Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Antena 3, că una dintre “nemulţumirile” sale este faptul că Ministerul de Finanţe şi ANAF nu şi-au schimbat atitudinea faţă de contribuabili, aşa cum a promis partidul în campanie, pentru ca statul să devină un “partener” al mediului de afaceri, şi a spus că speră că Viorel Ştefan a rămas om politic, nu “prizonier al funcţionărimii”.

Liviu Dragnea a fost întrebat despre părerile sale cu privire Legea prevenţiei, care ar oferi pârghii antreprenorilor să evite sancţiunile ANAF dacă îşi plătesc dările, liderul PSD spunând că nu este nevoie de o nouă lege pentru ca Ministerul de Finanţe să facă ce a promis.

“Este una din nemulţumirile mele. M-am aşteptat ca şi ministrul de Finanţe, şi şeful ANAF, să înţeleagă că nu trebuie să aşteptăm legea prevenţiei pentru ca atitudinea ANAF să se schimbe faţă de mediul de afaceri. Le aduc aminte amândurora, sau dacă nu ştiau le spun acum, că oamenii au votat pentru ceea ce am spus în campanie. (…) Am spus că instituţiile statului trebuie să fie parteneri”, a spus Dragnea.

Şeful PSD a reafirmat că ANAF, precum şi restul instituţiilor guvernamentale, trebuie să fie partenere ale mediului de afaceri, pentru ca acesta este unul dintre principalele motoare ale dezvoltării clasei de mijloc şi de reducere a decalajelor.

“Mă refer, nu în mod exclusiv, dar în mod special, la mediul de afaceri românesc şi îi rog să ţintă cont de ce spun eu în seara aceasta”, le-a mai transmis Dragnea şefilor ANAF şi ministrului de Finanţe.

El a continuat criticile ulterior, vorbind despre procedurile de returnare ale TVA, în contextul în care statul se îndreaptă împotriva contribuabililor atunci când nu îşi plătesc dările, dar nu există repercusiuni atunci când statul nu îşi respectă obligaţiile faţă de contribuabili.

“Eu aştept săptămâna viitoare, sper că domnul ministru de Finanţe nu a devenit încă total prizonier al funcţionărimii din Ministerul de Finanţe. Sper că a rămas în continuare om politic şi va ţine cont de ceea ce am vorbit”, a spus Liviu Dragnea citat de news.ro

5 COMMENTS

  • N-ar fi mai bine ca Dragnea sa critice guvernul acolo la ei intre patru ochi ? Si sa nu mai faca pe seful si curajosul la TV ca acum o trimit pe Codruzza sa-l sperie teribil !

 1. iata doua chestii care merita citite, poate se mai trezeste si dl Dragnea din reveria mesianica :

  http://geludiaconu.com

  http://m.romanialibera.ro/opinii/comentarii/nu-cu-impozitu-i-baiu’—ci-cu-mintea-de-pe-urma—-opinie-447003

  Altfel, daca in interviul-fluviu dl Tudor ar fi avut prezenta de spirit sa il intrebe: “Darius Vilcov de care ziceti ca a lucrat la noul cod fiscal e ala care si-a ascuns 3 lingouri de aur in cavou si tablouri in pereti?” am fi beneficiat de un unic moment de umor vazind fata teleormaneanului 🙂
  La modul asta, SO Vintu ar fi cel mai indicat sa lucreze la codul fiscal. Si la noul cod penal, alaturi de JiJi Becali :-), de ce nu?

 2. ti se pare normal ca un om sa arate un cartonas galben unui membru al executiviului? chiar fie el si Dragnea? sau asta nu te deranjeaza si ti-a scapat din inertie? ca nu am vazut vreo stire cum ca “Parlamentul arata cartonasul galben executivului”. NU! era vb de un singur om…\
  sau cu PSD se poate si nu avem voie sa comentam? ;p

 3. bine bine dar : Ambasadorul Germaniei: Partenerii români să renunțe la campaniile împotriva corporaţiilor

Leave a Reply