Un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care iniţial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior se va lua decizia renunţării la cota unică de impozitare şi adoptarea impozitării progresive, le-a transmis marţi seară preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, oamenilor de afaceri germani din România, relatează agerpres. Acesta este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis și PNL, afirma stiripesurse.ro

Acesta a argumentat aceste posibile măsuri prin faptul că în următorii cel puţin trei ani nu vor exista bani pentru plata pensiilor şi salariilor bugetarilor conform actualelor Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare, iar politicienii nu se vor atinge de pensii şi de salariile bugetarilor, astfel că singura măsură pentru Guvern de a obţine bani la buget ar rămâne renunţarea la cota unică de impozitare.

Deşi s-a adresat oamenilor de afaceri germani din România în calitatea sa de preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu a subliniat că vorbeşte în nume personal, deşi aceste informaţii nu includ “nimic ascuns”.

“Cota unică: e o părere personală, eu sunt susţinătorul cotei unice, dar cota unică n-are nicio şansă să supravieţuiască. Repet, nu pot să spun de unde vin discuţiile, dar după părerea mea personală cota unică nu are nicio şansă să supravieţuiască. C-o fi bine, c-o fi rău, nu sunt banii în România! În anii 2020, 2021, 2022 şi aşa mai departe, nu sunt bani pentru a plăti salariile şi pensiile conform actualei Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare. Nu sunt bani! Eu personal cred că niciun partid nu se va atinge de această zonă, o vor lăsa aşa, şi atunci întrebarea este ‘cum facem (Guvernul, n.r.) rost de bani? Adică avem o cheltuială fixă (pensiile şi salariile bugetarilor n.r.), şi de asta nu ne atingem'”, a susţinut Dragoş Anastasiu.

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane a apreciat că primele măsuri de austeritate ale următorului Guvern vor viza pensiile speciale şi salarizarea unitară, după care va urma disponibilizarea a 400.000 de bugetari, scrie Agerpres.

Anastasiu este un om de afaceri de succes, proprietarul Eurolines si apropiat PNL.

3 COMMENTS

 1. De mentionat ca nu vorbeste de medici, profesori, politisti, ci de administratia publica!

  Ca tot acuzati Digi24 ca nu da nus ce inregistrare cu Kovesi! Dvs. Antena 3 de ce nu dati inregistrarea cu amantele lui Teodorivici?

  Daca vor fi date afara toate amantele, toate nepotismele PSD cred ca jumatate din cifra asta va fi asigurata!

  Iar cota progresiva cred ca vine la pachet cu un deal cu Ponta-Tariceanu.

 2. asta e adevarul pe care nu are curajul nimeni sa-l spuna! nimeni din politica.
  nu sunt bani pentru sustinerea salariilor si pensiilor.
  dar noi vom merge inainte.
  abia cand vom fi pe fundul gropii ne vom destepta!
  “somnul cel de moarte”…

Leave a Reply