Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat marți oficial că directorul general al concernului petrolier ExxonMobil, Rex Tillerson, este nominalizarea sa pentru funcția de secretar de stat în viitoarea administrație de la Washington, transmit agentiile internationale preluate de Agerpres.
”Tenacitatea sa, ampla sa experiență și înțelegerea profundă a geopoliticii îl fac (pe Rex Tillerson, n.r.) o alegere excelentă pentru funcția de secretar de stat. El va promova stabilitatea regională și se va concentra pe interesele esențiale de securitate națională ale Statelor Unite”, a menționat Donald Trump într-o declarație dată publicității de echipa sa de tranziție.
La conducerea gigantului petrolier ExxonMobil, Rex Tillerson (64 de ani) a coordonat operațiuni în mai mult de 50 de țări.
În 2011, ExxonMobil a semnat un acord cu Rosneft, cea mai mare companie petrolieră de stat din Rusia, pentru explorare comună de petrol și producție. De atunci, cele două companii au încheiat zece acorduri joint-venture pentru proiecte în Rusia. Tillerson și-a construit legături strânse cu Igor Sechin, directorul executiv al companiei petroliere Rosneft, care este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.
🙂 chiar ceredeţi că nu sunt pe aceeaşi mână?
vad ca nu se intelege ca pentru orice capitalist respectabil banul conteaza si nu mijlocul prin care il face. teoria aia tampita cu morala se aplica numai la prosti gen aia din tari de sclavi cum este romania. are vreun analist de asta deontolog curajul sa ne spune, pe cifre exacte, ce s-a intamplat cu economia tarilor din ue si sua dupa instituirea fortata de americani a sanctiunilor aplicate rusiei? au curajul sa ne spuna deontologii astia cum au putut sa fie atat de prosti astia din ue sa se lase fraieriti de americani? ne spun “deontologii”astia care stau cu anti putinul in gura de dimineata pana seara cum ii pacalestc rusi pe idiotii care au instituit sanctiunile? ne spun ei cate contracte de zeci de miliarde de euro a facut putin cu alte tari lasandu-i pe fraierii din ue cu ochii in soare? nuami ieri si azi au incheiat contracte cu japonezii si iranienii de vreo 20 mld! o fi bine sau o fi rau pentru ue? dupa cum se vede, sefii marilor companii occidentale, fie ei americani, englezi francezi germani etc nu mai pot ei de sanctiunile decise, fiecare cauta prin diverse mijloace sa aduca avantaje companiilor pe care le reprezinta. inchistarea asta in anti rusismul pagubos nu aduce lucruri bune ce sa mai spun ca unii una declara si ii acuza pe altii ca sunt pro rusi in schimb isi fac studiile chiar la rusi acasa vezi cazul actualeli sefe basisto-peneliste raluca turcan. la o adica o sa mai public niste nuem de “deontol.ogi” cu trecut mai nou sau mai vechi legat de rusi si care acum ne tot scriu articole pline de pupincurisme la adresa americanilor.
Daca iese banul de ce sa nu faca afaceri cu rusii? Norocul celor din NATO cu noi, ca ne dam la rusi pe unde putem.
Da ce ziceți de ”varianta” CIA, domnule Tudor?… Aia conform căreia rușii (cei răi și bărboși și puturoși care, vai mama lor, n-au tehnologie și care mănâncă oameni) ”AU INFLUENȚAT PROCESUL ELECTORAL” din State în favoarea lui Trump??!!!
Io credeam că DOAR securiștii români sunt imbecili.
Sunt două variante:
1. E cum zic ei – atunci CIA tre să meargă acasă, de mână cu NSA și cu alte ”structuri” responsabile de securitatea națională a Statelor Unite
2. NU E cum zic ei – atunci CIA tre să meargă acasă pentru că prin astfel de afirmații aberante aduc atingere gravisimă securității Statelor Unite.
.
Înțeleg că baciul Trump lucră cu aprindere la un proiect de reformă a serviciilor. Mi-a spus Putin.