Michael Flynn, fost consilier pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump, nu a trecut în formularul de declarație financiară pe februarie plățile primite de la o rețea de televiziune din Rusia și de la o altă firmă rusească, arată documente date publicității sâmbătă de Casa Albă.

Declarația financiară semnată de Flynn pe 31 martie include angajamente pentru conferințe către organizații rusești, printre care televiziunea RT TV, finanțată de Kremlin, și linia aeriană Volga-Dniepr, precizează Reuters. Discursurile plătite respective nu figurează în formularul semnat electronic de fostul consilier pe 11 februarie, prezentat tot sâmbătă de administrația prezidențială.

Formularul completat nu indică sumele primite, dar mențiunile privind plățile respective sunt făcute în secțiunea “surse de compensație în valoare de peste 5000 de dolari pe parcursul unui an”.

Neconcordanțele ar putea agrava problemele juridice ale lui Michael Flynn, apreciază Reuters. Generalul în retragere a fost nevoit să demisioneze din funcția de consilier pentru securitate după numai 24 de ore de la numire, deoarece nu recunoscuse că a discutat cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, despre sancțiunile impuse Moscovei și îl indusese în eroare pe vicepreședintele Mike Pence, înainte de începerea mandatului prezidențial al lui Donald Trump.

În prezent, Flynn este inclus în ancheta mai largă privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite, din 2016. El a cerut Congresului să îi garanteze imunitatea în schimbul mărturiilor pe care este chemat să le depună în fața comisiilor de specialitate ale Senatului și Camerei Reprezentanților, scrie Agerpres.


Fostul Director Central Intelligence Agency, James Woolsey, a declarat pentru CNN vinerea trecută că fostul consilier de Securitate Națională al lui Trump, Michael Flynn, s-a întâlnit cu reprezentanții guvernului turc la începutul lunii septembrie în 2016 pentru a discuta despre posibilele metode de a-l răpi pe domnul Gulen și a-l trimite înapoi Turcia, scrie Zaman.

Conform dosarului, semnat de Flynn însuși, Flynn Intel Group a primit plăți în valoare de 530.000 de $ de la o companie cu sediul în Olanda deținută de cetățeni turci care a fost înregistrată ca fiind agent străin la Departamentul de Justiție, recunoscând că de activitatea sa ar putea fi în beneficiul guvernul turc, în conformitate cu documentele de înregistrare ca agenție străină, depuse la departament.

PS : In ultimii 2 ani, de cand Turcia s-a departat de Europa si s-a apropiat de Rusia, mai multi politicieni din diferite tari sunt monitorizati atent pentru privilegii obtinute pe filiera rusa, via Turcia. Acestia primesc bani pentru promovarea unor curente anti-europene, pseudo-nationaliste, populiste, ce fac parte din ampla propaganda eurasianista coordonata de Moscova. 

11 COMMENTS

  1. Cei de pe malul Potomacului sunt intr-un razboi dur. Nici aia nu pot digera rezultatul unor alegeri libere (oare ?). Acum nu pot crede ca tot cabinerul Trump este unul tradator cu adanci legaturi “nefiresti” pentru o mare putere. Parca am mai vazut un film asemanator si pe aici pe malurile betonate ale Dambovitei bucurestene cu tot felul de acuzatii mai mult sau mai putin adevarate.

  2. sunt unii care tot spera si spera si spera. nu stiu nici ei ce dar spera ca poate poate o veni hillary . s-ar parea ca jocul alademocratic numit alegeri il invoca doar atunci cand le convine. pana atunci cand se va dovedi ca rusii l-au “ales” pe trump ar fi bine sa mai vada #ICYMI: Watch @POTUS’ Weekly Address http://45.wh.gov/UUXMXh sau sa se distreze la stiri de genul https://www.dcnews.ro/trump-ales-regele-pacalelilor-de-1-aprilie-la-new-york_538077.html dar mai ales la postarea facuta de mae rusesc de 1 aprilie http://www.sport.ro/stiri/gluma-de-1-aprilie-a-kremlinului-cum-si-a-batut-mae-rus-joc-de-americani-1.html. daca citim stiri de genul https://www.dcnews.ro/directorul-general-ford-mark-fields-salariu-de-18-8-milioane-de-euro_537994.html ne intrebam cand a fost publicata stirea daca nu cumva e vreo farsa.

Leave a Reply