Bărbatul care a ucis cu focuri de armă 39 de oameni în noaptea de anul nou, într-un club din Istanbul, a fost arestat în cartierul Esenyurt al metropolei turce, a anunțat luni noaptea cotidianul Hurriyet pe pagina sa de internet, preluată de Reuters.

Atacul a fost revendicat de organizația jihadistă Statul Islamic, ca răzbunare pentru implicarea militară a Turciei în Siria.

Televiziunea turcă de stat, citată de AFP, a oferit detalii. Presupusul atacator a fost capturat de poliție, în urma unei operațiuni la care au participat și serviciile secrete, într-un apartament din zona europeană a Istanbulului, unde se afla împreună cu fiul său, în vârstă de patru ani. Agenția de presă Anadolu adaugă că numele suspectului este Abdulgadir Masharipov, dar acesta folosea în cadrul Statului Islamic numele de cod Ebu Muhammed Horasani. Canalul de televiziune TRT susține că apartamentul unde a fost găsit teroristul aparține unui kirghiz, care ar fi fost și el arestat. Potrivit Anadolu, în cadrul operațiunii au mai fost arestate și trei femei.

4 COMMENTS

 1. Asta-i ceva nou … de obicei , echipele anti teror capturează doar cadavrul ciuruit de gloanțe 😛 Dacă-și închipuie cineva că e un bun început ,se înșală ! Un bun început va fi când vor fi capturați și prinși în zona aeroporturilor și gărilor , sinucigași cu bombă înainte să comită atacul ! Atunci aș fi impresionat

  • Auzi ma, dar tu cine dracu’ mai esti si tu de trebuie sa te impresioneze cineva “pe tine”? Ca tu in afara de ultras basist oparit spalat pe creier expirat care ai imputit tot blogul cu basismele tale ordinare, tu altceva nu esti!

   P.S. Cine dracului mai esti si tu de trebuie sa te impresioneze cineva “pe tine”? Du-te cu Basescu si vezi-ti de treaba! Mars

 2. Că practic e era informației și a supraegherii mondiale , în timp ce tastez , într-un satelit spațial se transmit imagini cu mine tastând într-un buncăr.Deci echipele speciale anti teroriste au și aparatura dar și resursele umane necesare cât să oprească un sinucigaș fără să-l împuște sau fără să comită atacul

  • Du-te ba cu basismele tale ordinare expirate, du-te si tasteaza la alta masa! Blogul asta nu e pentru basisti! Doar daca esti un basist oparit spalat pe creier n-ai cum sa-ti dai seama de asta!

   Daca ai avea putin creier ti-ai vedea de sanatate si te-ai duce si ti-ai vedea de treaba, n-ai mai sta sa stresezi oamenii aiurea cu basismele tale ordinare.

Leave a Reply