Fostul ministrul PSD al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care a candidat pe listele social-democraţilor din Tulcea pentru un nou mandat de senator, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că partidul are o echipă de profesionişti dintre care mulţi, inclusiv el ar putea ocupa funcţia de prim-ministru, precizând însă că ‘primul care poate fi premier este preşedintele partidului, Liviu Dragnea’.

‘Un premier, zic eu, mai mult decât oricine trebuie să se iubească mai puţin pe el, să-şi iubească mai puţin prietenii, cunoscuţii decât iubeşte românul sau ţara, să-şi iubească mai mult ţara decât îşi iubeşte chiar familia. Acesta este un premier care face cinste oricărei ţări. Nu este un concurs. (…) PSD este partidul care poate da oricând nu doar unul, ci mai mulţi premieri. E recunoscut chiar şi de adversarii politici că PSD are cea mai bună echipă de profesionişti şi mulţi dintre ei pot ocupa oricând postul de premier. Primul care poate fi premier este preşedintele partidului, Liviu Dragnea’, a mai spus Teodorovici.

Teodorovici a mai spus că este preferabil ca, într-un partid, cât mai mulţi membri să-şi dorească să ocupe funcţia de premier şi să aibă calităţile necesare pentru a ocupa acest post.

‘Un om politic care nu aspiră la mai mult nu este om politic. Cine se dă după copac încercând să ascundă acest lucru face politică de tip românesc ori nu vrea să se ridice de un anumit nivel. Politica europeană se face în acest fel – intri în politică, înveţi să-ţi asumi, răspunzi pentru ce-ai făcut, minţi din ce în ce mai puţin, preferabil deloc, te uiţi în ochii omului, îi promiţi şi după aceea nu laşi nicio clipă să treacă până nu faci ce-ai promis’, a declarat Teodorovici, întrebat dacă ar accepta o eventuală propunere a conducerii PSD de a ocupa funcţia de premier.

Candidaţii PSD Tulcea la Parlamentul României le-au mulţumit, în conferinţa de presă, tulcenilor pentru suportul acordat, iar preşedintelui partidului – pentru strategia de campanie şi au susţinut că este pentru prima dată în ultimii ani când social-democraţii au fost preferaţi de electorat în toate secţiile de votare din judeţ.

‘Ţinta noastră este obţinerea unui mandat de senator şi a două mandate de deputaţi. Mai departe e doar poezie şi nu cred că este cazul’, a precizat la rândul lui preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Horia Teodorescu.

El a solicitat, totodată, demisia inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihai Stroe. ‘Vreau să cer public demisia inspectorului Stroe, care s-a implicat total în campanie, nu avea voie să facă acest lucru, care a dat peste cap sistemul de învăţământ din judeţ, apelând la cumetrii şi relaţii personale, schimbând directorii de şcoli, chiar şi pe cei care aveau performanţă. Aştept mâine (luni, n.red.) ca dl. Stroe să-şi prezinte demisia pentru tot ce a făcut rău, prost pentru învăţământ din Tulcea’, a afirmat preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.

PSD a obţinut la Senat 51,94% din voturile valabil exprimate şi la Camera Deputaţilor 49,44%, scrie Agerpres.

5 COMMENTS

 1. felicitari! iata cum partidul basisto-penelist devine din ce in ce mai mult basist pur. dupa ce interimar la conducere ajunge raluca turcan sau cam asa ceva ca am uitat cum o cheama pe fosta amanta a lui draga stolo, s-a ivit si boc care vrea sa devina seful accestui partid de nemernici. repet sper ca in curand clona asta discratioasa sa ajunga umar la umar cu pntcd ul!!!!

  • Prostilor de PSD-isti care sunteti prosti !
   Dragnea e vulnerabil are deja al doilea dosar deci daca Doamne fereste ajunge prim ministru o sa fi o trista marioneta coabitaca. E acelasi Dragnea din celebrul cuplu de comici Dragnea+Ponta coabitaci semnand ce la dadea Basau. Remember ?
   Dar poate Klaus si binomul or sa-i reduca suferinta si lui si noua si o sa-l elimine din prima cu legea de organziare a guvernului.
   Sa pierzi alegerile in numai 24 de ore e o prformanta pe care numai gainile psd o pot face.

 2. Genica, sa nu fie ca-n Caragiale : “…in orasul asta de gogomani, unde eu sunt cel dintii!”
  Mai usor cu “ciocul mic” dupa victoria zdrobitoare, ca acuma se nasc sloganele campaniei viitoare care va demoleaza…
  mai bine ginditi-va sa nu faceti greselile lui Ponta si sa faceti dracu o treaba buna la guvernare, ca situatia e gravissima si prin vecini, si prin UE iar la noi acasa e vraise totala. Puneti ministri buni, eficienti, hotariti, lasati cumetrille si furatul vreo 2-3 ani si nu numai ca veti guverna inca 10 ani, da faceti si voi ceva bun pentru tara si poate intrati si in istorie.
  Vedeti ca printre politicile pe care nu le avem e si aia numita “externe”; faceti pe dracu-n patru sa aveti intrare si argumente concrete (nu labe triste, ca la UE, cu “parteneriatul”) la Washington, ca sa mai existe Romania si la alegerile viitoare, in 2020!

 3. Adevărul e că în acest partid sunt enorm de mulţi capabili pentru a relansa ROMÂNIA ÎN CEL MAI BUN SENS CA FAPTE!
  LA TREABĂ !

Leave a Reply