Consulatul general al Rusiei din orașul turc Antalya (sud) a confirmat că trei cetățeni ruși au fost arestați în Turcia, fiind suspectați de legături cu gruparea Statul Islamic (SI), a relatat miercuri agenția rusă de presă RIA, citată de Reuters si preluata de Agerpres.

Anterior, agenția turcă de presă Dogan a relatat că poliția din Turcia a reținut trei cetățeni ruși ca urmare a atentatului sinucigaș care a avut loc marți la Istanbul și care s-a soldat cu cel puțin 10 morți și 15 răniți.

În cursul unei percheziții la locuințele suspecților, poliția din Antalya a confiscat documente și CD-uri. Nu se cunoaște deocamdată când au avut loc arestările.

UPDATE ORA 9.31 Atentat la Istanbul: Poliția turcă a arestat trei cetățeni ruși bănuiți de legături cu Statul Islamic

Poliția turcă a arestat trei cetățeni ruși bănuiți de legături cu gruparea Statul Islamic, după atentatul sinucigaș cu bombă comis marți la Istanbul și soldat cu cel puțin 10 morți și 15 răniți, transmite Reuters, citând agenția de presă turcă Dogan.

În timpul unei percheziții la locuințele suspecților, poliția din orașul turc Antalya (sudul Turciei) a confiscat documente și CD-uri. Deocamdată nu se cunoaște când au avut loc arestările, care au fost deja confirmate de consulatul general al Rusiei din Antalya.

Marți, 65 de persoane suspectate de apartenență la gruparea Statul Islamic au fost arestate în orașele Ankara, Izmir, Kilis, Adana, Mersin și Sanliurfa, a anunțat agenția de presă Anadolu.

Autoritățile turce nu au precizat însă dacă arestările au legătură cu atentatul de la Istanbul.

Un atacator-kamikaze s-a aruncat în aer marți dimineață în mijlocul unui grup de turiști în cartierul Sultanahmet, în apropiere de Moscheea Albastră. Zece străini, printre care opt germani și un peruan, au fost uciși, iar alte 15 persoane au fost rănite, două aflându-se în stare gravă.

Autorul atacului a fost identificat de autoritățile turce ca fiind un cetățean sirian, născut în Arabia Saudită în 1988, membru al grupării Statul Islamic.

Mult timp acuzat de toleranță față de grupările rebele ostile regimului de la Damas, guvernul turc s-a alăturat în vara anului trecut coaliției internaționale antijihadiste conduse de SUA.

După atentatul comis în octombrie în fața gării centrale din Ankara și soldat cu 103 morți, Turcia și-a intensificat operațiunile de neutralizare a jihadiștilor aflați pe teritoriul său.

11 COMMENTS

 1. MARE ATENŢIE TOŢI CEI CU TELEFOANE MOBILE!
  DACĂ VEŢI FI SUNAT PE ACEST NUMĂR: +7809 0025 038, DE FAPT PRIMIŢI UN BIP SCURT ŞI NU AVEŢI CUM SĂ RĂSPUNDEŢI.
  – NU SUNAŢI !
  EU PRIMESC DE CEVA TIMP BIP DE PE ACEST NUMĂR NECUNOSCUT! POSIBIL SĂ APELEZI ŞI COSTUL SAU ŢEAPA SĂ FIE URIAŞĂ!
  CRED CĂ E O ŢEAPĂ CRASĂ!!! NU SUNAŢI !
  MARE ATENŢIE!

 2. cum s-ar spune.:..turcisme..
  “.Erdogan “gioca” con i jihadisti Ma il suo giornale attacca Putin
  Il quotidiano vicino al’Akp accusa Putin di avere un ruolo nell’attentato a Istanbul. Ma i servizi segreti bulgari accusano Erdogan: “Si è spinto troppo lontano giocando con le organizzazioni islamiste”
  asta scrie Il Giornale.
  Deci Erdogan se joaca cu islamistii…si da vina pe rusi..

 3. Bla bla bla, sunt operatiuni “Steag Fals”, orchestrate chiar de catre serviciile secrete ale Turciei, pentru a lua libertatile propriilor cetateni prin legi Big Brother si nu numai. Exact asa a fost si Operatiunea Gladio (orchestrata de catre NATO in tandem cu CIA si MI6), asa cum a fost si operatiunea Northwood’s, asa cum a fost si atacul Israelului asupra navei USS Liberty din 1967 si nu in ultimul rand mega-operatiunea “False Flag” de la 11 septembrie 2001, care a condus la legile Patriot Act si Comission Military Act in baza carora cetatenii SUA sunt considerati potentiali-teroristi. Nu mai tineti partea globalistilor care au creat ISIS si AL Qaeda, caci si dvs. veti ajunge sa fiti tratat precum un “terorist”, doar dupa cum veti gandi. Ati vazut ce fac socialistii/marxistii din Norvegia, asta-i “Lumea Libera si Civilizata” pe care in mod aberant o promovati.

 4. Domnule Tudor, nu faceti un talmes balmes, ca sa poata intelege fiecare ce vrea! Ce spune Consulatul Rusiei e una, ce spune agentia turca Dogan e alta! Si acum, de cind cu “prietenia” recenta ruso-turca, ce spune agentia turca trebuie privit cu o necesara reticenta.
  Ce avem noi aici? Aceeasi placa veche si cam zgiriata: rusii e de porc! Ceva noutati?
  Suspectati de legaturi sau simpatii ISIS sint multi pe lumea asta, cetateni ai multor state respectabile si democratice. Nu toti sint suspectati de participare la atentatul din Turcia, fiindca asta e altceva.
  Acuma ce-ar fi sa ne tavalim pe jos de ceea ce spune EvZ?

Leave a Reply