Deputaţii francezi au adoptat joi un proiect de lege care interzice complet folosirea telefoanelor mobile în şcolile şi liceele din ţară. Legea, care era o promisiune de campanie a preşedintelui Emmanuel Macron şi mai trebuie adoptată şi de Senat, a fost denunţată drept ‘cosmetizare’ de opoziţie, relatează AFP.

A fi deschişi la tehnologiile viitorului nu înseamnă că trebuie să le acceptăm toate utilizările, a subliniat ministrul educaţiei, Jean Michel Blanquer, evocând ‘utilizări nepotrivite’ ca hărţuirea, consultarea de site-uri pornografice sau dependenţa de ecrane.

Folosirea telefoanele mobile este deja interzisă în timpul orelor, dar noua lege interzice folosirea lor şi în pauze. Excepţie va face utilizarea ‘pedagogică’ a telefoanelor sau în cazul copiilor cu dizabilităţi.

Aproape nouă din zece tineri între 12 şi 17 ani din Franţa (86%) deţin un smartphone. scrie Agerpres.

 

4 COMMENTS

  1. O lege salutara, cu certitudine si acolo ca si aici la noi, mai toti, nu numai elevii, stau aplecati cat e ziulica de lunga, asupra ecranelor telefoanelor mobile, este o boala a lumii moderne. La randu-mi fac eforturi ca-n momentele libere ale zilei, sa nu stau cu ochii-n ecranul telefonului, ca oricum stau o gramada de timp si ma holbez in ecranul monitorului.

  2. Profund dezamăgit de DCniuz. Pe la prânz publică nucleara cu MEDEL iar pe seară o șterge. Doar pentru că este criticată UE! Nu voi mai accesa saitul DCniuz. Morsa s-a detonat.
    Mă tem că nici acest blog nu va posta nimic despre MEDEL. Nu-i nimic. Tot răul spre bine!

  3. Sa vedem rezultatul final,cine respecta legea! Deja avem robotul ratacit relaxat ca exemplu perfect,primul care nu respecta legea,interpretand cum are chef si interes personal

  4. da-ne doamne mintea cea de pe urma. sa luam si noi legea de la ei asa cum e, fara instructiuni de aplicare si fara exceptii, etc…..mai salvam ceva din viitor. ma mir ca stirea trece nebagata in seama.

Leave a Reply