Teroristul de la Strasbourg a fost impuscat de fortele de securitate franceze in cartierul Neudorf.

Potrivit presei franceze, Cherif Chekkat, în vârstă de 29 de ani, era într-un depozit aflat lângă locuința sa în momentul în care a fost prins.

Bărbatul a fost împuşcat pe Rue du Lazaret, unde un foarte important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului.

“El a tras asupra unei echipe de poliţişti de siguranţă publică care a ripostat”, a precizat pentru AFP o sursă din poliţie.

Marţi seară, cu puţin timp înainte de ora 20.00, el a pătruns în centrul istoric al oraşului în Târgul de Crăciun şi a deschis focul în mai multe rânduri asupra trecătorilor. Aflat în posesia unei arme de foc şi a unui cuţit, el s-a angrenat apoi într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, care l-au rănit la braţ, dar după aceea a reuşit să fugă luând un taxi.

Trei persoane au murit în acest atac, cinci persoane sunt grav rănite şi opt sunt rănite uşor, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

4 COMMENTS

  1. Bine ca l-au neutralizat pe “radicalizatu’ “. Nu mai pot cu radicalizatii astia, care sunt de mai multe feluri. Astia care striga ca din gura de sarpe in piata mare “Allah Akbar” sunt extrem de periculosi, stau prost cu caputu’, insa nu se diferentiaza cu mult de ceilalti care striga cat e ziulica de mare “jos …”, “m…psd” si tot felul de alte ciume. Astia care stau prost cu “mansarda” in general sunt periculosi, asa zisi “radicalizati”, n-au incarcare.

  2. L-au prins,l-au impuscat,foarte bine,dupa parerea mea cam mult timp a durat,dar nu rezolva problema,apare alt descreierat cu acelasi scop ca sa descopere mai apoi,dupa tragedie,ca se stia de el,indivizi cu potential terorist si atitudini radicale nu de ieri sau azi,putand planui si dotandu-se cu armamentul necesar lejer,plimbandu-se ca voda in loboda prin diferite filtre!E clar ca au o problema de securitate,am mai spus-o,nu actioneaza in sensul eliminarii lor inainte de a ajunge sa numeri victimele!Se trezesc intotdeauna in fata faptului implinit,cum dracu’ ii tot ia prin surprindere cu toata vigilenta lor,mai intelegeam daca nu aveau tehnica superioara,dar cand o ai si aia isi fac de cap e buba la cap!Nu e normal sa vezi pe de-o parte lacrimi si durere si pe de alta satisfactie morbida si tu statule francez,macron nene,sa fii impotent,cu toate efectivele pe pozitii,sa tot ajungi sa depui lumanari pe caldaram!E clar,foarte clar ca sunt ineficienti!N-as putea sa traiesc intr-un mediu nesigur chiar daca asta se numeste Paris!

    • Cred ca ti-a filmul ăla cu politisti care calatoreau cu masina timpului in trecut si arestau viitori infractori. Sa fim seriosi, politia nu are puteri mesianice sa poata anticipa din fașă asemenea acțiuni. Infractorii au mereu un avantaj, ei fac primul pas.

      • Nu fii naiv,ai fi surprins cate se pot face,si nu e vorba numai de politie!Orice actiune se bazaeaza si pe anticipatie,daca esti destept,mai ales cand esti vizat de astfel de atacuri in mod constant!Astia nu sunt infractori,alta greseala de identificare,sunt teroristi fanatici cu activitati si intentii clare,existenti in baza lor de date cu poiential pericol,cum au fost toti cei de pana acum,masacrul din redactie,de la concert s.a,despre ce vorbim,inainte sa faca pasul trebuia sa le puna piedica!De ce celelalte state,Spania,Germania,Anglia,Italia au stiut si au reusit sa previna si astia nu?Daca esti luat o data prin surprindere mai va,treaca si a doua oara dar cand vezi ca esti sistematic lovit si nu-ti ramane decat sa faci curatenie inseamna orice vrei tu dar nu rezolvare!

Leave a Reply