Călin Popescu Tăriceanu a declarat intr-un interviu televizat că cea mai mai mare probabilitate este ca PSD-ALDE să aibă la prezidențiale un candidat comun, însă decizia va fi luată după alegerile europarlamentare din 26 mai. Liderul ALDE a precizat că ia în calcul o candidatură și că vrea să fie un altfel de președinte.

„Noi nu negociem cu PSD, avem discuții, ne înțelegem și putem lua decizii în mod comun. În ceea ce privește o candidatură comună, vom analiza, vom face sondaje și o să luăm o hotărâre cam după alegerile europarlamentare. Eu mă gândesc foarte serios (la o candidatură la prezidențiale – n.r.), dar încă nu am luat o hotărâre. Noi trebuie să găsim cea mai bună formulă pentru a-l învinge pe Iohannis. Cea mai mare probabilitate este să mergem cu un candidat comun. Noi avem astăzi o poză de moment. Dacă ea se menține, atunci sigur că da, există o minimă logică în acțiunile noastre. Nu spunem «domnule, venim cu unul necunoscut»”, a declarat Tăriceanu, conform Mediafax.

„Analizez această opțiune și voi anunța când va fi cazul. Eu îmi doresc să fiu președintele unei Românii, dar altfel decât este astăzi. Avem 3 mandate prezidențiale care au dezbinat românii. Eu vreau să fiu un altfel de președinte. Încă nu suntem în situația să spunem că decizia va fi luată mâine”, a completat liderul ALDE.

Acesta a mai spus, referitor la alegerile europarlamentare, că „ALDE candidează pe liste proprii, PSD pe liste proprii, pentru că ne adresăm și unui electorat diferit”.

2 COMMENTS

  1. Nu prea cred sa se întâmple asa ceva fiindcă Tariceanu ar risca sa-si piardă sprijinul simpatizanților liberali, dezgustați de PNL-ul actual dar nedoritori sa se predea “stângii” cu arme si bagaje. Cel mai interesant ar fi pentru publicul ambelor partide, ALDE si PSD, lansarea unui candidat tânăr-surpriza al PSD si a lui Tariceanu-previzibil al ALDE, cu înțelegerea prealabilă ca cel ce ajunge in turul al doilea sa mobilizeze toti votantii celuilalt. Un fel de double ticket ca la americani dar mai flexibil, care sa păstreze ideea de echipă fara a șterge diferențele ideologice dintre candidați. Avem sa vedem.

Leave a Reply