Atit de penibila incercarea admiratorilor lui Traian Basescu din presa loiala si din CNSAS de a pune batista pe tambal.
Statutul de colaborator al Departamentului Securitatii Statului este mentionat negru pe alb intr-un document oficial al MApN.
Inteleg ca “albirea” venita de la CNSAS nu ia in calcul decit o anumita perioada (cea de comandant de vas) din parcursul profesional sinuos al binevoitorului in ale informatiilor antedecembriste Traian Basescu. Colaborarea lui incepe in primul an de studentie militara, potrivit MApN.
Si se pare ca se intinde, sub diferite forme, pina in Decembrie 1989.
Ce-am scris in Septembrie 2006 ramine valabil si azi. Editorialul poate fi regasit si in cartea mea – Analize si comentarii/politice, militare si de securitate – Editura Nemira, 2013.

ioniliescubasescu
Publicati registrul-jurnal

7 Septembrie 2006

In anul 2004, Ministerul Apararii Nationale raspundea cu urmatoarele precizari unei solicitari venite din partea unui judecator: “Din studiul registrului-jurnal pentru evidentierea retelei informative al Comandamentului Marinei Militare Constanta, inventariat sub nr. 39/1972, rezulta ca numitul Basescu Traian, nascut la data de 04.11.1951, a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare, avand dosarul personal nr. 3990/09.11.1973. Nu i s-a stabilit nume conspirativ. La data de 27.09.1976 s-a incetat legatura cu acesta. Dosarul personal cu numarul de mai sus a fost transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976. Fosta UM 0632 (Directia a IV-a) nu a preluat arhiva creata de Securitatea judetului Constanta. Nu a fost identificat procesul-verbal de distrugere a dosarului personal nr. 3990”.

Citind precizarile MApN, esti aproape convins ca Traian Basescu a colaborat cu Directia a IV-a Contrainformatii Militare din cadrul Departamentului Securitatii Statului.

Pe de alta parte, dupa multe ezitari si mesaje relativ contradictorii, seful statului s-a hotarat sa aiba o iesire publica pe tema colaborarii sale cu Securitatea. La Antena 3, Traian Basescu a declarat raspicat: “Nu am semnat nici un angajament cu Securitatea, nu am dat nici o informare, niciodata”. Pana la orice proba contrarie, il credem pe Traian Basescu. Daca zice omul in direct, pe postul de televiziune al adversarului sau Dan Voiculescu, ca nu a colaborat, trebuie sa luam de bune spusele sale.

Dar declaratia presedintelui si mentiunea din documentul MApN se bat cap in cap. Avem doua variante. Fie subofiterul de la arhiva MApN de la Pitesti si-a mintit superiorii, inventand un document care nu exista. Si atunci avem de-a face cu o fapta grava, ce atrage dupa sine chiar o responsabilitate penala.

Fie documentul exista si Traian Basescu a fost trecut drept informator al Directiei a IV-a fara cunostinta sa. Lucrul acesta il putea face ofiterul de contrainformatii care era responsabil cu racolarea elevilor Institutului de Marina din vremea aceea. Poate pentru ca avea norma de racolare si trebuia sa raporteze superiorilor un numar mare de informatori.

Fara o nota informativa redactata de studentul Basescu, fara un angajament scris, nu putem vorbi despre colaborarea presedintelui cu Securitatea.

Un fost ofiter de contrainformatii militare mi-a dezvaluit insa ca existau si informatori ce furnizau doar verbal informatii, in cadrul unor discutii cu ofiterul. Apoi acesta redacta un raport in urma informatiilor obtinute, mentionand sursa. Dar daca nu avem nici rapoarte ale ofiterului CI, Traian Basescu nu poate fi acuzat ca a fost informator al Securitatii.

Faimosul registru-jurnal care il mentioneaza pe Traian Basescu drept informator este un tabel, insirat pe mai multe pagini. Sunt circa 10 rubrici, unde se gasesc numele si prenumele a peste 500 de persoane. Registrul era gestionat de ofiterul directional pentru Marina Militara din cadrul Directiei a IV-a. Acest tabel are caracter de document strict-secret, ca majoritatea documentelor Directiei a IV-a, preluate de MApN din arhiva Securitatii in decembrie 1989. L-am auzit pe maestrul Ion Cristoiu intrebandu-se de ce se afla aceste documente la MApN si nu la SRI. Pentru ca echipa ce a fost numita in fruntea Armatei in decembrie 1989, in frunte cu generalul Nicolae Militaru, a dorit sa puna mana si sa distruga dovezile colaborarii lor cu sovieticii. Sunt si alte nume, foarte sonore, in acele dosare.

Dar iata ca arhiva UM 0632 – Directia de Contrainformatii Militare a Departamentului Securitatii Statului, atat de importanta pentru a lamuri aspecte esentiale din decembrie 1989, loveste si dupa 16 ani. Direct in plexul puterii de la Bucuresti, indicand ca presedintele ar fi colaborat cu “organele”.
Ca sa nu mai existe nici un fel de alta suspiciune, ar trebui ca MApN sa transmita la CNSAS acel registru-jurnal, pentru ca apoi sa fie dat publicitatii, in facsimil. Astfel se va lamuri total un aspect extrem de important din trecutul presedintelui Romaniei.

PS : Inainte sa fie dovedita ca si colaborator al DSS, Mona Musca primise vreo 5 hartii de la CNSAS ca si “necolaborator”….

69 COMMENTS

  • Este clar, am vazut aseara acel document prezentat la Antena 3….. “Statutul de colaborator al Departamentului Securitatii Statului este mentionat negru pe alb intr-un document oficial al MApN”.

   Felicitari Antenei 3 pentru prezentarea zilnica a “10 ANI DE SCLAVIE SUB TRAIAN BASESCU” !! – acum fiind si ilegitim(demis de catre 7,4 milioane de romani), un primitiv corupt si imoral, individ cu apucaturi legionare, un betiv iresponsabil in tot ceea ce a facut si face.
   “10 ani de sclavie sub Traian Basescu” este un MEMORIABIL AL DURERII al ultimului deceniu.
   Rusine celor care l-au mentinut din 2012, jignind 7,4 milioane de romani !

 1. De la castigarea alegerilor USL a guvernat spre salvarea lui Basinescu. Dizolvarea USL va reinvia efectiv mortul politic de la Cotroceni care odata resuscitat va popi cu si mult mai mult sarg ca inainte. Lozinca electorala “Dreptatea pana la capata” a USL transformandu-se in noua viata pentru escrocul national No.1 care are acum toate sansele sa ajunga din pacate si Prim Ministru dupa 2014. Cozile de topor basiste din PSD si PNL atingandu-si cu brio scopul.

 2. 1. PUBLICAREA ARHIVELOR SECURITATII, la fel ca in germania si polonia
  2. INTERZICEREA ofiterilor serviciilor secrete sub acoperire in POLITICA, JUSTITIE si MEDIA

 3. Basinescu nu ajungea capitan de nava inainte de termen si Sef Agentie Economica si de Spionaj la Anvers daca nu era omul Securitatii in perioada comunista. Si nici nu mai era numit prin semnatura Elenei Ceausescu secretar de stat la MT. Deasemenea nu ajungea ministru MT, primar la Capitala si presedinte de tara daca nu avea sustinerea aceleiasi Securitati rebotezate-n SRI dupa Dec. 89.

 4. Dumneavoastră, domnule Radu Tudor, trebuie să fiţi imparţial ca jurnalist până la proba contrarie şi vă înţeleg perfect. Pe mine însă nu mă poate opri nimeni să cred că acest individ pervers, care a vândut orice şi pe oricine, pentru a-şi atinge scopurile murdare, care nu s-a dat, nu se dă şi nu se va da niciodată în lături de la nimic, nu este altceva decât un turnător ordinar, un om de cea mai joasă speţă, de care orice om de bun-simţ din ţara asta îşi doreşte cu disperare să scape cât mai repede. Doamne, ajută-ne să nu fie prea târziu. E deja paranoic şi din ce în ce mai hotărât să distrugă tot ce se mai poate distruge.

 5. Domnul Mihai Gadea a aratat documente bomba.Asta in schimb le depaseste pe toate.Woooowwww!

 6. Din discutiile cu un rezervist am aflat (informatiile nu sunt verificate) ca pe vremea aceea, membrii de partid erau inscrisi intr-un registru special dupa ce se primea aprobarea de la organizatia pcr, fara a avea un dosar personal sau unul cu note, iar informatiile erau transmise verbal ofiterului care, la randul sau intocmea procese-verbale/rapoarte. Este neclara problema numelui, daca avea ori nu unul fictiv sau in acele acte ale ofiterului era trecut numele in clar.

 7. toti dar toti cei care au avut functi de conducere in timpul comunistilor au fost turnatori ,altfel nu avansai in grad,functi de conducere .
  am lucrat in cfr ,si pentru a merge mai departe nu ceva ….ma agatat militia trasporturi cu obiectivul de a turna pe seful meu direct,ne dorind sa fac asta mi sa desfacut contractul de munca , ori unde ma duceam nu ma angajau .alte constringeri nu am suferit .
  si firma asta politica imi spune ca a fost cheie de biserica .
  nu numai basescu se afla in situatia asta ,cum am scris mai sus toti actuali parlamentari au colaborat cu institutile statului comunist de forta altfel ii minca minele,canal,insula mare a brailei .asa ca taceti din gura.
  de ce pina acum nu au scos un cuvint despre asasini liberi care 24 ani au mincat bani tari ,pentru ca stiau ca si ei sunt patati .altfel nu imi explic tacerea .
  ce comunism a condamnat demisul daca toti asasini erau liberi,dar ilici,dar constantinescu sau armata ce a condus tara .
  dupa 89 nu am fost capitalisti ci comunisti vopsiti ,cu diferenta ca vorbeam la luna ei isi construiau sistemul .
  pnl-pc-psd erau usl acum am inteles ca devin usd fara pnl .ce faceti guvernati sau va apucat cheful sa mai inpartiti odata tara stiu totul pentru binele meu si a copilor mei .unul a renuntat la cetatenie,iar mie imi bate vintul prin buznare .

  • domnule alexandru,dumneata nu vezi padurea de copac.in primul rand la noi nu sunt partide de stanga sau de dreapta.sunt niste gasti cu denumiri politice,emanatii ale asazisei revolutii,care nu reprezinta nici pe departe interesele tarii si poporului ci a celor care i-au propulsat si ii tine acolo (a se vedea rezultatul demiterii presedintelui de catre popor).ce aveti impotriva partidelor de stanga pana la urma?daca sunteti imbogatit al tranzitiei va inteleg.dar daca sunteti salariat cred ca nu v-a placut ce a facut partidul de dreapta a lui base (taierea salariilor,cresterea tva,codul muncii,etc).prost sa fii sa nu intelegi ca au sacrificat poporul sa aiba de unde fura ei.rezultate economice zero.prosperitate doar pentru ei.dumneavoastra despre ce vorbiti?eu nu am fost si nu sunt politician.sunt doar un cetatean onest al acestei tari si incerc sa vad realitatile cat mai obiectiv.sa nu fac trimiteri si la marile performante politice pe care le-au avut partidele istorice.si atunci ca si acum urmareau doar interesele lor materiale.hai sa fim seriosi si sa lasam vrajeala politica.stiti cumva cati tarani au murit impuscati in 1907?stiti si pentru ce?voiau si ei sa traiasca,atata tot.dar sa revenim in prezent.de ce antonescu se poarta de la o vreme ca basescu in alianta DA?probabil au ceva in comun.nu poti fi dimineata la guvernare si seara in opozitie asa cum procedeaza antonescu.de ce antonescu iese in media de o buna bucata de timp cu critici la adresa guvernului si nu rezolva neintelegerile din cadrul cualitiei in sedinte comune.tara nu se conduce la televizor stimabile.si sa va mai spun ceva.am crezut in antonescu presedinte,dar m-a dezamagit cu acest comportament si cred ca nu numai pe mine.comportamentul lui a la base,sa-ti infunzi prietenii ca sa-ti fie tie bine,orgoliul excesiv,vanitatea nu sunt compatibile cu un presedinte de tara.asa ramane base in continuare.eu cred ca antonescu vrea de mult ruperea usl(deee,se considera de dreapta)si acum o face prost de tot.sunt sigur ca acum viseaza impreuna cu bbase la o alianta de “dreapta”,in care el sa fie presedinte si base prim ministru.cred ca nu este numai naiv ci si fraier.base si-a facut praf toti aliatii de pana acum si nu va face exceptie cu el.a doua la mana va pierde enorm in fata electoratului.imaginea lui va fi a unui fripturist,tradator,etc.si apoi odata vor invata si romanii sa aleaga pe cine le reprezinta interesele.cunoasteti procentajul oamenilor bogati din tara,nu?apoi mai stiti ca in timp ce oamenii saraceau in timpul guvernarii de “dreapta” boc,cei cu bani si influenta politica s-au imbogatit mai
   tare.daca vreti un exemplu este cel al lui nicolae care a primit gaze platite de nenorocitii de pensionari si salariati.cred ca stiti despre ce este vorba,nu trebuie sa detaliez.este cel mai bogat un din romania acum.pe oamenii de rand cine ii mai reprezinta acum? unde sunt sindicatele?stiti salariul pe care il primesc 80%din angajati la patroni?bataie de joc.nici intretinerea nu o pot achita din el.si atunci vorbim despre prosperitatea care o aduc partidele de dreapta?asta se intampla in alta parte nu la noi.de ce isi bat joc de oameni cu salarii de mizerie(daca nu iti convine poti sa pleci)iar ei acumuleaza bogatii cat in 100 ani la americani.masini peste masini,case peste case,amante,etc.stiti de ce domnule tarile nordice au progresat imens?pentru ca au conducatori care tin cu poporul,oamenii bogati se gandesc ca si angajatii lor trebuie sa traiasca(nu cu 150 euro pe luna),iar pe strada nu ii deosebesti pe cei bogati de cei mai putin bogati.au bunul simt si nu sfideaza pe cei mai “napastuiti de soarta”.traiesc in aceleasi case,folosesc aceleasi masini,etc.pentru acest lucru la noi cei saraci care nu mai pot trai se rascoala si dau foc celor bogati.pentru ca metita.in rest tot ce spuneti dumneavoastra este vrajeala ieftina de politruc.daca aveti argumente va rog sa ma combateti.

 8. Este posibil ca Basescu sa nu minta, cand afirma ca nu a fost colaborator al Securitatii, in ipoteza cea mai plauzibila ca de fapt a fost ofiter acoperit, probabil preluat de DIE. Nu ar fi nimic rau in asta, este o practica a tuturor serviciilor de informatii din lume de a folosi ofiteri acoperiti. Problema este de ce se pretinde antisecurist. Componentele de spionaj si contraspionaj, in conditii normale, nu are nimic de a face cu politia politica. Cine a urmarit procesul si declaratiile col. Filip Teodorescu, fostul adj. al Directiei de Contraspionaj intelege totul.

 9. Este clar ca sistemul fesenist al anilor 90 revine in forta (cu sprijinul nemijlocit al …tuturor deontologilor din toata presa si din toate televiziunile ..cu mici exceptii ale unor jurnalisti de la ANTENA3).
  Acum mai au un singur obstacol,de eliminat, pe ANTONESCU/JOHANNIS si PNL-ul(singurul partid ISTORIC si NATIONAL care inca nu s-a reusit a fi eliminat de comunistii-securistii “second hand” ai lui ceausescu).
  Mai este un singur pas si dupa eliminarea PNL-ului/ANTONESCU poate vom avea din nou un partid STAT( cu presedinte,guvern ,servicii,justitie..de aceiasi coloratura”de stanga” de interese proprii ,un partid al baronilor, rudelor/inruditilor/nasilor/finilor uniti in cuget si simtiri, spre telul lor suprem…putere/avere/bani/vaca kobe /mosii ).
  Asa ca in tara unde NOSTALGIA pentru vremurile trecute,este la moda, mi-asi dori(ca sa stim o treaba …vorba lui Badea ..si sa se aleaga praful din aceasta tara) ca dnul ILIESCU(FSN-PSD) sa ajunga din nou …presedinte, iar Basescu (FSN-PDL) sa devina …premier, pentru ca impreuna(visul PARTIDULUI STAT a dlui basescu si a dnului SARBU,din 2009, sa duca la definitizarea…reformarii si modernizarii statului inceputa de Boc , iar consileri la presedentie sa fie …,dnul Boc , dna UDREA,EBA,FUNERIU…cat si unii cu nasul in suflet din PSD(care l-au repus la COTROCENI pe basescu ,in toamna 2012, cu tot votul la REFERENDUM a 7,4 milioane de romani).
  Cine nu vede miscarea actuala(ce se intampla acum …amenintari,santaje pe ..fata) este …platit sa n-o vada,este orb ,este interesat de bani/avere fara munca,are contracte oneroase cu statul,face parte din propaganda platita pesedisto=basista ,este manelizat la caput , o specie de oameni care traiesc bine din HAOS/VRAJBA/URA…,oameni care se tem ca daca ANTONESCU ar ajunge la putere vor trebui sa dea socoteala pentru toate jafurile si distrugerile pe care le-au facut in cei 24 ani.

  • domnule gheorghe,dumneata nu vezi padurea de copac.in primul rand la noi nu sunt partide de stanga sau de dreapta.sunt niste gasti cu denumiri politice,emanatii ale asazisei revolutii,care nu reprezinta nici pe departe interesele tarii si poporului ci a celor care i-au propulsat si ii tine acolo (a se vedea rezultatul demiterii presedintelui de catre popor).ce aveti impotriva partidelor de stanga pana la urma?daca sunteti imbogatit al tranzitiei va inteleg.dar daca sunteti salariat cred ca nu v-a placut ce a facut partidul de dreapta a lui base (taierea salariilor,cresterea tva,codul muncii,etc).prost sa fii sa nu intelegi ca au sacrificat poporul sa aiba de unde fura ei.rezultate economice zero.prosperitate doar pentru ei.dumneavoastra despre ce vorbiti?eu nu am fost si nu sunt politician.sunt doar un cetatean onest al acestei tari si incerc sa vad realitatile cat mai obiectiv.sa nu fac trimiteri si la marile performante politice pe care le-au avut partidele istorice.si atunci ca si acum urmareau doar interesele lor materiale.hai sa fim seriosi si sa lasam vrajeala politica.stiti cumva cati tarani au murit impuscati in 1907?stiti si pentru ce?voiau si ei sa traiasca,atata tot.dar sa revenim in prezent.de ce antonescu se poarta de la o vreme ca basescu in alianta DA?probabil au ceva in comun.nu poti fi dimineata la guvernare si seara in opozitie asa cum procedeaza antonescu.de ce antonescu iese in media de o buna bucata de timp cu critici la adresa guvernului si nu rezolva neintelegerile din cadrul cualitiei in sedinte comune.tara nu se conduce la televizor stimabile.si sa va mai spun ceva.am crezut in antonescu presedinte,dar m-a dezamagit cu acest comportament si cred ca nu numai pe mine.comportamentul lui a la base,sa-ti infunzi prietenii ca sa-ti fie tie bine,orgoliul excesiv,vanitatea nu sunt compatibile cu un presedinte de tara.asa ramane base in continuare.eu cred ca antonescu vrea de mult ruperea usl(deee,se considera de dreapta)si acum o face prost de tot.sunt sigur ca acum viseaza impreuna cu bbase la o alianta de “dreapta”,in care el sa fie presedinte si base prim ministru.cred ca nu este numai naiv ci si fraier.base si-a facut praf toti aliatii de pana acum si nu va face exceptie cu el.a doua la mana va pierde enorm in fata electoratului.imaginea lui va fi a unui fripturist,tradator,etc.si apoi odata vor invata si romanii sa aleaga pe cine le reprezinta interesele.cunoasteti procentajul oamenilor bogati din tara,nu?apoi mai stiti ca in timp ce oamenii saraceau in timpul guvernarii de “dreapta” boc,cei cu bani si influenta politica s-au imbogatit mai
   tare.daca vreti un exemplu este cel al lui nicolae care a primit gaze platite de nenorocitii de pensionari si salariati.cred ca stiti despre ce este vorba,nu trebuie sa detaliez.este cel mai bogat un din romania acum.pe oamenii de rand cine ii mai reprezinta acum? unde sunt sindicatele?stiti salariul pe care il primesc 80%din angajati la patroni?bataie de joc.nici intretinerea nu o pot achita din el.si atunci vorbim despre prosperitatea care o aduc partidele de dreapta?asta se intampla in alta parte nu la noi.de ce isi bat joc de oameni cu salarii de mizerie(daca nu iti convine poti sa pleci)iar ei acumuleaza bogatii cat in 100 ani la americani.masini peste masini,case peste case,amante,etc.stiti de ce domnule tarile nordice au progresat imens?pentru ca au conducatori care tin cu poporul,oamenii bogati se gandesc ca si angajatii lor trebuie sa traiasca(nu cu 150 euro pe luna),iar pe strada nu ii deosebesti pe cei bogati de cei mai putin bogati.au bunul simt si nu sfideaza pe cei mai “napastuiti de soarta”.traiesc in aceleasi case,folosesc aceleasi masini,etc.pentru acest lucru la noi cei saraci care nu mai pot trai se rascoala si dau foc celor bogati.pentru ca metita.in rest tot ce spuneti dumneavoastra este vrajeala ieftina de politruc.daca aveti argumente va rog sa ma combateti.

 10. “Este un registru tip repertoar, in care sint inregistrate in ordine alfabetica peste 600 de persoane, dintre acestea 454 erau surse, 88 rezidenti si 91 gazde. Printre acestia, pe pagina rezervata literei B, la numarul 19, figureaza Traian Basescu, atunci ofiter II Portul Constanta; era sursa si il avea ca ofiter de legatura pe locotenentul major Mihai Avramides. Mihai Avramides a aceptat sa poarte o discutie cu reporterii nostri despre informatorul Traian Basescu.”

  http://stareanatiunii.com/trecutul-securist-al-presedintelui-traian-basescu.html

 11. o copie a microfilmului trebuie sa fie la prof virgil cu care a fuzionat prin absortie si probabil e prin elvetia la o banca sigura!sau bereVOIESTI???, nu faci parte din system, nu esti santajabil, nu colaborezi=out!de ce tace dl prof??

 12. Este bine ca scoateti in evidenta actiunile colaboratorui BASESCU dar… este rau ca nu spuneti nimic de fesenistii,comunistii,securisti care populeaza spectrul politic (fsn,pdl,psd,unpr si altii) si s-au perpetuat la putere incat in 24 de ani din cei 100.000 detinuti politici,deportati,luptatori anticomunisti din munti …NICIUNUL n-a primit o lauda,o medalie,o distinctie ,o stea de general… in schimb in acelasi timp tot ei(sistemul ) … a decorat,a dat stele (prin dnul presedinte basescu la ..trei TORTIONARI.. tortionari ai celor o suta de mii din care mai supravetuiesc acum doar 3000).
  Oare cum pot unii ,chiar de la ANTENE,sa critice actiunea de NEGLIJARE a detinutilor si …in acelasi timp sa laude persoanele exponente, de varf ,ale acestei actiuni de bataie de …joc si…. in acelasi tmp sa critice pe liberali care s-au dovedit ca a mai incercat sa faca cate ceva in favoarea …detinutilor politici.NOAPTEA MINTII…
  .
  .

  • “sa critice pe liberali”?! au incercat? si au reusit? i-am laudat pt asta cind au facut putinul acela. dinu zamfirescu si andrei muraru au fost de nenumarate ori in emisiunile noastre sa-i laudam cu initiativele lor. daca-l noi criticam acum prostia pnl de a rupe usl, dvs amestecati lucrurile si omiteti multe emisiuni facute la A3 cu cei din pnl interesati de a demasca niste crime ale comunismului. zau daca va inteleg

   • Vrea pnl sa rupa usl / SXi nu vrea psd? Ha,ha , ha Au muncit sa aiba (psdistii desigur ) majoritatea in parlament , au creat un usd toxic , Dragnea le arata usa , etc, etc Si chiar ar trebui sa-l cred pe Ponta cand altii ii fac treburile murdare ? Asa ei ii pastreaza imaginea pentru naivi .Ai zice ca psd-ul a devenit alba ca zapada a lui Lazaroiu .
    Daca au acceptat liberalii sa stea la masa cu Oprea , de ce n-au rupt usl, daca rup usl ,e tradare nationala . Chiar ne luati de prosti ?
    !n legatura cu detinutii politici , e bine ca A3 a pornit campania , cineva trebuie s-o faca , dar chiar nu- e ciudat sa sustii psd , adica pe urmasii celor care au asigurat continuitatea comunismului ambalat in institutii democratice si a securitatii ? Asteptati acum de la psd sa le faca dreptate . E perfect !Sa fie fericit tot poporul psdist , comunismul nu pare sa-si ia talpasita .
    Ok , am riscat un raspuns veninos ( de parca m-ar interesa ) Si repet , e greu sa ne-mbroboditi , indiferent pe cine sustineti.Nu astept raspuns , un dialog irecociliabil , va sa

    • De ce e trădare națională dacă se rupe USL? Eu nu pot să înțeleg? De ce o iau toți în tragic??? Murim, sau ce pățim? Să fie candidați destui ca să avem de unde alege.

     • @onofrei natalia. Va spun eu in ce consta tradarea. Consta in ceea ce am inteles noi ca vine in portofoliul liberalior, si anume (ca exemplu) : economia, finantele si transporturile. Acum, realitatea ne arata ca: -avem doua ministere ale finantelor: unul de cheltuieli, unul de venituri. Adica pnl-ul colecteaza, psd-ul zice unde bagam banii
      -avem un minister al economiei care tinde spre 0. vezi cati angajati/buget are ministerul economiei, cum e cu ministerul energiei si ce mai e si la ministerul imm-urilor.
      -iar cu privire la autostrazi, nu decide minsterul transp., ci cel al marilor proiecte (psd- sova)
      + ca mai aveam si candidat sigur la presidentie. si supozitia asta s-a dus dracu
      acum, mai dispare si raportul de forte in ceea ce priveste vicepremierii.
      pe scurt, cam asta e tradarea

     • dar naivitatea pnl nu te-a scarbit? si faptul ca , dupa toate aparentele, s-a ajuns la partidul-one man show nu iti pune semne de intrebare?

     • USL și-a făcut treaba, guvernul băsescu a fost dat jos. De aici, polemica sănătoasă nu va omorî pe nimeni. Pericolul de a instaura un nou TB vine taman de la domnul Antonescu. Pluralism, polemică, opoziție, toate sunt sănătoase și normale, atunci când au intenții onorabile.

 13. Pagina aceasta de blog se deschide din ce in ce mai dificil.
  Este de notorietate ca el a fost informator. Acum 10 ani, revista Romania Mare a prezentat si numele colegilor de facultate pe care ii turna. Oricum, se spune ca tatal lui biologic ar fi fost un ofiter evreu care lucra in Min. Apararii de atunci. S-ar si explica cum a intrat un incompetent ca el, la o facultate atat de grea? S-a vazut si ulterior, ca el nu se putea numi ofiter de marina, nivelul lui era de marinar cu 4 clase.
  Iar CNSAS este o institutie neserioasa, actioneaza politic, ca o vendetta. Daca va mai amintiti, ca un exemplu minor, un caz prezentat chiar de Antena 3, acum 2 ani, cred ca era vorba despre judecatoarea CCR Aspazia care se judecase cu CNSAS, ea negand ca a fost vorba despre colaborarea ei cu Securitatea si intr-un interviu, Mircea Dinescu spunea ca pana la urma, le-a fost mila de ea ca era in varsta si venise la ei si plansese ca nu mai ia pensie mare si atunci, au renuntat la proces si i-au dat o hartie contarara, ca nu a fost colaboratoare. Procesul ajunsese in recurs si fusese initiat de o asociatie parca, in care era Danilet si Macovei, sau cam asa ceva. Oricum care mai este credibilitatea CNSAS, daca te iertau la sentiment? Poate asa a obtinut si Basescu dosarul lui, pe care l-a ars, a plans putin pe la CNSAS. Acum, lasand gluma la o parte, se mai spune si ca Miron Mitrea, ar avea o copie a acestui dosar. Explicabil nu, de ce nu este si el putin pe la puscarie?

 14. Basescu nu e Mona Musca,asa ca el este spalat de catre CNSAS.Sunt de acord cu d-nul Bogdan Teodorescu.Basescu-favoritul Cabinetului 2…

 15. O poveste frumoasa si rotunda! Una e sa stii, sa fii convins, sa nu ai dubii, alta sa vezi cerfeticatu’! Actele vorbeste!

 16. Io zic ca ar trebui cumva clarificata problema si formulate intrebarile relevante:
  – a facut Basescu politie politica; CNSAS-ul zice ca nu!
  – a fost Base ofiter / colaborator / informator al Securitatii? T zici ca da.

  E posibil sa aveti amandoi dreptate!

 17. I auzi la Dreagna ca vrea fara PNL,desi noi romanii am votat jos basescu si am votat USL,deci si cu PNL.UTC si USD,sunt aceeasi mafie!
  Au plecat batranii si tinerii socialisti sociopati au venit la guvernare 25 de ani!Nu i mai satura Dumnezeu pe ei si pe Basescu?Asta au vrut dintotdeauna

 18. Suntem in pragul unei crize politice fara precedent care precede o criza economica fara precedent.
  Dumneavoastra cu problemele dumneavoastra iar noi cu ale noastre.

 19. Dle RADU TUDOR dvs care nu sunteti asa de tanar (ca multi altii dintre prompteristii/prompteristele postului…care o ard cu sloganuri/intrebari de ..doi bani…PNL,dar PNL,dar PNL,dar PNL de parca PSD nu mai pot spune deloc sau le este interzis sa o spuna).. CA SA NU STITI ca dupa revolutie puterea in ROMANIA a fost preluata de esalonul doi al comunisto-securistilor si… se numea CONSILIUL NATIONAL AL FRONTULUI SALVARII NATIONALE,o putere care avea structuri in toate judetele si in toate intreprinderile din ROMANIA.Apoi acest CNFSN(cu structuri de stat in teritoriu) s-a transformat BRUSC in PARTID adica in FSN(de unde provin multi dintre actualii ..ca dnii basescu,sarbu si multi altii de …”stanga” sau de “dreapta”) cu tot protestul dlui COPOSU(un detinut politic cu zeci de ani de inchisoare si cel mai MARE om/PATRIOT POSTDECEMBRIST) si al partidelor istorice reinfiintate cu ..greu.Partea proasta a fost ca in toate intreprinderile (care ulterior s-au transformat intrun ..morman de fiare vechi) directorii/conducatorii erau membrii FSN (directori ce s-au imbogatit in timp ce intreprinderile au falimentat una dupa alta cu exceptia UZINEI DACIA PITESTI unde dnul STROE,un roman get beget, n-a fost un fesenist”veritabil” si care iubindu-si intreprinderea si salariatii a luptat ,alaturi de francezii de la RENAULT,pentru ca aceasta UZINA sa nu fi transformata intrun morman de fier …vechi).Daca ii cautati ACUM pe acei directori de intreprinderi fesenisti ii veti gasi astazi ca membrii ai PSD/PDL/UNPR…si f multi dintre ei ca politicieni,parlamentari,sefi de consilii judetene,primari,conducatori de institutii,oamenii de afaceri(numiti de carton ..in anii 90)….oameni care regreta ENORM ca pe scena politica mai este un singur PARTID NATIONAL(care tine la NATIUNE si la UNITATEA/INTEGRITATEA/SUVERANITATEA ROMANIEI) si care incearca sa se opuna loa continuarea jafului in ROMANIA).
  Si atunci este LOGIC de ce acest SISTEM il ..ataca la baioneta pe ANTONESCU.Regretabil ca la acest sistem s-a alaturat si unii dintre jurnalistii tineri care nici macar nu se obosesc sa afle ..ISTORIA REALA a ROMANIEI( numai istoria iti arata unde ai ..gresit si deasemeni iti arata ce trebuie sa faci pe …viitor!!!).
  Asa ca dvs ca un “veteran” al acestor copii ar trebui sa le mai spuneti cate ceva din istoria indepartata si RECENTA a ROMANIEI pentru ai aduce cu picioarele pe …pamant(unii chiar inteligenti s-au transformat astazi in ..trompete incat isi vine ..sa folosesti telecomanda si sa tragi un ..pui de somn).

  Si atunci cum sa va asteptati ca acestia sa-l iubeasca pe ANTONESCU/JOHANNIS care nu pot decat sa le stice planurile lor de …imbogatire/jefuire.

 20. cnsas omenii lui informatorul basescz cu dosarul 399o/o9.11. 73. incearca sa ne minta,securistul asta nea condamnat cu executare 1o. de fome ,mizerie,genocid ,el cu fosta securitate face jocul la puscarie totii carel critica arata hotiile lui cu udra,kövesi,opris -tinicheaua de maidanez securist inputit ,coldea,sri-securistii reciclati,dna,csm,curtea lui suprema stanciu gestapoul dela auswiz,criminalii ccr ,csm,b 1 tv,presa lui,miscarea securista -basinosa etc,vedem dracula cum minte ,un excoc ordinar basescu,chiorul plin de banii,conturi,averii,case ,vile nea indatorat la f m i.pe generatii,undes bani banditule securist in conturile familiei tale si gasca vostra ,nu va temeti de legea divina ????? veti plati aici sau pe lumea de apoi iadul va asteapta,ati jurat stranb cu diavolu tatal vostru.

 21. Era si imposibil sa lucreze la nivel înalt fara o oarecare colaborare, sa fim serioși.
  Daca tot ai deschis cutia pandorei, as fi interesat sa-ti aud părerea despre colaborarea mogulului, ce ne poti împărtăși in acest sens?

 22. dl tudor tocmai am aflat ca antonescu a parasit tara inca de ieri si se afla alaturi de sotia sa la parlamentul european sarbatorind ziua ei de nastere de pe 16 februarie???!!! omul acesta e zdravan la cap? mai vrea sa fie presedintele tarii din partea usl? dupa atitudinea de forta de luni cand liberalii au zis nu celorlalti din coalitie a plecat ca un nesimtit din tara si a lasat totul vraiste pana cand o vrea muschiuletul lui sa se intoarca? magarul asta uita in nesimtirea lui ca noi am votat usl-ul nu ca sa-si impuna el oamenii pe unde vrea ci sa lupte cu baselu! dar gurita sa tace suspect de cateva luni atunci cand fostul lui adversar spune numai tampenii unele extrem de grave. l-ati mai auzit pe narcisistul asta criticandu-l pe baselu? nu pentru ca de ceva vreme nu mai prezinta o mare imporatanta pentru liberali. acum pe primul oc e sa-i critice pe ceilalti din usl, sa ia decizii prin ministrii liberali in guvern iar seara sa iasa antonecu pe la televiziuni sa ne spuna vai ce prost conduce ponta guvernul din care culmea nesimtirii fac parte si liberali!!! acest individ s-a tampit sau de fapt puterea pe care conform protocolului nu trebuia sa o detina( cea de sef al senatului) a devenit prea mare pentru creierasul lui obosit! pnl-istii prin cei doi sefi, antonescu si acest johannis scos din palarie ca un mare om politic, un om care pune ordine in guvern, un om care-l face praf pe ponta, nu fac decat sa ne arate ca incerca o lovitura de forta, sa ne arate ca defapt ei detin puterea in coalitie si pot sa-si impuna tot ce vor! unde esti antonescule? cat timp iti mai bati joc de noi? cat de nesimtit poti sa fii? poate ca folosesc niste cuvinte mai dure dar nu am votat usl-ul ( deci inclusiv pe antonescu) ca acest individ sa dispara cu zilele din tara( si anul trecut a disparut zile intregi din tara fara sa ne explice pe unde umbla atunci cand prezenta lui era necesara alaturi de ceilalti din coalitie). de ce l-am mai votat pe antonescu in decembrie? nu ca sa lupte pana la sfarsit cu basescu si regimul lui? pe ce motiv nu mai e important pentru antonescu sa mai lupte acum cu baselu? pentru ca au devenit cumva aliati? altfel nu se justifica atitudinea reprobabila a acestui individ in care multi romani si-au pus o mare speranta! sa-ti fie rusine antonescule! nu meriti nici macar un amarat de vot la prezidentiale!

  • În lumina noilor evenimente, gândul meu ia altă direcție: USL tebuie să se rupă urgent! Caracterul dezgolit acum al domnului Antonescu ar trebui să ne îngrijoreze, deci, n-ar trebui să-i mai împingem în brațe funcția de președinte! A umblat cu cioara vopsită până acum și nici nu vreau să știu dacă face jocul lui TB, el n-ar fi trebuit să facă decât jocul nostru, al electoratului. Mai avem nevoie de dovezi că s-a șters cu noi la fund?

   Ce mai trebuie să facă, să se lămurească toată lumea asupra caracterului său, ce rămâne sub umbrela vechii Constituții, cea care este atât de răsucită și interpretată și …(era să mă exprim ce a mai pățit)de TB? Este prudent să punem din nou atâta putere în mâinele unul om, care ne dovedește clar ca lumina zilei, instabilitate emoțională, iresponsabilitate politică, lipsă de respect pentru individ, fie că acesta se numește Daniel Constantin, Victor Ponta, ori că e vorba de „gloate”?

   Domnule dragă, sunt întru totul de acord asupra descrierii pe care ați făcut-o, dar astăzi am convingerea că nu mai trebuie să vină de nicăieri spre noi, să nu se grăbească, în opinia mea, nu mai avem nevoie de dumnealui. Mai mult, trebuie să scăpăm de el în timp util, cât nu e prea târziu.

 23. Pentru toți cei preocupați de acest subiect, recomand un articol semnat de Gabriel Andreescu in revista Obsevator Cultural nr.452 13-19 februarie 2014. Intregește perfect comentariul dlui Radu Tudor. Articolul se intitulează,, Pentru dialogul dintre CNSAS și opinia publică.,, In rest totul duce către vechea reclamă la unicul detergent comunist și care suna cam așa…..CHIAR SI IMPARATUL NERO SE SPALA LA C…R CU DERO !

 24. Dle TUDOR daca dvs imi puteti sa-mi spuneti ca PNL greseste cand isi inlocuieste 2 ministri(din care unul VICEPREMIER) cu alti 2 ministri din care unul VICEPREMIER(deci o identitate similara cu exceptia ca vice premierul este de la interne si nu de la finante…o bucatarie decisa de liberali fiindca lor le apartine …numirea) ,eu si multi altii nu va impartasim pareare.
  Apoi sa vii tu PSD si sa spui ca daca acest VICEPREMIER este JOHANNIS (si nu acela…fost la sanatate) atunci tu PSD trebuie sa vii sa ceri un in plus un post de vicepremier pentru PC( deci un om in plus decat structura anterioara a guvernului ..ca si numar) inseamna ca ATUNCI trebuie ca toti PSD-istii sa recunosca cinstit,IN DIRECT LA ANTENA 3, ca ….JOHANNIS valoreaza cat doi (un PSD-ist +un PC-ist).
  As dori deasemeni ca pentru echilibru (si nu pentru partizanat politic) ca si dvs sa ADMITETI CA MAI EXISTA si cealalta varianta varianta(sunt 2 parti) posibila( care dupa mine si multi altii este mult mai plauzibila) si ANUME ca :PSD vrea sa rupa USL.
  PSD-istii au avut in cap numai aceasta varianta si s-au demascat atunci cand dupa ce PONTA s-a vazut premier,si PSD-istii si-au atins scopul , in decembrie 2012 ..cand PONTA a spus ca este bine ca si UDMR sa fie cooptat la guvernare.

  • vicepremierul PNL este pt finante. pt interne, liberalii au acceptat sa fie oprea. prin semnatura. ministru de interne si vicepremier pe finante este o batjocura

   • Vax argument . In legatuira cu ” pnl vrea sa rupa usl ” si psd , nu , wow, foaaaarte convingator . O sa reusiti sa-i imbroboditi pe cei deja imbroboditi si n-au nevoie de stimulente .Si desigur , asteptati ca cei ce au perpetuat comunismul si securitatea sa le faca dreptate detinutilor . Poate cu o suta , doua ?
    Nu astept raspunsul pe care il banuiesc , fiti fericiti cu psd !

    • Nici eu nu cred că PNL vra s-o rupă, cred că Antonescu vrea să le pună tuturor călcâiul în gât, și în transa lui de narcisism să ne arate cât de tare este el. Este exact ca un jucător la păcănele care nu mai judecă după ce a jucat o noapte întreagă și dimineață, cu ultimii gologani și creerii încețoșați, mizează pe totul sau nimic. Fără să se gândească ce va fi când va ajunge acasă la nevastă și copii (adică la popor), fără un chior în buzunar și fără o explicație decentă. Aceasta este o metaforă. Totuși, dl. Antonescu folosește des cuvântul „miză”, expresia „mize mari”…

 25. Scuze, dar articolul ”Nu cred in povestea “Antonescu love Basescu” dă Error 404 – Page Not Found !

 26. PS Deci deontologia ar trebui sa ne spuna ca atunci cand doi soti divorteaza sa plecam(sa enuntam macar ) de la toate variantele posibile : din cauza unui sot sau celuilalt sau din vina la amandoi.
  Deci si USL se poate rupe din vina :PNL sau din vina PSD sau din vina la amandoua partidele.
  Si mai este un argument imbatabil si anume ca romanii au votat USL-ul in anumita structura si componenta :ACD(pnl+pc) pe de o parte si PSD alta parte.Asa intreb cu ce drept PSD a SCHIMBAT STRUCTURA USL-ului care de 2 zile nu mai este STRUCTURA INITIALA ci acum avem : PNL pe de o parte ,iar pe ce de alta parte PSD care si-a adaugat PC si UNPR(neexistent initial) si astfel s-a TRANSFORMAT IN USD (deci au schimbat structura votata de romani) si a facut aceasta numai in scop de ..PUTERE/CIOLANIADA si deasemeni in scopul de ai deruta pe romani sa creda ca USL este USD.

 27. Da aveti dreptate .Dar ministru de interne si VICEPREMIER pe INTERNE pentru JOHANNIS nu este batjocura ci ar fi un lucru ..EXCEPTIONAL(nu s-ar mai fura IN VIITOR alegerile, cum se intampla de 24 ani ,nici de catre PDL, nici de catre PSD).

 28. Pe cine cauta astia sa prosteasca?!Cat s-a luptat Ticu Dumitrescu sa-i demaste si a luptat cu clica,care s-a aciuit pe la cnsas,cu toata albirea astora adevarul tot iese la iveala!basescu a fost ofiter securist cu galoane si greutate,colaboratorii erau trepadusii,micimanii de la munca de jos,unii o faceau din convingere si altii fiind “convinsi”,pe cand basescu o facea din convingere,de unde si dorinta asta de a securiza peste tot,sa stie tot si sa aiba la mana pe toti,doar se stie ca avem 7 servicii secrete,unicati in lume,pana si Obama e depasit,toate avand acelasi scop,urmarire,intimidare,ascultare,santaj!Cu ajutorul serviciilor s-a dat tot jaful asta si si-au facut averile,udrea,videanu cu tot clanu’!In domnia basescu a inflorit securitatea,cu atatia securisti in functiile cheie din toate domeniile de activitate,cum sa nu-si acopere urmele dar la fel ca si la musca va fi si el rejectat!Pasii de urmat dupa revolutie,si o stie orice om care a trait acele timpuri,au fost matrasirea arhivelor,curatarea trecutului si ocuparea functiilor cheie in stat,avand toate uneltele la indemana s-au intins si dezvoltat si si-au mai dat,pe langa averile nesimtite,fiind nulitati de-a dreptul,succesuri,stele,merite deosebite si alte lucruri la care au avut liber acces,bineinteles cu acceptul lui el commandante suprem,tatucul lor…basescu e-n toate,in cele ce sunt,si-n cele ce maine vor “rade” la soare…adaptat dupa o poezie comunista!Ce sa mai,este un securist si un comunist cu state vechi!

 29. S-au unit cele doua propagande (basista+fesenisto-pesediste ) si ordinea de zi PE UNITATE este una singura :Alungarea lui ANTONESCU (care este vazut ca dusmanul hotilor/coruptilor/tradatorilor ..in dorinta lor de jefuire a ROMANIEI) chiar cu riscul ruperii USL (vom avea in vitor surogatul USD) si cine va face acest lucru? cine va lua locul USL: acest nou USD.

 30. Despre problema colaborării: despre ce vorbim? De ce ne întrebăm? Oare tot ce face de 10 ani încoace, ce miros are? Ce iz și cum arată? Din nou, cred că subiectul este închis. Știți cum e, când stai cu un dușman al tău în față, un om care ți-a făcut rău, nu ai dovezi, dar te uiți în ochii lui și știți amândoi: tu știi cine-i, el știe cine-i, și amândoi știți ce știe fiecare. Poate să spună orice în public, dar știe că tu știi. Ghiciți ghicitoarea mea: cine stă față în față cu noi?

 31. Cine oare sanatos la cap se mai intreaba daca Traian Basescu a fost collaborator cu SECURITATEA????
  El nu a colaborat ca a facut parte din SECURITATE, dovezi stau cele 2 mandate si persoanele si institutiile de langa el !!!
  VERDICT: BASESCU TRAIAN A COLABORAT si a fost SECURIST !

 32. Hopa, se pare ca am fost cenzurat. Am zis ca Antonescu e primul presedinte PNL care a adus stanga la putere. Ia sa vedem acum. Poate apare.

 33. ce colaborator turnator securist imputit ofiter de doi bani un betiv care statea in abator un cartier famat de langa port unde 2din 3 erau turnatoriai securitatii

 34. Dle Radu Tudor, nu va inteleg. Pe cei care arunca cu zoaie in dvs. nu-i banati, dar pe mine m-ati banat pentru ca am constatat doar evidenta si anume: Basescu si Voiculescu au fost colegi de… securitate, tovarasi de alianta, apoi s-au certat si au inceput sa se lupte, fiecare cu armele din dotare. Ma rog, daca am spus-o ceva mai “vioi” decat aici, am sperat ca aveti simtul umorului si ochi “democratici”. Eh, m-am inselat, nu-i bai! Sa va aduc aminte de cuvintele lui Ratiu care definesc cel mai plastic ideea de democratie? “Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”. Pe urma, va tot laudati cu audientele. Stiti, noi suntem “audienta” si… putem sa ne-o retragem. Ceea ce eu si prietenii mei am si facut de doua zile. Va lasam cu audienta usedista, fosta pesedista, fosta fesenista, fosta comunisto-securista. Apreciez faptul ca sunteti primul care renunta la gogorita aceea cu “Antonescu love Basescu”, dar din pacate gogorita a pornit chiar de la dl Voiculescu dupa care a urmat replica “jignitoare” a dlui Antonescu si interzicerea lui la A3.

   • Au fost tovarasi in alianta DA si au lucrat amandoi la securitate, ce-i drept in sectii diferite. Nu acuz, pentru ca este posibil sa fi facut si lucruri bune pentru tara. Iar dl Antonescu are prea multa coloana vertebrala si onestitate pentru a putea fi banuit de o farama de basism. L-am cunoscut personal, nu la fel de mult ca dvs. ce-i drept, dar intr-o perioada ff grea din viata dumnealui. In sfarsit, opinii diferite, intuitii diferite, poate si informatii diferite. Voi continua “boicotul” meu pentru A3 pana cand il voi revedea pe dl.Antonescu la “Punctul de intalnire”. Dvs.m-ati banat pe FB, eu va banez pe A3. Cu acelasi respect pt.dvs ca si pentru mine insumi!

     • Alianta de guvernare impreuna cu DA. Nu fac parte din categoria EBA, n-am nici buzele, nici agramatismele care ii zboara printre acele imense buze. Constat cu tristete ca dvs. cei de la A3 v-ati molipsit cu dispretul basistilor pentru “acei oameni” ca mine. Reprogramati-va neuronii, va rog!

 35. Stirea de ieri m-a CONSTIPAT EMOTIONAL, dar mi-am luat o piatra de pe inima! Presedintele nostru chiar daca are tot timpul o atitudine conflictuala, nu a colaborat cu Securitatea! Sa-mi fie clar! Degeaba am citit cartea istoricului Marius Oprea, din coperta-n coperta, in care erau prezentate documente clare de colaborare, Securitatea nu a reusit sa-l “dezvirgineze” pe “bravul om prietenos”(am citat din capodopera dansului).E greu sa pun in cuvinte ce simte obraznicia din mine! Bravo DOM’ PRESEDINTE! Parca traiesc o noua viata intr-o gena impardonabila, cea a primatelor, de’acum soclurat( nu stiu daca exista cuvantul, dar vreau sa aiba legatura cu soclul), incat sa nu mai cobor niciodata.

 36. Eu cred ca dosarul de securitate al domnului Basescu e de negasit pentru simplul motiv ca omul a avansat in grad-in securitate- prin urmare fiind activ,nu este dat pe teava.Asa se explica si admiratia lui pentru serviciile de securitate,dar si a serviciilor pentru el.
  CNSAS este penibil caci nimeni din cei care au trait pe vremea aceea in Romanianu crede ca dl.Basescu lucra unde lucra fara sa toarne,ca a ajuns sa lucreze acolo de capabil ce era,cand el in scoala era praf.Niciun om intreg la minte si cu creierul la locul lui nu crede asa ceva.Nu puteai ajunge pe un asemenea post decat in varianta in care colaborai cu securitatea,dadeai note si turnai.Faptul ca dosarul zice-se a fost distrus(ceea ce nu cred) inseamna ca el continea ceva grav,altfel de ce ar fi fost distrus,atata timp cat el nu continea nimic.Cine s-ar fi chinuit sa distruga un dosar ce nu continea nimic?
  Va dati seama cat de tampiti ne cred?

 37. http://stareanatiunii.com/antonescu-spre-inainte.html

  ANTONESCU, SPRE ÎNAINTE…

  Va fi având Antonescu păcatele lui în politică dar ceea ce analiştii, în marea lor majoritate consacraţi pe obiect, îi reproşează în aceste zile ţin de minţile lor mult prea înfierbântate şi răcite brusc de zăpada „surprinzătoare” a lunii februarie.
  Îi spun unii că se îmbăţoşează nepermis, făcând trimitere la condiţia umană. Că din ce cauză domnişorul nu mai este frecventabil sau dacă s-ar fi contrat vreodată înăuntrul USL-lui de ce nu a ieşit public să spună la populaţie cam cum e treaba pe acolo. Asta în timp ce vitejii cu majoritatea gata altoită stau cu mâna pe clanţă, poftindu-i pe colegii şi totodată co-semnatarii contractului semnat cu românii în 2012, pe culoarele fără preşuri ale opoziţiei. Sigur că PSD-ul de-acuma nu mai seamănă cu intoleranţii şi atotştiutorii lui Iliescu dar nu trebuie să pierdem din vedere că ei sunt tot între aceleaşi coperţi. Cosmetizaţi dar la fel de înfumuraţi şi aliniaţi ceea ce le conferă o notă de superficialitate în ceea ce privesc relaţiile cu partenerii politici. Dacă pe vremea lui Iliescu şi Năstase nu putem spune că au adus vreun plus remarcabil, cei care i-au urmat au dat dovadă de puţin mai multă pricepere a fenomenului politic şi s-au vopsit suficient de frumos ca să atragă un partid istoric, gata ieşit şi el dintr-o fierbere internă punând de-o construcţie pe „termen lung”. Dacă s-ar măsura cu adevărat intenţia de vot politic în România, toate partidele ar trebui să se desfiinţeze întrucât procentul însumat nu cred că ar trece de 20%. Votându-se ciclic negativ, nu trebuie să-şi bată capul nimeni cu privire la mesaj. Oricum sunt puţini dintre aceia care mai şi ţin minte ce fel de program şi cum este el structurat întru aplicarea lui. Antonescu nu este nici naiv şi desigur nici prost. Scriam mai anul trecut despre combinaţia păstrării lui Băsescu pe funcţie doar cu scopul îndepărtării lente a liberalului de Cotroceni. O altă experienţă de tip Emil Constantinescu nu este convenabilă securiştilor reformaţi iar aparenţele unor lupte între Băsescu şi Ponta seamănă cu mârâielile a doi căţei închişi în cuşti separate. A fost şi este nevoie de o continuitate „controlata” iar de Antonescu se pot lipsi de-acuma. Greşeala lui, ca şi a lui Emil Constantinescu poate fi aceea de a accepta intrarea la guvernare după primul act mizerabil făcut de Ponta în decembrie 2012. Acolo s-a sfârşit USL-ul. De fapt sunt convins că şi preşedintele liberal şi-a dat seama atunci că a fost folosit, episodul cu UDMR-ul din aceeaşi lună venind să confirme această ipoteză. Strategia, după actul de coabitare, a fost cea a unui plan B încropit din mers cu alternativa unei acţiuni guvernamentale liberale care să scoată în evidenţă sectoarele arondate prin protocol. Greşită şi ea pentru că nimeni nu ia în calcul vreo performanţă de acest gen. Contează doar integrarea în comandă sub sabia şantajului. Căci până la urmă acesta este vectorul prin care se face politică la vârf în România. Ai dosar sau ai file-audio, eşti acceptat pentru că pe cap îţi este ataşat cârligul pentru aţă. N-ai astfel de trash-uri, poţi avea în schimb toată pregătirea şi morala din lume că accesul este denied.
  Ce fel de om ar trebui să fii să accepţi cu capul plecat, probabil şi la sugestia colegilor, (care mulţi dintre ei sunt din acelaşi aluat) mai bine de un an trădările partenerului cu care ai plecat la drum? Cum ar fi ca într-o firmă cu doi asociaţi şi cu o mie de angajaţi unul să facă doar prostii în interesul unei alte firme iar celălalt să accepte doar pentru a nu lăsa fără mijloace de subzistenţă câteva mii de oameni? Toate trebuie să aibă un sfârşit. Şi cel de facto al USL-lui se pare că este foarte aproape.
  Că va avea de câştigat Băsescu sau nu, sunt de acord că la ora asta nici nu mai contează. Ce este mai important este faptul că Antonescu şi o parte dintre liberalii cu care ar trebui să iasă de-acuma vor începe să adauge. Dacă va şi ştii cum să contracareze lipsa de fermitate din vara lui 2012 până în prezent concomitent cu luarea de mână a lui Tăriceanu va avea asigurat pentru la toamnă fotoliul suprem.
  Este, după părerea mea unica şansă de a scăpa de modelul instituit de Iliescu, continuat şi perfecţionat de Băsescu. Ponta, oricum este mărunt de tot şi şi-a dat examenul cu noi demult.

  Virgil Florea
  14 februarie 2014

Leave a Reply