“Ordonanța are un viciu de fond, este neconstituțională și prevederile constituționale sunt extrem de clare: nu se poate modifica prin OUG legislația referitoare la drepturile și libertățile fundamentale. Ar fi o greșeală imensă a Parlamentului dacă ar intra în discuție pe ordonanță. (…) Ordonanța trebuie respinsă, iar din conținutul ei putem să luăm acele texte pe care le considerăm oportune și să mergem mai departe cu o propunere legislativă care să reglementeze situația interceptărilor”, a afirmat presedintele Senatului Calin Popescu Tăriceanu, întrebat în legătură cu faptul că ordonanța a ajuns la Senat.

El a explicat că propunerea sa este crearea unei autorități naționale independente de interceptări sub autoritatea Parlamentului, care să aibă responsabilitatea tuturor interceptărilor, mai puțin cea de siguranță națională.

“Încă nu am discutat cu PSD. Regretul meu este că în acest moment, în care noi asistăm la un atentat la drepturile și libertățile individului, un partid ca PNL rămâne tăcut”, a mai spus Tăriceanu.

Ordonanța de urgență a Guvernului privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal a fost publicată, luni seară, în Monitorul Oficial. Ordonanța urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, iar apoi la Camera Deputaților, care este for decizional.

9 COMMENTS

 1. O analiză de luat în considerare, posibil reală:”Textele de lege înainte şi după modificare
  OUG privind interceptările nu asigură protecţia drepturilor şi libertăţilor constituţionale”
  http://www.cotidianul.ro/oug-privind-interceptarile-nu-asigura-protectia-drepturilor-si-libertatilor-constitutionale-277888/
  🙂 🙂 ne vom trezi că România e ilegal plasată pe glob şi că nu a locuit nicun român pe acest teritoriu străbun!
  🙂 🙂 mai aveţi curaj să cereţi votul alegătorilor după atîtea mizerii aruncate prin lege spre popor şi pentru voi politicienii, numiţii şi ocupanţii de funcţii doar bonusuri grase?
  🙂 🙂 ce perioadă mizerabilă trăim! Un haos controlat şi coordonat încît omul să aleagă alt rău mult mai mare: mereu împotriva celorlalţi de parcă nu tot ei au fost în funcţii şi scaune! Acum vreţi să alegem între voi plinii de ură şi casa regală? mai bine un boicot masiv. fiecare face cum vrea.
  – Cumva suntem între anii 1956-1964 şi nu ştim noi?

 2. Până să fie făcută praf Ordonanța (salutată și de Ambasada SUA) va face ea, Ordonanța, praf orice inițiativă gen “tineri frumoși și liberi” sau “partidul Facebook”, făcând posibilă anihilarea oricărei mobilizări (chiar prin corespondență privată) de acest fel (utilă în caz de proteste sau chiar la alegeri).

 3. Propunerea d-lui Tariceanu referitoare la crearea unei institutii independente responsabila cu interceptarile, aflata sub autoritatea Parlamentului, mi se pare rezonabila. Problema nu este atat cine face aceste interceptari, ci modul cu se exercita controlul asupra acesteia, pentru a se preveni abuzurile. Abuzuri ce pot deveni regula zilnica de functionare a acestei institutii. O simpla comisie parlamentara care sa supravegheze aceasta institutie mi se pare prea putin (vezi cazul Comisiei de Supraveghere SRI).

 4. Fara suparare hotararea gasita neconstitutionala (de ce tocmai acum cand politicienii sunt inghesuiti in corzi ?) a fost data la o sedinta CSAT din 2008 atunci cand aveam un premier numit Tariceanu.

 5. Normal ca o face praf…lipseste mirul cu care Tariceanu a salvat majoritatea hotilor prieteni parlamentari

Leave a Reply