PSD i-a stricat concediul lui Tăriceanu! Premierul Mihai Tudose a declarat luni, după şedinţa CEx, că a lansat ideea restructurării Guvernului, dar va discuta în detaliu în şedinţa de la finalul lunii de la Iaşi. La rândul său Liviu Dragnea a declarat că următoarea şedinţă a Consiliului Executiv va avea loc în perioada 29-31 ianuarie la Iaşi, iar restructurarea Guvernului rămâne temă de discuţie, dar în acest caz e nevoie de discuţii cu liderii ALDE pentru că ar urma un vot în Parlament.

În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a fost nevoit să se întoarcă din concediu, informează marți Antena3. Potrivit unor surse citate de Antena 3, liderul ALDE vrea să ceară chiar azi o ședință de urgență în coaliție.

Preşedintele Consiliului Naţional ALDE, Norica Nicolai, a declarat la RFI că, în opinia sa, este nevoie de “o regândire a formulei de administrare a Guvernului”, atrăgând atenţia că există “ministere pe care practic populaţia nu le cunoaşte”. Ea spune însă că ALDE nu este dispusă să cedeze vreun minister, în cazul unei restructurări a Guvernului.

“De principiu, cred că şi o remaniere este necesară, pentru că este nevoie de evaluarea performanţei miniştrilor, dar în raport de analiza ultimilor ani de guvernare, a ultimului an de guvernare, cred că se poate şi o regândire a formulei guvernamentale, a numărului de ministere, a eficienţei acestora, poate unele ministere ar putea fi agenţii”, a declarat Norica Nicolai.

Ea a spus că sunt ministere pe care practic populaţia nu le cunoaşte, fie că nu au reuşit să-şi organizeze eficient comunicarea în situaţia în care au realizat o serie de politici publice, fie că aceste politici publice nu au fost realizate şi trenează. “Oricum, este după părerea mea nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului”, a afirmat europarlamentarul Norica Nicolai.

Întrebată dacă ALDE este dispusă să cedeze vreun minister, în caz de restructurare a Guvernului, Norica Nicolai a răspuns: “Nu, în nici un caz, pentru că ministerele noastre funcţionează, sunt ministere care tradiţional s-au regăsit în formulele guvernamentale româneşti, Externele, Mediul, Energia, care este foarte importantă în contextul actual, Relaţia cu Parlamentul este un dat, orice Guvern are nevoie de o relaţie cu Parlamentul (…). Noi nu avem nici un motiv să ne reproşăm activitatea miniştrilor noştri, o considerăm eficientă şi cred că cele patru ministere pe care le gestionează ALDE trebuie să se regăsească în orice formulă de restructurare guvernamentală”.

De asemenea, întrebată dacă ALDE intenţionează să înlocuiască vreunul dintre miniştri, ea a spus că în momentul de faţă nu. “Activitatea miniştrilor noştri am considerat-o eficientă. Sigur, o să avem şi noi o analiză cu privire la miniştri, la secretarii de stat, dar în momentul de faţă, cel puţin în ceea ce priveşte ministerele, nu avem nici un motiv să propunem vreo înlocuire”, a adăugat preşedintele Consiliului Naţional ALDE, citata de stiripesurse.ro.

9 COMMENTS

 1. ALDE are tupeu,tupeul cocalarului care merge pe contrasens sa-si arate muschii.ALDE este zero taiat,e un asistat politic al PSD,oricand poate fi inlocuit…Tot ei pun conditii ?

  • ALDE e singurul partid decent mai #rezist=securist d-aia si faceti spume la gura cand auziti de el.
   ———-
   Din pacate Tariceanu pateste ce a patit si Crin Antonescu. Partidul de gaini psd-iste coabiteaza la greu si ia decizii fricoase si lacome. N-au invatat nimic din mizerrile si lacomia lui Ponta care a vrut tot si a ramas cu nimic. Doar schelalaie impotriva lui Dragnea si cam atat. Un catelus al sistemului aruncat pe presul din fata casei.

 2. Pana la urma se adeverește zicala “prost sa fii, noroc sa ai” in ceea ce-l privește pe Johannis, desigur, care va crapă de fericire vânzându-l pe Tariceanu silit sa iasă din coaliția guvernamentală pe care a refuzat s-o trădeze după alegeri, la invitația președintelui erou al anti-corupției. Lăsând sarcasmele laoparte, poziția lui Tariceanu și-a ALDE devine din ce in ce mai inconfortabila pe măsura ce politica guvernului o ia la vale după interesele luptei de “clasa” din partidul aliat. Pe deoparte, nu se poate lasă tratat de “anexa” a guvernanților, pe de alta, nu poate risca compromiterea totala fata de electoratul care l-a urmat pentru calitatile sale de politician consecvent cu doctrina liberală, total compromisa de PNL-ul actual. Avem sa vedem lucruri interesante!

  • Am incredere in dl. Tariceanu, este un liberal rasat, are experienta si tactul necesare sa iasa din acest impas datorat “razboiului” din partudul aliat.
   Din pacate la momentul actual pe scena politica romaneasca este o mare “seceta” de personalitati, totul este sterp, in pofida vocalizelor celor din opozitie.

 3. Tariceanu si nu numai el,mai toti perindatii,proma fraza scoasa pe gura:”sa le spunem cetatenilor…”,sau “cetatenii vor sa auda…”,sau:”am putea sa…”! Ce dreacu bolmojiti ba,ca nu va intelege nimeni vorbele codificate,se intelege clar”mintim mai departe,ca tine si merge!”Demonstreaza toti vorbitorii,ca nu trebuie sa ai incredere in ei,in ceea ce spun,transmit exact ceea ce nu trebuie, poporul stie exact ce trebuie si nu ce cred politicienii ca trebuie! Politicienii sa puna punct final vorbelor vorbite în cascada si sa intre la treaba,sa demonstreze ca sunt in slujba cetateanului din tara si nu in slujba propriilor interese de partid,de grup sau personale! Pe zi ce trece demonstreaza ca nu au nicio legatura cu poporul roman,demonstreaza ca sunt in slujba oricui dar nu a patriei si cetateanului! De cel putin un an de zile, vorbesc si se perinda vorbarie doar de comisii,certuri,scandaluri,vorbe fara continut real! Parca ala de la finante si madam de la munca,au zis ca demisioneaza daca scad salariile! Parca vad ca INS-ul va creiona aceleasi “minciuni” precum actiala creionare cu scaderea somajului! Au iesit multi din ajutorul de somaj si nu mai au niciun venit,stau si cersesc,ca planul e proiectie a tarii in crancenul capitalism este ucigator! INS-ul sa creioneze si numarul ajutatilor social care au masini,viloaie,conturi in banci pana la 3mii lei,muncesc in strainatate,valuta si aur in casa,dar primesc ajutoare sociale de la primarii!
  Halal legislatie!
  Apropo,parca madam ministru de la interne are un politist de la circulatie ca”secretar”sau ce o fi. Nea ala nu stia de colegul lui de suferinta sa o informeze si pe ministresa?!
  Recompense pentru acesti “infractori”: premiere in bani si ridicarea in rang,pensie speciala,posibil sa fie si cetatean de onoare! Deja am avut un popa si inca mai sunt in pandaimos cetateni de onoare! Astia primesc beneficiile in continuare chiar daca sunt in pandaimos?

  • Draga “parere…”

   Curentul dadaist a fost odata de mult…
   Lasa-te de citit si mai ales de comentat. Sau si mai bine taie cuvinte din reviste si fa propozitii cu ele s-ar putea sa aiba mai mut sens.

Leave a Reply