Șeful ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus miercuri, dupa ce a fost validat candidat la prezidentiale, ca partidul pe care il conduce este nemultumit de functionarea coalitiei de guvernare.

“Candidatul comun PSD – ALDE ar fi trebuit desemnat pe baza rezultatelor studiilor sociologice. Aceste rezultate indică câteva lucruri foarte clare. Dintre alegătorii noştri, peste 59% consideră că este utilă o candidatură comună. Peste 80% din alegătorii PSD – ALDE consideră că această candidatură ar trebui să fie legată de persoana mea, (…) pentru că trebuie să avem o candidatură care să întrunească cele mai mari şanse de succes la viitoarea loterie pentru alegerile prezidenţiale. Din păcate, la discuţiile pe care le-am avut cu cei din PSD (…) am primit acelaşi răspuns la aceste argumente – PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. (…) A nu avea propriul candidat nu înseamnă că partidul este mai mic. Cred însă că, în acest moment, în PSD bântuie un aer defetist, un sentiment defetist. Îşi propun mult prea puţin. Maximum pe care şi-l propun pare să fie să aibă un candidat care să ajungă în turul doi, dar nu îşi pun problema de a câştiga alegerile prezidenţiale. În ceea ce ne priveşte, ne dorim mai mult, ne dorim să câştigăm alegerile prezidenţiale”, a declarat Tăriceanu

„Varujan Vosganian e unul din cei nemultumiti de modul in care decurg raporturile in coalitie. Sunt foarte multi colegi care au venit si au zis si azi  sa ne gandim la iesirea de la guveranre daca aceste raporturi nu se imbunatatesc. I-am zis asta si dnei Dancila, ca trebuie modificate raporturile din coalitie. Urmeaza rectificarea bugetara, astept ca dna premier sa ne invite, altfel colegii mei ministri mi-au zis ca nu vor sa voteze rectificarea bugetara pentru ca sunt niste prioritati intre ghilimele pe care ei nu le inteleg. Nu se vad prioritatile ALDE in proiectul de rectificare, cel putin in ce-a aparut in presa, pentru ca noi nu am vazut niciun document de la Guvern. Daca se doreste ca mai departe sa functioneze coalitia, asteptam sa fim consultati”, a zis Tariceanu.

2 COMMENTS

  1. Rezultate 2014 – Călin Popescu Tăriceanu

    Ca numar de voturi, principalii candidati au obtinut: Victor Ponta – 3.836.093, Klaus Iohannis – 2.881.406, Calin Popescu Tariceanu – 508.572, Elena Udrea – 493.376, Monica Macovei – 421.648.

Leave a Reply