Home Articole Tarziu, Patriarhul smerit cere iertare

Tarziu, Patriarhul smerit cere iertare

3622
17

Cuvânt părintesc şi prietenesc pentru tineri

Dragi tineri,

În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor, şi pentru cei răniți care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de prețuire, de pace şi binecuvântare.

Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite.

Înțelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultați şi încurajați în aspirațiile lor.

Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate.

Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale şi social-filantropice. Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor.

Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societății româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

17 COMMENTS

 1. Care iertare? Tot trufas este!
  “Ne cerem iertare DACA unele cuvinte ale noastre au fost INSUFICIENT DE LAMURITOARE sau AU FOST RASTALMACITE.”
  Care iertare? “Sunteti cam prosti si nu ati inteles cuvantul domnului” asta inteleg eu. Niste abjecti.

  • Scuzati-l pe patriarh ca nu s-a prezentat pe trotuar la club cand au pocnit din degete cei care au dat jos guvernul Romaniei pentru un accident intr-un club. Pentru o natie invatata cu manele si lautari totul e judecat ca o manea. Ca si cum patriarhul era lautarul lor chemat la ordin si lipit bancnote pe frunte.
   Avand in vedere propaganda anti biserica ortodoxa romana orice ar fi facut patriarhul era nasol. Daca mergea acolo ca de ce a venit, daca a stat la biserica ca de ce n-a venit. Scopul e discreditarea bisericii ortodoxe romane. Motive se gasesc. Ca si in cazul parlamentului si guvernului care sunt sunt nasoale si corupte desi Romania e condusa de SRI-DNA, e cum ar veni o dictatura si in acest caz SRi si DAN trebuie sa raspunda pentru proasta gestionare a tarii. Nu trebuie sa spunem ca multimea are dreptate daca n-are.

   • Patriarhul e un burduhos …libidinos …si inganfat .Trufas nu-si cere scuze …reinterpreteaza el cuvintele carea le-a zis…asa ca mai e si mincinos .Aici nu e vb de manelisti sau …clasicisti ..ii vb de modestie si educatie !

  • Atac marsav la Biserica Ortodoxa Romana

   Inca de la referendum am vazut cum au pornit atacurile la Biserica Ortodoxa Romana.
   Atac dupa atac in toate ziarele jegoase ale clicii basisto-coldiste.

   Oameni care habar nu au cum functioneaza biserica vor ca preotii sa actioneze dupa mintea lor smintita.
   Acum fac pe religiosii si urla ca nu puteau fara Patrirah si doua secunde mai tarziu urla ca sunt prea multe biserici. Intelegeti manipularea?

 2. Cum vine asta ? Isi cere iertare ca n-am inteles noi ce a dorite el sa spuna ? Am inteles foarte bine si nu am fost de acord. Dupa cum vedeti, isi mentine declaratiile initiale. “Tinerii trebuiau sa se duca la biserica, nu la club” va amintiti ?

 3. Inseamna ca de acum incolo titlul Patriarhului nu va mai fi Prea-Fericitul Daniel, ci Prea-Smeritul Daniel.

 4. PREAFERICITUL/NEFERICITUL DANIEL COMUNICA MULT PREA TARZIU CU POPORUL ROMAN
  A JIGNIT DIN NOU ROMANI NE FACE TIMPITI ”NU AM INTELES SUFICIENT SI RASTALMACIM???” CE SA INTELEGEM ? CA REPREZENTANTUL BISERICII ORTODOXE ROMANE ARE NUMAI INTRESE MATERIALE SI DIN PACATE PUTINA CREDINTA IN DUMNEZEU ESTE DEZAMAGITOR
  PAPA FRANCISC A DEMONSTRAT CE INSEAMNA CREDINTA IN DUMNEZEU FIIND ALATURI PRIN MESAJUL LUI SI MESAGERUL SAU MONSENIORUL IOAN ROBU REPREZENTANTUL BISERICII ROMANO -CATOLICE DIN ROMANIA CAT DE MULT ESTE AFECT DE TRAGEDIA CARE A AVUT LOC ACUM IN TARA MEA A FOST IMPRESIONANT CAND L-AM VAZUT PE MONSENIORUL ROBU INGENUNCHIAT IN LOCUL IN CARE A AVUT LOC O TRAGEDIE IMENSA CARE A ZGUDUIT TOATA ROMANIA
  PREAFERICITUL/NEFERICIT DANIEL AR FI FACUT MAI BINE SA TACA SI FACA NU MAGALOMANI GEN ”MALL-UL SUPRA NUMIT ”CATEDRALEA NEAMULUI ” CI SPITALE PENTRU SARACI, LOCUINTE SOCIALE PENTRU OAMENII FARA ADAPOST ,ORFELINATE DECENTE PENTRU COPII ABANDONATI
  PREAFERICITUL/NEFERICIT DANIEL AR TREBUI SA SE RETRAGA INTR-O MANASTIRE CAT MAI DEPARTE DE BUCURESTI LUAND EXEPLUL FARA PRECEDENT AL FOSTULUI PAPA BEDEDICT AL XVI LEA CARE A DAT DOVADA DE DECENTA FATA DE CRESTINII DIN TOATA LUMEA
  SPER CA O FACE SI NU VA FI NUMAI ILUZIA MEA????????????????

  • “Iar cand va rugati, nu fiti ca fatarnicii carora le place […] sa se arate oamenilor; adevarat graiesc voua: si-au luat plata lor.” (Evangh. Matei)

 5. Cand vorbești rar si o mai faci si prost si plin de trufie si lipsit de smerenie dragã “preafericitule” cred ca aveti o problema de percepție. E prea mult bine la voi si cam multa nepăsare sau lipsa de implicare. Hai cu taxele si impozitele pentru biserica ortodoxa! Vi s a urcat la cap in atâta bunăstare si lux! Ajunge!

 6. Care iertare? A demonstrat clar ca instiga la ura fata de cei care nu`i canta in struna … Sunt poate medici care salveaza vieti si asculta muzica rock, acei oameni sunt de 1232131 ori mai folositori decat acest parazit care toaca banii statului, are averi impresionante si nu stie decat sa fluture toiagul de aur si sa instige la ura !

 7. “<< OK, Preafericitule Daniel, dar, in aceste saptamani de consternare si de soc national si nu numai, la tragedia si carnagiul traversat de suflete nevinovate, care, au nevoie de ajutor, mare ajutor, mult mai benefic ar fi fost – NU SCUZELE, ci AJUTORUL FINANCIAR – , dat de colaboratorii D-Voastre, ca stiti biiiii-neeee cate firme detin si cate conturi au, plus alte valori…si astfel, ati fi in spiritul dorintei lui Dumnezeu, care zice in "BIBLIE":<>” Deci, vrem <> palpaabile, pragmatice, ca de vorbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, e satul romanul!!>>”

 8. D-le Radu, ce este aceasta domnule, film cu prosti? Califatul Facebook? Cum adica demisia Patriarhului, l-au pus ei ca sa il dea jos? Cum vine treaba, va sa zica niste diletanti creduli, manipulati de articolele acoperitilor din presa si care repeta ca papagalii temele acelora – ex. impozitarea BOR (nu si a altor culte, adica discriminator), de parca ar fi un srl nu institutie social-filantropica, fara a se tine cont ca in majoritatea tarilor din Occident cultelor nu li se impoziteaza veniturile reinvestite in activitati de interes public; sau demiterea Patriarhului, de parca l-au pus ei ca sa il dea jos, ei neavand habar de Constitutia tarii care la art.29/3 reglementeaza: “Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.” – adica exact propaganda Hotnews – Papahagi/Tapalaga, BOR “tumoare ce tb extirpata” – cum vine treaba ca acesti tineri sa dicteze politica tarii, sa incalce drepturi ale CEDO, sa vorbeasca in numele a milioane de romani, caci sunt multi romani care nu se simt reprezentanti de acestia. Noi ceilalti nu avem niciun cuvant de spus? Ni s-a facut frica de cateva mii de manifestanti turbulenti si manipulati, ce e asta MINERIADA? Eu stiu ca democratia se face prin votul intregului popor si prin partide politice alese. Ce-i cu incitarea asta la ura pe criterii religioase? Am ajuns sa ne fie frica in tara noastra ca suntem crestini ortodocsi?
  Astia vor si munca sa fie obligatorie, de parca patronii asigura la toti locuri de munca. Ei se vor anti-comunisti dar nu au habar de capitalism.
  Spuneti ceva, va rog, nu ii mai tineti in brate. Asta poate fi orice, numai democratie nu, poate una originala. Halucinant!

 9. D-le Radu, ce este aceasta domnule, film cu prosti? Califatul Facebook? Cum adica demisia Patriarhului, l-au pus ei ca sa il dea jos?
  Cum vine treaba, va sa zica niste diletanti creduli, manipulati de articolele acoperitilor din presa si care repeta ca papagalii temele acelora – ex. impozitarea BOR (nu si a altor culte, adica discriminator), de parca ar fi un srl nu institutie social-filantropica, fara a se tine cont ca in majoritatea tarilor din Occident cultelor nu li se impoziteaza veniturile reinvestite in activitati de interes public; sau demiterea Patriarhului, de parca l-au pus ei ca sa il dea jos, ei neavand habar de Constitutia tarii care la art.29/3 reglementeaza: “Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.” – adica exact propaganda Hotnews – Papahagi/Tapalaga, BOR “tumoare ce tb extirpata” – cum vine treaba ca acesti tineri sa dicteze politica tarii, sa incalce drepturi ale CEDO, sa vorbeasca in numele a milioane de romani, caci sunt multi romani care nu se simt reprezentanti de acestia. Noi ceilalti nu avem niciun cuvant de spus? Ni s-a facut frica de cateva mii de manifestanti turbulenti si manipulati, ce e asta MINERIADA? Eu stiu ca democratia se face prin votul intregului popor si prin partide politice alese. Ce-i cu incitarea asta la ura pe criterii religioase? Am ajuns sa ne fie frica in tara noastra ca suntem crestini ortodocsi?
  Astia vor si munca sa fie obligatorie, de parca patronii asigura la toti locuri de munca. Ei se vor anti-comunisti dar nu au habar de capitalism, parca ar fi cererile bolsevicilor din ’48, inclusiv mânia proletara.
  Spuneti ceva, va rog, nu ii mai tineti in brate. Asta poate fi orice, numai democratie nu, decat una originala. Halucinant!

 10. Cate casoaie de beton le trebuie romanilor pentru a ajunge la Cel de sus?Poate stie domnul Daniel de se straduie asa tare sa implineasca numarul.Si de ce strange bogatii lumesti in locul celor ceresti?Oare…chiar crede in Dumnezeu Tatal?…ca eu nu stiu ce sa mai cred! De ce slujeste Biserica si nu pe Cel care este? … fiindca toti acesti slujbasi se autonumesc “fete bisericesti
  ‘ ceea ce e adevarat!! Si de ce statul asta le tot da si iar le da, iae preafericitii (de jos pana sus) nu platesc impozitele cuvenite,ca eu si toti cei ca mine suntem impozitati la pensie de doua ori:cand am avut salariu si azi cand primim “ajutorul social” Aud?.

Leave a Reply