Dupa afirmatiile lui Liviu Dragnea de la Punctul de intalnire in legatura cu o presupusa apropiere ALDE-PNL, vine si replica Alinei Gorghiu, co-presedinte PNL :

“Au fost discuţii, ne-au căutat de la ALDE, pe toate palierele, colegi din Parlament. Nu există niciun fel de plan al PNL de a face vreo alianţă electorală, politică cu acest partid. Dimpotrivă, eu am să discut cu colegii noştri din comisia de unificare să vedem procedural, deşi nu avem voturile, cum putem să ne gândim la înlocuirea domnului Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului”, a comentat copreşedintele PNL Alina Gorghiu declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care l-a acuzat pe Tăriceanu că încearcă să negocieze cu PNL o eventuală alianţă.
Ce a spus Dragnea

“Nu am zis că vreau să îl debarc (pe Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului – n.r.), numai că era o oarecare nervozitate în grupul senatorial PSD, spre finalul sesiunii parlamentare, din cauza unor declaraţii ale dlui. Tăriceanu. O să discutăm cu grupurile în ultima săptămână din ianuarie şi o să o luăm în discuţie şi asta. Nu am mai simţit aceeaşi nervozitate”, a declarant Liviu Dragnea, duminică la emisiunea Punctul de intalnire, la Antena 3. “Colegii mei spuneau că, pe de-o parte, există anumiţi membri ALDE, poate chiar dumnealui, care negociază în ascuns cu PNL, iar pe de altă parte critică Guvernul şi PNL şi fac pe singurii din Opoziţie. Asta a deranjat foarte mult. (…) Oamenii spun totuşi că PSD i-a oferit d-lui Tăriceanu poziţia a doua din statul român, preşedintele Senatului, şi ocupă această funcţie, în principal, cu voturile PSD şi ale UNPR”, a detaliat preşedintele PSD.

 

7 COMMENTS

  1. Dacă ce spune Alina Gorghiu este adevărat , şi anume că cei de la ALDE fac curte PNL , atunci Tăriceanu este în mare dificultate.Domnia sa şi-a căştigat capitalul de imagine pe o luptă împotriva pedelistilor, pe un discurs liber privind derapajele din justiţie, pe criticile aduse guvernului tehnocrat cănd toţi ceilalti tăceau, cât şi pe statura sa de politician corect , loial unor principii, atasat unor valori.O asemenea alianţă ar duce la un rezultat catastrofal pentru ALDE . Modul cum pune problema Gorghiu ,reprezintă o umilinţă maximă pentru liberalii lui Tăriceanu, făcuţi cersetori de privilegii inaintea alegerilor.Sper ca ALDE să lămurească situatia, iar presedintele Senatului să-şi spună punctul de vedere ca să ştim şi noi cum ne facem calculele la alegeri.

  2. Apele politicii sunt involburate neicusorule.
    E normal ca inainte de alegeri toti sa faca tatonari in vederea unor viitoare aliante, mai ales dl Tariceanu care s-a vazut dupa plecarea dlui Ponta descoperit si lovit de brazilianu’ Dragnea iar, nea Gabita a cam disparut in peisaj dupa tradarea rasunatoare.

  3. Dupa cat de tare s-a suparat Doamna Liberala (Madam Gorghiu pt fani) pe fostul ei “mentor”, d-sa e cea care va fi cautat sa seduca ALDE, nu invers, de unde si marea suparare in fatza lipsei de efect a actiunii. Pe deasupra, nici Dragnea nu e atat de sub papucul d-sale cat parea pana mai ieri, altfel nu se explica furia aceleiasi Doamne impotriva “fastacelii” PSD in fatza actiunii de debarcare a recalcitrantului mentor de la carma Senatului. Lasand, insa, deoparte istericalele si “fastacelile” cuplului Gorghiu-Dragnea, e clar ca Tariceanu reprezinta un pericol pentru ambele partide mari din parlament, mai ales ca PNL-ul se suceste din nou si vrea alegeri locale in 2 tururi (care sa legitimeze candidatii PDL mult mai solizi in fief-urile lor decat liberalii, insa grevati de “codul etic”) ceea ce risca sa mareasca prezenta ALDE in teritoriu. Colac peste pupaza, Tariceanu nu face opozitie de dragul opozitiei, adica nu se opune la orice miscare a guvernului pe care nu l-a votat doar ca sa se arate de “neclintit” pe pozitii. Vad pe DCNews ca a si anuntat acordul ALDE pentru scrutinul in 2 tururi deci Doamna si Dragnea vor trebui sa inventeze altceva pentru debarcarea sefului Senatului. Si vor inventa, nici o grija, insa vantul din panze s-a cam dus, logica e de partea ALDE si deciziile luate la furie totdeauna cedeaza in fatza logicii. Fiindca de ce s-ar opune un presedinte de partid unei manevre a executivului care avantajaza partidul pe care-l conduce? Doar ca sa stea in functia de sef al Senatului intr-un parlament decredibilizat, aflat pe cale de disparitie? Asta-i gandire de parvenit, si dl Tariceanu nu face parte din categoria parvenitilor oricat ar pretinde Dragnea ca PSD-ul l-a “facut” om (sau Basescu, fiindca veni vorba). Avem sa vedem ce se-ntampla insa tind sa cred ca logica va sfarsi prin a-si face drum in politica romaneasca.

  4. E greu pt ALDE, din pacate, la cum arata sondajele in continuare. M-as fi asteptat la o parte mai mare din electoratul fostului PNL sa vireze spre ALDE, asa ar fi fost normal, acum dupa instalarea guvernului “meu” Ciolos era de asteptat ca si o parte din electoratul pesedist sa se orienteze spre ALDE, dupa ce PSD-ul a votat cu seninatate guvernul lui Iohannis. Si in general, prin pozitia adoptata de Tariceanu, de ceva timp incoace, impotriva abuzurilor institutionale, impotriva ruperii USL-ului, la vremea respectiva, cred ca era de bun-simt ca o mare parte din electoratul fostului USL din 2012 sa I se alature. Dar probabil ca sunt eu depasit de “subtilitatile” pe care le vad altii si nu le vad eu…

  5. Eu trag sperante ca d-nul Tariceanu nu face jocuri impotriva firii(cum sa se alieze cu basistii ) va merge singur in alegeri (bine ar face ,ar avea un scor bun) ar demonstra ca a construit o forta politica , cu un program liberal practicabil in Romania ,in care tot mai multi romani vor avea incredere si-l vor vota.Chiar daca Dragnea-i arata pisica ,prin Ponta dupa alegeri sper sa fie iarasi impreuna .

Leave a Reply