Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Timişoara, întrebat fiind despre plagiate, că ele nu există doar la noi, ci în întreaga lume. În democraţiile consolidate, însă, dacă un politician a plagiat, el pleacă din funcţie. Iohannis susţine că ”la noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului”, plagiatul fiind o formă de hoţie, scrie news.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, vineri, la Timişoara, în cadrul dezbaterii „Become your best! – printr-un învăţământ superior de calitate”, despre plagiate şi mecanismele prin care pot fi reglate acestea.

”Mecanismul există, el se numeşte autonomie universitară, dar, până când acest mecanism se autointregeaza, cred că e nevoie de ajutor din partea statului. Plagiatori nu există numai la noi, există şi în altă parte, dar acolo vorbesc de democraţiile consolidate. Dacă despre un politician apare discuţia că a plagiat, el pleacă din politică. Unii chiar cu o carieră briliantă în politică s-au oprit şi au plecat. Nu a fost nevoie de nimeni să le spună să se retragă dacă sunt hoţi. Noi trăim momentan într-o formă de sincopă. La noi, hoţii s-au cocoţat în vârful statului. Plagiatul e o formă de hoţie, dacă este tolerată, concluzia politicienilor e că se poate şi mai mult”, a spus Klaus Iohannis.

11 COMMENTS

  1. Are dreptate politrucul Werner , ca el se referea la situatia lui personala , cocotat chiar in varful varfului statului . Deci s-a autodenuntat !

  2. Te rog, eu debocheaza un fraier pe nume Ursu Marius/Marius Ursu pe pagina ta de #facebook. Seara buna.

  3. Europa e in regula, dar cei care o conduc au probleme. Sunt dirijati din spate de Soros, un Condamnat Penal Definitiv din nov. 2017 ! In plus, Globalizarea urmareste desfiintarea statelor, a valorilor nationale, a religiilor (in special, a Crestinismului), pentru a ajunge mai usor la Resurse. ONG-urile lui Soros si banii lui (de exemplu, prin „St.Batory”) incurajeaza numai actiuni si non-valori ce sunt contrare Crestinismului. Informati-va inainte de a decide directia pe care mergeti. Nici o problema, fiecare e liber sa gandeasca orice, dar ganditi-va si la cei ce vin dupa noi. Poate pentru ei va fi prea tarziu…

Leave a Reply