Presedintele Klaus Iohannis a semnat azi mai multe decrete importante. Unul dintre ele suna asa : “Decret privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor general de poliție Merce Terente cu Ministerul Afacerilor Interne”.

Terente e fostul sef al DGIPI (fost UM 0215) Bihor, promovat in centrala serviciului in guvernarea PDL. Mai apoi, Terente a devenit consilier de stat la Departamentul Securitatii Nationale in al doilea mandat al lui Traian Basescu. Terente era in subordinea consilierului prezidential Iulian Fota.

Un personaj extrem de controversat, chestorul Terente Merce a fost o rotita importanta a lui Basescu in toate operatiunile de securitate nationala. Printre apropiatii lui Merce erau Vasile Blaga, fost ministru de interne, bihorean ca si Terente, Virgil Ardelean zis Vulpea si Gelu Oltean, fost sef al DGIPI in regimul Basescu-Boc, azi chestor fara functie in MAI.

Schimbarea chestorului Terente Merce insemna o schimbare importanta in Departamentul Securitatii Nationale, condus azi de liberalul George Scutaru. Din echipa lui Scutaru face parte azi si liberalul Sebastian Huluban, fost secretar de stat in MApN.

Leave a Reply