Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat sambata ca Fidel Castro a fost un “dictator brutal” care “si-a oprimat propriul popor” si a apreciat ca, la moartea sa, liderul revolutionar cubanez lasa “o mostenire de executii, hotie, suferinta inimaginabila, saracie si incalcare a drepturilor fundamentale ale omului”, transmite EFE, citata de Agerpres.

 

4 COMMENTS

 1. 🙂 🙂 tocmai ăsta vorbeşte! Când mai mult de jumătate din populaţia care trăieşte în americuţa lui e în aceeaşi situaţie de sărăcie crâncenă şi cu enorm de ulţi drogaţi! Aproape tot tratamentul medicamentos e bazat pe droguri! Să nu spun mai multe care se văd zilnic live online din orice ţară unde au interese!
  La noi ce este de 26-27 ani? Nu cumva e cam aceeaşi …reformă?

 2. Lasă, nu contează, astea-s doar mici detalii nesemnificative pt presa deontoloaga, dând așa o tura pe la știri vezi ce elogii ii aduc “marelui lider”, sau unuia din “liderii” secolului trecut. Adică nici vorba de dictator, criminal, comunist. O fi fost vreun lider cu mare viziune sau ceva. Inclusiv catastrofa de președinte Hollande, deh, doar socialist fiind e si el de-acolo, din aceeași familie, a catadicsit sa laude “liderul revoluției”. Aceeași presa foarte imparțială il cataloghează pe Trump drept un fel de dictator si pericol pt democrație! Ți se face greață pur si simplu când vezi gradul de ipocrizie al mediei.

 3. Dar de ce sa ne mire aceasta atitudine de deferența fata de un fost dictator din partea socialistilor marxiști de la putere de azi împreuna cu presa controlată de ei. Tot așa de bine puteau sa deplângă si moartea lui Ceaușescu, pe care totuși il pomenesc ca fiind ultimul dictator al Europei, înseamnă ca trebuie sa ne apucam sa aducem omagii si lui Stalin când își aniversează data morții, pe Obama l-as vedea cu vreo coroana de flori sau un discurs emoționant pt publicul spălat pe creier tot mai numeros din ziua de azi, tineretul occidental. Numai Putin e mare ticălos el așa ca e prieten cu Trump, in rest Comuniștii au fost oameni revoluționari, care au avut mari lideri. Cam asta e discursul BBC, France24, iTele, etc.

 4. Ne place sau nu…
  Castro a înlăturat dictatura lui Fulgencio Batista care transformase Cuba într-un bordel pentru stăpânii de cazinouri din America.
  Castro a dat-o-n bubă CIA scăpând neatins în peste 600 de încercări de asasinat (democratice și pline de ”dă rul of lo”) și ”embarasându-i” în Golful Porcilor (pentru cine știe istorie).
  Castro a vorbit deschis la ONU împotriva apartheidului din Africa de Sud pe vremea când națiunile ”civilizate” sprijineau deschis regimul de la Pretoria.
  Catro a sprijinit cu trupe mișcările de emancipare anti-colonială din Africa (Angola, Namibia, Zimbabwe, etc.).
  Castro a făcut din Cuba cel mai mare exportator din lume de medici și medicină către țările lumii a treia. Vezi ultima criză de Ebola din Africa unde medicii cubanezi s-au aflat în prima linie.
  .
  În fine, Castro a avut de ales între demnitatea cubanezilor și prostituția în masă pentru un hamburgher și o coca-cola.
  Să-l asemuiești cu Ceaușescu (cum fac niște domni mai sus) în condițiile în care Castro le-a dat drumul celor ce au vrut să o șteargă iar Ceașcă te împușca la graniță – e o ”mică” exagerare.
  Castro a fost un patriot, așa cum îl vede întreaga Americă de Sud. A ajuns ”comunist de conjunctură”…
  .
  România are ASTĂZI mai mulți cetățeni fugiți din țară de foame și de abuzuri în străinătate decât are Cuba. Și în cifre absolute și procentual.
  Asta înseamnă că Johannis, Constantinescu, Iliescu și Băsescu au fost dictatori comuniști?!
  Ok, bine… Poate Băsescu.

Leave a Reply