Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc luni noapte în Kabul, Afganistan. Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a oferit marți la Antena 3 detalii amănunțite despre atentatul împotriva României:

 • Este un eveniment tragic pentru Romania. Un om si-a pierdut viata. Un om tanar nascut in 1976 si-a dat viata sa ii salveze pe ceilalti in efortul de a combate aceste atac terorist. Este incredibil ca in continuare cu eforturile Romaniei si ale NATO in Afganistan sunt in continuare aceste atacuri teroriste. S-a intamplat acum sa atace misiunea romana, dar va spun ca e la ordinea zilei.
 • A fost un atac sustinut, cu masini capcana, cu tot tacamul asa cum sunt obisnuiti teroristii talibani sa actioneze.
 • Colegul ranit e in afara pericolului
 • 12 diplomati romani au fost in total in momentul atacului.
 • Atacul a inceput aseara la ora 20.00. A durat cateva ore. A fost un asalt cu mitraliere dupa masinile capcane, a fost un tir. Dimineata au reusit sa ii evacueze, spre dimineata. Acum sunt in siguranta. Dupa ce au atacat cladirea principala au incendiat alte anexe. Locul nu mai poate fi folosit acum.
 • Colegii au fost transferati la baza NATO de acolo

  Comunicatul MAE :

  https://www.agerpres.ro/eveniment/2019/09/03/mae-un-roman-a-murit-iar-altul-a-fost-grav-ranit-in-atacul-terorist-de-la-kabul–364146


Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu – „Este un moment tragic pentru România, nu doar pentru MAE, pentru că un om tânăr, născut în 1976, și-a pierdut viața. Și-a dat viața pentru a-i salva pe ceilalți, într-un efort de a combate acest atac. Este incredibil cum în continuare, cu toate eforturile pe care România și toate țările partenere NATO le fac în Afganistan, în continuare avem aceste atacuri teroriste. E la ordinea zilei această situație. Atacul a început aseară, sigur este un atac susținut, cu mașini-capcană, cu tot tacâmul, așa cum sunt obișnuiți teoriștii talibani. Colegul nostru care e rănit e în afara oricărui pericol, este stabil. Încercăm să-l transportăm acasă. Deocamdată toți oamenii noștri sunt în siguranță, într-un campus NATO. 12 diplomați au fost în total”.

https://www.antena3.ro/externe/atac-terorist-in-afganistan-un-diplomat-roman-in-varsta-de-43-de-ani-a-fost-ucis-536190.html

Reactia ministrului apararii nationale, Gabriel Les :

https://www.antena3.ro/actualitate/ministrul-apararii-gabriel-les-despre-cazul-diplomatului-ucis-in-kabul-in-functie-de-cererile-mae-536194.html

3 COMMENTS

 1. Moarte tuturor mercenarilor din solda Imperiului Satanist Occidental! BRAVO vitejilor afgani care își apară țara împotriva invadatorilor.

Leave a Reply