“Una din cauze, nu fac o listă exhaustivă, este proasta salarizare a celor care lucrează în administrația publică centrală sau locală, care este aproape un îndemn la corupție. Probabil că sunt și chestiuni care țin de natura istorică a evoluției României, de anumite mentalități, de o anumită ruptură de reperele moralei creștine care au avut loc în perioada comunistă când corupția a căpătat amploare. Atunci mica corupție era foarte răspândită. Astăzi, pe lângă mica corupție, care după părerea mea a început să se diminueze, a crescut marea corupție. Corupția la nivel instituțional, corupția adusă de marile corporații din străinătate’, a declarat copreședintele ALDE Calin Popescu Tariceanu la Iasi.

 

17 COMMENTS

 1. prostanacul asta ataca pe segmentul nationalist. ramane la fel.
  coruptia in romania ne e datorata noua, a functionarilor romani, doar nu eram noi imaculati si au adus coruptia la sacosa corporatiile.
  prost e asta si prosti sunt aia care il admira pe asta.

 2. Oare nu ţi-e ruşine cu vorbele ce le scoţi pe gură?
  Dar voi chiar dacă v-aţi dat pomeni cu nemiluita de ce sunteţi cu dosare prin justiţie?
  După ce vă vedeţi sacii în car repetaţi meniul propriu: fac prin tine(popor) pentru mine(politician) pentru că am aprobare pentru orice aş face!
  A dreacu mentalitate democratică !

   • @paris: e scris ceva de scaun în comenteriu? Baţi cîmpii ca de obicei. Eşti plătit bine pentru citit comentarii şi pentru riposte? Sunteţi prea mulţi nemernici cu o gîndire distructivă a ţării şi poporului. Nu vreţi să vedeţi superficialitatea practicată în orice domeniu dar plătită suficient de nesimţit!

 3. Dl. Tariceanu este un adevarat barbat de stat spre deosebire de “politicienii” care mai fac si pe grozavii

  • Cel mai mare barbat al Romaniei…a tinut piept cu brio solicitarilor DNA …i-a aparat pe hotii parlamentari cum nimeni nu a mai facut-o si nici n-o s-o mai faca!

 4. Nu este adevarat marea coruptie persista, nici macar n-a fost atinsa iar, tot circul DNA se refera la cei mijlocii si mici. A incercat de cateva ori sa atinga “culmea” coruptiei (a marilor corupti) si nu vedem altceva decat niste condamnari mici ori unele cu suspendare iar, bastanii arest la castel sau la conac.

 5. D-le Tariceanu acum ati aflat de marea coruptie de off shore?Doriti capital electoral? Daca Da, va inteleg, este tipic pentru un politician! Clasa politica nu ne mai reprezinta demult, sub ochii vostri si sub deciziile voastre de 25 de ani Romania a fost hacuita, ati transformat electoratul in masa de manevra, ati dat sperante si ne-ati dezamagit cu totii, va reinvenati sub tot felul de denumiri de partide ca sa nu le zic triburi bugetare! Sub diverse contracte ati pus aproape toate resursele Romaniei la dispozitia smechrilor internationali, cu redevente ca pentru prosti. Nu vedeti halul in care a ajuns justitia, ce se intampla la CCR, CSM, DNA, Presedintie, nu mai spun de servicii?Vreti sa faceti ceva, chemati oamenii masiv in strada, nu mai este timp de asteptat!

 6. De data asta cu ce-am mai gresit ca nu mi-a aparut comentariul ? L-am luat prea tare pe Excelenta Sa domnul Tariceanu ?

 7. Tariceanu asta “al doilea om in stat” nu a fost prim-ministru intr-un timp cand veneau “corporatii” in Romania ?

  Cat tupeu sa aiba ?!

  Daca stie ce corporatii corup in Romania, poate ne spune si noua ! Ford de exemplu ? Citroen ? OMV ? KMG – Rompetrol ? Sterling Resources ?

Leave a Reply