Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a postat pe Facebook cateva precizari foarte importante despre chemarea sa, pentru prima oara, la DNA. 

=======================

“Așa cum am anunțat, m-am prezentat azi la sediul DNA Brașov ca urmare a citației pe care am primit-o ca martor, în dosarul 259/P/2015. În această calitate am răspuns tuturor întrebărilor puse de procurorul de caz. Legislația în vigoare nu-mi permite să dau detalii, deoarece faza de cercetare penală nu este publică.

Pot să-i asigur pe toți: cetățeni, simpatizanți, prieteni, colegi de partid, adversari politici și, nu în ultimul rând, pe ziariști că nu am nicio implicare cu faptele incriminate la dosar și ca urmare, audierea mea de azi nu-mi schimbă nici proiectele politice, nici atitudinea și, după cum veți vedea în zilele următoare, nici planurile personale.

Sigur, prezența mea la sediul DNA poate constitui o sursă de speculații și de speranțe că aș putea fi eliminat din viața publică altfel decât prin mijloace democratice. Cei care cred acest lucru, se vor convinge că se înșeală.”

 

11 COMMENTS

 1. Dne Tudor felicitari pentu comentariul cu anticomunismul lui M Munteanu la emisiunea “La ordinea zilei”.

 2. S-a jorat la DNA ca el este mai cinstit decat sova ponta vozganian si rizea pe care i-a miruit cu atata profesionalism

 3. UNICUL POLITICIAN PE CARE L-AS VOTA ESTE DOMNUL TARICEANU restul sunt niste madanezi
  Poate asa zisul stat de drept sa stea si in cap acestui om nu ii poate rupe coloana vertebrala

 4. dna-ul lui pește prajit. Cica a dat concurs kovesi pentru noua numire la dna, totul a fost transparent, multi candidati, ea a fost cea mai buna. Si nu a plagiat lucrarea. Ma intreb de ce nu a numit-o iohanis pe viata ?
  Cat timp kovesi e in functie, coruptia ucide. Ne meritam soarta.

 5. Cititi Stanilizarea Justitiei si ve-ti ramane surprinsi de asemanari . DNA = politie politica > traieste din mocirla josnica a denuntatorilor bogati prin excrocerii si acoperiti de justitie.

 6. Evident, se încearcă o denigrare a lui Tariceanu dar ea vine la pachet, deocamdată, cu încercarea de spălare la față a Co-președintelui PNL Vasile Blaga pe modelul : si unul si celălalt sunt martori, nu au alta calitate, DNA nu face abuzuri cum urla unii, doar anchete, perceptia comuna asupra DNA ca anti-camera a pușcăriei politice e “falsa”, etc. Desigur, se poate ca in următoarele etape sa se facă si vreun dosar in care “martorul” Tariceanu sa devină inculpat peste noapte însă cred ca prudenta va continua fata de Co-președintele ALDE din doua pricini: una, ca Tariceanu este adeptul principiului “publish and be damned” si cum se încearcă vreo operație de șantaj sau doar de Amenințare asupra d-sale imediat iese cu o declarație publica in privința încercării respective si a doua: ca același Tariceanu își tine bine rolul de presedinte al Senatului, calitate in care a devoalat deja mai multe din mecanismele de compromitere utilizate de DNA pentru a scoate din arena politicieni incomozi, in special foști miniștri acuzați de “corupție” pentru hotărâri de guvern, adică pentru “vina” de a fi urmat politicile guvernului din care au facut parte. Planul de compromitere a miniștrilor din fostele guverne, început cu lista “Microsoft” prin care s-a dat liber la mânjirea reputației dnei Ecaterina Andronescu, de pilda, merge desigur inainte, dar trebuie ajustat oridecateori Tariceanu mai explica in Parlament si/sau presa cum funcționează un guvern, care sunt atribuțiile ministerelor, cine consiliază pe cine șamd si convinge lumea ca executivul nu poate fi acuzat de corupție pentru activitățile politice pe care le are de executat.(vezi cazul Vozganian). Probabil, intenția DNA era, in lipsa oricărui alt motiv de îndoiala cu privire la activitățile dlui Tariceanu, sa-l agate pentru ceva ce va fi semnat in calitate de prim-ministru si de aici tarcolul dat prin fostele neveste unde au găsit o notărița care sa poată fi legată, la o adică, de un scandal de corupție (si ce daca seamănă cu Ioana Basescu si cazul Nana? Cu-atat mai bine iese DNA din afacere ca mama imparțialității!)-prima etapă a denigrării. Lui Ponta i s-a inculpat toata familia, sau aproape toata, si-a mers, l-au scos pe tușa; de ce n-ar merge si cu Tariceanu? Obstacolul, însă, in acest demers “subtil” al DNAului il constituie faptul ca prim-ministrul Tariceanu a lucrat efectiv cu unii dintre politicienii care beneficiază de “imunitate” si, la o adică, nu s-ar sfii sa dea un Exposé, sec si precis cum ii e stilul, in plenul Senatului despre funcționarea guvernului pe care l-a condus, care sa aducă in prim-plan dubiosenia acestor personaje.
  Greșeala mare a lui Ponta exact asta a fost, ca n-a ieșit public sa explice actele “justiției” care-l vizau nici relațiile sale profesionale cu diverșii apropiați care cad in plasa DNA; încercările de-acum de a ridica o cortina, destul de străvezie, de pe scenele si personajele implicate in căderea guvernului condus de d-sa sunt de-a dreptul “lame”, cum zice aliatul transatlantic, adică șchioape, slabe, lipsite de ecou. Amândoi acești prim-miniștri au lucrat cu materialul clientului, cum se spune, dar Tariceanu interpretaza diferit noțiunea de loialitate si nu o lasa sa cada in mocirla complicității, nici măcar pasiva, cu “trădătorii” din subordine; Ponta e tânăr si poate va profita de aceasta lecție pe viitor.

 7. Sper ca acest domn, Calin Popescu Tariceanu, al doilea om in statul roman sa fie acel personaj, responsabil, de varf al Romaniei asupra caruia sa planeze cele mai putine suspiciuni si acuzatii de tot felul.
  Sper ca intr-un tarziu sa se gasesca omul providential pentru Romania iar, acela sa fie in persoana d-lui. Calin Popescu Tariceanu, om cu experienta politica tumultoasa in ultimii 26 de ani.

Leave a Reply