Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, marți, că opoziția are în total 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură, dar și mai multe promisiuni că o vor vota, din partea parlamentarilor care nu au semnat-o. Liderul ALDE susține că în prezent sunt șanse 100% ca moțiunea să treacă, conform Mediafax.

„Din datele oficiale înțeleg că mai este o semnătură care s-a înregistrat astăzi, deci sunt 238 de semnături. Din discuțiile pe care le-am avut înțeleg că sunt și alte voturi care urmează să fie date la moțiunea de cenzură, deci în momentul de față există 100% șanse ca moțiunea să treacă și Guvernul să cadă.

Cei care au semnat moțiunea vor veni cu toții la vot”, a declaratTăriceanu, în Parlament.

Liderul ALDE a adăugat că sunt șanse 100% ca moțiunea de cenzură să treacă, deoarece partidele de opoziție s-au mobilizat mai bine decât în anii precedenți.

„E o mobilizare cum nu s-a mai întâmplat. Au mai fost moțiuni de cenzură în ultimii doi ani și jumătate, dar nu a fost niciodată o situație de acest gen, deci am convingerea că de data aceasta va trece. Din ceea ce am văăzut în ultimele zile, anume părăsirea PSD de către parlamentari, cred că este realistă această apreciere”, a adăugat Tăriceanu.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că va depune moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului în cursul zilei.

Leave a Reply