Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Suceava, că suspendarea preşedintelui nu este “o jucărică”, întrucât în ţară trebuie să fie stabilitate politică.

”Eu cred că suspendarea nu e o jucărică pe care o fâlfâim toată ziua, pentru că, până la urmă, o ţară trebuie să aibă o stabilitate politică. Dacă vă imaginaţi că ideea de a nu mai lăsa piatră peste piatră în ţară este ideea pe care trebuie să mergem, eu n-o împărtăşesc”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă Iohannis a menţinut în tot acest timp stabilitatea politică, liderul a spus că preşedintele poate fi sancţionat prin vot.

”Sper că nu vă imaginaţi că am cea mai mică admiraţie pentru el, dar mai sunt câteva luni, vin alegerile, şi acesta a fost motivul pentru care eu am spus că în această fază, oricum cu şase luni înainte de încheierea mandatului nu se mai poate face suspendare, şi nu era cazul din acest motiv. Vin alegerile şi poate fi sancţionat prin vot ”, a spus Tăriceanu.

Referindu-se la momentul în care Klaus Iohannis a participat la protestul antiguvernamental din iarna anului 2017, Tăriceanu a spus că acela nu reprezintă un motiv constituţional de suspendare.

”Faptul că el a făcut nişte greşeli politice, alea se sancţionează politic, nu se sancţionează prin suspendare (…) Suspendarea se bazează pe alte elemente”, a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.

3 COMMENTS

 1. Pai daca al suspenda pe Iohannis s-a terminat cu minunata coalitie PSD-ALDE definitiv , daca ar avut sustinere l-ar fi dat jos demult , Romania pentru ei este doar un business !

 2. Sefii ..obsedati unii de altii..nu observa ce se petrece in jurul lor..
  Oradea da jos statuia lui Mihai Viteazul !
  Si o inlocuie cu regele Ferdinand…
  Tot respectul pentru rege dar nu au gasit alta locatie ?
  Sau Mihai Viteazul nu mai este al oradenilor ?
  Rusine !

Leave a Reply