Una din cele mai triste figuri ale curentului extremist si populist din PSD, deputatul Catalin Radulescu, supranumit de colegii sai cu duiosie “Mitraliera” (pentru abordarile sale echilibrate si rationale…) a cugetat adanc : Mihai Fifor sa nu mai fie ministrul apararii.

Nu stiu cata influenta are deputatul Radulescu la varful PSD, dar un lucru este cert. El a fost mereu folosit ca arma politica atunci cand conducerea partidului a evitat, din lipsa de curaj, sa-si asume evaluari publice. Conducerea ia la tinta si ocheste, Mitraliera trage. El si altii ca el, cu un trecut extremist si un prezent populist, anti-european, curat eurasianist.

Iata ce spune Radulescu : https://www.flux24.ro/3-ministri-mitraliati-din-psd-muzeograful-sa-plece-de-la-aparare/ 

As putea spune ca la cate instabilitate politica si-a creat singur PSD, inca o gafa n-ar fi surprinzatoare. Ar fi o confirmare a incorentei guvernamentale fara precedent de la caderea comunismului. Un partid care si-a numit 4 premieri in 18 luni, si-a dat afara 2 dintre ei, impreuna cu alte 50 de remanieri ministriale. Sunt portofolii unde avem 4 ministri intr-un an si jumatate !

Atunci cand un politician de nivelul deputatului Radulescu cere plecarea unui senator si ministru de nivelul lui Mihai Fifor, evident ca se declanseaza singur codul portocaliu, fara sa o ceara cineva. Pur si simplu, natura e cea care reactioneaza…

Mihai Fifor s-a remarcat ca un bun ministru al apararii. Un om echilibrat, bine primit si apreciat de omologii sai aliati din NATO, in special de seful Pentagonului, James Mattis, pe care l-a intalnit de 3 ori in 12 luni. Spectaculosul program de inzestrare militara bazat pe alocarea celor 2% din PIB merge foarte bine in mandatul lui Fifor. Armata e vizibila, profilul in NATO e consolidat, au pornit inclusiv campanii sociale foarte apreciate – salvarea Institutului Cantacuzino, refacerea Crucii de pe Caraiman, preluarea unei cladiri din Baile Herculane. Un singur hop n-a trecut : cel al veniturilor pentru militarii activi si in rezerva. Pentru ca n-a gasit o cale mai buna de comunicare cu ministrul Muncii.

Cat despre afirmatia lui Radulescu privind calificarea profesionala a lui Mihai Fifor, cititi singuri pe site-ul Parlamentului CV-urile celor 2 si faceti o comparatie. Fifor e absolvent de filosofie si doctor in antropologie. Vorbeste o foarte fluenta limba engleza. Mitraliera il vede “muzeograf”.

La numirea lui Mihai Fifor ca ministru al apararii, am fost si eu mirat, desi il cunosteam din cele cateva emisiuni in care fusese invitat si imi facuse o buna impresie. Fifor n-avea mare legatura cu domeniul apararii. Am constatat insa ca in marea de mitraliere socialiste, Fifor a reusit sa se adapteze rapid, sa se documenteze, sa confere o eleganta vizibila mandatului sau si sa reprezinte cu decenta cea mai populara institutie de stat romaneasca. Astazi, daca-l opreste cineva 1 minut pe seful Pentagonului si-l intreaba cine e ministrul roman al apararii, sigur ar primi un raspuns bun pentru Romania. In actualul context securitar extrem de complicat, mai ales pe Flancul Estic al NATO, acest detaliu este crucial.

Schimbarea lui Mihai Fifor din functia de ministru al apararii ar accelera sinuciderea politica lenta a PSD, sub privirea stupefiata a celor care au vazut 4 premieri si 50 de remanieri intr-un an si jumatate.

Daca actuala conducere a PSD il foloseste din nou pe Mitraliera ca pe un purtator de mesaje in perspectiva remanierii, atunci sa nu se mire de consecinte.

PS : Inteleg ca mi-a raspuns “Catalin Marian” pe pagina sa de Facebook. Comparatiile, argumentele si exprimarile domniei sale il caracterizeaza demult, nu de ieri, de azi. Si postarile despre “extraordinarul Putin”… la fel.
Eu mi-am expus argumentele mai sus. Cat inca mai exista democratie si civilizatie occidentala in Romania, fiecare dintre noi ramane la parerea sa. In rest, ii doresc multa sanatate !

 

23 COMMENTS

 1. Radulescu asta, zis si “mitraliera” o fi vreo mama Omida a psd-ului ? Probabil ca unii i-au calcat interesele in picioare si s-a trezit facand scandal. In privinta ministrilor o vorba romaneasca spune “nimeni nu-i de neinlocuit”, valabila si pentru eminentul Procuror General al Republicii, mare exponent al statului subteran, paralel sau cum s-o numi el.

 2. Off topic. Citesc de pe site-ul Antena 3:
  “Transportul public de persoane între Bucureşti şi localităţile din Ilfov va fi suspendat, începând cu data de 31 octombrie, din cauză că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piaţă, a anunţat, luni, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). ”
  Ghici cine ar trebui sa reglementeze piata acum dar NU a luat nicio masura: Primaria Generala Bucuresti!!
  Acum intekegeti de ce voia Firea sa dea din banii bucurestenilor ca su subventioneze benzina si transportul PERSONAL al celor din Ilfov?! Pt capital electoral, management de rahat si incapacitatea de a lua o hotarare normala pt cei 100.000 de navetisti zilnic!
  RT, cand te mai plangi ca nimeni nu face nimic cu infrastructura si traficul, poate totusi nu o mai aperi atat pe fufa asta care e varza cu capul la risipa banilor. Merci

  • pe cuvantul tau de pionier ca nu o critic pe firea si nu vorbesc despre problemele de la capitala? ma rog, trebuie sa citesc ce scriu si sa urmaresti ce spun ca sa afli, dar nu e cazul tau

   • Domnule Tudor, las-o-n papusoi, ca mai aveai un pic si-i faceai statuie primaritei generale, iar ne vinzi castraveti? I-ai oferit 50 de minute in care n-ai scos o vorba, te uitai pierdut in ochii ei ca la sfintele moaste! L-a bestelit pe Dragnea cum i-a venit la gura, mai pe sleau, mai insinuant, nicio obiectie n-ai avut. Asteptam, ca un gest de onestitate, deontologic, sa-i oferi si lui Dragnea, macar jumate din timpul Gabitei, sa poata spune ceva in apararea lui, sa demonteze minciunile sau insinuarile ei hastagiste (Dumbraviste?) N-ai facut-o ( de ce nu ma mir, oare?) fiindca deontologia ne roade, uneori, pe la cusaturi 🙂
    Halal, bre!

  • Eu asi vrea sa vad cum da o societate pe actiuni ( fosta RATB) amenzi contraventionale pt.lipsa biletului de calatorie !

 3. Ei, si?
  Deja s-au dus pe copca de cand l-au marginalizat pe Ponta, alegatorii au vitat PSD doar in numele guvernului Ponta si a lui Ponta personal. Sa vedem ce va iesi la alegeri pana la urma.

 4. Eu am crezut ca este o gluma atunci cand jurnalistii spuneau ca au informatii pe surse ca dl Radulescu o sa devina Min. la MAPN.

 5. Si Fifor asta, ce mari talente are, in afara de faptul ca zice DA la absolut toate solicitarile americane ( pai cum sa nu fie bine vazut, cind e de gumilastic?)?
  Stiu, e bine vazut de Radu Tudor (si IARASI nu ma mir!), care i-a multumit PERSONAL. Cit de mare e Radu Tudor asta, care-i multumeste PERSONAL ministrului apararii, intr-un gest de suprema condescendenta. Deh, asa e cind ne facem exagerat de mari. Noroc ca ne trece, cind nici nu ne asteptam! Tot asa se umflase si unul, Zgonea, cind ii susurau serviciile in urechi cit de mare e si ce viitor flamboaiant il asteapta! A crezut, saracu’!

Leave a Reply