Analistul politic Bogdan Chirieac a spus, la Antena 3, în emisiunea ”Previziuni” că are informația potrivit căreia Opoziția i-a propus lui Călin Popescu Tăriceanu să rupă coaliția de guvernare și, în schimb, primește postul de prim-ministru, scrie www.dcnews.ro

”Nu cred că se rupe coaliția. Sunt prea multe la mijloc și viitorul ar fi incert. Știu că există o propunere din partea opoziției pentru dl Călin Popescu Tăriceanu, pentru funcția de premier. În același timp, dincolo de disensiunile dintre PSD și ALDE, mai știu că dl Tăriceanu nu poate face o alianță cu PNL atâta vreme cât acolo este președinte Ludovic Orban. Se pare că e o propunere venită din alte părți, de peste dl Orban, pentru Călin Popescu Tăriceanu. Nu ar fi clară noua coaliție de putere, aici ar fi problemele importante, vă dați seama cum ar arăta o alianță ALDE – PNL – UDMR – puciștii din PSD – minorități naționale” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Va trăda Tăriceanu?

Bogdan Chirieac a mai spus că această propunere este pe masa președintelui ALDE, despre care nu știe dacă va trăda coaliția de guvernare PSD – ALDE: ”Nu știu dacă dl Tăriceanu va trăda actuala coaliție din care face parte, unde a intrat cu patru ministere importante și funcția de președinte al Senatului cu un scor de 5%, dar se pare că dl Tăriceanu e magistral când e vorba să conducă cu un procent minoritar. (…) În orice caz, dl Tăriceanu e obișnuit să conducă, să aibă rolul central cu procente foarte mici obținute prin vot deschis. Nu m-ar mira să meargă pe această idee”.

Lupte politice, două variante

”Eu cred însă că lucrurile se vor tranșa în luna noiembrie. Începând cu decembrie, România intră în pâine, are loc transferul președinției rotative de la Austria la România și, începând cu 1 ianuarie, nu se mai poate face nicio modificare de guvern, exclus. Lucrurile se tranșează în acest moment. Sunt convins că nu e luată nicio decizie până acum. Sunt luptele din care poate ieși orice: doamna Dăncilă premier în continuare sau dl Tăriceanu, noul prim-ministru” a conchis Bogdan Chirieac, la Antena 3.

5 COMMENTS

  1. Analistul infractorilor sa ne spuna cum dupa masurile preacasatoritului au trebuit taiate salariile. Astia nu se lasa pana nu distrug complet Romania!

  2. Dl. Tariceanu a fost Premier intr-o epoca grea si nu cred ca-l mai misca o asemenea oferta a opozitiei. Dl. Tariceanu vizeaza meritat functia de Presedinte al Republicii ca o incununare a activitatii sale politice, asa ca nu cred ca va trada actuala coalitie cu conditia ca psd sa nu-l tradeze.
    Dl. Tariceanu si ALDE sunt intr-un tred crescator si nu cred ca decidentii ALDE vor face greseli sau se vor lasa cumparati. Mingea este in tabara PSD care este “condamnata” sa joace fair, sa incerce sa stinga razboiul intern, sa tina in frau gruparea statului subteran Firea & Co si sa se pregateasca serios pentru 2019.

  3. E unica lui “sansa” de a ramane etern in functii! Alegerile i-au dat cu șutul, nu are nicio șansă de câștig! Nu cred ca incanta pe nimeni mai ales ca ne amintim porcariile facute ca premier “vanzarea platoului marii negre desi nu aveam actele in regula, avocatul s-a straduit enorm sa rezolve mizeriile acestui fost-viitor premier, sau poate, acum da cu acte in regula tot ce a mai ramas, de ce nu?” Apoi cu mizeria “salarii maritw” care nici la ora actuala nu a fost rezolvata 100%, mai sunt cadre didactice carora li se datoreaza bani din hotarari judecatoresti blocate de Pop, sindicalistul numit ministru la educatie-invatamant,acum prezent pe micile ecrane!

  4. Presupuneri,scenarii,fara ele ce-am mai vorbi,nu ca as contesta analiza dlui Chireac!Cred in calitatea luiTariceanu de a conduce,bun politician si lider de necontestat nu-l vad acum in varza asta combinatorie ce compune opozitia!Cred ca ii convine starea asta actuala,mai sunt 2 luni pana la preluare si numai asta nu ne mai trebuie,instabilitate politica,economica si talmes-balmesul autohton aferent,iar ALDE este pe un trend crescator,de incredere si bun pion!Ca exista discutii in coalitie e si normal,important este ca o sa ajunga la un numitor comun,pana acum au facut-o,de ce n-ar face-o si de acum incolo,asta spre ciuda rupatorilor de serviciu!Mult zgomot pentru nimic!

Leave a Reply