Donald Trump continuă să fie principalul factor destabilizator al scenei americane si sa transmită mesaje dure, în contextul în care pierde preşedinţia SUA, pretinzând fals că este victima fraudării alegerilor în masă şi îndemnîndu-i pe susţinătorii săi şi pe artizanii teoriilor conspiraţiei care s-au adunat la Washington să-i promoveze convingerile, scrie The Guardian. Donald Trump incurajeaza derapajele sociale, confruntarile de strada, instiga la nerespectarea rezultatului clar al alegerilor si este gata sa destabilizeze intreaga America pentru interesul sau personal.

Trump a ieşit în maşină de la Casa Albă pentru a aplauda şi lăuda sutele de suporteri care s-au aliniat de-a lungul străzii. Aceştia au ridicat pumnii în aer, au făcut fotografii cu telefoanele şi au afişat pancarte pe care scria “Cel mai bun preşedinte din totdeauna” şi “Opriţi furtul!” dar şi steaguri cu mesajele: “Trump 2020: Păstrează America măreaţă!”, “Toţi în trenul Trump!” şi “Trump 2020: Pro viaţă, pro Dumnezeu, pro arme”.

A fost amenajat un stand ca la un miting al lui Trump. Mulţi au strigat: “SUA! SUA!”, “Îl vrem pe Trump!” şi “Încă patru ani!”.

Teorii ale conspiraţiei despre frauda electorală au fost răspândite atât de preşedinte şi de apropiaţii săi, cât şi de susţinătorii lui Trump, pe diverse grupuri de pe reţelele sociale sau pe unele pagini de internet . Conspiraţia „Dominion” este larg răspândită în mediile în care activează susţinătorii lui Donald Trump. Pe grupurile QAnon, adepţii teoriei vorbesc despre planul Ocultei Mondiale de a-l îndepărta pe Trump, trimisul lui Dumnezeu în lupta cu „Cabala666”.

De cele mai multe ori, conspiraţiile sunt completate cu elemente mistice care să îi ofere lui Trump o aură de salvator. O altă conspiraţie răspândită de adepţi este cea prin care Donald Trump ar fi însemnat, în secret, buletinele de vot, pentru a-i prinde pe democraţi într-o capcană. Administraţia sa ar fi implementat un „filigran electronic”, vizibil doar cu raze inflaroşii, pe buletinele de vot trimise la domiciliile alegătorilor.

Câteva ore mai târziu, în capitala americană demonstranţii pro-Trump s-au confruntat în stradă cu manifestanţi anti-Trump, videoclipuri publicate pe reţelele de socializare arată lupte, proiectile. Poliţia a arestat cel puţin 20 de oameni, acuzaţi de agresiune şi deţinere de arme, potrivit oficialilor. O înjunghiere a fost raportată, doi poliţişti au fost răniţi şi mai multe arme de foc au fost  reţinute de Poliţie.

Trump încă nu a recunoscut că a pierdut alegerile din 3 noiembrie în faţa lui Joe Biden, în ciuda unui număr mare de electori care i-au asigurat lui Biden victoria.

În toată ţara, Biden are în plus mai mult de 5 milioane de voturi.

Preşedintele a refuzat să coopereze pentru transferarea puterii lui Biden, care va ajunge la Casa Albă pe 20 ianuarie, sau să-l informeze pe succesorul său pe teme de securitate naţională.

Trump continua sâmbătă să susţină că alegerile au fost fraudate şi că de fapt el a câştigat. Asta după ce, vineri, oficialii federali au afirmat că alegerile au fost “cele mai sigure” din istoria SUA, neexistând dovezi că votul a fost compromis sau influenţat, scrie news.ro.

Tribunale dintre trei state unde campania lui Trump a contestat rezultatele alegerilor prezidenţiale, Arizona, Michigan şi Pennsylvania, au respins aceste contestaţii, vineri, apropiind victoria formală a lui Biden.

5 COMMENTS

 1. Off-topic:

  D-le Tudor,

  Raman siderat de ce se discuta la televizor!

  D-le, adevarata problema in ce priveste cazul de la Piatra-Neamt e de ce nu au fost salvati arsii din incendiu, d-le, si daca nu erau in stare sa-i salveze de ce nu i-au trimis in strainatate? Ce dreac, d-le, chiar nu am invatat nimic dupa cazul Colectiv? Auxi ce discutam noi, ca cica cine-i vinovatul!! Pai la Colectiv s-a discutat vreodata ca vinovati erau cei de la firma cu efecte pirotehnice care au incendiat clubul si au dus la omorul “colectiv” care a avut loc in acel bombardament de club? A discutat vreodata cineva despre cine au fost incendiatorii, respectiv aia care au pus efectele pirotehnice ghidate inspre stalpul cu burete antifonic inflamabil?

  Ce dreac, d-le, chiar am innebunit? In lov sa discutam de ce nu au salvat medicii arsii din spital si daca nu erau in stare de ce nu i-au trimis in strainatate si ce politician trebuie sa-si dea demisia si ce mdic si primar trebuie bagati in puscarie noi stam de vrajeli din astea ordinare de doi lei si cinci’spe bani, ca cica cinr este vinovat ca a luat foc spitalul si ca au murit arsi niste oameni?

  Concluzia: In tara noastra chiar nu s-a invatat nimic dupa cazul Colectiv!! SOKANT!

 2. Off-topic:

  Inca ceva care.m-a socat, desi find in Romania am invatat sa ma obisnuiesc cu astfel de harneala, gen!

  In legatura cu sondajul eronat de la alegerile locale al marelui nostru sociolog in viata, Pielleanu Marius, am rams socat sa vad ce explicatie s-a gasit de catre marele sociolog, explicatie sustinuta sub puterea gradelor si de jurnalisti, era sa zic de plutonierii mediatici acoperiti!

  Ecplicatia conform careia Pielleanu a gresit sondajul cu vreo 8 procente a fost ca, d-le, alegatorii ar fi facut o mare conspiratie si s-ar fi inteles intre ei sa declare toti eronat ce au votat dupa ce au iesit de la cabinele de vot si au fost interogati pentru sondaj. Adica votantii care au partivipat la sondaj s-ar fi inteles intre ei cumv, nu se stie cum, si foarte multi dintre ei au declarat ca ar fi votat altceva decat au votat!! This is incredible!

  Va dati seama ce gogosi ni se servesc si cat de mare e gradina lui Dumnezeu in Romania? Multi ii sare gardu’… (este supt 50).

  Reapekt

 3. I-a furat sondaju’ lu’ Pielleanu, ca l-a pacalit alrgatorii! Asta-i cea mai tare! Fortza stellara! Max.

 4. Ministerul Adevarului, CNN:

  British-Iranian CNN host Christiane Amanpour went on her show last week to say that the Trump administration is engaged in policies that are similar to the Nazis’ acts during Kristallnacht.

  “This week 82 years ago, Kristallnacht happened. It was the Nazis’ warning shot across the bow of our human civilization that led to genocide against a whole identity, and in that tower of burning books, it led to an attack on fact, knowledge, history, and truth. After four years of a modern-day assault on those same values by Donald Trump, the Biden-Harris team pledges a return to norms, including the truth.”

  Asa e, cum sa nu fi de acord? Doar s-a spus la CNN!
  Trump da foc la carti si omoara evrei, sparge magazine, ataca stiinta, istoria si adevarul…

  Acuma, daca Trump e Hitler, sa banuim ca Biden e Stalin? Si Harris o fi o Ana Pauker? O, minunata veste, ce bine!

  Sa trecem (si) acest “adevar CNN” sub tacere, ca avem si alte adevaruri sa va spune, seara, la televizor. De la Davos, va transmite jurnalistul Antena 3 ….

Leave a Reply