Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, ca anuntul legat de abrogarea OUG 13/2017 arata ca partidele de la guvernare au recunoscut ca au comis o eroare reglementand legislatia penala, deoarece aceste decizii trebuie luate de Parlament, in conditiile in care exista peste 40 de articole ale Codului Penal care au fost declarate neconstitutionale.

“Prin decizia din aceasta seara, partidele aflate la guvernare au recunoscut faptul ca au gresit cand au decis modificarea prin OUG a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Aceasta este decizia corecta: o tara nu poate fi condusa prin ordonante de urgenta. Insa decizia de azi remediaza doar o eroare a guvernului, problema de fond insa ramane: mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstitutionale. Noi vrem un stat de drept si legi clare, corecte. Insa pentru aceasta avem nevoie de modificarea ¬ prin dezbatere parlamentara ¬ a Codului Penal”, se arata in declaratia pe care Kelemen Hunor a remis-o presei, in cursul serii de sambata, potrivit News.ro.

33 COMMENTS

 1. Daca PSD nu-si revine foarte rapid din gargarea lui Dragnea cu impartirea tarii in doua e terminat. Tara nu e impartita in doua. Logic ar fi ca Dragnea sa afirme cu subiect si predicat cum ca democratia din Romania este pusa in pericol de o lovitura de stat pregatita de Joha cu ajutorul SRI, DNA, Parchet mascata subtil in demonstratiile ilegale din strada. Demonstratii la care si multinatioanele au o contributie majora.

  • Asa ca doamna Stoicescu sa-si inghita limba cand afirma cum ca e absurd ca multinationalele sa se afle in spatele protestelor astea spontane. “Deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii dării în plată, remarcă un detaliu de la protestele din Piaţa Victoriei: printre protestatari s-a aflat şi preşedintele Raiffaissen Bank.

   Vezi şi: Grindeanu: ‘Mâine vom face şedinţă pentru ABROGAREA acestei ordonanţe’

   Vezi şi: REACŢIA lui Iohannis la decizia de ABROGARE a ordonanţei

   “Vad bine??? Van Groningen e la proteste? El, președintele Raiffaissen Bank,care a făcut sute de milioane pe carca Statului român? El, care a jecmanit sute de mii de români și care vrea sa dea in judecata Romania la instanțele internaționale din cauza legii darii in plata, e acum protestatar??? Pe când un protest la care sa strigam din toate piepturile: DREPTATE, LIBERTATE și OPRITI ABUZURILE ? Mă înscriu de pe acum la organizatori…”, scrie Zamfir pe Facebook, alături de o poză cu Van Groningen.”

    • Vorba vine dar d-na Stanciu prea a bagat in derizorul afirmatiile sefului comisiei SRI din Parlament cand a indicat o asemenea pista s-a facut tot posibilul ca ceilalti invitati din platou sa nu discute acest subiect, aceea ca multinationalele sunt bagate pana-n gat in aceasta actiune. De parca d-na Stanciu ar fi vreun vice la vreo multinationala si nu jurnalista de profesie care sa caute sa inteleaga cu adevarat cine se afla in spatele acestor proteste asa zis spontane dar foarte bine porganizate ceeace denota ca protestele nu sunt de loc spontane. Sa vedeti cum ne vom inghiti noi limba, noi romanii si Romania va fi dezmembrata in final, daca Joha Klauss Wierme va reusi sa-si duca pana la capat razboiu impotriva PSD si Alde si-l va instaura din nou pe Ciolos la Palatul Victoriei. Nu de alta dar chiar astazi Curtea de Justitie europeana a aprobat dreptul maghiarilor de a-si obtine autonomia targului lui peste prajit.

     • “Nu Dragnea este ținta, ci programul de guvernare al PSD !

      Nu știu dacă minciuna este incriminată de codul penal, dar când Iohannis a declarat în fața presei, a întregii țări, că și-a cumpărat casele din banii de pe meditații, a mințit, ba chiar ne-a și prostit în față. Adică și-a imaginat că suntem atât de proști și o să-l credem! Nu l-a crezut nimeni, dar asta nu a contat prea mult când a ajuns să candideze pentru fotoliul de la Cotroceni! De ce n-a contat? Printre altele și pentru că avea ca adversar un mincinos și mai mare, numitul Ponta Victor!

      Dacă nu de la meditații de fizică(!!!), cu ce bani s-a descurcat atât de bine Iohannis după 1990? La început cu banii luați de pe urma intermedierii înfierilor ilegale. Repet: înfieri ilegale! Desigur, penalii propriu ziși erau judecătorii și procurorii mituiți, care au încălcat legea la fiecare înfiere intermediată de Iohannis. Reclamat pentru aceste înfieri atunci când a ajuns primar, Iohannis a stat liniștit: judecătorii și procurorii cu care fusese în cârdășie la procesele de înfiere au avut grijă de pielea lor ca să îngroape anchetele ce s-ar fi cuvenit să fie demarate în urma nenumăratelor sesizări și reclamații.

      Participarea lui Iohannis la acele circa 20 de înfieri ilegale are însă un aspect moral imposibil de trecut cu vederea: ca dascăl, ca profesor, ca primar, ca lider al comunității germane, Iohannis se dovedea a fi nedemn de acest statut public! Dincolo de aspectele penale, juridice, aspectul moral, dimensiunea imorală a prestației sale devenea copleșitoare. Neamțul se dovedea un găinar! Un om fără rușine, fără Dumnezeu!

      Să fim bine înțeleși: eu, subsemnatul, condamn nu atât participarea la aceste înfieri făcute prin încălcarea legii, cât „detaliul” că Iohannis nu a fost în stare să se intereseze de soarta copiilor ajunși în Occident pe mâna lui, pe garanția lui. Luat la rost de câțiva ziariști, n-a fost în stare să dea nicio relație cu privire la noii părinți, nici măcar adresa acestora!… Asta după ce la preluarea copiilor i-a amețit pe părinții naturali că vor fi mereu în legătură cu familia cea nouă, că în fiecare an copiii vor reveni în țară etc., etc! Adică Iohannis i-a mințit cu sânge rece, total insensibil la dramele sufletești pe care le provoca!

      Așadar, îi reproșez lui Iohannis NEPĂSAREA. Și-a luat bănuțul și altceva nu l-a mai interesat pe domnul director de liceu! Nu s-a îngrijit în niciun fel ca bieții copilași să nu ajungă pe mâna criminală a unor traficanți de organe! Nu poate oferi nicio garanție în acest sens.

      Marile tunuri le-a dat Iohannis ca primar! Capitolul „retrocedări ilegale” oferă o listă lungă de abuzuri, de furturi propriu zise, fie în favoarea Iohannului, fie în favoarea unor cunoscuți. Presa a mai scris câte ceva pe acest subiect, dar nici pe departe câte ar fi de spus!

      Mă întreb de ce presa, mass media din România l-a menajat pe Iohannis, i-a ascuns matrapazlâcurile, vecine cu crima câteva. La această întrebare nu am toate răspunsurile necesare. În legătură cu înfierile ilegale știu că în justiție a funcționat o adevărată mafie a înfierilor ilegale. În fruntea nemernicilor s-a aflat, prin soția sa, un însuși ministrul justiției din acei ani, cu peste 200 de înfieri. Așa se face că sute de dosare de înfieri au dispărut din arhiva tribunalelor, ca să li se piardă urma Iohannilor din România.

      Nota bene: acea mafie nu a avut culoare politică, ca și ministrul amintit, trecut prin mai multe partide, implicat în mai multe „mafii”!

      Eu unul am încercat pe la diverse posturi TV să intervin. Am cumpărat cu 2500 de euro spațiul a 8 emisiuni la Nașu TV și două le-am consacrat golăniilor lui Iohannis, la data aceea era numai primar, nimeni nu-i prevedea ascensiunea politică maximă. La alt post, România TV, invitat să vorbesc despre înfierile făcute de Iohannis, abia câteva minute m-au lăsat să vorbesc. La aceeași televiziune, un senator din Sibiu, vorbind despre abuzurile și hoțiile primarului sas, a fost oprit de moderatoare taman când începuse să dezvăluie furturile lui Iohannis de la aeroport: milioane de euro dispărute pe semnătura lui WKI!

      Culmea a fost că Iohannis a candidat în 2014 având un dosar pe rol, la tribunal. Toată jurisprudența în speța respectivă îl dădea perdant pe Iohannis! Așa cum perdanți fuseseră în aceeași speță zeci de primari și alți funcționari publici!…
      Iohannis însă a fost găsit și declarat nevinovat, curat ca lacrima, iar președinta completului de judecată, vinovată de acest abuz, a fost răsplătită de noul președinte cu un rang juridic și mai înalt: judecător la Curtea Constituțională.

      În materie penală, situația lui Iohannis este șubredă rău. La cele expuse mai sus se adaugă situația doamnei Iohannis, dovedită că a falsificat acte de proprietate pentru a-și însuși un imobil! S-au dat deja câteva sentințe, iar ce urmează să se întâmple este condamnarea primei doamne pentru o infracțiune rușinoasă, jenantă! ordinară! Penibilă!…

      Și cu toate acestea Iohannis nu acționează ca o persoană care se știe cu musca pe căciulă! Nu ia în calcul ce i se poate întâmpla soției sale, cu mare probabilitate, prin simpla aplicare a legii!

      Te-ai fi așteptat ca Iohannis să se comporte în consecință: să caute o soluție de împăcare, de mușamalizare a problemelor pe care le are în justiție familia sa. Probleme în justiție au și adversarii săi, Dragnea și Tăriceanu. Cei doi adversari ai Neamțului trăiesc și ei sub amenințarea unei sentințe „fără suspendare”. Normal, ca între mafioți, era să se ajungă la o soluție, la un troc, și să scape toți trei de pușcărie! Eventual să rămână și prieteni după o așa de frumoasă cârdășie!

      Iohannis pare însă că nu se gândește / nu s-a gândit la o împăcare cu cei doi! Oare nu-și dă seama că riscă să-și piardă prima doamnă pentru câțiva ani buni?! Mai că-mi vine să mă mir: Oare vrea Iohannis să scape de consoartă cu orice preț?!

      Situația în care se află primii trei oameni din stat ne obligă să comparăm între ele faptele celor trei, faptele pentru care sunt pasibili de o sentință penală.

      Mi se pare deasupra oricărei discuții faptul că dl Liviu Dragnea este cel mai puțin vinovat dintre cei trei! Iar Dl Tăriceanu, dacă este vinovat, vina sa este cu consecințe sociale incomparabil mai mici prin raportare la păcatele marelui blond!

      Și atunci de unde aplombul lui Iohannis? De unde „curajul” de a acuza de corupție pe alții, când, împotriva sa, dovezile de corupție și ilegalitate sunt nenumărate și clare, indiscutabile?! Mult mai clare decât în dosarele celorlalți doi.

      Considerăm însă că este o mare greșeală să-l judecăm pe Iohannis în persoană pentru mișcările sale ca președinte. El nu-și decide pașii, ci cei care l-au propulsat la Cotroceni îl dirijează. Și care este interesul acestora? Ce urmăresc? De ce îi vor capul lui Dragnea? De ce scot lumea în stradă să scandeze Jos PSD și Jos Guvernul? Cu ce i-a supărat Dragnea pe susținătorii din umbră ai lui Iohannis?

      Răspunsul este simplu și toată lumea îl ocolește: NU DRAGNEA ESTE ȚINTA, CI PROGRAMUL DE GUVERNARE AL PSD, PROGRAM GÂNDIT ȘI ASUMAT DE DRAGNEA!

      Pică Dragnea, se alege praful de program! Dragnea înseamnă voința de a impune și realiza programul de guvernare! Cu Dragnea după gratii, colaboratorii săi se vor lepăda de programul de guvernare mai ceva decât apostolul Petru, după ce Iisus a fost arestat!… Cu Dragnea după gratii, PSD iese de la guvernare în câteva săptămîni! Adică ne luăm adio de la programul de guvenare al PSD!…

      Repet: PROGRAMUL DE GUVERNARE CONCEPUT / ASUMAT DE DRAGNEA ESTE ADEVĂRATA ȚINTĂ PENTRU CARE JOHANNIS FACE CE FACE! Și nu face de capul său!

      De ce și pe cine deranjează acest program de guvernare al PSD? Simplu:

      (1) este primul program de guvernare de după 1990. Celelalte guverne, începând cu guvernul Petre Roman și terminând cu guvernul tehnocrat, nu au avut program, nu le-a trebuit așa ceva, deoarece au guvernat după cum li s-a dictat de afară!
      (2) acest program de guvernare, pentru prima oară după 1990, încearcă să oprească declinul generalizat al statului român, încearcă să apere și să impună interesul național ca pilon central al guvernării.

      Pe cine deranjează o politică a interesului național în România?… Dar pe cine nu deranjează dintre prietenii noștri, dintre partenerii noștri?!…

      În concluzie: oameni buni, treziți-vă! Luați și citiți programul de guvernare al PSD! Nu conține tot ce așteptăm noi de la un guvern al nostru, un guvern al românilor și pentru români!

      PSD este departe de a fi acel partid! Dar prin programul de guvernare asumat se înscrie pe traiectoria corectă, la al cărei capăt s-ar putea să ne aștepte politica interesului național ajunsă la guvernarea României. Vrem, nu vrem, în actualul Parlament coaliția PSD – ALDE este totuși singura forță în care se regăsesc cât de cât voitorii de bine pentru România.

      Ion COJA”

    • Espresia, e drept, e nasoala; dar continutul s-ar putea sa treaca, oarecum “indulcit”…
     Ca dl. Zamfir (sotul colegei Dvs.) nu face mereu front comun cu partidul, asa cum nici Petrica Roman nu pare sa faca (ar fi chiar de porc… ca el a patit una d-asta in “90, cand au venit minerii in Victoriei, stie cum sta treaba si din partea ai’lalta) e de bine, e democratic. Dar pe posturile TV asta n-a prea fost scos in evidenta (si nu ma astept de la Realitatea, sau de la Digi… si d-ar face-o, nu m-ar interesa, ca nu “servesc”).
     Precum spuneam, fiecare isi face treaba cum considera. Totusi, postarea d-lui Zamfir ar putea fi o stire (cere un alt fel de protest… el, un penelist; asa cum a cerut si “darea in plata”; cand colegii lui erau cu “justitia” in gura); sigur, pentru multi ca mine, mai interesanta decat opiniile cuiva din piata. Macar domnul in cauza e politician, are voturi in spate, nu iese “pe sticla” aiurea-n tramvai…
     Inteleg, “pulsul strazii”, d-alea… era doar o opinie, dupa imaginea oripilanta d-aseara cu “Libertateaconducand poporul”… doar o opinie…

    • In ultimele zile se simte starea de nervozitate accentuata acumulata de tot mai multa lume….asa ca nu prea se mai tine cont de ce se spune..chiar cei din strada se intrec in a scrie pe pancardele ce le poarta cu ei tot felul de tampenii

   • Daca UDMR era singur la guvernare nu retrageau ordonanta….Uitati-va unde este Ungaria astazi, cum se joaca cu nemtii, cum cheama ambasadorul SUA in parlament si cum ia gaz ieftin de la rusi fara sa strige nici unul ciuma rosie! Noi in schimb avem o turma in strada care in dispretul democratiei si a unui vor popular legal si corect vrea caderea guvernului legitim dupa 3 saptamani de la numire, vrea catuse, puscarii si sutine institutiile de forta! Infantilism sau ticalosie? Un lucru e sigur: noi ca tara nu suntem pregatiri pentru democratie. Democratia inseamna un singur lucru: RESPECTAREA VOTULUI POPULAR DE CATRE TOTI! Daca asta nu se intampla e dictatura! Sa nu ne mai amagim.

   • Am dat si eu un Google de curiozitate si am observat ca Van Groningen asta e casatorit cu o romanca, nu m-ar mira chiar sa aiba cetatenie romana. De ce nu ar avea dreptul sa protesteze ?

    Intr-adevar bancile sunt mai rele decat camatarii in unele cazuri, asta nu inseamna ca si Van Groningen asta e vinovat de ceva implicit. Daca Zamfir are probe ca a jecmanit sa-l dea in judecata/sa faca plangere la Parchet !

    Cred ca Zamfir e suparat pt ca el si fratele lui au datorii la banci de sute de mii de euro.

 2. domnule radu tudor ,cineva este in spatele manifestatiilor …iar tiparul de actiune ,acelasi in ultimii ani , intareste suspiciunile …va spun sigur ca in istorie ,nu exista coincidente …exista cauze ,evenimente si urmari …nici istoria secreta nu prezinta coincidente …

  • Lae, trebuia sa scrii doar cu puncte-puncte, pentru ca oamenii ar fi inteles mai clar ce ai vrut sa spui, decat asa. Hai sal.

  • Numai credulii ca d-na Grecu, sau doar se preface ca-i credula, cred ca aceste manifestatii sunt spontane si neorganizate. Ele au o foarte bine organizate de catre SRI cu ajutorul informatorilor din presa aservita, a blogarilor ciripitori, a multinatioanelor, a membrilor PNL, USR, PMP, ONG sorosiste s-a tehnocratilor. Cam 5% din cei iesiti in strada stiu foarte bine de ce au iesit in strada, sarcina de serviciu, restul de 95% sunt doar o mare masa de manevra. Si ca o dovada a acestui fapt este aceea ca demonstratiile vor continua si-n zilele urmatoare pana va cadea guvernul Grindeanu si se va reincorona din nou Ciolos la Palatul Victoriei. Si asta se intampla datorita faptului ca Dragnea si Tariceanu nu au sange in instalatie pentru a lua taurul de coarne s-a chema si ei PSD si Alde si pe toti cei care i-au votat in strada. Tactica asta cu noi nu iesim pentru ca nu vrem sa impartim Romania in doua e vrajala. Tara este deja impartita intre SRI, DNA, SPP, STS, Parchet, tehnocrati si multinationale si PSD, Alde si cetatenii care au iesit la vot si le-au dat votul. Dragnea si Tariceanu tot dand mereu cate un pas inapoi se va ajunge din nou la situatia de la Referendum cand votul democratic a fost furat si transformat in hartie igienica.

   • Spre citere d-nei Stoicescu ca tot baga in derizoriu stirile cu multinationalele, sursa: ph-online. “Informatie absolut halucinanta ne-a parvenit la redactie din partea unui grup de angajati ai fabricii Yazaki din Ploiesti. Batjocoriti si tratati ca niste sclavi, muncitorii din fabrica trec, din nou, prin umilinte de nedescris.

    Mai multi angajati care lucreaza in compania Yazaki din Ploiesti ne-au semnalat faptul ca sunt obligati de sefi sa iasa in strada sa protesteze, in caz contrar vor fi penalizati la salarii. Cei care stau in spatele acestui plan diabolic sunt chiar directorii si managerii fabricii, deranjati de masurile propuse de guvernul Grindeanu.

    Mai exact, din cauza noilor modificari fiscale, patronii sunt obligati sa achite mai multi bani la bugetul statului, motiv pentru care si-au trimis angajatii sa protesteze pentru daramarea Guvernului. Chiar daca miza manifestatiilor din aceste zile este Ordonanta de Urgenta, asta nu i-a impiedicat pe sefii multinationalelor si ai fabricilor cu multi angajati sa profite de conjunctura creata si sa-si trimita “sclavii” in strada.

    In mesajul trimis la redactie, muncitorii de la Yazaki povestesc prin ce trec zilele acestea si care sunt riscurile la care se expun daca nu se conformeaza ordinelor:

    “Dupa cum stiti, suntem tratati ca sclavii si muncim ore suplimentare fara sa avem liberele legale, fara sa primim bonificatiile care ni se cuvin, pe motive inventate. Ba ca am intarziat la munca, ba ca nu ne-am atins norma… Ganditi-va ca acum e mult mai rau. Suntem amenintati ca daca nu iesim sa strigam impotriva lui Dragnea si impotriva guvernului vom fi penalizati si mai rau si unii dintre noi vor fi dati afara. Sefii sunt nemultumiti ca trebuie sa plateasca taxe mai mari la stat si se gandesc sa reduca din personal ca sa isi protejeze ei profiturile. Va spun ca nu numai la noi se intampla asta. Am prieteni care lucreaza in firme mari care mi-au spus ca si la ei se fac presiuni. Chiar asa am ajuns bataia de joc a unora care si-au umplut buzunarele de bani si acum nu vor sa contribuie la buget? Noi la Yazaki ne pregatim de greva si conducerea a aflat acest lucru si probabil incearca sa ne potoleasca prin amenintari de genul acesta. Va iesi urat, vom iesi in strada si vom spune tot ce stim. Va rugam sa ne ajutati sa ne facem auziti”, este mesajul semnat de un grup de angajati ai fabricii din Ploiesti.”

 3. va deveni curind din ce in ce mai clar de ce Romania ar trebui deindata sa paraseasca UE:
  http://www.dantanasa.ro/exclusiv-curtea-de-justitie-a-ue-anuleaza-decizia-ce-in-privinta-minority-safepack-prin-care-udmr-militeaza-pentru-autonomia-asa-zisului-tinut-secuiesc/

  Daca pentru unii nu e clar de ce guvernul PSD trebuie inlaturat sub orice pretext si cu orice mijloace, chiar si cu forta, isi vor da seama cit de boi au fost cind strainul impus presedinte va semna cu bucurie actul autonomiei ungurilor. Ungurii lui.
  Cu Iohannis presedinte si cu “sutele de mii care spijina statul de drept” vom avea un stat mai mic. Sau poate chiar trei state, sa ajunga tuturor…

  ps: cineva sa-mi explice cum pot incapea 170 000 de oameni intr-o piata care are maxim 25 000 mp. Adica 7 bucati protestatar pe metru patrat? Ia incercati acasa si vedeti ce va iese…

 4. Groful Johannis isi soarbe vinul din pahare elegante la Dresden Semper Opera, in timp ce iobagii de pe mosia de-acasa, asmutiti contra altor iobagi, au invins “greseala flagranta”.
  Dispretul boierului saxon, despre care ne avertiza in 2014 d-l Ponta si nu-l credeam, iese ca untul la suprafata.

 5. Dupa istoria USL, o noua (mare, mare) dezamagire.
  Legat de PSD, per ansamblu sau numai si strict legat de situatia curenta chiar nu stiu ce sa mai inteleg: sunt sau nu in stare sa faca POLITICA?
  Daca ma uit la campanie – pare ca stiau si m-a bucurat ca-i o schimbare fata de “gluma” si “balbele” din vremea USL. Daca ma uit la ce se intampla de 1 luna, pare ca-s atinsi toti de “flacara violet” sau lobotomizati.
  Nu a existat sau a fost absolut lamentabila: comunicarea externa si interna pre si post decizii, pregatirea terenului, evitarea “piedicilor” adversarilor. Dublate de o atitudine complet inepta – gen si aia sau astia au facut gresit – de ezitari si balbe incredibile.
  La naiba, e POLITICA, e o lupta in care trebuie sa prevezi si sa te astepti la mutarea adversarului, in care toate mijloacele de a-ti atinge scopul sunt permise, in care nu conteaza adevarul ci perceptia.
  Ti s-a dat majoritatea (poate ca i-a luat prin surprindere!) in parlament si sustinerea populara “in strada”. De ce-ti tremura picioarele? De ce trebuie sa joci ezitant si pe “la spate”? De ce sa-mi lasi impresia ca te preocupa lucrarile obscure, ca ai o “agenda” ascunsa? Toate astea in loc sa iesi “barbateste” in fata (=in parlament) si sa transezi situatia?
  Ca exemplu: s-a batut moneda ca-i urgent cu codul penal, ca-i urgent cu gratierea si trebuie OUG. Ei uite ca au trecut 2-3 saptamani si suntem tot la start (daca nu cumva am dat inapoi).
  Daca tot ai “controlul” in Parlament, cat de greu era sa pui lucrurile in miscare si in maxim 1 luna sa ai problema rezolvata. Treceai peste orgolii marunte, adunai o mana de “specialisti” si faceai un proiect “beton”: si cu modificarea CP si cu raspunderea procurorilor si cu limitele de competenta DNA sau alte monoame si binoame. N-aveau decat sa lucreze 25 ore/zi daca era urgenta. Daca iti mai si “asigurai” spatele la extern si in online, subiectul era inchis. Lasai “opozitia” fara subiecte. Demonstrai votantilor ca esti serios si competent.
  In loc de asta, nu vad/aud decat vaicareli, lamentari, balbe si raspunderea pasata de colo-colo.
  Te-am votat pentru ca mi-ai promis “normalitatea” nu ca sa te “vad” mereu cu Ciolos, Pruna si alti fosti “in gura”.
  Datorita mie (si altora ca mine) ei sunt istorie. De ce nu-i lasi acolo?
  Ca eu am (avut) incredere in tine si nu in ei, ti-am demonstrat in decembrie.
  TU cand sau cum ai de gand sa-mi demonstrezi ca meriti increderea mea?

 6. Council of Europe Keeping political and criminal responsibility separatehttps://fusiondotnet.files.wordpress.com/2014/03/ajdoc15_2013.pdf
  De citit draft resolution si sectia 3.2 din explanatory memorandum.

  • Badea a mentionat deja o parte dar nu cea care arata clar ca abuzul in serviciu NU E CORUPTIE!

   102. On this basis the Venice Commission considers that national criminal provisions on “abuse of office”, “excess of authority” and similar expressions should be interpreted narrowly and applied with a high threshold, so that they may only be invoked in cases where the offence is of a grave nature, such as for example serious offences against the national democratic processes, infringement of fundamental rights, violation of the impartiality of the public administration and so on. They should be related only to the exercise of public power, and to the extent possible it should be defined to what sorts of actions they refer, either in the statutes themselves, in the preparatory works or through relevant case law by the courts, ombudsmen and other institutions. Furthermore additional criteria should be required, such as for example a requirement of intention or gross negligence. For cases of “abuse of office” or “excess of authority” involving economic interests a requirement of intent of personal gain, either for the person concerned or for example a political party, may also be considered appropriate. Finally the minimum and maximum penalties of such “blanket” provisions should be moderate, and should be below the penalty ranges provided by more specific offenses, like for example corruption.

 7. Foarte frumos.Ceea ce solicita CCR nu reprezinta nici pe departe golania care au facut-o ei…Ca si cum medicul mi-ar solicita sa-i spun daca-mi place sa mananc prajeli iar eu as spune acasa ca mi-a recomandat sa beau o cana de vodca pe zi….Nu are nici un sens ceea ce au facut ei,au facut exact ceea ce le-a convenit lor.Uite ce se intampla daca tu ministru intri in direct cu posturile TV si-ti iei notite dupa ceea ce-ti dicteaza unul dintre invitati,nici macar moderatori sau un om cu expertiza juridica…. Inseamna ca nu mai esti ministru,nu vin cu alte completari ca nu vreau sa mai dau intr-un om deja cazut. Politica tarii nu o fac niste frustrati cronici,nu pui Romania pe prima pagina a agentiilor de stiri din toata lumea sa fim aratati din nou cu degetul ca ultimii ghertoi ca asa ti-a dictat domnul Ciuvica sa faci….Nu dand cu flit parerilor perinente ale partenerilor straini arati cat esti de independent si de roman.

 8. Şî în compensare cer ruperea României în baza acceptării(trafic de influienţă) de marile puteri(…)?

 9. D-le Tudor, e posibil ca Dragnea sa fi jucat la doua capete. Pe principiul dau OUG in care micsorez pedeapsa si prejudiciul, dar astept sa vad ce zice lumea. Daca e liniste, merge inainte. Daca maraie cineva, anulez OUG si trec articolul cu abuzul prin Parlament unde il anulez conform recomandarilor Comisiei de la Venetia si deciziei CCR. Perfect legal si constitutional, e win/win situation.

  • @ Gerula
   De unde a-I mai scos-o si p-asta cu “trec articolul cu abuzul prin Parlament unde il anulez conform recomandarilor Comisiei de la Venetia si deciziei CCR”? Unde ai vazut tu ca, atat Comisia cat si CCR, au cerut anularea acestui articol, ai citit tu cu ochii tai, sau ti-a “tradus” cineva? Su esti si tu unul din cei care confunda abuzul in serviciu cu furtul? Multi habarnisti am vazut in aceste zile, dar tu esti de departe deasupra lor!

   • M-am exprimat gresit isteato!
    Prin Decizia 405/2016 CCR a declarat partial neconstitutional textul din articol, urmand ca guvernul sa modifice acest text in 45 de zile sub sanctiunea incetarii efectelor juridice. Pauza.
    Comisia de la Venetia “susține că asemenea prevederi penale generale sunt foarte problematice, atât cu privire la cerințele calitative ale articolului 7 al CEDO, cât și la alte cerințe fundamentale conform principiului suveranității legislative, precum previzibilitatea și acuratețea juridică și susține, de asemenea, că acestea sunt în mod special vulnerabile la manevre politice abuzive (conform Liivik v. Estonia, 25 iunie 2009) […] 102. Pe această bază, Comisia de la Veneția considera prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu, excesul de autoritate și expresii similare trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale, subminarea imparțialității administrației publice, șamd.“
    In plus, aceasta infractiune este incriminata in doar 12 state, fara SUA de la care iau toti lumina. Si in 2016, la sedintele CCR, 4 judecatori(intre care Zegrean, Pivniceru si Morar) au fost pentru dezincriminarea totala a abuzului.
    PS Vezi cum scrii “ai”.

    • @ Gerula
     Istetule (folosesc apelativul folosit de tine), reciteste comentariul inainte de a-l posta, caci altfel iti sare una ca mine in cap si te cearta.
     Cat despre “ai” sunt de acord ca ai perfecta dreptate, nu stiu ce naiba a fost in capul meu ca am scris o asemenea prostie! De obicei imi recitesc postarea inainte de a-I (acum e corect, da?) da drumul. Scuze!

    • @Gerula,
     .
     ”Amice, ești caraghios”!
     Citește, și nu te-nfierbânta, ce-am să-ți spun mai jos și ai să te dumirești cum calci în străchini. Și nu e vorba de câtă știință de carte în ale justiției ai, ci de caracter la care mai trebuie să umbli. Cum s-ar spune ”brânză bună în burduf de câine” .
     Să mă explic în puține cuvinte și o să înțelegi că ai fost exigent cu alții, tu, cum spuneam mai sus, călcând în străchini. Ce spui?
     – M-am exprimat gresit isteato!
     Și, puțin mai jos:
     – PS Vezi cum scrii “ai”.
     De aici ce rezultă? :
     1. Dacă tu consimți că ai greșit de ce o jignești? În loc să-ți prezinți scuze că ai greșit, tu nu vezi bârna din ochiul tău ci paiul din ochiul celuilalt și mai dai copite. Pentru că între a greși în exprimare și a gresi din grabă este mare diferență care te dezavantajează.
     2. ”M-am exprimat greșit isteațo” este și pentru mine și pentru altcineva, oricine, inclusiv pentru cineva cu 4(patru) clase, neîndoielnic, greșit. Abia ”M-am exprimat greșit, isteațo” este corect.
     Citește Caragiale tu și-ai să te regăsești pe post de Lache https://ro.wikisource.org/wiki/Amici
     Dacă o să-nțelegi ceva, o să ne-nțelegem, dacă nu, e și mai grav deci… caută-te.

 10. Sambata ,dupa ora 12 am plecat in Brasov,in centru, sa vad si eu ce se intampla cu adevarat ??,ce este adevar si ce nu-i…erau princentru cateva mame cu copii ,comentau,cum ca-r fi primit doar un suc si unbalon si a venit cu 2 copiii …alta domnisoara vorbea la telefon,era foarte grabita sa ajunga acasa,spunea ca ea a primit 70 de lei,dar cei pe care ia adus ea nu stie cat au luat,altul in Piata Sfatului..vorbe la telefon,si -icerea sa-i deconteze bani ca nu m-ai are ,iar diseara vin 20 in Brasov si mai e dimineata restul..sa -i trimita adresa unde sa-i culce pe wattap.etc…margand pe Republici in jos .am auzit tot asa 2barbati ce erau si cu un copil de vreo 11-12. Ani,ca -i vine 15 persoane din Bran..si cu ce are ..sa facut cu bani…am constatat ca multi sunt manipulati s-au cum se spune “bani sunt ochii dracului”…..totui doar politic.,interese politice…

 11. Van Groningen, președintele Raiffaissen Bank la proteste? F__K!!! Ce cauta asta, un strain intr-un conflict de ordin intern? Intr-o problema a Guvernului Roman si cetatenii romani?
  Mai, Van Groningen ce aperi sau combati, tu mama? IN ROMANIA? Ce drept ai tu ma se te amesteci AICI????. Pe cine reprezinti TU, in politica INTERNA si a poporului roman?.
  Uite vrem sa stim si noi de la SRI lista cu participanti cetateni straini la protestele ROMANESTI, pe teritoriul Romaniei : sefi de companii, presedinti de banci, sefi firme, …..etc…
  Comisia din Parlament sa ceara urgent raport SRI – cine si ce numar de participanti cetateni straini din companii si banci si din alte zone de afaceri straine, au participat pana acum la aceste proteste, TOTI STRAINII!
  A informat SRI institutiile statului despre participarea acestor cetateni straini la proteste?
  Nu au informat, de ce? au venit in schimb de la oameni imagini video si poze cu ei de acolo, SRI a tacut?

 12. Hm, destul de ambigua declaratia lui Hunor: daca vor modificarea prin parlament nu inseamna ca, automat vor fi de acord cu proiectul PSD, asa ca eu nu m-as grabi sa afirm ca UDMR sprijina PSD in demersul ce va fi facut in parlament. Este exact ca declaratia unui diplomat, care spune multe fara a spune nimic.

  • @Mihaela,
   .
   Hai să apelăm la istorie ca să ne explicăm cum e, și cum trebuie privită problema cu sperietoarea UDMR (doar) atunci când îi vezi alături de PSD sau ALDE.

   “În baza prezentului acord, cele două formaţiuni politice (USL și UDMR n.s) se angajează să formeze, după alegerile din 9 decembrie, o alianţă politică parlamentară şi guvernamentală. În condiţiile în care USL va deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare VA ANUNȚA ÎNCĂ DIN SEARA DE 9 Dec.2012 *sublinierea s.s) cooptarea în majoritatea parlamentară şi în structurile guvernamentale a UDMR”
   Știi ce-I asta? Acordul USL-UDMR încheiat și semnat de Ponta, antonescu, Kelemen Hunor, şi Borbely Laszlo.
   .
   Știi ce-au făcut Antenele în noaptea Alegerilor aceștia fiind stupefiați de rezultat pentru că tot spunând Ponta Tradator, Ponta tradator toată vara Referendumului nu se asteptau la un asemenea rezultat care-l menține ca prim-minstru ? L-au facut praf și pulbere și, binențeles, l-au ridicat în slăvi pe antonescu și-auzi…brâul
   .
   Partizanat mai mare, iritare mai mare la adresa lui Ponta și a PSD-ului ”trădător” ca la Antena 3 ai mai văzut vreodată? O să-mi spui că DA, cu coabitarea , o să-mi spui că DA, cu propunerile lui koveshi, Nițu, și Bica, o să-mi spui DA, cu scandalul Roșia Montană, o să-mi spui, DA , cu Gazele de șist, o să-mi spui, DA. Pentru TOATE AM TOATE DATELE.

   A trebuit, ca după ce dl.Radu Tudor a scris ”Liberalii salveaza USL : UDMR nu este dorit la guvernare” atunci cândd antonescu s-a văzut cu sacii in caruta a uitat și el și Antena 3 de un cuvât dat, să vină dl.acad. Dinu C. Giurescu să-I liniștească pe liberalii de la Antene:
   .
   ”Acest fapt reclama o colaborare intre USL si alte forte, pentru a pune in aplicare o atare politica.
   Aportul UDMR la readucerea normalitatii in Romania poate deveni o realitate.
   O normalitate care include si respectarea integrala a articolului 1 din Constitutia Romaniei : “Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”

   . Dacă nu-I sufficient acest argument îți maid au. Vrei?

   • @ gemil
    Ai dreptate, antonescu (inteleg de ce-i scrii numele cu litera mica si o fac si eu din acelasi motiv) l-a lasat pe Ponta sa ia toate bobarnacele, nu a avut bunul simt sa iasa si sa spuna ca au un acord scris cu cei din UDMR (premergator alegerilor). Iar despre chestia cu coabitarea, m-au inebunit, Dana Grecu si acum tot despre asta vorbeste.
    Oricum, mie mi s-a cam luat de A.3 vazand si manipularea de azi cu filmarea celor doua proteste, de la Piata Victoriei si cea de la Cotroceni.
    Am scris despre asta la articolul despre protestele de la Cotroceni.
    Oricum este o mare dezamagire pentru mine.

 13. Daca pentru Pruna totul a fost “muma” iar, pentru Iordache este “ciuma”(rosie) asta e.
  Nu vad nimic rau ca UDMR sprijina PSD sa modifice Codul Penal in Parlament, totusi palma a fost data.

Leave a Reply