Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu aseara la Sinteza zilei, explicand ceea ce nu reuseste sa explice ministrul de finante. Ieri Ionut Misa a facut anuntul privind un impozit suplimentar de 2% de la 1 Ianuarie 2018. Iar comunicatul de la Ministerul Finantelor a fost atat de prost incat a fost nevoie de explicatiile simple si clare ale altui lider din coalitia de guvernare.

13 COMMENTS

 1. Daca dl. Tariceanu nu iesea la tabla emisiunea era una reusita. De fiecare data cand dl. Presedinte al Senatului vine la tv se prefigureaza o emisiune interesanta. Aseara n-a fost asa, mai ales ca s-a lasat cu iesit la tabla. Chiar asa de tampiti ne cred ?

 2. Misa s-a incurcat pentru ca stie foarte bine despre ce e vorba si ii vine greu sa minta natural, nu are suficienta practica in privinta asta.
  Marele, lungul si latul presedinte al Senatului are mult mai multa experienta si deprindere in vrajeli, abureli si pacaleli asa ca a trecut la tabla pe model Domnu Dan, pe model Dragnea si a lamurit natiunea ca va fi bine, mult mai bine.
  Mie cel mai mult mi-a placut cind a adunat el 35% cu 2%, procente care ar fi urmat sa se aplice unor cantitati diferite si ar urma sa fie platite de entitati distincte si i-a dat 37%, care fiind mai mic decit 39,25% rezulta ca una din respectivele entitati va plati mai putin decit pina acum 🙂

 3. Cum poate sa minta asa omul asta? Sau nu stie matematica? La un salariu brut per angajat de 10.000 lei si 22.75% impozit per angajator, costul total nu e 12.275, ci aproape 12945 lei. Daca scazi 22.75% din 12.945 ramain cu 10.000. Adica diferenta e de aproape 700 lei intre ce spune Tariceanu si realitate. Si daca aplici calculele lui la suma reala, de fapt scade netul.

 4. Mai bine explicat dar tot insuficient. Intrebari:
  1. Cand vrobesti de procente trebuie sa mentionezi % din ce ? Foarte important sa spui procent din ce sau din cat ? – Pe a doua plansa a prezentat mai bine.
  2. Daca cei 35% se vor duce in contul de contributii al salariatului, unde se duc acum cei 22,75% ?
  3. Eu am inteles ca cei 2% se aplica noului salariu brut (in exemplul de pe plansa, 12275 lei) corect ? – Scopul acestei contributii minore este mai mult de verificare, valoarea lui fiind infima.

  • 1. procent din venitul brut al angajatului. Toate contributiile se aplica la venitul brut.

   2. cei 22,75 % se duc la bugetul asigurarilor sociale de stat
   – 15,8 la pensii
   – 5,2 la sanatate
   – 0,5 la somaj
   – 0,85 contributia la concedii de boala
   – 0,25 la fondul de garantare al creantelor salariale
   – 0,15 fond de accidente (acest procent difera in functie de codul CAEN al firmei)

   3. cei 2 % se aplica venitului brut care se compune din salariul brut plus diverse sporuri, premii, etc.

   • Cei 35 % se vor duce tot la bugetul asigurarilor sociale de stat, dar altcumva distribuite pe procente. Cu siguranta la pensii va fi procentul mai mare. Probabil sa ramana doar contributiile la pensii, sanatate si somaj iar restul sa dispara.

 5. Am mai vazut un nene care scria la tabla, Dragnea parca il chema si nu s-a tinut de cuvant de aproape nimic dupa alegeri.

  Mihai Tudose premierul PSD: “Nu sunt adeptul celui care scrie cu creta e pereti”.

  Domnule Tudor, cum se pregatesc emisiunile de genul asta ? Vin Dragnea /Tariceanu cu tabla si carioca de acasa ? Le spuneti dvs. ca sunt invitati dar sa fie pregatiti ca ii scoateti la tabla ? Accepta ei invitatiile dar va spun sa fiti pregatiti cu o tabla ca vin sa deseneze ?

  Explicati-ne, va rog !

   • Deci nu vin cu tabla de-acasa, nici nu-i scoateti dvs. la tabla ! E o tabla in studio in caz ca vrea cineva sa scrie, asa preventiv. E bine de stiut.

    Poate oricine scrie la tabla ? La jumatatea emisiunii daca cineva vrea sa scrie la tabla asa din senin se poate ? … sau doar Dragnea si Tariceanu au acest privilegiu ?

    Adica pt Tudose cand a zis “nu sunt adeptul celui care sa scrie cu creta pe pereti” i se putea aduce o tabla in acel moment imediat ?

    La Dana Grecu sau mai devreme la emisiunile de amiaza de ce nu iese nimeni la tabla ?

 6. Interesant calculul….ce a uitat sa spune dl. Tariceanu este ca daca angajatul vrea sa aiba acelasi salar net,atunci angajatorul pe langa contributiile care vor fi transferate, trebuie sa mai transfere 22,75% la brutul angajatului. In caz contrar, anagajatul va pierde, va avea un salar net mai mic.
  Nu este clar cum sa va face asta. Olguta spunea ca angajatorul trebuie sa fie solidar si sa dea de la el..Nu prea cred….O sa fie vremuri interesante…

Leave a Reply