Vicepreședintele PSD Marian Oprișan ar fi ridicat, marți, în ședința Comitetului Executiv Național al partidului, varianta organizării unui Congres de alegeri în partid în acest an, spun surse din partid, scrie stiripesurse.ro

Potrivit surselor citate, o variantă lansată în ședința CEX PSD se referă inclusiv la restructurarea Guvernului.

Scandalul a pornit de la faptul că deputatul Răzvan Cuc este în cărți pentru ministerul Transporturilor, deși acesta nu este susținut de organizația Giurgiu care l-a susținut pentru un mandat de deputat. Cuc s-ar fi transferat recent la organizația PSD Neamț ca să poată fi numit în Guvern.

Oprișan ar fi spus, în ședința CEX, că artificiul cu transferul lui Cuc este un fel de „mangleală”, mai spun sursele citate.

Înainte de ședința PSD, întrebat cum comentează faptul că Răzvan Cuc, deputat de Giurgiu, nu este susţinut de organizaţia din care face parte pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Oprişan a răspuns: “Dacă un ministru nu este susţinut de organizaţia din care provine înseamnă că este o imensă problemă”.

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat marţi că organizaţia pe care o conduce îl susţine pe senatorul Cristian Marciu pentru funcţia de ministru al Transporturilor, şi nu pe deputatul Răzvan Cuc.

Social-democraţii se reunesc marţi, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a stabili nominalizările pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan și-a exprimat, marți, în Parlament, în ședința Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, mai multe nemulțumiri despre situația din partid, el spunând că Liviu Dragnea nu trebuie să fie „stăpânul partidului”, spun surse social-democrate.

„Oprișan a atras atenția că Dragnea este președintele PSD, nu stăpânul partidului. Și a propus să se facă alegeri anul acesta pentru că expiră mandatul președintelui”, spun sursele citate.

De asemenea, Oprișan a apreciat că „i s-a făcut o mare nedreptate” Liei Olguța Vasilescu care a fost nevoită să își retragă candidatura la ministerul Dezvoltării. În ședința CEX, Olguța Vasilescu nu a reacționat.

„Dragnea nu a zis nimic”, mai spun sursele citate.

Oprișan a mai acuzat faptul că Olguța Vasilescu a fost atacată în anumite publicații și că în spate s-ar fi aflat interese politice.

7 COMMENTS

 1. Buna seara domnule Tudor

  Ce vreau sa va rog nu are legatura cu articolul de mai sus , insa e legat de PSD datorita ordonantei 14/2018 , ordonanta atat de dezbatuta in media la toate capitolele mai putin articolul 41 , care ii priveste pe militari.Desi sunt scoase din legea pensiilor militare, soldele compensatorii, prin acest articol se suspenda iar acordarea lor, si nu pe un an ci pina in 2021!Cum se poate suspenda ceva ce nu mai exista in lege?Astfel iar sunt afectati pensionarii militari carora le-au fost
  “inghetate” majorarile tot pina in 2021 de acelasi PSD.A-ti putea aborda si acest aspect in emiosiunea dumneavoastra?

 2. S-a suparat “greul” Oprisan, iar cu toate iesirile celor de la psd, evident marcati toti de sedinta furtunoasa, n-au reusit sa ne lamureasca de fel. Oprisan ca-i mangleala, altul, Dragnea sifonat si nervos dupa sedinta, a dat raspunsuri evazive, d-na Premier, imbujorata, l-a scos pe Cuc la inaintare care statea stana de piatra, etc, etc. N-am aflat nimic, in schimb am aflat c-a fost scandal cat casa-n psd. Nu stim daca d-na Primar General a fost la sedinta, ca daca mai punea si dansa paie pe foc, ieseau lupte corp la corp. La astia se aplica “intarata-i drace, ca noua ne place”.

 3. Tensiunile din Romania nu se mai sfarsesc de cand este Ciuma rosie la putere ..totul au facut praf, Nimic pentru dezvoltare, totul pentru distrugerea Romaniei! Blestemati sa fie Ciuma Rosie si sustinatorii lor!

 4. Il dai pe Cuc afara de la transporturi pentru ca e incompetent si il pui iar in functie dupa 1 an. Ce asteptari sa mai avem?

  Si ii mai faci si dosar penal lui Timmermans!!!
  Asta e de Spitalul 9 deja…

  • Asa a vrut Joiannis,pentru ca Olguta, la Transporturi, le incurca interesele,atat lui,cat si basistilor lui,capuse ramase prin “campul muncii”, la produs.

   • olguta vasilescu este calificata sa faca curat in apartamente. nimic mai mare de 2 dormitoare.

    a da, si membra fondatoare PRM.

Leave a Reply