Niciun american nu a fost rãnit de atacurile cu rachete aeriene efectuate de Iran asupra unor baze militare care adãpostesc trupe americane în Irak, a declarat presedintele american Donald Trump miercuri, într-o declaratie la Casa Albã.

‘Niciun american nu a fost rãnit în atacul de asearã al regimului iranian./…/ Marile noastre forte americane sunt pregãtite pentru orice. Iranul pare sã se retragã”, a spus Trump.

“Statele Unite vor impune “imediat” noi sancþiuni împotriva Iranului cât timp acesta nu-ºi va schimba comportamentul.

SUA vor impune “imediat” noi sancţiuni împotriva Iranului până când “îşi va schimba comportamentul” şi că va cere NATO să se implice “mult mai mult” în Orientul Mijlociu, relatează agenţiile internaţionale de presă.

“Drept răspuns la agresiunea iraniană, SUA vor impune imediat sancţiuni economice adiţionale împotriva regimului iranian”, a mai spus Trump.

Cu acelaşi prilej, el a făcut apel la europeni să iasă din acordul nuclear încheiat cu Iranul în 2015 şi a cerut NATO să se implice “mult mai mult” în Orientul Mijlociu.


 

PS : NATO este prezent in Orientul Mijlociu cu o misiune de pregatire a armatei irakiene. NATO are un parteneriat special cu Iordania. NATO conduce operatiunile de pace si lupta antiterorista in Afganistan. NATO are de multi ani lansata initiativa Dialogului Mediteranean, in care mai multe tari arabe si din Nordul Africii sunt partenere.
NATO face deja destule eforturi in lumea islamica, marcata de foarte multe provocari majore, istorice. Sa vedem daca se poate face in plus ceva. Si cum va fi declinata cererea presedintelui SUA

 

Leave a Reply