Sondajul de opinie al PSD pentru alegerile prezidentiale este in plina desfasurare. Pana la finalul lunii iulie acesta trebuie finalizat. El va fi prezentat intr-un congres PSD ce va stabili, in final, numele candidatului.

Potrivit surselor PSD, desi este listat in sondaj, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu are slabe sanse de a fi nominalizat candidatul PSD-ALDE la prezidentiale.

Desi au pierdut ultimele 3 alegeri prezidentiale, cei din PSD insista sa aiba un candidat membru de partid. Fapt care va diminua sansele de castig, avand in vedere situatia dramatica din punct de vedere politic prin care trece partidul.

Aceleasi surse spun ca prin combinatia sondaj-vot la congres, candidatul PSD la prezidentiale ar putea fi Eugen Teodorovici, ministru de finante, proaspat ales presedinte executiv al partidului.

Mai sunt 4 luni pana la prezidentiale, iar candidatul PSD ar putea fi lansat oficial peste o luna. El va avea 90 de zile la dispozitie sa convinga electoratul.

Daca Teodorovici va fi candidatul, ALDE va insista probabil ca Tariceanu sa fie si el candidat la prezidentiale, dat fiind ca se afla la apogeul carierei sale politice. ALDE in schimb, prin scorurile obtinute (6% in 2016 si 4% in 2019) nu este un sprijin solid pentru candidatura lui Tariceanu, chiar daca el isi doreste candidatura si de 3 luni lucreaza la acest proiect.

Daca pe dreapta, voturile se vor imparti in primul tur intre Iohannis si candidatul USR, nici stanga nu pare pregatita pentru unitate. Teodorovici si Tariceanu ar putea rupe voturile celor care asteptau un candidat comun PSD-ALDE.

Care dintre cei 4 va intra in turul 2? Dificil de spus acum. Klaus Iohannis pare favorit. Vom vedea insa cu cine va disputa finala.

3 COMMENTS

  1. Dupa ce in trei ani au stricat tot in politica externa, au divizat romanii, au instalat o dictatura in care copiii si femeile gravide au fost gazate la reuniunile publice, ziaristii straini au fost bagati in dube, mutii amendati ca au strigat, jurnalistii batuti , economia la pamant si indatorare tripla, dumneavoastra ca jurnalist va mai doriti acesti monstri la conducerea Romaniei?

Leave a Reply