Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Sibiu, că formaţiunea politică pe care o reprezintă ‘nu face agenda de remanieri’ a Guvernului, însă liberalii ‘decontează stângăciile’ miniştrilor din cabinetul Cioloş.
Alina Gorghiu îl asigură pe premierul Cioloş că ‘triunghiul preşedintele Klaus Iohannis, PNL şi acest Guvern’ este obligat să funcţioneze în parametri optimi.

‘Suntem singurul partener loial al Guvernului la nivel parlamentar. Să nu uitaţi că există un triunghi care este obligat să funcţioneze în parametri optimi. Triunghiul acesta este format din preşedintele Klaus Iohannis, care a propus un guvern tehnocrat sub primul-ministru Cioloş, PNL şi acest guvern’, a explicat Alina Gorghiu.

Aceasta a subliniat că liberalii ‘îl asigură pe premier, de toată buna credinţă şi de construcţie în acest an, care înseamnă o perioadă de tranziţie grea’.

Co-preşedintele liberal Alina Gorghiu atrage atenţia, ca şi Vasile Blaga, că ‘PNL decontează stângăciile Guvernului’.

‘Toată răspunderea aparţine evident Guvernului, dar ştim că ne aparţine şi nouă, care aşa cum spunea domnul preşedinte Vasile Blaga, decontăm toate stângăciile pe care acest Guvern le are şi le va mai avea’, a precizat Alina Gorghiu.

Co-preşedintele PNL spune că ‘misiunea prim-ministrului Cioloş este fragilă’, dacă se va baza în continuare pe PSD.

‘Am însă speranţa că primul-ministru Cioloş a înţeles cât de fragilă este misiunea domniei sale, în condiţiile în care se va baza în continuare pe un PSD populist, pe un PSD care a colonizat de-a lungul vremii toată administraţia centrală şi locală şi toate deconcentratele din România. Nu facem noi agenda de remanieri. În acelaşi timp vreau să vă spun că este toxică atitudinea PSD-ului, care de dimineaţa până seara flutură câte o moţiune simplă, ba mai flutură mesajul moţiunii de cenzură pe care îl retrage a doua zi. Acum, tema la ordinea zilei este remanierea unor miniştri. Acest şantaj practicat de PSD dublat de toate actele populiste din Parlament, care nu fac decât să ducă la un eşec al stabilităţii economice în România sub mandatul lui Cioloş, ar trebui să fie semne de întrebare foarte, foarte serioase pentru primul-ministru’, a spus Alina Gorghiu.

La rândul său, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, la Sibiu, că numai premierul Dacian Cioloş decide cu privire la schimbarea miniştrilor, însă a recunoscut că i-a spus deja şefului Guvernului că este nemulţumit de unii dintre ei care ‘ar trebui să fie mult mai atenţi la modul în care îşi promovează acţiunile în demnităţile pe care le au’, iar ‘alţii poate că de multe ori ar trebui să înveţe să mai şi tacă’.

Întrebat dacă se impune remanierea Guvernului, Vasile Blaga a răspuns că premierul Cioloş ‘va aprecia despre ce e vorba din acest punct de vedere’ şi că doar acesta va decide.

‘Atunci când am decis ca să sprijinim Guvernul Cioloş, în discuţiile pe care le-am avut cu premierul desemnat la acea dată, atât doamna Gorghiu, cât şi eu, i-am spus un singur lucru, îi dorim succes şi dorim de la domnia sa să depolitizeze administraţia, altă condiţie nu i-am pus. Noi nu avem miniştri în Guvern, nici care să fi fost membru al partidului nostru, chiar pe nimeni, ca să nu mai spun că nu avem nici secretari de stat, nici şefi de agenţii, asta e situaţia şi asta ne deosebeşte de domnul Dragnea şi de PSD, care în fiecare zi, cântă că ei ar fi în Opoziţie, dar toate structurile în afară de Guvern, îi aparţin şi sus şi în teritoriu. Din acest punct de vedere, lăsăm la aprecierea domniei sale, să aprecieze dacă toţi colegii domniei sale din Guvern îşi fac sau nu datoria’, a explicat Vasile Blaga.

Totodată, acesta a spus că PNL este interesat de performanţele Guvernului pentru că liberalii vor ‘deconta electoral’ guvernarea Cioloş, motiv pentru care deja i-a transmis premierului că este nemulţumit de unii miniştri.

‘Pe de altă parte suntem interesaţi de performanţele acestui Guvern, chiar dacă nu avem oameni în Guvern, până la urmă principalul partid care va deconta va fi PNL şi de aceea i-am spus domniei sale, nu este niciun secret, că unii miniştri ar trebui să fie mult mai atenţi la modul în care îşi promovează acţiunile în demnităţile pe care le au, alţii poate că de multe ori ar trebui să înveţe să mai şi tacă, pentru că am văzut ministrul cel de la Agricultură care a reuşit scoată trei năzbâtii pe gură, în trei săptămâni. Ori, din acest punct de vedere, i-am şi spus, dacă ar fi vorba de un ministru politic, partidul nu l-ar mai fi lăsat a doua zi. Vă vorbesc de PNL’, a mai spus Vasile Blaga citat de Agerpres.

 

5 COMMENTS

  1. Meniul serii la voi a fost fasole bătută cu usturoi? Prea multe aere scoateţi pe borte! 🙂 Nu vă simţiţi damful in grup unii de la alţii?

  2. Pe tot globul sau în orice ţară am căuta un spital de proşti sau de idioţi nu se găseşte! Dar spitale de nebuni există oriunde numai că, sunt prea mulţi nebuni şi idioţi care fac vocaliză permanent şi care nu sunt internabili decît în funcţii înalte dar nevindecabili, încît rămîne valabilă întrebarea:
    – Cîţi nebuni şi idioţi sunt nevindecabili?
    Nu cumva aceştia trebuiesc ocoliţi, evitaţi sau marginalizaţi obligatoriu?

Leave a Reply