Comunicat Calin Popescu Tariceanu dupa audierea la DNA :

”Așa cum am anunțat în mod oficial, în această dimineață m-am prezentat la sediul DNA pentru a răspunde întrebărilor procurorilor în calitate de martor, în dosarul în care este cercetat Bogdan Olteanu.

După cum se știe, în faza de instrumentare a unui dosar, procedura nu permite părților: procurori, martori, avocați etc, să dezvăluie publicului conținutul discuțiilor purtate cu procurorul de caz. M-am conformat acestei obligații legale, așa cum s-a văzut la ieșirea mea de la audierea de la DNA. Din păcate, legea a fost respectată unilateral, doar de către subsemnatul, pentru că scopul vădit al conducerii DNA manifestat în ultima vreme este încercarea de a-mi compromite imaginea publică în perspectiva alegerilor parlamentare. Acest ”modus operandi” al conducerii DNA este posibil și din cauza faptului că procurorii nu răspund în niciun fel pentru abuzurile pe care le comit.

Având în vedere palmaresul bogat al DNA în privința scurgerilor către presă a unor informații confidențiale din dosare în care sunt implicate numele unor politicieni indezirabili sau incomozi, n-am fost surprins să văd la venirea mea la DNA că presa fusese informată din timp despre ora exactă la care urma să aibă loc audierea mea, așa încât imaginile în care președintele Senatului României intră la DNA să-și facă efectul de imagine distructiv. În loc să se preocupe de soluţionarea corectă a dosarelor, audierile unor politicieni la DNA s-au transformat în surse generatoare de invenţii şi zvonuri pentru presă şi de imagini insinuant-compromiţătoare. Lupta cu corupţia pentru care a fost înfiinţată DNA s-a transformat într-un paravan în spatele căruia se duce adevărata luptă partizană.

Urmând această realitate notorie, nu m-a mirat nici faptul că din ”surse judiciare”, adică din interiorul DNA, așa cum au relatat mai multe televiziuni, s-a scurs o  serie de aşa-zise informaţii. De exemplu, că nu am răspuns unor întrebări sub pretextul că nu-mi amintesc ş.a.

Am emis acest comunicat pentru că doresc să fie extrem de limpede pentru toată lumea: m-am prezentat în respectul legii la DNA, am răspuns cinstit și cu bună-credință la întrebările procurorilor în dorința ca adevărul să iasă la iveală. De aceea am acceptat fără ezitare propunerea procurorului să mă supun de bună-voie testului poligraf, chiar dacă acesta nu este recunoscut drept probă în fața instanței. Altfel, nu aveam nicio obligaţie procedurală şi nimeni nu putea să-mi impună acceptarea acestui test.”

 

16 COMMENTS

 1. frate da DNA-ul asta, inafara de jurat pe rosu, verde-stop, blesteme si jurat cu mana la pitzi nu produce si probe indubitabile? Vad ca DNA s-a transformat in centru sanitar ambulant de luat tensiunea!
  Adica toate miliardele alea din aparatura care ar trebui sa produca PROBE se rezuma la “jur sa moara mama”???

  • Taricene,
   Ce greseala, ce prostie…
   Doar demisiile lui Crin mai sunt de talia asta.
   Pai in dictatura te oferi sa pui pe tava inca un instrument de coercizare?
   Dictatura va face praf si voi faceti pe cavalerii.
   Cred ca bionomul se tavaleste de ras si se gandeste ce intrebari sa-i puna…
   Stiati ca Black cube vine in Ro?
   Aveti conturi off-shore?
   Il cunoasteti pe Benny S?
   Il cunoasteti pe x, y, z, …..
   Aveti prieteni in SRI? Dar in procuratura?
   Scrieti pe email la fostele prietene ?

 2. Pe când testul cu ”scopolamină” ? A dat bune rezultate într-o perioadă groaznică(de vină atunci era tot Parlamentul), similară celei prin care trecem acum. Și cum istoria se repetă de ce nu să se încerce. Nu m-ar mira absolut deloc să-și facă loc prin M.C.V via Prună o asemenea procedură justificată în numele, se-nțelege, aflării ”adevărului și numai a adevărului”.
  .
  Totuși, Tăriceanu nu poate să ceară instanței, pentru un anumit echilibru în judecarea cauzei, ca testul cu poligraful să fie aplicat și procurorului. Asta, pentru ca ”onorata instanță” să decidă în cunoștință de cauză, având toate elementele, care dintre părti, acuzare și acuzat, minte. Eu cred că și procurorul, ”în dorința ca adevărul să iasă la iveală”, ar trebui supus(oricând sunt ”suspiciuni rezonabile” de hărțuire politică) acestui test. Problema rămâne, cu și fără testarea și a procurorului, a cui este poligraful DNA-ului și la ce comenzi răspunde el ca…om?

  • Pfuuu…! Dintr-o regretabilă eroare(luându-mă gura pe dinainte, deci) întrebarea de mai sus conține și răspunsul. Ghinion. Tăiați, deci, răspunsul conținut în întrebarea mea și dați dvs. răspunsul cel mai nimerit și pertinent.

   • @Stan Petru Paul,
    .
    Prietene, te salut!
    O întrebare mă frământă, da’ rău de tot 😀
    Ce-o mai fi făcând, oare, la ora asta, Titus Voinopol? Zău că-s curios mai ales că el a fost și sufletul reunirii dreptei(cu Blaga, cu Anastase, cu Videanu…), tot el fiind și cel care, la sanchi, îi înjura pe ăștia mai abitir decât noi.
    Îmi amintesc cum conspira el din interior(din interiorul USL) și punea vorbă pe lângă dl. Radu Tudor cum să reunească ei (adică el și antonescu)…dreapta , tartorii fuziunii fiind deja șantajabilii crin și Mircea Ionescu-Quintus care făceau temenele, deja,
    și pe la Cotroceni și pe la PPE-ul lui Daul.
    Cred, totuși, că-i mare lider PDNL(c-avea stofă, ce mai tura-vura) p-acolo pe la Pitești el fiind nevoit pentru asta(și doar știa ce-l așteaptă) să-și toarne mult[ cenușă în cap că a fost ”pentru” suspendarea lui băsescu fiind pus în genunchi pe coji de nuci în sediul din Modrogan(modroganul lor, de-acolo, firește) de către tartorii din PDL care au preluat și-acolo frâiele, astfel ca,de trei ori pe zi și musai la culcare, să cânte imnul pedelac /verde-nrourat.
    Îți dai seama prin ce chinuri a trecut omu’ (palme, șuturi, scuipături) asemănătoare, din câte se pare, acelor ritualuri de convertire la PÎMP
    https://www.youtube.com/watch?v=wPiMY4L0U34

    • Pompiliule îţi mulţumesc ca mi-ai făcut ziua frumoasă cu clipul de mai sus…am râs frate zgomotos …am făcut o criză de râs şi i-am deranjat pe colegii de birou, care au crezut că m-am dus cu sorcova. Si mi-am imaginat frate, că cel care primeşte peste cap îi Băsău, Boc, Joianis, Ciolăşău, Pruna, Luluţa, şi mulţi alţii…aflati la diferite initieri!
     Îţi doresc toate cele bune, frate!

     • ”De la Gâdea adunate și toate la lume date”, frumosule!
      Clipul ăsta a fost dat de Mihai Gâdea(feblețea mea ”always and forever”) și l-am urmărit la o Sinteza Zilei, dacă nu mă înșel la 11,02,2014.
      Mă bucur că te-ai…bucurat văzând acest clip, frate ….dragoș!

  • @Pompiliu
   Ideia ca procurorul sa se supuna la test e foarte buna dar daca domnul Tariceanu a vrut sa fie galant, hei cine suntem noi sa-i spunem ce trebuie facut.
   Cred ca domnul Tariceanu nu mai are bani de un avocat bun care sa-i dea niste sfaturi poate ar trebui sa facem o cheta.

  • Sunt:PENTRU,macar pentru aia ce au facut dosare pline de istorioare mai ceva ca “Traista cu povesti”,plus Basescu,Iohannis,Kiovesi,Stanciu,Blaga,Gorghiu si multi alti “luptatori cu coruptia”.Dar mi-ar place ca cineva sa calculeze si cat i-a costat si cat ii costa astia toti pe romani,atat oficial cat si mai ales,neoficial.

 3. Waw! În seara asta în trecere pe la digi(în pauza voastră)CTP a distrus acţiunea din dosarul făcut de DNA lui Ponta dar şi dosarul blak cube(cum s-o scriind) cu arestaţii! În sfârşit CTP rămas cu aceeaşi părere din 2012 a analizat obiectiv dosarul ! Acum şi restul pt. Tăriceanu! Cum de face aşa ceva DNA? Dovedesc totala ineficienţă dacă mai era nevoie! Ce doresc de la Tăriceanu: cum i se zbate inima, cun transpiră, cum trage aer în piept, cum stă pe scaun cum….? Se autodegradează procurorii singuri!
  Incredibil!
  E seara distrugătoare şi plină de critici obiective, până şi pe Zgonea l-a scuipat în gură în baza americanului klem!
  Cred că a visat urât sau…un coşmar are CTP !

 4. Gresit. Domnul Tariceanu se pare ca nu invata din greseli. Data trecuta l-au acuzat de marturie mincinoasa pentru ca a depus marturie, cand ar fi trebuit sa nu faca declaratii absolut deloc. Acum e de acord cu un test poligraf, care creeaza o situatie inedita si un precedent de nedorit, in care unui martor i se cere sa faca asa ceva. Domnul Tariceanu ar fi trebuit sa refuze, sa nu colaboreze in nici un fel cu anchetatorii, pentru ca asa isi iroseste si timpul si le da si material de lucru. Naivitatea unor politicieni cu state vechi ma uimeste uneori. Am sesizat-o in timpul lui basescu si se pare ca si acum continua. Oamenii astia nu au inteles nici acum cu cine au de-a face.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/09/08/scrisoare-catre-judecatorii-din-romania/

Leave a Reply