Ministrul Justitiei Tudorel Toader pe Facebook :

În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA;
În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;
Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional,

Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA !

13 COMMENTS

 1. Poate explica Tudorel si ce rost are existenta avizului consultativ de la CSM. Daca decizia e la ministru si presedintele ar fi doar “notar” care mai e rostul acelui aviz dupa ce decizia ar fi luata? E o chestiune de logica elementara. Consulti inainte de decizie nu dupa.

 2. Replica ferma? Strigat de disperare ca il schimba mustafa si ramane de rusine ca lacheu al unui guvern incult si rautacios. Iti dai seama ce rusine sa ajungi sa te dea afara 20 -20. Dar mai mare este rusinea profesorilor care au promovat la examene asemenea exemplare.

 3. Asta seamana cu Becali atunci cand a spus ca va ataca la TAS castigarea titlului de catre Hagi. Sa vedem, daca si CCR va spune ca Johannis are acest drept constitutional purtand in spate mult mai multe voturi decat cei care se tot lauda cu ale lor atunci unde se vor mai duce Toader, Tariceanu, Plesoianu, Dragnea si ceilalti ?!?

  • Constitutia vorbeste despre autoritatea Ministrului Justitiei si nu de numarul de voturi care ii trebuie unuia sau altuia ca sa ii incalce aluia prerogativele stabilite.Si mai vorbeste si de suspendare pentru aia care o incalca pe Constitutie,pentru ca,GHINION,mai au si altii pretentia de a li se respecta functiile constitutionale.

 4. Avem un Ministru al Justitiei sef de promotie, rector al Facultatii de Drept Iasi si membru al Comisiei de la Venetia. deci extrem de competent. Daca Ministrul Justitiei Tudorel Toader are sustinere politica el va sti ce sa faca. Sa nu ne facem griji. Importanta este sustinerea politica. Pentru ca si Mona Pivniceru era competenta dar nu a fost sustinuta politic de Ponta care s-a facut el Minstru ca o puna pe Covesi, sa traiesti Ponta si drumuri dese pe la DNA sa te saturi!!!

  • Narcisistul dorel in acceptiunea lui de dumnezeu(se potriveste cu dragnea) ar fi putut da un ordin de ministru sa o revoce pe Kovesi. Chiar ca insul asta în afara de slugă nu pare a fi profesor nici macar de școală de la sat.

  • Slugi sunt cei care acceptă și/sau susțin dictatura liderilor numiți, aproape imposibil de schimbat din funcții, în dauna celor aleși democratic, care pot fi schimbați măcar o dată la patru ani (de exemplu parlamentarii) sau mai des.(miniștrii și alții). Slugi sunt cei care acceptă și susțin un sistem juridic care seamănă cu cel al unui stat totalitar, în care procurorii, judecătorii și avocații au protocol de colaborare. Halal stat de drept!

 5. Asa prevede legea,asa trebuie actionat! Dar nu numai in acest caz,trebuie sa se actionaze in toate cazurile in care exista incertitudini! Nu se mai aude nimic de avocatul poporului,a murit sau mutit?!

Leave a Reply