la manastiri, o mica parte, cei mai norocosi, au fost pastrati ca robi domnesti de exemplu insarcinati cu cautarea aurului prin albiile raurilor. Acestia erau numiti “aurari”. Dintre robii boieresti, unii erau lasati sa isi exercite meseriile cutreierand tara cu satra lor, fiind foarte indemanatici ca fierari, tinichigii, potcovari, spoitori. O data pe an aveau datoria sa se intoarca la stapan, pentru numaratoare (taxa, bir) si pentru casatorii. Tiganii care au trait in mici grupuri de nesupusi ascunsi prin codri desi, se numeau “netoti”, erau intr-o stare de saracie si salbaticie extrema. In Moldova, pe langa salasele tiganesti si uneori amestecate cu ele, s-au strans sate de robi tatari, care cu timpul nu s-au mai deosebit de tigani decat prin tipul fizic.

 5. Bănuiesc că pentru Parket, este mai dificil să instrumentezi mafia țigănească. Este mult mai ușor să te ei de niște țărani care au votat la referendum. Atunci am văzut de ce desfășurare de forțe este capabil parketul. Nu cred că vor mișca un deget în această speță!

  • Lasa sa ii taxeze pe amandoi , si pe ala care a votat uslasii , si pe aia care si-au tras case in centru ( tigani )

  • Sau de aia care l-au ,,speriat,,pe Barbu cand i-au spart masina un a lui CI A VOASTRA CRE-I TINETI FUNDUL IN LUX PE BANII VOSTRII.Uau ce repede au miscat autoritatiile.Acum tac ca-s manjite de astia.Tace TONTA si USL-ul.A tacut PDL-ul tac si astia.Pana cand buba se va sparge.Si tot romanii o sa fie de vina ca vezi Domne e rasiti.Neam de pampalai am fost ca i-am acceptat pe cere cum a vrut si i-am lasat sa-si faca de cap.Ia vedeti la Nordici aia Vikingii daca au avut tupeu sa se stabileasca .

 6. Timisioara nu este un caz singular. Toata tara este roasa pe dinnauntru de coruptie si politicianism ieftin precum al PSD-ului si PDL-ului. JUSTITIE NU EXISTA. Birocratii satutului fura cit pot pentru ca asa au invatat din comunismul si socialismul lui Ceausescu, Iliescu, Nastase, Boc, Basescu si mai nou Ponta-Sirbu, SRI. La televizor e numai vrajala iar pe teritoriul Romaniei e jale. Uitati-va la Filipine (tara la fel de saraca ca Romania). Un cataclysm natural ca acesta si e de ajuns. Ups! iar sa uit. Noi avem MOASTE SI ele ne pazesc de nenorociri!!!!!

 7. OFF TOPIC,
  .
  Dacă nu mă-nșel Timișoara nu a fost și nu este… DELOC, fieful PSD-ului. Fata nevăzută a… DREPTEI aici se ”vede”. Dacă nu mă-nșel toate profesiile împricinaților sunt profesii ”liberale”. În rest …un oraș frumos, cu șomajul cel mai redus, cu un indice de trai SUPERIOR restului Țării. De fapt …FRUNCEA. ”Noi suntem fruncea!” așa spun mai toți poporenii și, binențeles, cu atât mai mult alde Cârpaci. Pentru a construi (și) ”EI” orașul LIBER, LIBER de ”COMUNIȘTI” de ”FSN-iști”, ĂIA nu au fost DELOC bine primiți ! Cum s-ar zice ”mai bine…hoț/ decât comunist”. Știau unii de ce. Daca spuneai ceva de retrocedari LUAU FOC. Te etichetau IMEDIAT ca SECURIST sau COMUNIST.(asta nu înseamnă că nu au fost și dintr-ăștia pe-acolo- ca peste tot)
  .
  Pentru o analiza cât mai CORECTA a acestui caz ALARMANT care răbufnește astazi este necesar pentru NEȘTIUTORI , așa cum s-a întâmplat si-n cazul PUNGEȘTI și lista tuturor Parlamentarilor, Consilierilor, și a Primarilor. Împreună, binențeles, cu APARTENENTA POLITICĂ a acelora care au GESTIONAT această ZONA. Pentru că AM VĂZUT că pe asta se pedaleaza atunci când e vorba de …BANDIȚI . Pe APARTENENȚA POLITICĂ. Erau unii pe aici care mai, mai… să le dea și adresa ACELOR VINOVATI PENTRU… PUNGEȘTI. Să le dea foc și la case(cam exagerez aici 😀 )

  • gemil ,

   acesta este principalul motiv pentru care
   Ciuhandu m-a dezamagit profund ca primar !…
   candva il respectam mult , era un simbol al
   dreptei , care … s-a aratat a fi slaba , foarte
   slaba , macinata constant de catre servicii …
   Avantajul FSN ului si apoi al PSD ului , draga gemil ,
   a fost ca … serviciile nu le-au macinat ci sprijinit !
   sa fim onesti ! PNT-CD ul a fost facut harcea parcea ,
   apoi au incercat asta sistematic cu PNL ul si cu
   orice alta tentativa de dreapta ; pe cand stanga a fost
   constant acoperita , sprijinita de catre bunicii sau
   parintii actualilor securisti care s-au infiltrat usurel
   in PSD , intru continuarea traditiei si a stabilitatii ! …
   Tiganii au fost constant tolerati ba chiar sprijiniti de
   stanga , iar chestia cu Timisoara este doar exceptia care
   intareste regula , evident cu particularitatile ei ! …
   Mare greseala ca li s-au dat cetatenie si pasapoarte tiganilor ,
   au devenit un cancer pentru acest popor ! …

   • @Titus Voinopol
    .
    Domnule Voinopol,
    .
    (am adus în actualitate ceea ce mi-ați scris recent legat de …onestitate).
    .
    Pot și eu, la rîndul meu , să vă spun multe lucruri. Lucruri așa cum le văd eu, cum le simt , cum le înțeleg și le exprim potrivit modului meu de gândire, a educației, a cunoștințelor și informațiilor acumulate. După care , în încheiere expozeului să vă spun ..să fim onești! Așa-i că vă pun în dificultate? În momentul în care spuneți ..”să fim onești” vă așteptati desigur, așa cum mă aștept și eu SĂ CĂDEM DE ACORD PE PROBLEMELE EXPUSE. Eu credeți-mă atunci cînd afirm ceva afirm cu ONESTITATE. Probabil și… dumneata faceți la fel. Și totuși divergenta opiniilor poate fi.. maximă. Cam asta-i cu ,,,onestitatea” . Aici este vorba de altceva, după părerea mea. De credința în… CEVA sau CINEVA. Cam atât. 😀
    Asta-i deja filozofie 😀 Problema care deocamdată ne unește este antibasismul. În rest… v-am mai spus-o ! Sunt multe aspecte care discutate intre mine și dvs. CU ONESTITATE ne-ar despărți și nu e cazul. Eu am obosit…cu dumneavoastră : D .
    Să nu vorbesc cu păcat,
    Uneori ne-am …împăcat
    După ce ne-am tot certat
    Pe motive de… Pontac
    Vă reamintiți ce va spuneam cândva. Ce să spui oricui de aici binențeles cu ONESTITATE fără să te trezești lovit cu EPITETE , ÎJURĂTURI, MÂRLĂNII. Și, normal, la rându-ți să nu ripostezi ?:
    .
    gemil: (November 23, 2012 at 3:29 pm)
    .
    “Adevarul (trebuie spus ns) gol pentru cine este pregatit sa-l accepte …”(SPUNEATI DVS.. ANUL TRECUT)
    .
    Ei, tocmai aici este…. buba : “……pentru cine este pregatit sa-l accepte”, cum bine si, parcă, cu îndoială, spuneti.
    Suntem noi, oare, in masura sa acceptam macar… “ÎN PARTE ” unele ADEVARURI? ADEVARUL este , se pare, numai apanajul CELOR PUTERNICI. El este AFIRMAT, cu putere de lege, de cei de mai sus, apoi este preluat si …prelucrat de catre activistii lor si pe care ni-l trambiteaza prin intermediul mass-media. Celelalte pareri nu conteaza. Ele sunt “desfiintate” prin etichetari care vizeaza omul nu ideea de catre indivizi care te pun prompt la stilpul infamiei.
    Sunt multe lucruri care trebuiesc odata spuse, dar, iertata-mi remarca, nu-i inca timpul si locul pentr o astfel de discutie. Te trezesti, astfel, nitam-nisam cu niste fandositi si trogloditi , unii imberbi, “fara mama si fara tata” sau la capatul opus, cu indivizi îmbatraniți in rele, carora le pute totul. Au acolo in caputzul lor ceva fixat, inoculat, fara nuante si asimilat fara a fi si cat de cat gandit. Sunt niste tabuuri ingrozitoare, pe care le vehiculam, dealtfel, mai toti, care ne despart deocamdata ireconciliabil si de care nu stiu cand vom scapa. Pentru ei , cei de mai sus, totu-i alb sau negru. Li se pune pata pe cineva sau ceva, acestea devenind obsesii. De cele mai multe ori o fac din mimetism pueril, pozitionarea fiind conforma acelora care i-a format sau de care depinde buzunarul si ascederea lor pe scara sociala. Pozitia lor trebuie , musai, sa fie pe val, fiind astfel oportunisti de profesie.
    In aceste conditii cum sa vorbesti deschis despre….Ceausescu , Holocaust, Ion Antonescu, Regele Mihai, Tratatul Genscher-Shevardnadze(..de reimpartire a Teritoriilor fostelor tari Socialiste de care sigur a scris M Bacanu in RL prin ‘90), Maniu, Masonerie , Adrian Paunescu, Grupul Bilderbeg (luate intr-o ordine aleatoare) , Vadim sau…. Florin Piersic.
    Nu am avea , vorba lui Caragiale …taria opiniunilor sa rezistam. Plus ca tre’să scapam de Încrucisator deocamdata si dupa aia…. Fiindca am fi „dati de toti peretii” de unii sau de altii fiindca fiecare s-a nascut si-a trait „cu …X in suflet” si si-ar vedea astfel lezat…idolul.
    E curios cum inca, pana la aceasta ora nu ai fost injurat de catre unii . Subiectul este prea …abrupt sa poata fi escaladat fara sa faca victime.
    PS Am urmarit-o recent pe curajoasa @ carla care incerca ceva (eu zic timid) sa sustina si a si fost luata la …smetii.
    .
    Vă dați acum seama că eu nu mă mai lupt de mult cu băsiștii, ci cu… ULTRAȘII ANTI-USLIȘTI (prm-isti, ppdd-isti, nostalgici comuniști, ultrași pnl-iști) de care vă tot vorbeam în trecut și care fac ACUM corp comun cu băsiștii . Voluntar sau …involuntar. Ambele păguboase. Pentru vor să facă Țara asta…. NEGUVERNABILĂ.
    .
    Uitați-vă cu cine lupt eu, și cui mă adresez:
    .
    ”Drumul VOSTRU. merge NICĂIERI. Nu învățați nimic de la Antena 3, din modul în care se discută acolo. Nici de la Mihai Gâdea la Sinteza zilei , nici de la Radu Tudor la Punctul de Întâlnire, sau La ordinea zile. Realizatori care discută și cu Ponta (nu cu Tonta –koabitatorul-fascistoid-securist) și cu Șova (diabolizatul dvs. de pe aici) și cu Mugur Ciuvică(ce să mai spun ce spuneți și de el). DE MUOARE MAMĂ, LUMEA DE NECAZ PE AICI! CĂ vezi-doamne CU EI NU AȘA SE DISCUTĂ. Așa-i? Nu puteți accepta în ruptul capului cum este posibil ca dl.Radu Tudor sa-i dea nota 7(șapte) guvernării Ponta. Sunteți departe de a discuta elegant si pertinent chiar dacă și…critic, așa cum o fac cel puțin acești 2 realizatori .Nu coborâti la nivelul licențios al majorității celor de pe aici (nomina odiosa) dar nici nu sunteți departe…. Uneori cuvintele dvs. sunt MAI DURE decât ÎNJURĂTURA GROASĂ. Eu așa cum zicea Mugur Ciuvică, fie și măcar ca ĂȘTIA fură mai puțin decât ĂIA , sunt cu EI. E OK!…chiar dacă uneori sunt și eu contrariat de unele decizii. Dar nu mă arunc ca alții, din prima, ”ca rața la muci” . Și le-am dat dreptate de cele mai multe ori, in final”
    .
    Sunt convins că NICI eu nici DUMNEAVOASTRĂ nu putem spune lucrurile cu ONESTITATE fără a ne leza unul altuia CREDINȚA in CEVA si-n CINEVA fără consecințe DE NECONTROLAT.
    S-auzim de bine!
    .
    PS:N-ați răspuns niciunui apel de-al meu adresat dvs. În care vă solicitam părerea punând-vă sufletul meu pe tavă. Și fără conotații „politice”. Eu întotdeauna v-am răspuns cum o fac și acum pentru că așa este corect și…politicos.

    • @Titus Voinopol
     .
     .
     ”(am adus în actualitate ceea ce mi-ați scris recent legat de …onestitate)” este o mențiune … GREȘITĂ . Acest lucru voiam să vi-l transmit ceva mai târziu când urma sâ re-apăreți pe blog știind că nu prea vă uitați in urmă 😀 . Scuze!

 8. in Bolintin Deal este bine, pace si prosperitate (atit cit se mai poate in vremurile astea) fara picior de hot…

  Bolintin Deal 1991

  timisorenii pot sa stea in case ca niste oameni civilizati…

  Radu cum e mai bine pt timisoreni, sa fie oamenii “strazii” ca in 89-90 sau mai bine in casa la televizor aplaudind excelentele emisiuni facute de antena3?!

 9. De cite ori am fost la Timisoara,imi faceam timp sa dau o raita pe la casa Muhle…habar n-aveam cit de importanta e sau a cui a fost,dar ma cucerise stilul ei,chiar glumeam cu sotul meu,cind cistigam la loto o cumparam si pentru cineva profan ca mine,era evident ca are un ce aparte…pacat…I-am blamat pe comunisti c-au demolat tot ce era de valoare dar nici noi nu suntem prea departe !

  • Acelasi sentiment l-am avut si eu legat de casa Muhle, de 30 de ani trec zilnic pe langa ea, am fost prin 91 in acea casa, apoi am patricipat la proteste, marea dezamagire a venit in august cand am aflat ca mostenitoarea lui, o stranepoata vanduse tiganiloe…intre timp toata lumea injura primaria, fostul primar etc

 10. care-i diferenta intre clanul mafiot cripaci si clanurile securist-politice uslamist-basiste?!!!… eu nu-mi dau seama

  poate doar faptul ca mafiotii cirpaci nu si-au extins hotia la nivel national cum fac javrele politice de 23 de ani in Romania

 11. apropo de mafie(tiganeasca sau rroma,cum s-or numi ei)aceste clanuri chiar si de hoti,cred ca pot fi listate la bursa nationala sau internationala(clanurile),sunt destui care foosesc aceste clanuri in orice scop,mai ales cind e vorba de politicieni la alegeri,pentru intimidari,pentru violente de tot felul :)))))))))

 12. “Alburnus Maior, după respingerea proiectului Guvernului privind Roșia Montană:
  “Propunerile liderilor politici vor fi mai perverse și mai periculoase”

  “După două luni de la constituirea sa, Comisia, contestată de sutele de mii de protestatari din întreaga lume, a dat dovada deplină a rolului politic pe care l-a jucat: de tergiversare a votului în plen și de asigurare a cadrului de negociere între liderii politici români. Departe de a fi un raport documentat, tehnic și științific care să cuprindă detalierea aspectelor neconstituționale prevăzute de lege – precum expropierea localnicilor din Roșia Montană, rezultatul este un compendiu de stenograme și invitații la negocieri viitoare.În mod previzibil, comisia a preferat să ignore problemele reale ale proiectului minier ce țin de regimul proprietății private și de sentințele judecătorești definitive. Raportul comisiei tratează pe larg neregulile mai de grabă de ordin organizațional din trecut, semnalate la momentul respectiv de societatea civilă, dar nu face referire la gravele încălcări ale Constituției propuse de Guvern prin această lege. Inutilitatea comisiei arătată chiar de la bun început de campania Salvați Roșia Montană a fost reconfirmată și de raportul său final. Acesta omite să includă argumentele împotriva acestei legi enunțate de experți juridici și susținute de sute de mii de oameni ce au protestat în stradă în tot acest timp”, afirmă Alburnus Maior, potrivit unui comunicat de presă transmis luni.

  http://www.cotidianul.ro/propunerile-liderilor-politici-vor-fi-mai-perverse-si-mai-periculoase-226318/

 13. O MAREATA REALIZARE A GUVERNULUI USLAMISTO-BASIST PONTA

  “Copiilor cu vârste între 2 şi 18 ani li se va majora alocaţia de stat cu sume cuprinse între 1,8 şi 1,9 lei.”

  URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  • Nu am nimic cu cei care isi doresc mai mult pentru copii,dar,acum 30-35 de ani cind salariul era intre 5-600 si 800 lei maxim,alocatia era de 180 de lei,cam 3-4% din salariu si am reusit sa ii crestem,sa ii educam,sa ii trimitem la scoala,la facultate,am trait destul de greu si rau,(singurele facilitat fiind:casa,butelia-pentru care trebuia sa te inchini mai rau ca la Dumnezeu,faceai carari batute pentru audiente la primarie si locul de munca era asigurat,ca asa prevedea regimul)dar acum din cauza guvernantilor perindati de 23 de ani,cu imprumuturile aiurea,nu sunt sanse sa se mareasca cu procent mai mare alocatiile,si in plus,analizind obiectiv,fiecare familie sau femeie a nascut un copil,deci,si-a asumat raspunderea personala(si-au dorit,nicidecum pe spatele bugetului de stat,destul ca li se da o indemnizatie de 180 lei lunar-cam 1/5 din salariu unui cadru didactic care munceste enorm),ca au invatat copii cu bani primiti chiar daca nu merg la cursuri,aici trebuie sa se modifice legea.Am mentionat,nu am nimic cu copii sau cu cei care isi doresc mai mult pentru copii lor.

   • sa vad cine o sa-ti mai plateasca pensia peste 5 ani cind nu o sa mai fie picior de copil in colonia asta sclavagista… probabil lichelele politice gen ponta si psd pe care le sustii acum

    sau probabil te gindesti ca nu mai apuci inca 5 ani si atunci oricum nu mai conteaza asa ca dupa voi potopul…

  • da…uraaaaaaaaaaaaaa…inseamna enorm pentru un copil acei 1,9 lei….in locul lor mi-ar fi atat de rusine,sa vorbesc…m-as gandi ca s-ar surpa pamantul de as scoate asemenea perla pe gura si m-ar inghiti…referitor la romi,au avut complici peste tot….stiu un caz in iosefini,in care imi povestea o tanti,cum incercau romii sa o faca sa le vanda casa…efectiv o terorizau…alaltaieri la mall,in spatele meu,pe bada rulanta,erau tigani…de astia care cumpara case…cu bani multi…de abia am asteptat sa ajung sus,ca imi faceau scarba….prin miros si comportament…asa ca inteleg bietii oameni,care isi vand casele cu o valoare mai mica decat pretul pietei…

 14. Din moment ce se stie despre astfel de falsuri grosolane in actele cadastrale, de ce nu se iau masuri pentru corectarea lor si trimiterea in judecata a celor ce le-au savarsit?! Astfel de gesturi sunt pasibile de ani grei de inchisoare. Cine ce asteapta? Sa vina Europa sa ne rezolve si astfel de probleme?! Suntem pur si simplu penibili, ridicoli si… ne meritam soarta…

  • Stati linistiti,indiferent cu cine se judeca acesti,,fabricanti de acte false in complicitate cu angajatii primariilor si primarii plus notarii,cit si politia(descentralizarea = premiza,,ce e al tau este al meu si ce e al meu este doar al meu”,era inceputa din 2004 dar nu era legala in acte)”vor cistiga la orice sediu de judecatorie sau tribunal ori alta institutie care reprezinta legea,prin buna credinta si cei pagubiti sunt de rea credinta,m-am convins de asta,la mine,poate apelul sau recursul(cum s-o numi in hotarirea judecatoreasca)la Bucuresti poate face dreptate,ca in rest,toate plingerile facute au fost solutionate cu: NUP,judecati-va,nu este de competenta noastra,…,nu au fost sanse,desi, actele,,erau vizibil fabricate” plus expertiza medicala,spun clar raspunsul de care nu tin cont organele in drept.

 15. Pote ii intreaba TONTA de unde au bani ca-i procuror plagiuatus.Poate scoate cateva milioane de la astia ca taxe un pera sau la ce viloace de milioane un tu carte de munca un tu munca.Atunci legea 18 Cortul si in strada .Mai nou cica au respins legea care pedepsea CERSETORIA.Normal ca doar cum sa deranjeze sursa una din sursele de partid.Voturi poate finantari.ROMANIA =MAFIE PURA SI DURA INCEPAND DE LA CAPADICA POLITICIENI PANA IN JOS LA CETATENI.De institutii ce sa mai vorbim.

 16. Domnule Radu Tudor!
  In orasul meu exista o comunitate de tigani caldarari care chiar si pe vremea lui Ceausescu era prospera si nederanjata de nimeni.Eram elev de liceu cand tovarasu a venit in vizita la Sebes.
  Autoritatile au intrat in alerta maxima inaintea vizitei deoarece elicopterul presidential urma sa aterizeze undeva in vecinatatea caldararilor si astia aveau case tip hotel cu 3 sau 4 etaje.S-au adus brazi foarte inalti si s-au ”plantat” in fata caselor pentru camuflaj.Dupa revolutie,caldararii s-au transformat in adevarati magnati.Au cumparat combinate intregi in Hunedoara si Calan pe care le-au dezmebrat si vandut ca fier vechi.Si-a facut chiar topitoria lor unde transforma metalele in lingouri.
  Sunt foarte bogati si au obiceiul sa-si afiseze bogatia.
  Cine credeti dumneavoastra ca are curajul sa mearga peste ei si sa-i intrebe de sanatate?
  Organele statului? Pai organele statului sunt formate din oameni,cu salarii modeste si lipsiti de protectie.
  Prefera mai degraba sa-si dea demisia decat sa-si puna tiganii pe cap.
  Astia,daca nu-i lasi in pace vin peste tine in casa,iti ameninta copii,rudele s.a.m.d.
  Cred ca trebuie regandite foarte mute institutii,in special cele care se ocupa cu colectarea impoztelor.De exemplu,comisarii ar trebuii sa beneficieze de salarii substantiale si protectie speciala atat pentru ei cat si pentru familii.
  Nu mai vorbesc despre buna colaborare dintre tigani si politicieni.
  Dar cred ca toata lumea I-a vazut la Costesti cand au marea lor sarbatoare.N-ati vazut ce masini au.Are curajul cineva sa mearga acolo si sa verifice daca si-au platit impozetele la stat?
  Deci despre ce vorbim?

  • Nu o sa-i deranjeze nimeni atata timp cat vom avea clasa asta política care le-a dat nas si obtin voturi de la ei si malai.Dar intreb eu ce au PAZIT AUTORITATIILE ,JUSTITIA,FISCUL,PROCURATURA DIN TIMISOARA cand au stiut de aceste lucruri pt ca Timisorenii au manifestat impotriva mafiei tiganesti?CE AU FACUT SI CE FAC?Au facut NIMIC si vor face NIMIC ca-s cumparati .Ori niste ICAPABILI mizerabili.In ambele cazuru trebuiesc SCUMBATUI TOTI sefii acestor institutii.Si luati la purecat CONTURI,CASE AVERE.Asteptam DREPTATEA USL-ului din campanie si un alt fel de política tot din campanie.

 17. bine ca s-a terminat cu campania electorala, aveti un caz concret. Sper sa-i si urniti din loc pe cei in drept sa ia masuri.

  • De exemplu Crin s-ar putea apuca serios de Constitutie. Cu legile de acum toata lumea se codeste si nimeni nu face nimic. Seful parlamentului adica CRIN sa-i puna la treaba pe parlamentari si sa schimbe legile.

   • La Ponta nu ma mai astept sa faca ceva ca si-a vazut sacii in caruta, e premier. La justite si-a batut joc de Pivniceru si de numiri.

    Daca nici Crin care asteapta votul poporului nu face nimic, atunci trebuie boicotat intr-un fel sa-l urnim din loc. Nu se poate sa-si bata toti joc de un vot si sa nu fie taxati.

 18. Este adevarat ca multe lucruri s.au schimbat in TARA MEA,dar cata ura intre oameni…multa ura…Etnia lor ne.a facut mult rau,este f. adevarat…dar din motive de multe ori obiective,educatia,nu le.a fost niciodata la indemana,discriminarea pe de alta parte etc.Poate sunt toleranta…dar ASTEPT DIN PARTEA OAMENILOR MULTA TOLERANTA.Sunt epuizata de atata dezechilibru….Valorile noastre ,ale tuturor romanilor se sting incet,pe langa noi…vezi GEO COSTINIU..!!!

 19. Dl. Radu Tudor,

  Cu siguranta ca articolul dvs. este foarte interesant!

  Ceea ce scrieti dvs. mie imi pare ca fiind mai mult decat un simplu articol scris, este aproape o pictura, adica articolul dvs. reprezinta o adevarata opera de arta!

  Sunt constient ca nu eu sunt cel mai in masura sa fac aprecieri in sensul acesta, deoarece prin natura profesiei pe care o am eu am citit la viata mea mai mult prospecte pentru medicamente si instructiuni tehnice de montaj utilaje si echipamente, dar ceea ce scrieti dvs. mie mi se pare foarte interesant! Cu siguranta. ‘Traiti!

  P.S.: De profesie eu sunt macaragiu, iar uneori mai stau peste program sa fac ore suplimentare ca legator de sarcina pentru utilajele de ridicat.

 20. Dl. Radu Tudor,

  Ma uit la bile pe EuroSport 1, e penal! Astia ne fura aurul de la Rosia Montana si eu in loc sa ies la proteste contra gazelor de ba si nist, eu stau si ma uit la bile!! Obscen! Sunt chiar un nesimtit de non-patriot, ce sa va mai zic! Astept ca sa se termine transmisia in direct si va promit ca dupa aceea ies, ma duc ca sa ma dau si eu cu jandarmeria, cu moldovenii aia ciomagari cu 4 clase, pusi de boieri ca sa le dea cu cizma in bonboniera si bocanci in gura la razesi, platiti din banii tuturor descultilor ca sa ii ia la incins pe banii lor, bineinteles! Cand colo, razestii stau si se uita la bile pe EuroSport 1. Incredibil! Va dati seama si razesii astia cat sunt de nesimtiti?! Neam de antipatrioti. Sincer, regret ca sunt atat de nesportiv!

  P.S.: Dupa ce se termina transmisiunea in direct de la bile, promit ca o sa dau pe dvs. cu Dana Grecu! Bafta. Sa traiti!

 21. Ce subiecte dezbateti in seara asta la emisiunea cu Dana Grecu?,nu functioneaza A3 live pe net,de ce suntem privati de live A3 pe net ? stie cineva ca de la ora 14,00 A3 live nu functioneaza pe net? sau ati introdus PLAY-ul si pentru A3 live, in Moldova- la Barlad,doar platim abonament rds rcs.Scuze pentru insistenta

   • Multumesc,dar voiam sa vad emisiunea si restul emisiunilor din seara asta si nu numai,sper ca nu sunt singura nemultumita,am incercat tot ce este posibil si nu intra live A3.Mult succes !

    • Da,nicio şansă ca să văd programul din seara asta,nici de pe google,nici de pe crome,nici de pe explorer,nici de pe maxthon,am încercat să descarc programe ajutătoare,e clar,s-a introdus de azi Play cu abonament.Să plătească cine are buzunarul plin,noi ne mulţumim cu ce avem,deocamdată,rds rcs nu au nicio legătură cu Play,este de la staţia Dvs.O să citim şi noi ştirile scrise,problema e că nu le putem vedea moaca politicienilor invitaţi în emisiuni să veden care,cît şi ce metode au mai inventat să ocolească adevărul.Fizionomia şi expresivitatea feţei,privirea,neliniştea fizică(comportamentul în faţa camerelor de luat vederi,gesticulaţia,mima)fac diferenţa între adevăr şi minciună. Asta e! Succes!

 22. Tragic cred ca e faptul ca ceea ce ati aratat despre Timisoara se intampla la scara nationala. In acest context al feudalizarii statului pe principii mafiote onor conducatorii nostrii vor sa institutionalizeze statul mafiot la nivel local prin regionalizare. No further comment

 23. DOMNULE RADU TUDOR,
  RESPECTUOS VA ROG,FACETI APEL PUBLIC CU CERERE DE RASPUNS,CATRE SI DE LA SEFUL INSPECTORATULUI JUDETEAN DE POLITIE AL JUD. TIMIS,CATRE PRIM-PROCURORUL PARCHETULUI TIMISOARA,CATRE TOATE AUTORITATILE,PENTRU A DESCHIDE IMEDIAT ,ANCHETE IN SENSUL PROCURARII DE ACTE FALSE DE CATRE ACESTE CLANURI TIGANESTI,CARE AU PUS STAPANIRE PE ACEASTA PERLA A BANATULUI.
  DE ASEMENEA CRED CA __<__< UN APEL PUBLIC LANSAT DE CATRE UN POST DE TELEVIZIUNE,___<<_<<<<<< SA FIE CONSIDERATE DE CATRE AUTORITATILE PUBLICE DE ORICE RANG,SA IA IN CONSIDERARE APELUL PUBLIC,CA SI PE O SESIZARE SCRISA,CU ATAT MAI MULT CU CAT ESTE CUNOSCUT DE CATRE TOTI ROMANII ASCULTATORI AI POSTULUI DE TELEVIZIUNE DIN TOATA TARA. IN ACEST SENS AUTOORITATILE SA FIE OBLIGATE SA RASPUNDA IN SCRIS ,ASUPRA SESIZARII FACUTE PRIN APEL PUBLIC.
  Cu deosebit respect,va multumesc pentru intelegere,
  Sotropa Pantelie , Craiova

 24. Off-topic:

  Poveste inspirata din realitate!

  Ma uitam la aia din Mexic, la traficantii aia de stupefiante. La un moment dat il prinsesera pe unu si il interogau, ala era dezbracat in pielea goala si statea in cur. Si cum il intrebau aia de una, de alta asa, la un moment dat ii scapa unu un topor inspre el si ala pune mana ca sa pareze lovitura, sa se fereasca in ultima instanta. Dupa care si-a dat seama ca treaba e serioasa, ca aia nu stau doar de vorba, ca au treaba. Oricum, ala cand a dat cu toporu l-a zgariat putin. Dupa care, ala ii da un topor si ii reteaza un picior de sub genunchi, la care asta isi duce mana la piciorul respectiv. Dupa care ala ii mai da un topor si i-l reteaza si pa celalalt. Dupa care ala isi tinea mainile asa, sa nu-i mai dea chipurile peste picioare, peste picioarele pe care el oricum nu le mai avea. Dupa care, cum se ferea ala cu mana sa nu-i ma idea ala topoare la picioare, ala ii scapa un topor direct in cap si l-a paralizat. Dupa asta, l-a luat la dezmembrat, l-a facut sarmale, ca lupul care a terfelit iedu’ din proiectul Capra cu trei iezi. Cam atat. Sper ca v-a placut povestea. Caz real. Max.

  P.S.: In Mexic, traficul de droguri anual e estimat la suma de 60 mld. dolari. Numai un singur cartel de droguri (los Zetas) si da de munca la aprox. 500 mii de angajati. Cartelul distribuie droguri in 8 state. Traficantii provin din fosti membri ai trupelor de elita ale politiei, care au dezertat si si-au oferit serviciile cartelurilor de droguri. Dupa care s-au apucat de trafic pe cont propriu, dupa asta s-au scindat si si s-au apucat sa se omoare intre ei, los Zetas cu Cartelul Sinaloa. Care scapa din propriul macel, ii rup fortele de elita ale marinei mexicane, ca au pus armata sa se ocupe de chimicalizatii astia. Concluzia, viata e grea! Trebuie sa te implici, altfel nu merge. Cam asta. ‘Traiti!

 25. Buna seara,
  Din pacate mafia imobiliara ca si dezinteresul primariilor in unele cazuri de retrocedare, se manifesta si in Bucuresti.
  Locuiesc cu familia intr-un imobil care a fost retrocedat urmasilor fostilor proprietari desi, la data confiscarii imobilului ca urmare a plecarii din tara a proprietarilor, acestia au primit contravaloarea unui dintre cele doua apartamente.
  Dar Primaria Capitalei a dat do ads de un total dezinteres in timpul procesului, trimitand doar un jurist la procese, jurist care nici macar nu se presentation la toate termenele, care desi detinea act ele doveditoare nu a ridicat problems despagubirii primite de proprietari si astfel imobilului a fost retrocedat. Primaria nu a considerat necesar sa angajeze un avocat care sa se ocupe de acest caz, nici nu I-a pasat ca se pierde un imobil.
  In contradictie cu asta, acum cand eu am chemat in judecata Primaria Capitalei pentru ca am obtinut un spatial comercial in calitate de revolutionar, spatiu care apoi mi-a fost luat tot pentru ca a fost retrocedat si eu nu am mai primit nimic in schimb, acum Primaria arata un foarte mare interes angajand doua mari firme de avocatura care sa se ocupe de dosar pentru ca Primaria sa nu-mi plateasca despagubiri pentru investitiile facute de mine.
  Deci asta dovedeste ca atunci cand a fost vorba de un imobil cine stie din ce cauza nu a existat interesul de a fi pastrat sau mai bine zis interesul a fost sa fie retrocedat.

 26. Dl. Radu Tudor,

  Noi daca tot zicem ca suntem vegetarieni, practic nu mai mancam carne de animale, nu mai omoram animale, ceea ce e foarte bine, e foarte frumos! Acum, daca tot zicem ca suntem si ecologisti, ar trebui sa protejam si plantele, sa nu le mai mancam, pentru ca si ele sunt tot niste organisme vii!

  Astfel incat, daca tot vrem sa protejam noi totul si vrem sa fim atat de curati, de puri mental si sufleteste, ar trebui sa nu mai mancam decat conservanti, coloranti si chimicale, adica mancare in totalitate artificiala. Doar asa ne vom atinge noi obiectivul suprem, adica sa conservam tot mediul si sa nu mai deranjam nimic din ceea ce a creat natura, Dumnezeu, si din tot ce ne inconjoara! Daca tot avem vrajelile astea pe noi, ca suntem vegetarieni, ecologisti sau etno-botanisti. ‘Traiti!

 27. Sova a spus clar si il are martor pe chiriac care a confirmat,ca nu se pune problema anularii autostrazii bucuresti-pitesti-e o falsa problema.

 28. Chiriac a moderat atelierul si a confirmat ca nu s-a pus problema anularii bucuresti=pitesti ci s-a spus ca una e mai ieftina -aruncam in spatiul public subiecte care pot arunca in aer scena economica.

 29. Se explica totul foarte simplu. Pe langa faptul ca carpacii/romii au fost avizi de …case si palate se vede ca organele/institutile statului nu si-au facut datoria intrucat acesti indivizi din ibstitutiile statului au fost avizi la randul lor de …AVERE/BANI/CASE.Stiu ca plictisesc cu aceasta formula dar sa nu uitam ca romanii saraci (iesiti din comunism) au visat ca in capitalism toti vor fi niste…rockfelerii ai romaniei si astfel conducatorii/decidentii au putut fi usor mituiti, de la carnati pana la sute de mii EURO(pentru a-si fauri visul de imbogatire si a avea multi bani,multe masini,multe mosii) de catre toti hotii si toate clanurile de mafioti ai romaniei.Si parlamentul INSTITUTIA SUPREMA a tarii nici n-a pus in discutie aceste probleme fiindca si acolo(si in guvern) sunt f multi avizi de …PUTERE/AVERE/VACA KOBE si nu au interesul de a se face lumina pentru ca pescuitul in ape tulburi …este mai productiv.Pentru aceasta este “suparat” dnul Antonescu fiinca vrea sa faca bine pentru Romania/romani si vede/constata ca USL inca nu poate sa limpezeasca mai rapid …apele.Dar …speranta moare ultima .

 30. Locuiesc in Timisoara….din pacate nu cred ca cineva ii va lua la intrebari pe tziganii astia semi-analfabeti in legatura cu afacerile lor, cu legitimitatea veniturilor, prin care au cumparat un oras intreg….De ce nu se auto-sesizeaza autoritatile abilitate ????…o sa ne manance de vii subspeciile astea ce nu pot fi nici educate, nici re-educate !!! E mai greu sa traiesti cinstit…pentru tziganii asta e o tortura !

   • 🙂 n-ai prins vremurile alea… esti tinar

    ceausescu baga totul la export pina si bruma de mincare din gospodariile oamenilor… carnea insemna aur

 31. Să fim serioși- avem niște instituții jenante. Dl. Diaconu a fost târât în noroi pentru niște bani câștigați cinstit- dar a devenit ”incompatibil” după legea băsistă și adio. Pe de altă parte dl.Președinte a dansat cu alde Bercea- ca să dovedească că ”Să trăiți bine” se referea la neamurile lui întunecate și nu la poporul român.
  1. De unde au țiganii banii ? Sunt curios, a muncit vreunul din ei undeva, cândva ?
  2. Cât a furat Ciuhandu ? Jivina a distrus orașul- o serie de locuri pitorești dinaînte de 1990 (de exemplu restaurantul SInaia sau autoservirea din Centru, spațiile verzi, pasajul subteran, etc.). Pe de altă parte dl.Ciuhandu a finanțat- mai mult ca sigur- un anumit partid din care a făcut parte- cu ce bani ?

 32. http://www.antena3.ro/economic/seful-dacia-despre-proiectul-lui-sova-mutarea-autostrazii-letala-pentru-producatorul-auto-234524.html Interesant.Aderarea Romaniei la UE conditionata sa le faca astora autostrada.Cine stie ce alte ordine au mai da si lucruri au pretina marea farsa UE.Curios faptul ca UE ne da ordine ce autostrazi sa construim.Si coca sa mai facem un tren de mare viteza.Vai de ea ,,CURVA,,ROMANIA.A ajuns prin ajutorul nimicuriilor care au carmuit-o a ajuns tarisoara asta TARFA TUTUROR .

 33. Ma mir ca nimeni nu strie nimic, cand la o adica puteau citi de pe net toate afacerile unor fosti din SPP, 2 si1/4, notary, avocati cinstiti- ca actualul sef al Baroului ce uita sa faca recurs,retrocedari unor firme de avocatura, sau imobliare ce sunt in legatura stransa cu Primaria, Notarii si Politia,procese ce se intand pe zeci de ani etcNu a vazut nimeni nimic – doar Banatu-i fruncea! Unde e mintea?
  La tigani.

 34. Altă campanie electorală USL,aceeași minciună ticăloșită,același slogan de campanie!Să-ți fie rușine Ponta Victor Viorel!RUȘINEEE!!!!!Să văd fapte,nu lapte!

 35. Banatul e fruncea:))))))))))))))))
  si au tupeul sa ii numeasca hoti pe bucuresteni, melteni sau moldoveni
  uite hotie aici in Banat la ei la oamenii cinstiti:)))))):)))))))))))))))

 36. Off-Topic: CONCURS ONLINE DE GRAMATICĂ

  Motto: “Parada de cunoștințe nu e altceva decât o parodie a cunoașterii.”

  SĂ ÎNVĂŢĂM SĂ SCRIEM CORECT GRAMATICAL ÎN LIMBA ROMĂNĂ (măcar atât)!

  Indicaţi varianta corectă:

  1. “ROMÂNIA, O ȚARĂ FĂRĂDELEGI” sau ROMÂNIA, O ȚARĂ A FĂRĂDELEGII? Sau ROMÂNIA, O ȚARĂ FĂRĂ DE LEGE?

  2. “ROMÂNIA FALSĂ ÎN ACTE” sau ROMÂNIA, FALS ÎN ACTE? Sau doar ROMÂNIA, FALSA ÎN SPASME?

  P.S.: În epoca modernă, internetul a ajuns până în zonele cele mai îndepărtate de la ţară. Astfel, oamenii care dau mâncare la porci şi la orătănii peste zi, au ocazia ca după ce se întorc de la câmp şi mulg rumegătoarele seara, să poată intra pe internet şi să îşi prezinte punctele de vedere, concluziile şi filosofia lor de viaţă. Internetul a început practic să reprezinte o platformă plină cu asemenea informaţii, aşa cum bine spunea şi Mircea Badea. ‘Trăiţi!

  • Pai normal ca in Parlament au ajuns toti “politicienii”, daca nu vrea nimeni altcineva sa candideze… Cum zice romanul ? ” Eu nu fac politica, miau miau… Eu sunt cu capu’, ma intereseaza sa moara caninii si tai copaci…, sa am butia da vin si porc in curte, iar de Pasti, sa omor cat mai multi miei… ” Restul… ” da-le dreaq… Ce imi trebuie ?

  • Pai normal ca in Parlament au ajuns toti “politicienii”, daca nu vrea nimeni altcineva sa candideze… Cum zice romanul ? ” Eu nu fac politica, miau miau… Eu sunt cu capu’, ma intereseaza sa moara caninii si tai copaci…, sa am butia da vin si porc in curte, iar de Pasti, sa omor cat mai multi miei… ” Restul… ” da-le dreaq… Ce imi trebuie ?

 37. Domnule Radu Tudor,ați fi de accord ca fie și după 20 de ani de la revoluție,să se verifice absolut fiecare certificate de revolutionar?Poate găsim și vre-un torționar doi,nu?

  • Sau vreunul care a lucrat pentru serviciile secrete straine… Sau poate il gasesc pe ala care a tras primul, fara ordin, la mitingul lui Ceausescu… Ar fi ceva sa stie lumea care a fost diversionistul national…

  • Nu, pentru ca in Romania nu se aplica legea decat pentru saraci, ba chiar se face abuz de “aplicarea” ei… Ciocoii sunt liberi intotdeauna…

 38. Problema este ca in democratie nu prea exista posibilitati de rezolvare a unor astfel de situatii.
  Din moment ce exista sentinte definitive pronuntate de judecatori cumparati,ce poti sa mai faci?
  Cu siguranta,la banii lor si-au angajat cei mai buni avocati care au intocmit documente ”beton”.
  Ce masuri administrative poate lua si Primaria Timisoara pentru ai scoate pe tigani de acolo?
  Avocatii lor vor face plangeri la CEDO si ne trezim ca le mai platim si despagubiri.
  In tara lui papura voda s-a inversat scara de valori cu complicitatea institutiilor.Dintr-o statistica efectuata la nivel European reiese ca suntem cea mai pesimista si demoralizata tara.
  Putem contesta aceasta statistica? Pe vremea cand eram elev,un professor insemna ”D-zeu pe pamant”.Ce mai reprezinta in ziua de astazi un professor? Ce mai reprezinta in zia de astazi un inginer bun,un strungar bun,un pilot de aviatie s.a.m.d.
  Ati vazut si dumneavoastra care este procentul de admitere la examenul de bac.De la an,la an tot mai scazut.Tot mai multi tineri gandesc ca scoala nu-I ajuta la nimic.Mai rau,foarte multi au inteles ca principalele calitati pe care trebuie sa le ai in Romania pentru a te descurca sunt smecheria si tupeul.
  Daca performezi in smecherie si tupeu poti ajunge chiar Premier sau Presedinte.

 39. Domnule Radu Tudor
  Sunt in totalitate de acord cu dvs. in legatura cu Timisoara!!
  Pe noi”indienii din vestul salbatic” ne doare mult,dar mult mai mult decat pe excelentele dvs.ce se intampla la Timisoara!!!!Singura observatie,la Timisoara se bat tziganii si putorile mioritice,urmasii iobagilor,pe palatele confiscate de la adevaratii proprietari care nu au nimic in comun cu putoarea mioritica!!!!In rest situatia din Timisoara este stupida,penibila si absurda!!!!

 40. De vina sunt oficialii corupti care au mai mult timp sa faca sex cu secretarele decat sa gestioneze situatia. Aceasta dovedeste coruptia generala la nivelul populatiei, toata lumea fura iar Romania seamana din ce in ce mai mult cu un bordel si la propriu si la figurat. situtia se indreapta inevitabil spre extremism , este inevitabil si este un dat al istoriei. Dar nu inteleg de ce va mai mirati de parca nu ati trait in Romania ci altundeva sau poate ca ,de, era mai bine pe vremea lui Ceasca, nu suntem departe de acea concluzie.

 41. Oare din partea carui partid a fost primarul Timisoarei o gramada de ani ? Acum aia o dau ca vor in Parlament. LOL. Sa ii votez pe aia care au vrut ca NATO sa atace terestru Yugoslavia de pe tritoriul Romaniei ? Niciodata… Sa stea acolo unde sunt, in afara Parlamentului, ca in 4 ani de guvernare ne-au adus la sapa de lemn, la fel ca PDL-acii UDMR-isti.

 42. in toata tara e putregaiul asta.nimic nou,

  e o destrabalare de clanuri interlope, de politicieni nemernici, justitia ,care numa justitie nu este,e parte din puroiul asta

  si factorul decisiv mediul in care s a dezvoltat asa o infectie ce a dus tara de rapa.
  cu asazisa justitie s a ajuns la astfel de aberatii,fara ea nu se putea.
  a decazut totul frate.
  nu mai exista juramant pt tara frate, e o goana,un iures de ghertoi ce se bat ca chiorii pt lux si zorzoane.

  suntem o tara din evul intunecat,dealtfel toata omenirea a ajuns acolo inapoi cu 1000de ani.

  partea proasta ca nici pe plan mondial,tara europeana,democratos si alte vrajeli,nici macar in structura lumii nu suntem macar niste boiernasi mai scapatati asa,,,neee suntm ultimile jeguri!

  rumania nr1 in top cea mai rapanoasa si lipsita de vana tara din lume,o prada pt rechinii ce vaneaza pe glob

  si o gluma de tara imputita ce nici tara nu o mai poti numi ea nereprezentand NIMIC INAFARA DE SCARBA INTERNATIONALA SCLAVAGEALA TIGANIE SI TRADARE DE PROPRIUL NEAM SI TARA

  stare de fapt generata chiar de noi.

  asadar eu o tin matz pe a mea

  ca nu mai exista tara romania de mult timp,e o ceva rumunia basit trista si sparta.
  nici nu se va mai aduna vreodata la un loc
  ca sa mai existe in lumea asta cumplita ce se preconizeaza si exista deja ce sa mai vorbim ca vorbim degeaba.

  pana mamaligarii nu vor zice GATA!VA STRIVIM A VENIT ZIUA RAZBUNARII 8&&&&&&&((((((^^^^^^^^^^^MAMI VOASTR DE VIERMI,
  iar tradatorii,nemernicii,raufacatorii ce ne au adus in starea asta deplorabila nu vor fi pedepsiti….
  ,milioane de oameni sufera ca o mana de imputiti ce ar vinde o si pe masa pt margele colorate?fac genocidul asta de 23ani?&&&&&&&mami lor de nenorociti….asa….

  pe scurt,,daca mamaliga nu explodeaza suntem condamnati ca tara si popor va zic iar si iar,

  stiu e nedemocratic ilogic necrestinesc etc ce scriu eu acum dar am ramas cu aberatia frate.

  iar aberatia se scoate tot cu o aberatie.

  nu cu mila crestineasca intoarce si cealalta buca sa te arda gusatu cu 3cefe,

  nu cu democratia parata de kkt cu care ne au prostiti niste analfabeti macaci,,,nu.doar cu astia facuti una cu pamantul,cu violenta,atat!
  .
  ori ii tratam cu pamant galben ori o labarim ca pana acum si ne ingroapa ei pe noi

  nu cu

  • nucu.suntem_sunt ca nucu,copac,.nu stiu de ce a mai aparut asta la urma.kinezarie de 2 bani,tot un pc deala vechi e mai bun da pacat ca se invarte contoru ca polizoru

 43. Vreau sa va rog sa-mi spuneti cand se difuzeaza prognoza meteo pe trei zile.In fata emisiunii d-voastra zilnic intre 18.40 si 18.45 aflam prognoza.

 44. Disperati Dupa Subiecte De Presa Sau Doar Imbecili ?

  Nu-ti trebuie prea multe argumente pentru a demonstra ca in general peste 80% din asa-zisele personalitati politice de la noi sunt creatii ale media care, la prima scuturare putin mai tare a soclulului pe care au fost asezate, isi pierd poleiala mantiilor cu care au fost imbracate de jurnalisti, iar la o intensificare a scuturaturii raman si fara mantii, asa cum i-a lasat mama natura, adica niste nulitati “pur sange”.
  Am facut aceasta introducere deoarece si basescul a fost umflat pana aproape la limita spargerii cu pompa jurnalistica, atribuindu-se calitati de mare politician, de mare strateg in ale esichierului dambovitean, de mare aranjor de culise si de invingator perpetuu.
  La el nici macar nu a fost nevoie de vreo scuturatura seismica sau provocata de altii, dezieficarea apartinandu-i in totalitate datorita comportamentului si actiunilor sale politice de-a dreptul nebunesti care l-au descalificat in primul rand ca om, ca de politician cu mare staif, ce sa mai facem vorbe inutile? Dar despre asta am scris in astia noua ani de mi s-au batatorit buricele degetelor si mi s-a acrit mie daramite celor care au avut rabdarea sa citeasca.
  Pe mine altceva ma scoate in sarite de la o vreme. Modul in care aceeasi presa care l-a facut ceea ce nu este, cu toate ca este pusa in fata crudei evidente reprezentata de adevaratul basescu, continua sa-l crediteze ca pe un personaj cu gandire politica, capabil sa mai influenteze in vreun fel, prin zicerile lui de ceas cu cuc stalinist, spatiul politic romanesc. Este suficient sa emita o aberatie gen ” Ponta, in cardasie cu SRS si Voiculescu au complotat sa ma acuze de inalta tradare”, pentru ca imediat pana si un realizator cu mare audienta la romani cum este Mihai Gadea sa puna botu’ si sa-l intrebe pe primul ministru daca este adevarat ce a zis nebunu’ statului. Oare acesti asa-zisi jurnalisti chiar nu realizeaza ca in modul acesta il tin in carti pe chiombila, cand de fapt el este mana moarta si doar prin asemenea tactici kgb-isto-securistice mai spera sa fie bagat in seama? Nenorocirea este ca-i merge! Si-i merge ca are cu cine sa-i mearga.
  De la Andreea Pora, care labeunuteveu conduce cetele pupincursite, calitate in care atunci cand vorbeste cu o admiratie nedisimulata erotico-schizofrenica despre idolul ei buzele ii coboara de la nivelul sanilor pentru a-i ridica osanale de la nivelul pelvisului, nu ma pot astepta la vreun viraj de 180 de grade, insa de la Mihai Gadea si echipa sa antibasista de la A3, da, astept sa ramana naibii pe linia de plutire si sa nu se duca la fundul butoiului cu rahat in acelasi timp cu Uciga-l Toaca!
  Sper ca pana la urma se vor trezi din transa mediatica in care-i baga chiombu’ cu incaltatoru’ si sa inceteze in a-i mai face popularitate ca m-am saturat ca de mere padurete.

 45. Unde si ce au facut autoritatile(politie,justitie) cand cetatenii erau intimidati si terorizati ??!! se aude ?? SRI-ul pe cine apara ??

 46. inca ceva,
  nu acuz guvernul ponta ca ei au facut dezastrul asta ce a terminat romania
  ci pe basanau si gasca lui.

  n o mai iau de la decebal si perioada de desfrau emanat ce era la paroxism iar nastase a fost constientr de asta si a plafonat cat de cat orgia baroneasca si gusata

  ci numai de basire basau si toata ticalosia ce reprezinta viermele asta zic.precum si de prostia fara sfarsit a mamaligilor ce l au facut pe asta imparat de 2ori.

  basirea si basau a fost cea mai ticaloasa perioada de dupa 90 si ne a adus sfarsitul.

  de uslistii astia cred ca sunt prosti lasi macinati de orgolii si naravurile perioadei prebashite )Ei stiu ca tara e super praf si nu mai e loc de jaf)

  dar cum ziceam sunt

  incapabili sa plafoneze dezastrul fiind impiedicati de incompetenta lor si mai ales de faptul

  ca BASAU VODA CEL BASHIT LE A PUS SIRMA IN NAS LA TOTI AIA GREI BARONI GUSHATI DIN USL CE SE DAU ACUM CU CURU LA GARD BALACIND perioada asta de agonie la nesfarsit.

  deaia e puroiul asta imputit si
  basau e bine merci dupa ce a facut jaful secolului si a desfiintat,bashinoformat tara asta dupa chipul si hoitu lui shui slut si negru

  voda basina sparta e ca iepurasu duracel crucea mami lui

 47. Macar casele din Timisoara sunt tot acolo(daca inca nu le-au distrus carpacii) dar calculati cate paguba au provocat LA NIVEL NATIONAL toate rudele acestor romi/carpaci.Poate nu stiti(singurul post TV care a avut unele emisiuni cu aceste aspecte a fost TVR1 cu unele reportaje si TVR 2 cu “D-ale lui MITICA”) ca in unele sate unde sunt multi coloratii,din cauza acestora, taranii si-au lasat pamanturile in PARAGINA(multe livezi au fost distruse/taiate,etc) fiindca taranii muncesc iar recolta o “culeg/distrug” acesti romi care nu vor sa munceasca sau n-au locuri de munca,iar politistii RURALI(sa ne amintim ca boc si basescu au desfiintat politia RURALA pentru a le da liber la furat fiindca romii au votat intotdeauna PDL/basescu si trebuiau “recompensati”, iar daca guvernul actual nu-i deranjeaza,din interes electoral,romii vor vota masiv in viitor PSD) stau in birou in loc sa patruleze NON STOP(pe jos sau cu masina) sa vada cum recolta realizata de unii, este insusita/carata de pe camp de altii iar taranii nici n-au curajul sa reclame fiindca romii ii ameninta cu bataie,moarte,incendierea gospodariei.Am citit pe net, in trecut , ca una din cele mai mari/intinse culturi de smeura din ROMANIA a fost devastata de romi si ca in aceste conditii INVESTITORUL s-a lasat pagubas adica a renuntat la INVESTITIE.Dle TUDOR am o propunere(cred ca f BUNA) si am incredere in dvs ca o sa faceti LOBBY pentru promovare cu ajutorul PARLAMENTULUI si GUVERNULUI si anume:Cota de indemnizatii sociale pentru romi(si copii acestora) sa fie jumatate data in bani ca acum, iar restul sa fie data in PAMANT(adica improprietarirea cu loturi mici de pamant a romilor saraci).Astfel din aceasti bani(1/2 alocatii/ajutoare) si din banii europeni irositi pe programe de “INTEGRARE/EDUCARE” a romilor de la tara(efectiv bani sifonati si aruncati pe fereastra )sa se cumpere de primarii pamant si apoi acest pamant sa fie distribuit (la inceput pentru sa-si cultive cateva straturi de legume/fructe, doi pomii,etc) acestor romi care astfel ar sta mai mult cu sapa in mana si nu cu paharul in mana la carciuma dupa care dau iama in gospodariile taranesti motivand ca: suntem saraci,n-avem ce manca,eram beat…Dle TUDOR daca reusiti sa promovati aceasta lege ati vedea ce binefacere ar fi la NIVEL NATIONAL (numai si numai cu aceiasi bani deci fara fonduri banesti suplimentare) nemaivorbind ce economii s-ar face reducand in consecinta numarul politistilor rurali in intreaga tara.Dle Tudor daca puteti sa va implicati(stiu ca timpul dvs e limitat) ati face un mare BINE pentru aceasta tara si daca acceptati acest lucru raspundeti-mi cu :O SA INCERC.

 48. aveam un catzel ‘Tzulush’..etimologia este…catzel,catzelush, cutzulush.,,Tzulush…..a murit demult,decand era emanarea in floare si basau ministru aici sunt banii dvoastra adica la Ei… si la el ..fireshhte…shhh

  • da point iz ca m a distrat mult atunci cand am auzit la tv ca exista un gheneral de militie sau ce branza este Tzulush asta cu numele catelului meu,tot catel era si ala…ma gandeam ce rahat e cu tara asta|\}?ce dracu e gresit cu ea?..toti in escu terminati,asta ca pe cainele meu,basina care era low profile atunci,hotie si distrugere la maxim. ca minodora binenteles

 49. asa zisi mafioti romani ai lemnului ,tigari,alcol,terenuri,imobiliare se afla sub conducerea directa a politicienilor.
  usl in 2 ani nu au fost in stare sa dea o lege prin care taerea padurilor, demolarea casele ,palate,monumente care apartin istoriei noastre sa fie considerata atentat la siguranta nationala .
  au de dat datorile din ani trecuti de ce pentru ei au bani si pentru noi nu ,cind vor incepe reconstructia tari pradata si devastata tot de ei .

 50. Cine a “luptat” ptr. aceasta lege a restitutio in integrum care nu a fost aplicata in nicio tara fosta comunista .A fost premeditata ptr. ca nici un om normal nu-si inchipuia ca Romania are capacitatea administrativa de a gestiona milioane de dosare de retrocedare fara macar a interzice vinderea drepturilor litigioase si alte smecherii.ne miram ca exista corupti ,pai exista dar asta s-a vrut de catre alianta DA,nu o reparatie a adevaratilor expropriati sau a urmasilor legitimi.Este cea mai mare escrocherie care ne costa miliarde de euro cu implicatii economice si sociale pe termen lung (a se vedea ca in Ardeal restituirea se face practic catre Ungaria).mai mult s-a creat si fd. proprietatea care a fost o alta prostie liberala care a dat moca o parte(cele mai bune societati) din avutia nationala.Tariceanu &co ar trebui sa raspunda ptr. aceasta inginerie care costa tara asta mai mult decit orice alta prostie facuta in cei 23 de ani.Sint anumite lucruri care nu se retrocedeaza -cladiri monument ,,istorice ,culturale ,paduri etc -sint avutie nationala sau reprezinta istorie ,cultura ,esenta statala,padurile inseamna un bun national care influenteaza solul,clima,mediul ,etc.Nu-l anchetezi pe Vosganian ca a dat prin lege gaz mai ieftin ca sa mentii functionarea unor ramuri si lasi nepedepsita o asemenea inginerie care se vede de la o posta ca a avut alte scopuri decit cele nobile declarate .

 51. ca se intampla acest lucru in tmisoara aflata sub conducerea taranistilor si liberalilor inca din 90 nu e nici o surpriza. vad ca toata lumea uita ca nenorocirea acestei tari incepe practic in acest domeniu sub trista amintire a guvernarii cdr ( pntcd+pnl)-pd!!! atunci s-a trecut la cea mai mare magarie : restituirea in intregime a asa ziselor mosteniri! lucru nemaintalnit in nici o tara din europa( restul tarilor ex socialiste au facut o plafonare la un nivel extrem de redus a restituirilor, numai romania celor mai mari conducatori cretini, bosorogi senili, s-a trezit sa dea inapoi o halca imensa din tara, ajungandu-se la situatia ridicola de a restitui pamanturi aflate pe teritoriul statelor vecine). asa ca de ce sa ne mai miram cat de jos am ajuns, de ce exista mafia imobiliara, de ce exista o increngatura intre cadastru, avocati,procurori,functionari din primarii si interlopi? oare cat mai trebuie sa distruga din tara asta liberalii ( pentru ca taranistii au disparut practic in mod natural si normal)pentru ca sprijinitorii lor inclusiv cei din mass media sa inteleaga ca acestia reprezinta economic un pericol pentru tara? ce au facut practic liberalii pentru dezvoltarea economiei dupa 89? sa nu mi se raspunda cu epoca tariceanu pentru ca asta inseamna ca eventualul raspuns arata cat de nepregatit economic e respectivul!

 52. Eu nu inteleg de ce ii numim rromi????? TIGANI , nomazi astia nu au tara, au fost adoptati de Romania si au mai multe drepturi decat romanii!!! Statul ar trebui sa sape si sa reanalizeze fiecare dosar de achizitie al imobilelor care au foat vandute. E o mare rusine ca aceste gunoaie ale societatii au astfel de proprietati care fac parte din patrimoniu national, ei care nu au nici o treaba cu natiunea Romana!!!
  Dar de ce nu se verifica care este provenienta veniturilor? De unde au avut bani sa achizitioneze aceste proprietati? De ce nu se face o astfel de verificare? Asta asa ca tot se discuta de clanuri mafiote, bla, bla, bla….
  Parerea mea este ca nici un primar si nici un prefect nu au facut nimic pentru ca au fost si ei la randul lor victime ale unor santaje. Caracterul acestor edili este mult mai patat si infect decat al acestor tigani. De ce? Pentru ca nu aparat interesul cetatenilor ROMANI!!!
  Cum ar reactiona un cetatean American? hai sa nu mergem asa departe, cum ar fi reactia francezilor daca un marocan ar incerca prin mijloace de santaj si falsuri sa obtina “muzeul invalizilor” sau Lovre sau orice alt imobil din zona istorica a Parisului???
  Mi se pare o nebunie ca toata zona principala de langa parcul rozelor este tiganeasca si ca aceasta zona multe altele!!!.
  Nu cred ca se va rezolva nimic insa ar trebui luate masuri pt ca ne vom trezi ca si tigani o sa cera alaruri de ceilalti “tigani” ungurii autonomie!!!

 53. povestea e lunga si o stiu bine pt ca am locuit in maria.
  rromii nu sunt subspecii.mafia e.functionarii corupti sunt subspecii.
  sa le fie rusine si sa le stea in gat osul ce-l rod.

 54. Am auzit,cu 10-12 ani in urma,din interiorul comunitatii de romi,ca obiectivul lor este sa faca Timisoara,capitala romilor si vor incerca sa achizitioneze toate cladirile din zona centrala.
  Atunci am ras si am zis ca e o aberatie,o prostie fara margini,dar iata ca ideea de neimaginat,prinde contur.
  Asa cum Himmler a zis ca daca vor fi omorati 100 de evrei va fi scandal international,masacru,etc,dar daca omori cateva milioane va fi considerat o aberatie,ceva neverosimil si nimeni nu va lua atitudine.
  Exact pe aceiasi strategie au mers si romii.(probabil invatati de cineva,sau au pe unul care stie istorie)

 55. In 2004 am avut o vizita de doua zile la Timisoara. Dincolo de lucrurule frumoase de care am avut parte acolo am aflat si despre actiunile mafiei tiganesti pentru acapararea centrului Timisoarei. Retineti, era 2004 !
  Cazurile in care familii ce locuiau in cladiri istorice au fost OBLIGATI sa vanda si sa plece in localitati vecine, multi si-au luat pamant la marginea orasului si si-au construit case ca sa scape de amenintarile tiganilor. Acestia dupa ce cumparau un apartament intr-o cladire se mutau cu satra si incepeau galagia, murdarirea cu fecale a usilor colocatarilor, spargeri, furturi , batai, astfel ca lumea a cedat in primul rand si pentru ca autoritatile nu au miscat un deget.Este clara complicitatea tuturor asa cum corect se spune in articol dar trebuie subliniat faptul ca se stie de ani multi de problema.

 56. eu zic dupa ce epuizeaza cladirile istorice din Timisoara sa se apuce de cumparat municipiul London si municipiul Paris.
  au irosit banii pe Timisoara in loc sa se apuce de lucruri serioase.

 57. Mizeria a pornit in timisoara in 1996, cand statul a vandut la chiriasi, pe sume derizorii, case si apartamente nationalizate abuziv in anii ’50, fara niciun discernamant, fara sa se verifice daca mai exista mostenitori legali, sau daca acestia au vreo pretentie. Unii din “noii” propritari s-au grabit sa faca o afacere buna, vanzand mai departe la tigani. Dar, s-au facut si acte false, cu complicitati de la cadastru, notari si judecatori si chiar servicii de la primarie. Increngatura este asa de complicata incat nu cred ca se va rezolva vreodata ceva, din pacate.

 58. Cineva sus pus spunea odata: “Pentru bani, orice!” Asa au facut si cei implicati in aceste cazuri.. dar.. nimanui nu i-a pasat timp de ani de zile. Acum, chiar daca ar mai putea face ceva “organele” statului, va lua mult timp si efort..

 59. “Presa a relatat că, având ajutorul unor funcţionari din Primărie, romii sau avocaţii lor au aflat ”

  Atat.

  Ce ne place sa ne impuscam in picior si ne miram dupa aia de ce ne doare si schiopatam.
  R[r]omanii patrioti adevarati, dom’ne, n-am ce zice…
  La fel de patrioti ca aia care zic “La multi R[r]omania!” din Madrid, Paris, Milano sau Londra. Genul ala de “patriotism” adevarat.

 60. Se da legea confiscarii averilor si va beneficia cine trebuie. Aia chiar nu conteaza, ai ascunde intr-o zi pe toti.

 61. Tot aud, vad, citesc declaratiile unor tigani, cum le-a fost redat aurul mostenit din mosi-stramosi. Care mosi? Care stramosi? Din 1856, cand au fost sloboziti si pana in 1947, cand comunistii au confiscat aurul, puteau sa existe vreo doi-trei mosi si/sau stramosi. Ca sa nu mai zic ca e cel putin ciudat cum au dobandit atata aur in perioada asta unii care-au inceput-o cu sufletul si hainele de pe ei. In schimb, bunica-mea s-a maritat cu 5 icosari de aur in salba si-mi povestea ca, daca n-avea cel putin 3 galbeni, orice fata de taran roman risca sa ramana nemaritata. Aurul ala unde e? Sau ala o fi devenit “de la mosii si stramosii” altora? De fapt, ce ma mai mir? Si asta se inscrie perfect in perioada comunista si ne-o comunista, in care romanilor le-a fost luata avutia si retrocedata altora. Care, chiar dac-au venit e putina vreme si doar cu paduchii de pe ei, acum au proprietati prin tot centrul Bucurestilor. Si-n ala istoric si-n ala civic. Da’ nu-i nimic, poate s-o-ntoarce roata, draga de ea, ca noi suntem un neam rabdator si-o sa ne retro-retrocedam inapoi ce-a fost al nostru, castigat cu sudoarea fruntii si nu cu inselaciuni si furtisaguri.

Leave a Reply