www.truestpryproject.ro : Coronavirusul din Wuhan care se răspândește rapid în China este probabil să devină o pandemie care înconjoară globul, potrivit celor mai mulți experți în boli infecțioase. Perspectiva este descurajantă. O pandemie – o epidemie continuă pe două sau mai multe continente – poate avea consecințe globale, în ciuda restricțiilor extraordinare de călătorie și a carantinelor impuse acum de China și de alte țări, inclusiv de Statele Unite. Oamenii de știință nu știu încă cât de letal este noul coronavirus, de aceea există incertitudine cu privire la cât de multe daune ar putea provoca o pandemie. Dar există tot mai mult consens asupra faptului că agentul patogen este transmis cu ușurință între oameni, scrie The New York Times.

https://truestoryproject.ro/coronavirusul-pe-punctul-sa-devina-pandemie/

Mai multe detalii aici :

3 COMMENTS

  1. Doamne fereste! Dar la cum au actionat idiotii nostrii din guvernarile pcr post decembriste cu gripa aviara,pesta porcina, vaca nebuna……cand au folosit apa chioara la dezinfectii si au carat ca in evul mediu bietele animale si le-au ars pe rug ca pe vrajitoare….nu ma mira sa vedem curand camioane cu morti ca la revolutie.Toata lumea este in alerta iar nebunilor le arde de alegeri si din cate coruri sa se aleaga un primar.Doamnnnnnaaa Firea ai un cartier chinezesc in parohie si muncitori la firemele de investitii imobiliare pe care le aprobi cu mare usurinta. Cand te duci sa vezi ce fac oamenii aia acolo cu doamna de la munci ca sanatatea se va duce doar sa constate decesele. Ai facut un scenariu cu ce se poate intampla asa un joc cu arafat si spitalele mobile daca exista. Mai ia o pauza din preocuparile pentru Capitala.Poate te ocupi si de Municipiul Bucuresti. Chiar nu vezi ca salariatii din subordine care imping oxigenul din pat pana la birou nu fac nimic? Baga o inviorare ceva si du-i cu trancavaiul sa vada orasul cum se impute ca nu mai poti parca o bicicleta pe langa primarie de euro 6 ale angajatilor. App Au scris Primaria Capitalei chiar la nivelul ochior. Daca stai pe scaun in autobuz sa vezi ca nu esti in Bucuresti.

  2. Originea himalayana a virusurilor din centrul Chinei e cam…ilogica…ai naibi virusi, au emigrat din calotele ghetarilor direct in centrul Chinei….nici tu la nord…nici tu Nepal…nici in India…fix in centrul Chinei !
    Sunt virusi inteligenti ?

  3. Originea virusului în cauză este animală, cine a zis de Himalaya? Dimpotrivă, acești munți reprezintă o barieră naturală care oprește răspândirea virusului în India și Nepal, datorită climatului rece de la altitudini mari, precum și a îngreunării mobilității umane. În Nepal a fost totuși o persoană infectată, dar e prea puțin pentru statistici. Totuși, conform unei teorii, din cauza încălzirii globale s-ar putea reactiva viruși latenți din gheața topită a ghețarilor. Dar ghețarii de altitudine sunt altfel decât cei arctici, elementul altitudine fiind cel care face diferența. Nu știu dacă s-a studiat comportamentul virușilor sau bacteriilor în condiții de aer rarefiat (concentrație mică de oxigen). Deci poți să urci liniștită pe Everest, nu virușii îți vor sta în cale.

Leave a Reply