Mass-media sunt “partidul de opoziție” și “ar trebui să tacă”, a afirmat în New York Times consilierul în strategie al președintelui american Donald Trump, Steve Bannon, citat de AFP si Agerpres.

“Vreau să mă citați acum. Mass-media de aici sunt partidul de opoziție. Ele nu înțeleg țara asta. Nu înțeleg de ce Donald Trump este președintele Statelor Unite”, a declarat Steve Bannon, fost director general al campaniei electorale a omului de afaceri, devenit strateg-șef, într-un interviu telefonic realizat miercuri seară.

“Mass-media ar trebui să se simtă jenată și umilită, ar trebui să tacă și să asculte un moment”, a adăugat Steve Bannon care, înainte de a se alătura echipei de campanie a lui Donald Trump, a fost patronul site-ului de extremă dreapta Breitbart News.

“Marile media nu au concediat sau demis nicio persoană care a urmărit campania noastră”, a continuat el. “Uitați-vă pe conturile de Twitter ale acestor indivizi: sunt militanți puri ai campaniei Clinton”, a adăugat Steve Bannon.

“Din cauza asta nu aveți putere. Ați fost umiliți”, a spus el în prestigiosul cotidian american care este frecvent ținta criticilor lui Donald Trump.

Afirmațiile lui Brannon, care rar acordă un interviu, au fost publicate într-un moment de puternice tensiuni între presă și noul președinte de la preluarea mandatului său, în urmă cu o săptămână.

Cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite a afirmat sâmbătă la sediul CIA că este în “război” împotriva presei și că jurnaliștii fac parte dintre “ființele omenești cele mai necinstite de pe pământ”.

Sprijin popular în cursul învestirii, fraudă electorală, mass-media au contestat una după alta afirmațiile administrației Donald Trump, taxându-le drept minciuni, fără ca aceasta să cedeze, cu riscul de a se îndepărta de fapte.

Luni, Donald Trump a dat asigurări unor congresmeni că între trei și cinci milioane de persoane fără acte de identitate au votat ilegal în timpul alegerilor.

Mass-media au subliniat că nu există nicio dovadă de fraudă de o asemenea amploare. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a afirmat însă marți că președintele nu și-a schimbat părerea. Fără să furnizeze niciun element concret.

17 COMMENTS

 1. Băsescu PONTA și Ghiță așteptați la Comisia SRI … 1. L-au găsit pe Ghiță ? 2. Ponta și Băsescu vor coabita din nou la această comisie .La final vor avea afirmații asemănătoare cei doi 😉

 2. Dar nu ati comentat cererile actualului dictator din Romania care zicea ca trimite el o cerere la CE ca nu mai avem nevoie de MCV. Asta ar insemna o cere de iesire din UE, cum isi permite cineva sa ne urmareasca si sa ne traseze sarcini?
  Alta remarca a nebunului spune ca referendumurile sunt o practica dictatoriala. Nu stiti se referea la referendumurile de suspendare ale lui Basescu din 2007 si 2012?

  • intrebare: daca tot timpul esti impotriva a tot ce se scrie pe acest site si clar a orientarii celor care citesc acest site, de ce tot iti pierzi timpul (banuiesc ca macar pt tine, pretios) scriind ca sa… ce? vrei sa faci misionarism, sa aduci lumina brutelor ce sunte noi, iti place sa te bage lumea in seama chiar si injurandu-te, iti place sa creezi antagonisme pt dorul de a fi in centrul atentiei? serios acum, am observat ca toate domentariile tale sunt ANTI.
   nu ai senzatia ca-ti pierzi din timp? ai asa mult timp liber? majoritatea celor care scriu undeva scriu pt ca vibreaza cu niste idei, nu doar sa scrie anti ceva tot timpul…
   just curious…

 3. Rămânând la subiect: Trump e, printre altele, o fosta vedeta de reality show, o specie de televiziune care promovează realitati trucate menite sa alimenteze voyeurismul publicului (american si nu numai, ca văz ca se întinde de ceva vreme). Razboiul lui cu presa de informație a început demult si continua la aceiași parametri: Trump dezvolta teoria “faptelor alternative”(alternative facts), ziaristii profesioniști rămân pe poziția “faptele sunt fapte” si celebrul amendament cu libertatea de expresie tine totul in check/menține balanța.Problema e ca presa de informație s-a ținut masiv de partea adversarilor lui Trump, democrații, nu atat pentru ca i-ar considera oameni raționali, serioși, incapabili de minciuna -i-au taxat crunt oridecateori i-au prins pe Clintoni si camarila cu vreo nefăcută-cat pentru faptul ca Trump susține, pe față, “dreptul” celui bogat si puternic de a minți, adică de a “produce” Realități care n-au nici o legătura cu realitatea, cu riscul de a anula sensul însuși al libertății de expresie. Pe scurt, Trump relativizeaza nu numai adevarul, dar si minciuna, si asta scutura din temelii fundamentele SUA, recte, constituția americană, egala cu Biblia pentru cetățeanul de rând. INTR-un fel, e interesant ce se întâmplă, fiindcă presa de informație va trebui sa-si examineze propria deviere de la imparțialitate si sa găsească alte cai de a combate minciuna sfruntată/faptele alternative, altele decat simplul apel la “bunul simt”, rațiune, etc. al publicului. Adică, sa lase confecționarea de eroi si sa taie din nou in carne vie ca pe vremea cand Hemingway învața sa scrie știri si doar Hollywood-ul se ocupa de vedete.

  • “promovează realitati trucate”
   te rog sa numesti una, doua astfel de realitati trucate…

   nu cumva dimensiunea minciunii, a pacalelii e atit de mare incit multi chiar nu pot (unii nici nu vor) sa creada ca au fost in asa hal pacaliti, mintiti, sau ca le e frica sa schimbe, brusc, un intreg set de credinte, tabuuri, sintagme care le-au fost inoculate ani si ani de au ajuns sincer sa creada in ele?

   la americani “cazutul de sus” e mai grav, ca la ei a fost si pe bune treaba si ei chiar cred in niste treburi, la noi de exemplu nu se mira nimeni sa vada judecatori cu mutari in plic, politicieni securisti, securisti peste tot, bani in geanta, minciuna, minciuna… ca asa e la noi de vreo 300 de ani

 4. Și la noi nu-i la fel?
  Dacă și acolo este la fel ca și la noi(și nu mă-ndoiesc deloc) Trump nu are dreptate?
  .
  Dacă te uiți la noi excluzând posturile de televiziune Antena 3, și România TV, și din presa scrisă doar Jurnalul Național, restul presei online a fost, dacă nu total băsistă, demolator pesedistă ÎN MOMENTE CHEIE(care-i cam tot aia).
  Dacă întrebi, nici dracu nu spune care presă a fost cu Ponta și PSD de-a lungul timpului. Ar fi chiar caraghioși.
  Ce mai rămâne din presă, din așa-zisa presă independentă de la no.i, după care deschizi link-ul de mai jos. Răspuns, 10-20 de ziariști independenti și nepartizani nebăsiști
  Deci:
  http://www.bitpress.ro/dezvaluiri/toti-oamenii-presedintelui-top-134-jurnalisti-basisti-1234760

  1. Dan ALEXE, Jurnalist Radio, Europa Libera
  2. Ovidiu ALBU, Jurnalist, Evenimentul Zilei
  3. Brindusa ARMANCA, Publicist, TVR Timisoara
  4. Andrei ASTEFANESEI, Jurnalist de investigatie, Adevarul
  5. Liviu AVRAM, Redactor sef adjunct, Adevarul
  6. Ramona AVRAMESCU, Jurnalist, TVR 1
  7. Camelia BADEA, Jurnalist, ziare.com
  8. Andrei BADIN, Jurnalist, B1TV
  9. Magda BARASCU, Jurnalist, Freelancer
  10. Dollores BENEZIC, Jurnalist, Freelancer
  11. Attila BIRO, Jurnalist investigatie, Gandul.info
  12. Mariana BECHIR, Publicist, cursdeguvernare.ro
  13. Claudiu BERBECE, Jurnalist, Freelancer
  14. Dan BOANTA, Jurnalist, AMRO News
  15. Adina BOCAI, Jurnalist, Ziua de Constanta
  16. Malin BOT, Jurnalist, Evenimentul Zilei
  17. Sidonia BOGDAN, Jurnalist, Romania Libera
  18. Razvan BRAILEANU, Jurnalist, Revista 22
  19. Florin BUDESCU, Editor, stareapresei.ro
  20. Virgil BURLA, Jurnalist, Evenimentul Zilei
  21. Serban BUSCU, Jurnalist, Capital
  22. Radu BUSNEAG, Jurnalist, DW
  23. Luca, CAMBESTEANU, Jurnalist, PRO TV
  24. Grigore CARTIANU, Realizator emisiune, Adevarul, Nasul TV
  25. Cristian CAMPEANU, Jurnalist, Romania Libera
  26. Razvan CHIRUTA, Jurnalist, Romania Libera
  27. Melania CINCEA, Jurnalist, Timpolis
  28. Cristi CITRE, Jurnalist, DIGI 24
  29. Laurentiu CIOCAZANU, Jurnalist, Reporter Virtual
  30. Florentina CIUVERCA, freelancer
  31. Ada CODAU, Jurnalist, Ziua de Constanta
  32. Floare COMSEA, Realizator emisiune, Romania Libera
  34. Victor COZMEI, Reporter, HotNews.ro
  35. Iulia CRETU, Jurnalist, Ziarul de Vrancea
  36. Alexandru CRISTORIAN, Jurnalist, Freelancer
  37. Tatiana DABIJA, Publicist, Freelancer
  38. Ioana ENE, Jurnalist, ziare.com
  39. Sabina FATI, Jurnalist, Romania Libera
  40. Ramona FLOREA, Jurnalist, HotNews.ro
  41. Violeta FOTACHE, Senior Editor, Evenimentul Zilei
  42. Andrei GHEORGHE, publicist
  43. Ondine GHERGUT, Senior Editor, Romania Libera
  44. Cristian GHINEA, Editor, Dilema Veche
  45. Dragos GHITULETE, Publicist, contributors.ro
  46. Armand GOSU, Redactor sef, Revista 22
  47. Cristian GROSU, Jurnalist, cursdeguvernare.ro
  48. George GURESCU, Jurnalist, TVR
  49. Alexandru HANCU, Jurnalist, Kamikaze
  50. Adrian HALPERT, Jurnalist, Reporter Virtual
  51. Toni HRITAC, Redactor sef, Ziarul de Iasi
  52. Lucian LUMEZEANU, Jurnalist, ziare.com
  53. Gheorghe ILAS, Redactor sef, realizator emisiuni, Opinia Timisoara, TV Europa Nova Timisoara
  54. Sorina IONESCU, Jurnalist, Gandul.info
  55. Simona IONESCU, Jurnalist, Evenimentul Zilei
  56. Costin IONESCU, Jurnalist, HotNews.ro
  57. Alexa IONESCU, Realizator emisiune, Nasul TV
  58. Melinda KERTESZ, Jurnalist, TRANSINDEX
  59. Andi LASLAU, Producator, Nasul TV
  60. George LACaTUS, Jurnalist, Evenimentul Zilei
  61. Anca LAZARESCU, Jurnalist, TVR
  62. Alexandru LAZESCU, Publicist, Revista 22, Ziarul de Iasi
  63. Tiberiu LOVIN, Jurnalist, Reporter Virtual
  64. Gabriela LUPU, Jurnalist, Adevarul
  65. Dominica MACRI, Editor, Revista National Geographic
  66. Octavian MANEA, Jurnalist, Revista 22
  67. Mircea MARIAN, Senior Editor, Evenimentul Zilei
  68. Viorel MARINEASA, Publicist, Timisoara
  69. Sorina MATEI, Jurnalist, Freelancer
  70. Sabina MIHAICA, Jurnalist, Freelancer, Timisoara
  71. Laurentiu MIHU, Jurnalist, Romania Libera
  72. Vlad MIXICH, Publicist, HotNews.ro
  73. Radu MORARU, Realizator emisiune, Nasul TV
  74. Lidia MOISE, Realizator emisiune, TVR
  75. Liliana NASTASE, Jurnalist, B1TV
  76. Sandrinio NEAGU, Redactor sef adjunct, Monitorul de Suceava
  77. Diana NEDELCU, Jurnalist, Radio Romania
  78. Iulia NUELEANU, Jurnalist, Curentul
  79. Andreea OFITERU, Jurnalist, Gandul.info
  80. Rodica PALADE, Publicist, Revista 22
  81. Cristian PANTAZI, Redactor-sef, HotNews.ro
  82. Claudiu PADUREAN, Jurnalist, CLUJ Today
  83. Cristian PATRASCONIU, Publicist, Freelancer
  84. Claudia PARVOIU, Jurnalist, HotNews.ro
  85. Cristina PANZARIU, Producator, Nasul TV
  86. Roland Catalin PENA, Jurnalist, Freelancer
  87. Gabriel PECHEANU, Reporter politic, DIGI 24
  88. Tomita PETCU, Jurnalist, DIGI 24
  89. Georgeta PETROVICI, Jurnalist, Evenimentul Zilei Timisoara
  90. Adrian POPA, Jurnalist, Asociatia Profesionistilor din Presa-Cluj
  91. Andrei Luca POPESCU, Jurnalist, Gandul.info
  92. Lucian POPESCU, Jurnalist, HotNews.ro
  93. Simona POPESCU, Publicist, Evenimentul Zilei
  94. Simona DONICI, Jurnalist, Timis Online
  95. Andreea PORA, Redactor sef adjunct, Revista 22
  96. Catalin PRISACARIU, Redactor sef adjunct, Kamikaze
  97. Daniela RATIU, Publicist, Evenimentul Zilei
  98. Dan RADU, Publicist, Ziarul de Iasi
  99. Mihai RADULESCU, Redactor-prezentator, TVR
  100. Petre RACHITA, Jurnalist, Romania Libera
  101. George RIPA, Publicist, Freelancer
  102. Diana ROBU, Editor Coordonator, ziare.com
  103. Nicoleta SAVIN, Jurnalist, Nasul TV
  104. Silviu SERGIU, Jurnalist, Evenimentul Zilei
  105. Teodora STANCIU, Presedinte Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania
  106. Alina STANCU, Jurnalist, TVR
  107. Romeo STANCU, Operator imagine, TVR
  108. Ioan STANOMIR, Publicist, lapunct.ro
  109. Ionel STOICA, Jurnalist, Evenimentul Zilei
  110. Robert SERBAN, Publicist, freelancer, Timisoara
  111. Mihai STEGEREAN, Producator, B1TV
  112. Raluca STROE BRUMARIU, Producator, TVR
  113. Dan SUCIU, Jurnalist, DIGI TV
  114. Dan TAPALAGA, Editor Coordonator, HotNews.ro
  115. Marcel TOLCEA, Publicist, Freelancer
  116. Gelu TRANDAFIR, Jurnalist, Freelancer
  117. Robert TURCESCU, Realizator emisiune, B1TV
  118. Dan TURTURICA, Redactor sef, Romania Libera
  119. Ovidiu VANGHELE, Jurnalist, Centrul de Investigatii Media
  120. Alina Ioana VASILIU, Jurnalist, Ziua de Constanta
  121. Smaranda, VULTUR, Publicist, Freelancer
  122. Marius TUCA, Jurnalist, Viata Libera – Galati
  123. Iulia VINING, Jurnalist, Freelancer
  124. Daniel VIGHI, Timisoara, Publicist
  125. Silvia VRANCEANU, Redactor sef, Ziarul de Vrancea
  126. Claudiu ZAMFIR, Jurnalist, HotNews.ro
  127. Valentin ZASCHIEVICI, Publicist, Freelancer
  128. Sipos ZOLTAN, Jurnalist, TRANSINDEX
  129. Robert MIHAILESCU, jurnalist, Hotnews.ro
  130. Boroko PARASZKA, jurnalist, freelancer
  131. Vlad MACOVEI, redactor sef, AgroInteligenta
  132. Andreea CAMPEANU, fotojurnalist, freelancer, Sudanul de Sud
  133. Adrian PATRUSCA, jurnalit, Evenimentul zilei
  134. Alex COSTACHE, jurnalist, TVR.
  Așa de mulți sunt încât autorul omite niște vârfuri ale pupinbăsismului de pe la noi.
  Dacă la ăștia, adaugi pe toți” independenâii” care l-au înjurat pe Ponta Dragnea și PSD-ul nu cumva toată presa generic numind-o băsistă nu7 cumva ajungem la concluzia că pe băsescu
  Ce presă a adus la Putere PSD-ul de astăzi? Aia care l-a pupat pe joshannis, și apoi, parte de ea, joshanistă? Nici vorbă.
  Mă uitam pe Listă ți văd că și așa esate incompletă cu mulți stîlpi ai Realității TV, de la B! sau DIGI.
  Unde-s
  Ioana Ene Dogioiu Dogioiu
  Sabin Orcan
  Moise Guran
  Ion Cristoiu
  Cozmin Gușă
  Mădălina Pușcălău
  Rareș Bogdan
  Ca și- SUA Ponta și PSD-ul cu ăștia s-au luptat care , în linii mari este TOATĂ PRESA.
  PS; A, să nu uit presa ”străină” ostila lui Ponta, ostilă PSD, cu zecile de ziariști vânduți, respectiv cumpărați.
  http://www.cotidianul.ro/agentii-lui-basescu-se-plang-ca-au-fost-demascati-193826/
  Dacă după ce ați citit și ce presă străină ”l-a omorât” pe Ponta și PSD-ul așa- i că am dreptate că această presă (vorba lor) ar cam trebui ”să crape”. N-ar trebui să ”crape”, oare, presa pupinbăsistă și presa pupinjoshannistă, oare? Ca și presa pupinpontistă, care la noi nu egzistă. Adică de ce Antena 3 și RTV-ul să…crape așa cum cer și ei și Piața și ei să continuă să viețuiască, ba, și cu bani negri sau de la stat.

 5. Are dreptate, dar presa lui clinton nu merita atata bagare in seama din partea lu Trump. Oricum cu toata presa ei, tot s a prins lumea ce i poate minte lui hilary.

 6. Aoleo, si-au permis oamenii lui Trump sa spuna asa ceva?!
  Carmen, fii atenta, o plangere, ceva la DNA nu te-ncearca, nu dai fuguta in America sa protestezi, sa urli acolo “Trump la puscarie!”?

 7. Nici nu e de mirare atitudinea lui (a lor) fata de media atata timp cat de la inceput, de la inaugurare au fost unii care au mintit, prezentand acele imagini cu publicul prezent acolo – care ar fi fost intr-un numar foarte mic – un FALS insa desigur. Daca iei o imagine cu 2, 3 ore inainte (cand erau mai putini oameni -multimea) si o prezinti ca pe o realitate si adevar ref. la nr. de participanti la momentul depunerii juramantului – ora 12,30, nu faci altceva decat sa prezinti o minciuna -nu o stire reala, nu un fapt.
  https://youtu.be/0SbFGQVSaiY
  minutul 4:27 este evident si suficient in prezentarea faptelor reale, nu falsificate.
  ” ar trebui să tacă și să asculte un moment”, am obs. ca au si aparut reactii in presa americana gen : vor sa puna pumnul in gura presei libere….etc. … sa opreasca presa ….
  “ar trebui sa taca” …. are partea importanta : “SA ASCULTE un moment.”
  de asemenea “ar trebui sa taca” nu se scoate din context , ci se citeste si intelege impreuna cu restul :
  “Mass-media ar trebui să se simtă jenată și umilită, ar trebui să tacă și să asculte un moment”,
  Tradus : daca te simti jenat si umilit, bunul simt spune ca ar trebui sa taci un pic ….si sa asculti.
  Este exact si valabil ca : daca ai gresit si ai un pic jena pentru faptul ca ai gresit sau ai facut ceva contestabil, logica bunului simt spune ca macar pentru un moment sa te abtii, sa taci. Simplu.
  In sfarsit, pare analiza pe text, insa asta e parerea mea, pana cand nu vom intelege sensul exact al unor afirmatii si nici nu facem un minim de “efort “, atunci vor aparea acuze si reactii extreme, din pacate, pe langa subiect.
  Logic ca Trump si intreaga echipa sunt foarte suparati pentru modul in care au fost tratati de media in timpul campaniei si inclusiv la inaugurare. Si mai e o treaba Trump nu a luat bani de la nimeni, si-a finantat singur campania, iar pentru asta e foarte puternic, nu raspunde comenzilor – nici macar celor venite indirect si voalat prin si din media.
  Sigur se spune ca … un “razboi” cu media nu l-a castigat nimeni vreodata. Un lucru insa e cert, e hotarat ca pentru tot ceea ce (prin minciuna sau falsuri) i-ar afecta autoritatea si imaginea, sa lupte.
  Pana la urma la noi cum este…..nu e la fel? da . exemplu : la protestul contra gratierii …amnistiei au participat 10.000, 20.000, 30.000, 50.000 de oameni. Care a fost numarul real?, din moment ce toate aceste cifre au fost vehiculate in media. 10.000 nu e diferenta cam mare? sau 40.000 diferenta? Este importanta pana la urma aceasta cifra ? Da, in masura in care aceasta cifra (un nr. mai mare), reprezinta intentia “mascata” de a demonstra si convinge ca acel nr. de oameni este reprezentativ pentru intregul popor.

  • @Cristina,
   Asta, DA, analiză, ăsta, DA, ADEVĂR. Felicitări ! Ești, neîndoielnic, cu… rușii pentru că numai dacă ești cu ”rușii” poți spune asemenea ADEVĂRURI. Demonstrația ta, care-i atât de clară, n-o văd ca o pledoarie cum că Trump ar fi perfect ci că doar nu este atât de odios pe cât este, interesat, prezentat. Și tot auzind că ”adevărul umblă cu capul spart”, nu cred să nu fi fost rănită de puține ori, așa că atenție și.. TOT ÎNAINTE! (că înainte era mai bine! 😀 )
   PS; Felicitari și pentru o altă demonstrația de-a ta, recentă, de demolare a unei alte minciuni,,,pas cu pas 😀 .
   http://radu-tudor.ro/trump-a-inceput-razboaiele-primul-cu-presa/#comment-725250

   • gemil, haha, desigur nu sunt nici cu rusii, dar nici cu altii, (cu alte cuvinte nu merg orbeste, imi place sa imi pastrez obiectivitatea si mai ales luciditatea), deci prefer sa ma informez mai mult, sa inteleg si abia apoi sa emit anumite pareri, daca e cazul. Dl. Radu Tudor poate avea orice parere, desigur -eu sunt pentru libertatea de gandire si expresie :), una din regulile de baza ale democratiei. Insa este si dreptul meu sa pot aduce argumente ca NU sunt cu unii sau cu altii, argumente carora, sper ca Dl.Radu Tudor dar si oricine altcineva posibil interesat, le acorda macar o minima atentie si analiza. Iar argumentele mele se bazeaza pe analiza imagini , sound, dar si citate/declaratii direct de la sursa -nu ce spun altii. Pe de alta parte, acestea sunt PUBLICE -trebuie doar sa le cauti daca vrei sa stii adevarul. Asadar, mie imi place sa fiu cu mine, daca pot spune astfel :). Am oroare de…. “spiritul de turma”, prefer -own free thinking :).

    Corect, nu il percep pe Trump perfect, sau vreo “icoana” Americii. Daca minte sau greseste, exagereaza….etc., si observ aceste lucruri, am aceeasi atitudine in a semnaliza derapajul , devoala minciuna, etc….. In fond, nu sunt avocatul nimanui , dar sigur sunt de partea adevarului, pentru oricine, presedinte sau nu, sau simpli oameni neindreptatiti.
    Poate este firea mea asta 🙂 si la varsta mea nu ma mai schimb, clar! haha …..
    Mai exista o vorba : cu sagetatorii nu “te pui” cand e vorba de stabilirea adevarului. Vor merge pentru adevar pana la capat, chiar daca deranjeaza intr-un fel.

    • @Cristina,
     .
     Noi ne-am mai întâlnit, chiar de mai multe ori, în această viață și pe acest blog(după nickname-ul @pompiliu am revenit la cel vechi, de prin 2011, blocat din motive necunoscute mie de către administrator acum vreo 2 ani).
     Am avut plăcerea să-ți citesc, cred, mai toate comentariile, de adevărat analist. și, în linii mari, rezonăm. Rezonăm pe problemele importante (despre lume și viață- așa se spunea odată 😀 ) abordate de dvs. dar mai ales pentru că simt că principiile primează atunci când analizați o situație, o problemă și acest lucru este ”salutar” și demn de apreciat câtă vreme se simte(repet) nu-și au locul nici interesul personal direct nici partizanatul. De aceea pentru mine este important, deci apreciez asta la dvs, și văd asta în tot (sau aproape tot) ceea ce analizați, ce scrieți, că aveți niște principii sănătoase unanim acceptate de către cei care mai au ceva minte și ceva mai mult bun simț astfel încât atunci când emiți o idee să nu te bată vântul și să începi să bați câmpii pentru că, la o adică, la momentul oportun atunci când este necesară și părerea ta, să știi ce vrei, ce alegere să faci, astfel încât fie și numai din spirit de conservare să alegi răul cel mai mic. Pentru mine ”a alege răul cel mai mic” este un principiu capital, primordial, pentru a face un pas înainte. ”A nu da vrabia din mână pe cioara din gard”, ”a nu te arunca precum rața la muci”, ”înainte de a dărâma gândește ce pui in loc și n-o fă orbește fii alături de cei in care crezi” și ”consecințele mâniei sunt mult mai grave decât cauzele ei”.
     Ei, la noi ca la nimeni sunt călcate în picioare aceste minime principii de existență ca neam ca țară, ca oameni, ca bipezi.
     Eu, inginer fiind, și cu scoala terminată acum vreo juma de secol credeți-mă, mai dau uneori și palme gramaticii așa că din cauza unei virgule sau a unor ghilimele nepuse unde trebuie e posibil(ca mai sus) să nu fiu înțeles. Oricum, mulțumesc pentru răspuns.
     PS. Eu am pierdut ceva, un link important, un ”cod al analistului” cod care mi-a fost de folos, în timp și m-a dumirit cu cine aveam de-a face citind pe unul…citind pe altul așa că-i aplicam Codul,(furcile caudine” și nu trecea analistul nici cu miliția după notare. Aveți vreo idee unde aș putea (re)găsi acest COD?

     • Completare:
      ”Și la noi nu-i la fel?”- întreb eu
      ”Pana la urma la noi cum este…..nu e la fel?” – întrebi și tu
      Asta înseamnă, după mine, să rezonezi cu cineva fără a ști ce va scrie el. Asta în condițiile în care ambele comentarii au fost publicate în același moment.

 8. @gemil Da :), acum mi-am amintit @pompiliu ,desigur ne-am mai mai intalnit pe aici .. in viata asta.. (ha, mi-a placut “in viata asta”), asadar, buna si salutari iar :). Si din nou va multumesc pentru comentariul dvs aici. Asa se pare ca rezonam in anumite idei (teme). Este foarte adevarat ca principiile sunt foarte importante pentru mine atunci cand analizez ceva, comparativ cu interesul personal sau altele. Tot ceea ce incerc sa ma mentin pe o linie a obiectivitatii si a principiilor de baza – cu ajutorul acestora vad o situatie, text, actiune altfel, zic eu – un pic mai detasat, corect , etc… Incerc, cum am spus, uneori insa poate am si eu subiectivitati, dar incerc sa nu domine astea 🙂 Ok, asta e….
  Ahaaa, “codul analistului”? , nici nu stiam ca asa ceva ca ar exista, … chiar nu am habar unde poate fi gasit.

Leave a Reply